Jump to content

Misaeng: Incomplete Life (2014)


Recommended Posts

spacer.png

Misaeng: Incomplete Life

미생 - 아직 살아 있지 못한 자

 

Страна: Южна Корея
Жанр: драма
Тв канал: tvN, петък и събота 20:50 ч. корейско време
Период на излъчване: 17 октомври 2014 г. - 2014 г.
Епизоди: 20
Режисьор: Kim Won Suk (Sungkyunkwan Scandal; Cinderella's Sister)
Сценарист: Yoon Tae Ho (автор на комикса), Jung Yoon Jung (Arang and the Magistrate)

Субтитри: Английски

 

В ролите:

Siwan (ZE:A) като Jang Geu Rae

Kang So Ra като An Young Yi

Lee Sung Min като Section Chief Oh Sang Sik

Kang Ha Neul като Jang Baek Ki

Byun Yo Han като Han Suk Yool

Kim Dae Myung като Assistant Manager Kim Dong Sik

Shin Eun Jung като Deputy Department Head Sun

Yoon Jong Hoon като Lee Sang Hyun

Park Hae Joon като Cheon Kwan Woong

 

Сюжет: По уеб комикса "Misaeng". От дете Чанг Гъ Ре (Им Шиуан) се занимава с Го / Бадук (игра на дъска). Играта е всичко за него, тя е целият му живот, но той се проваля в опита си да стане професионален състезател. След като е отхвърлен, Гъ Ре е принуден да се сблъсква с истинския живот и започва работа като стажант в Wonin International. В първия работен ден той се сблъсква със своя шеф О Санг Шик (И Сонг Мин). Началото не е лесно, а адаптацията към новия начин на живот все по-трудна, но Гъ Ре този път е решен на всичко, за да победи...

 

Награди:

2016 tvN10 Awards: Content Award (Drama)
2016 tvN10 Awards: Best Actor – Lee Sung Min (Misaeng)
2015 Korea Drama Festival Award – Special Judges’ Award: Im Shi Wan (Misaeng)
2015 Korea Drama Festival Award – Excellence Actor: Kim Dae Myung (Misaeng)
2015 Korea Drama Festival Award – Best Drama: Misaeng
2015 51st Baeksang Arts Awards: Best Director (Kim Won Suk)
2015 51st Baeksang Arts Awards: Top Excellence Actor (Lee Sung Min)
2015 51st Baeksang Arts Awards: New Actor (Im Shi Wan)

 

           Свали с английски субтитри - :click:        

 Свали руски и английски субтитри - :click:

Свали с руски субтитри - :click:  

Онлайн с руски субтитри - :click:

 

[2014.12.24] Misaeng OST

tumblr_nhcvwxclni1r3hs1eo6_r1_250.jpg

 

 

 

1. Romantic Ideal - Rose Motel
2. Tomorrow - Han Hee Jung
3. Fly - Lee Seung Yul
4. Hidden Path - Red Cheek Puberty
5. But Still.. So.. - Im Si Wan
6. 응원 - Kwak Jin Uhn
7. Hidden Path (Band Ver.) - Red Cheek Puberty
8. Title of Misaeng - Various Artists
9. The Office Junior - Various Artists
10. 하루 - Various Artists
11. 외로운 시간을 견디며 - Various Artists
12. 급할수록 서둘러라 - Various Artists
13. 신입사원 - Various Artists
14. Jordan Fantasy - Various Artists
15. 승부수 - Various Artists
16. Okay? Okay! - Various Artists
17. 출근길 - Various Artists
18. 착수 - Various Artists
19. 피해갈 수 없는 눈 - Various Artists
20. Tears - Various Artists
21. 썩은 미소 - Various Artists
22. 눈치 작전 - Various Artists
23. 오늘 한잔? - Various Artists
24. 위로 - Various Artists

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ще се гледа заради Им Шиуан и Канг Ханъл. Където има мой любим айдъл, а и в главна роля - там съм. Triangle го пропуснах, категорично, изгледах само първи и последният епизод (напълниха ми се очите като видях как свърши героят му), но сега историята ми харесва, а и Шиуан е в главна роля. Корейците ги заредиха тези месеци все продукции с мои любимци, та ме карат да гледам. Ще рискувам, да видим какво ще ми покажат този път от tvN.
Виждам, че режисьор на сериала е Ким Уон Шик, който е създал Monstar (то и затова явно Ханъл е отново тук с роля) и Sungkyunkwan Scandal. От Monstar миналото лято останах доволна, дали и заради Джун Хьонг, но все пак беше добро сериалче, като изключа финалните локуми.
Малко главната женска роля на Сора ме притеснява. Не съм й голям фен, макар че в My Paparotti останах горе-долу доволна от нея. Дано не се лигави много, че трудно я изтрайвам.

