Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

The Golden Era (黄金时代)

Страна: Китай

Също така известен като: Huang Jin Shi Dai        

Премиера: 1 октомври 2014

Времетраене: 177 мин.

Жанр: Драма, Биографичен

Режисьор: Ann Hui

Субтитри: Английски

:imdb:

                 

Участват:

Tang Wei като Xiao Hong

Feng Shaofeng като Xiao Jun

Wang Zhiwen като Lu Xun

Zhu Yawen като Duanmu Hongliang

Huang Xuan

Hao Lei като Ding Ling

Yuan Quan

Tian Yuan

Ding Jiali

Wang Qianyuan

Sha Yi

Zu Feng

Zhang Yi

Feng Lei

 

Резюме: Филмът разказва истинската история на една от най-известните писателки и новелисти на Китай Xiao Hong (Tang Wei), като проследява периода от детството й в провинция Heilongjiang до последните й дни, прекарани в Repulse Bay в Хонконг.
Черпейки от заобикалящатата я литературна сцена, Xiao Hong създава едни от най-добрите романи на фона на бурни времена, които включват формирането на китайското комунистическо правителството и Втората световна война...

Награди: 台湾金马奖 Golden Horse Award 2014

最佳导演 Best Film 许鞍华

 

 

Свали  :click:   :click:   :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен филм! Многополюсните коментари само ме амбицираха да го изгледам. Лентата надмина всичките ми очаквания и разби на пух и прах критичните оценки, които бях чела преди време. Знаех си, че десетките стилни постери не са направени само с цел реклама.

Личи си, че японската жилка на режисьорката е помогнала за нетипичното представяне на историята, което се оказва оригинално и идейно, по кореедовски креативно. Документалното усещане, породено от интервюирането на героите, допълва сюжета по най-добрия начин. Очаквах той да бъде предаден по подобе на повечето исторически и биографични истории, а видяното беше многократно по-въздействащо и истинско именно защото беше показано така (на някои този подход може да не се хареса). Всичко беше измислено и представено по такъв начин, че да потопи зрителя в обстановката, той да забрави за света около себе си за 3 часа и да изживее радостите и трудностите заедно с персонажите. Въпреки че информацията за живота на Сяо Хун е била разпокъсана и непълна, за мен лентата изгради един човешки, изчерпателен и съвсем жив образ. И не само нейният лик. Видяхме и лецата на други писатели от онова време. Техните образи не бяха само щрихирани, а се оказаха неразривна част от съдбата на главната героиня. Това е изключително ценен елемент за един филм - да покаже баланс по отношение на персонажите, за да успее зрителят да запомни не само главните, но и второстепенните такива. Всички ми станаха любимци. Много харесах изпълнението на младежа, който се грижи за Сяо Хун до последно. Актьорът Сюан Хуан беше фантастичен.

Голям фен съм на гениалния Лу Сюн. Имах идея да посетя неговата къща-музей, когато бяхме в Китай, но така и не успях. Радвам се, че го видях тук, песъздаден страхотно възрастния актьор, който дори има награда за изпълнението! Точно по този начин съм си го представяла и визуално, и като човек.
Състаряването на героите е нещо много важно за историческите филми. Напоследък винаги обръщам внимание на това, след като преди време попаднах на лошо такова в един източна продукция. Тук обаче то е направено перфектно.
Оператор на лентата е Уан Ю - човекът, който стои зад заснемането на "Река Суджоу" и "Пурпурната пеперуда".
Попаднах на чудесна фососесия на режисьорката и актрисата Тан Уей.
12932934_1178982812113107_43608254325722
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Умирам си да видя, как ще преведат името на режисьорката по родните тракери. :28558: Инак Ан Хуей ми направи огромно впечатление със A simple life, ще видя и този тук.

Редактирано от Ragnos
Ем, чи как? Като "Хуй вдигна 350 кг". :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мите, мискинин такъв! :28558:

И ако трябва да сме пунктуални, са били 348 :na2:

 

П.П. Скраднах плаката от темата за кинофеста.

П.П.П. А някакви шансове за субтитрите на тоя, или трябва да си ги правим самички? :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...