Jump to content

Recommended Posts

Sealed with a Kiss / Qian Shan Mu Xue

spacer.png

 

алтернативно заглавие: 千山暮雪

Година: 2011 г.
Държава: Китай
Жанр: драма, романс
Епизоди: 28 (30)


Участват:

Hawick Lau като Mo Shao Qian
Ying Er като Tong Xue
Wen Zheng Rong като Mu Yong Fei
Li Zhi Nan като Xiao Shan
Zhang Ran като Liu Yue Ying
Wang Jing Luan като Lin Zi Xian
Liu Ke Nan като Zhao Gao Xing
Zheng Long като Wan Hao
Yang Zi Tong като Su Shan Shan
Fan Hao Lun като Zhang Zhi Yuan
Xu Xing като He Jie
Cheng Yong като Liu Liang Chun
Zhang Gong като Mr Ma
 

Резюме:

Сериалът е заснет по роман, в който се разказва за историята на

Mo Shao Qian (Hawick Lau) - обещаващ млад и амбициозен бизнесмен,

чийто баща умира ненадейно и оставя огромната си корпорация почти

фалирала. За да избегне усложненията от това и за да спаси бизнеса,

Mo Shao Qian се жени по сметка за Mu Yong Fei, наследница на друга

огромна корпорация. Но проблемът е, че Mo Shao Qian не я обича и

затова започва да живее отделно от нея, молейки я за развод, който

обаче, тя така и не му дава.

 

Междувременно, Mo Shao Qian се запознава с Tong Xue, която работи

в кафенето на своя чичо. Но Tong Xue не знае, че баща й е предизвикал

с предателството си краха на фирмата и преждевременната смърт на

бащата на Mo Shao Qian. В момента, в който той разбира коя е тя, той

изнудва чичото на Tong Xue да я накара да живее при него и да му стане

любовница, държейки се с нея много сурово. Но това което най-малко

очаква е, че ще се влюби един ден в своята жертва.

 

WIKI

СЕРИАЛЪТ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СЕРИАЛЪТ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

СЕРИАЛЪТ ON-LINE С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ (1)

СЕРИАЛЪТ С РУСКИ СУБТИТРИ

СЕРИАЛЪТ С РУСКИ СУБТИТРИ (продължение)

 

ГАЛЕРИЯ

 

 

d02b589adc7f.png
ef5759c5b289.jpg
37626f801206.jpg
14884f525578.jpg
8142d080a86d.jpg
b6514cbb7a3f.jpg
a5322f84e7d8.jpg
764b08e56565.jpg
8e5c6d8acca5.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Браво, magic, хубаво е този сериал да си има тема, може още някой да се реши да го гледа. Проблемът е, че след тези 28 серии има някакво продължение от 7 серии много кратки,  по сценарий на фенове, така аз поне разбрах,  но при рускините не ги намерих, ще трябва да ги търсим с англ суб явно. Иначе четох, че бил най-обсъждания сериал в нета, не помня за коя година, но е възможно, защото наистина е много добър.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за линковете! Ето и една фотосесия към сериала.

Актьорът, изпълняващ главната роля ми е много странен: ту

изглежда млад, ту възрастен. :rolleyes:

 

d13d760fe375.jpg

 

 

db3e8268110f.jpg
0aa516e76e4e.jpg
6fe7ebbc951f.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Още един добър сериал и любим :) относно Hawick - и на мен в началото ми изглеждаше по - възрастен. Но пък е хубавец - дълго време десктопа ми беше с една много мила снимка на него и новороденото му детенце :)

779902.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Не съм гледала още нищо с него, но видях при рускините, че има още един интересен сериал, който

те ще превеждат - Lady and the Liar / Qian Jin Nu Zei / 千金女贼.

 

b3d3c31f6216.jpg

 

Няма да е зле някоя от вас да му направи темка (сериал и актьор). :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Продължението с мини сериите не ми хареса, не знам защо забиха в тази мрачна посока,но края на самия сериал беше много силен. Не бях правила такъв маратон от времето на БОФ, бях забравила колко боли глава след толкоз ударна доза серии, но си заслужаваше.

Макар, че съм фен  съм повече на друг вид финали, и такъв тип сериали с отворен край не харесвам, а и предварително знаех как ще завърши, понеже прочетох спойлерите при рускините го изгледах,  какво да се прави, не можах да се спра просто, хаха.

