Jump to content

Recommended Posts

bwy1423379578g.jpg


 


 


Angelic Layer


機動天使エンジェリックレイヤー


 


 


Държава: Япония


 


Година на излъчване: 01.04.2001 до 30.09.2001


 


Епизоди: 26 х 24 мин.


 


Студио: Bones


 


AniDB


 


 


 


 


Плот: Сузухара Мисаки е в шести клас, когато се мести да живее с леля си в Токио. Тогава тя се сблъсква с пазарен феномен наречен Angelic Layer, в който можеш да си закупиш кукла и да я модифицираш по свое желание. Веднъж завършени куклите могат да се свържат чрез определена технология и могат да се движат според желанието на потребителя известен като Деус толкова дълго колкото останат в поле известно като "слой". В тези полета се провеждат битки за да се види кой е най-добрият в Angelic Layer играта провеждана като атракция за туристи или специални турнири. Мисаки се запознава със странен човек наречен И-чан, който я въвлича в тази игра и смята, че тя има потенциала да бъде най великият играч на всички времена...


 


 


Бележка: Още един шедьовър на Кламп, който особено ми хареса. Да не е баш от същата величина като Холик и Цубаса хрониките, но само за себе си това аниме е повече от чудесно! Идеята за тези кукли е наистина добра, а битките с тях имат заряд и са доста интересни. Персонажите ми харесаха особено, да това момиченце Сузухара Мисаки е типичният goody goody типаж, но в процеса на сериите израства и най важното наистина се усеща връзката между нея и куклата й Хикару. И тук има доста кросоувър герои познати ми от послеващите творби на Кламп, основно Чобитс чиито сетъп е в същата вселена в чието действие се развива това аниме като за отбелязване е че И-чан е двойника на бащата (създателят) на небезизветните андроиди Фрея и Елда (Чи). Има и доста познати лица от Хрониките.


 


OP&ED 


 


Свали тук (BD H264 1280x960 24fps): :click:


Link to post
Share on other sites

Това ми е едно от любимите анимета, дори си спомням че и на мен ми се искаше подобно "ангелче" дето го движа само с мисъл :) . Толкова ми беше харесало, че дори никът ми от онова време беше Хикару, а любимата ми битка е с Магьосника на Оджиро :896767: . После прочетох и мангата за да открия, че краят определено е малко по-различен и май този от анимето ми допада повече. Преди време се гласях да трия варианта, който си бях свалила(щот е с английското аудио <_< ), но после реших да го оставя заради племенниците-шансовете да го изгледат така са по-големи отколкото с японско и субтитри -_- . Към линка който си дал може да се добави и този, но там се изисква регистрация пък и определен коефициент. Ако не е възможно може да го гледате он лайн тук-има го и с японско и с английско аудио :)

Link to post
Share on other sites

Ехе приятно съм изненадан да видя, че се намери фен и то навътре в нещата! :):up: Нормално ти се иска да пробваш такава игра, ако наистина бяхме достигнали такова технологично ниво сигурно щеше да е хит. Японците винаги са ме удивявали с тяхната фантазия, затва ми е кеф да гледам техни продукции както не веднъж съм отбелязвал. Тук идеята е чудесна, също както и в Чобитс с персокомите. Мен лично ми харесаха всички битки и тази с магьосника, корабната, в храма, когато се изправиха Атина и Ширахиме са тея дето мога да отлича малко повече от другите, изключвайки последната тъй като там кулминацията на историята изискваше повече отколкото при другите.

Тоя И-чан пък направо беше култов персонаж! :D Хех само като почнеше да се гърчи като змиорка и да ръкомаха ми ставаше смешно, а случките с неговия екип и най-вече помощника дето го отнасяше с наказателните игри бяха адски забавни!

Мангата и аз разбрах, че някои от сюжетните линии са различни от тукашните и може и аз да я проверя.

Link to post
Share on other sites

Леле, навикът е страшна работа. Снощи реших да си го припомня и съответно го пуснах с японското аудио. Нормално е като си свикнал с дублажа да ти е странно поне в началото, но японското сею на Мисаки направо ми лази по нервите :mellow: . Конкретно в този случай ще остана с английския дублаж-сполучлив е.

Link to post
Share on other sites

Оо не! Аз не мога човек! Някак си ми човърка съзнанието и ми е неестествено като гледам японско аниме с английски дублаж. :D Мога ама само ако нямам наистина друг избор. Тук мен лично не ме издразни сеюто й и пак я предпочитам пред английската версия, но въпрос на възприятие предполагам. Иначе японската озвучителка е симпатяга, сега кат й гледам профила в анидб...и вече няма как й обърна гръб хептен! :D ^^

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...