Jump to content

Kidou Tenshi Angelic Layer (2001)


Razzormaw

Recommended Posts

93050l.jpg

 

Angelic Layer

 

 

 

 

機動天使エンジェリックレイヤー

 

Държава: Япония

Година на излъчване: 01.04.2001 до 30.09.2001

Епизоди: 26 х 24 мин.

Студио: Bones

AniDB

 

Плот: Сузухара Мисаки е в шести клас, когато се мести да живее с леля си в Токио. Тогава тя се сблъсква с пазарен феномен наречен Angelic Layer, в който можеш да си закупиш кукла и да я модифицираш по свое желание. Веднъж завършени куклите могат да се свържат чрез определена технология и могат да се движат според желанието на потребителя известен като Деус толкова дълго колкото останат в поле известно като "слой". В тези полета се провеждат битки за да се види кой е най-добрият в Angelic Layer играта провеждана като атракция за туристи или специални турнири. Мисаки се запознава със странен човек наречен И-чан, който я въвлича в тази игра и смята, че тя има потенциала да бъде най великият играч на всички времена...

 

Бележка: Още един шедьовър на Кламп, който особено ми хареса. Да не е баш от същата величина като Холик и Цубаса хрониките, но само за себе си това аниме е повече от чудесно! Идеята за тези кукли е наистина добра, а битките с тях имат заряд и са доста интересни. Персонажите ми харесаха особено, да това момиченце Сузухара Мисаки е типичният goody goody типаж, но в процеса на сериите израства и най важното наистина се усеща връзката между нея и куклата й Хикару. И тук има доста кросоувър герои познати ми от послеващите творби на Кламп, основно Чобитс чиито сетъп е в същата вселена в чието действие се развива това аниме като за отбелязване е че И-чан е двойника на бащата (създателят) на небезизветните андроиди Фрея и Елда (Чи). Има и доста познати лица от Хрониките.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е едно от любимите анимета, дори си спомням че и на мен ми се искаше подобно "ангелче" дето го движа само с мисъл :) . Толкова ми беше харесало, че дори никът ми от онова време беше Хикару, а любимата ми битка е с Магьосника на Оджиро :896767: . После прочетох и мангата за да открия, че краят определено е малко по-различен и май този от анимето ми допада повече. Преди време се гласях да трия варианта, който си бях свалила(щот е с английското аудио <_< ), но после реших да го оставя заради племенниците-шансовете да го изгледат така са по-големи отколкото с японско и субтитри -_- . Към линка който си дал може да се добави и този, но там се изисква регистрация пък и определен коефициент. Ако не е възможно може да го гледате он лайн тук-има го и с японско и с английско аудио :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехе приятно съм изненадан да видя, че се намери фен и то навътре в нещата! :):up: Нормално ти се иска да пробваш такава игра, ако наистина бяхме достигнали такова технологично ниво сигурно щеше да е хит. Японците винаги са ме удивявали с тяхната фантазия, затва ми е кеф да гледам техни продукции както не веднъж съм отбелязвал. Тук идеята е чудесна, също както и в Чобитс с персокомите. Мен лично ми харесаха всички битки и тази с магьосника, корабната, в храма, когато се изправиха Атина и Ширахиме са тея дето мога да отлича малко повече от другите, изключвайки последната тъй като там кулминацията на историята изискваше повече отколкото при другите.

Тоя И-чан пък направо беше култов персонаж! :D Хех само като почнеше да се гърчи като змиорка и да ръкомаха ми ставаше смешно, а случките с неговия екип и най-вече помощника дето го отнасяше с наказателните игри бяха адски забавни!

Мангата и аз разбрах, че някои от сюжетните линии са различни от тукашните и може и аз да я проверя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, навикът е страшна работа. Снощи реших да си го припомня и съответно го пуснах с японското аудио. Нормално е като си свикнал с дублажа да ти е странно поне в началото, но японското сею на Мисаки направо ми лази по нервите :mellow: . Конкретно в този случай ще остана с английския дублаж-сполучлив е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оо не! Аз не мога човек! Някак си ми човърка съзнанието и ми е неестествено като гледам японско аниме с английски дублаж. :D Мога ама само ако нямам наистина друг избор. Тук мен лично не ме издразни сеюто й и пак я предпочитам пред английската версия, но въпрос на възприятие предполагам. Иначе японската озвучителка е симпатяга, сега кат й гледам профила в анидб...и вече няма как й обърна гръб хептен! :D ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...