 

Link to comment
Share on other sites

Видях темата и си присетих как преди година и половина ме тресеше такава мания и интерес към това заглавие.

С какво нетърпение отмятах епизод след епизод, изкълвах де що имаше информация свързана с него, с актьорския каст, абе луда работа.

Относно сериала оказа се, че е екранизиран роман, като почти изцяло са се придържали към сюжета от книгата, само дето не до самия край -

за мое огромно съжаление. Не, не е трагичен, но за мен е неудовлетворителен........  и въпреки всичко историята ми хареса.

Действието върви сравнително бързо, има както мили моменти и жестове, също и гневни сблъсъци на различни фронтове.

В сериала има доста символика, която дава отговор на въпросителни от сюжета, например името на кученцето не е случаен избор,

изборът на цветята в ресторанта и техния цвят, мрачната картина на прозореца, която на края Тонг Хи промени и довърши,

нейната детската играчка, която тя остави в ''чуждото'' бебешко креватче и бялата хартиена птица поставена от нея на перваза,

преди да си замине, имаха своето си значение.

 

Продължението ми се стори като подигравка към почитателите на сериала, изглежда като направено от петокласник в промеждутъка на голямото междучасие Вероятно защото не е било планирано да го има, но поради голям зрителски интерес и фенското недоволство от завършекът на сериала,

все пак е написан допълнителен сценарий в последствие. /то пък един сценарий, 100% много са се потили докато го измъдрят/ Ама като са решили,

че ще го правят, поне да се бяха допитали до мнението на феновете и да се съобразят с него, а не да ги разочароват излишно, допълнително.

 

Сериала го препоръчвам, дано някой ден се сдобие и с превод на български.

Продължението го пропуснете, нищо няма да изгубите, само ще си спестите разочарованието от крайния резултат.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

daniela1504

аз пък за романа разбрах, че накрая има хепи енд и предположих, че поне в продължението ще го осъществят. Уви, наистина се оказа голямо разочарование това продължение,точно като написано от петокласник-и репликите, и цялото действие.. Но за сериала поне накрая трябваше да ги съберат заедно след всички страдания през които минаха двамата. Той всъщност се влюби в нея още преди да разбере чия дъщеря е, още докато работеше в ресторанта, който той купи. И направи доста за нея, за да я защити от другите, дори и във финалния еп. За жена му също ми беше мъчно, защото и тя много го обичаше. Все пак е прекарала 10 г в очакване да откликне той на чувствата и както тя каза постепенно любовта и се е превърнала в отрова, което обяснява всички ужасни неща, направени от нея. Но и тримата бяха много сложни образи, всеки със своята несподелена любов и скрита болка.

 

Link to comment
Share on other sites

Исках да напиша края на романа в спойлер, но не ми се получи. Бутоните при мен не работят. Ще добавя само, че можете да намерите информация за това в блога на руската преводаческа група RINGU.

 

 

И за Бога, не гледайте продължението.

Link to comment
Share on other sites

Не знам дали с този филм трябваше да бъде първата ми среща с китайското кино. Макар да се чудех това китайско ли е наистина, в Китай ли се развиваше действието, не видях нищо от това, което знам за тази страна... 

Сега си мисля, че като щракнеш на новите мнения във форума, излизат много рядко коментари за китайски филми - не са интересни или какво? Този ми хареса! Ако всички техни са такива - добре, ще продължавам да ги гледам.

Интересно действие, динамика и само тук-там провлачване, интриги безкрай, емоции и добра игра. 

Адмирации за Hawick Lau - много достоверно и силно емоционално присъствие, а и завидна страст показа като за азиатско, ама може пък китайците да са по-така... Още от самото начало си беше много влюбен, но правеше винаги обратното на това, което чувства /както, чувам, ги забърква Мин У във Великата сватба/, може би от чувство на самосъхранение или за да запази нея... шантава работа бяха взаимоотношенията им. Можеш ли да се влюбиш в насилник  /много тайско, а/? Имаше гадни моменти, но пък и много нежни, нежни - любимо - престоя им в къщата на плажа, ах колко сладки! Малката /макар, че това е силно казано за тази едра жентура/ се справи също добре, но образа й ме дразнеше на моменти - то бива ли да си такова теле - вечно за някой да се жертваш - за приятели, за роднини, за изкупление на бащините грехове /пак тайско/, за любимия, пфу, прекалено е! Нещо не си подхождаха визуално, пък и леко грозновата ми се видя, но това не е най-важно, а е и много субективно. Много силен и интригуващ образ беше "съпругата". Направо като опитно зайче я наблюдавах докъде ще я докара тази нейна егоистична, себична и сляпа любов. Убедена съм, че в живота нейният случай би бил невъзможен. Всяка интелигентна и много умна жена, каквато я представяха, би прозряла само след 2-3 месеца/години най-много, че е обидно да продължаваш да обичаш така безответно. Появява се разочарование, обида, даже омраза и тогава любовта умира. Може да звучи глупаво, но това е възможно само за простия и ниско интелектуален човек. Ейй, к`ва умност родих, тц, тц, нямам си работа аз... Много свежи бяха отношенията между главния и брата на жена му, тоя сладур, може ли така различни да са две деца - като ден и нощ... Най-неприятен герой - бившият - безгръбначно мекотело слабохарактерно.

В края на сериите върви и една добра песенчица.

Неудовлетворена съм само от края - 28 серии за това ли се напрягах,

не искам отворен, само затворен щастлив край!

 

И все пак... хубав филм!

Link to comment
Share on other sites

Филмът е увлекателен, заслужава си да се гледа. За мен това е първия китайски филм, имах други очаквания въобще за китайците, от там и за филма, но определено гледайки го, в мен остава едно приятно чувство.

С нетърпение очаквам БГ субтитри, гледам го с руски, но понякога толкова бързо вървят надписите /превода/, че не мога да го изчета.

Link to comment
Share on other sites

Много интересна история- изгледах я неусетно...Любов, страст, омраза...всичко това перфектно изиграно от Hawick Lau :up:

Относно продължението- направо е нелепо на фона на сериала...

Link to comment
Share on other sites

Ще ви послушам и няма да гледам продължението, а директно скачам да чета епилога на новелата, благодаря за линка към превода й. Финала и мен не ме задоволи, въпреки че има филми, в които съм доволна от подобен вид край.

А иначе сериала беше увлекателен, не ме накара да превъртам, сериите неусетно свършваха една след друга. Такова нещо с корейските не ми се е случвало още, само с някои японски.

Ама много серт тия китайци, тя мама правилно ми е набила в главата, че са много злопаметни и отмъстителни  :lol:

---

Прочетох епилога, но си останаха куп въпроси без отговор, чак като прочетох този анализ мирясах: 

http://jolecole.blogspot.bg/2011/11/guide-to-understanding-final-episode-in.html

Link to comment
Share on other sites

Продължението ми допадна, но ми се стори бедно на действие и герои. Орязано откъм второстепенни персонажи и всякакви други подробности, освен главните. И пак края бих изменила, ама кой ме пита...

Link to comment
Share on other sites

Като истински Тома Неверни, изгледах продължението. Голяма грешка... Въпреки, че съм фен на финали тип "... и заживели щастливо", предпочитам първоначалния финал пред тази боза наречена продължение. 

Но по същество.....

Историята е доста различна, от това което съм гледала до сега. Представена с изключително майсторство и невероятна актьорска игра.

Главния беше блестящ, този човек не играеше, той преживяваше всеки момент. Невероятен...

Главната не показа кой знае какви умения, но пък и ролята и беше такава. 

Определено си заслужава гледането. Тази емоция която оставя, не може да се опише, трябва да се види.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Отдавна не бях попадала на сериал, който да ме държи будна до късни нощи. Много красив главния, много. А колко емоции показа, колко чуства. Страхотен. За мен беше истинска наслада да го гледам. За главната - грозничка ми беше, груба и все гледаше като бито животно. Дразнеше ме. Не стоеше добре да него, не показа емоции и някакви качества. Абе направо си бледнееше.  Къде ги намериха такива едри и високи китайки? Историята беше интересна, реакциите на жена му - също.  Не я оправдавам, но как само го обичаше...  Не ми хареса края!!! И понеже не знам как да сложа скрито съдържание :) няма да мога да кажа какво точно не ми хареса :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...