Да отбележа, че този проект е от миналата година, но беше само под формата на кратки истории (мобилна драма) със същото заглавие - Misaeng и отново Шиуан беше в главната мъжка роля. Гледах го тогава. Явно са взели решение да го превърнат и в сериал. Има постер и се сетих от него и черното камъче, което той държи (до колкото помня така се наричат тези черни и бели фигури, с които се играе го), че ролята му тук не е случайна.

0b06fe2a66faace1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Брей, брей, коя ли добра душа се е сетила да събере Siwan и Kang Ha Neul в една продукция. Най-сетне ще видя и аз Siwan в роля, че колко съм чела и чела суперлативи за актьорските му умения, но Триъгълника тъй и не се навих да го гледам. Канг Со Ра ми хареса много в Doctor Stranger, но той си ми е  любим сериал,  тъй че може и  заради историята като цяло да ми е това добро впечатление за нея.

Rie, ставаш нов човек вече, казах ти аз, ха-ха. И поздравления за little_angel ,че успя с пускането на темата, като цяло си  е трудна мисия, но понякога се получава.

Link to comment
Share on other sites

Няма такова нещо, не ставам нов човек, нито ще заобичам корейските сериали. Просто заредиха една след друга все продукции с мои любимци и гледам. Краткият филм от миналата година с Шиуан, по който ще е сериала ми хареса, макар че беше само няколко минути. Дори си открих и мнението в темата на ZE:A от миналата година, когато съм го коментирала. Искам да го гледам в главна роля, защото той е много добър като актьор. Един от корейските айдъли, които градят много добра актьорска кариера.
Да, little_angel е много бърза с темите. Само да й кажа "А" и тя е готова вече до Я, особено и като знае, че сериалът е с някой мой любимец.

Снимка с Шиуан от Misaeng (2013). Сещам се, че там живееше сам, интровертен тип, отдаден на играта и тук ще е така.

c776dfea689e08a8.jpg

П.П. Я, вземи разгледай профила му и ще се сетиш и сама, че си го гледала вече и то миналата година в роля, но отново си забравила.

Link to comment
Share on other sites

Да бе, да бе, ееей  в Waiting for love, но този път drama wiki са виновни, защото специално погледнах да съм сигурна, че не съм го мяркала, а те не са го посочили този спешъл,, вярно си е, гледала съм го, но друго си е за един-два  часа, друго си е в 16-20 епизода.

PP Всъщност има го, но под съвсем друго заглавие, затова не съм го забелязала. 

За кор. сериали знам, че няма да им станеш фен, майтапех се само.

Link to comment
Share on other sites

Допадна ми това, което видях днес в първи епизод, а дори и без английски субтитри. Имам големи надежди за този корейски сериал. Утре сутрин очаквам превода с нетърпение.

Канг Сора ме изненада много приятно, а героинята й ми допада. Дано, дано да не я развалят.

Шиуан си е прекрасен, както винаги, в него не съм се и съмнявала. Ханъл и той. Историята предполага сериозно развитие, стискам палци, искам да гледам нещо стойностно, нещо на сериозна тематика от корейците, без да ме отегчават с любовни мелодрами.

Кадрите в самото начало, които са снимали в Йордания, бяха чудни. Припомних си за момент и "Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход", който е сниман в Петра.

Забелязах, че са използвали и кадри от филма Misaeng, който излезе миналата година с Шиуан.

Link to comment
Share on other sites

На мен не ми стана ясно нещо, може да съм го изтървала като информация от епизода, явно майката има нещо общо, но как се оказа героят на Шики на работа в тази  компания. Все му повтарят колегите, че е връзкар, защото няма нужното образование и не е назначен чрез конкурс, та и аз се зачудих по въпроса.

Иначе съм доволна от първи еп., хареса ми това, че няма да е водеща  романтичната линия ( което го прави по-различен сериал от обичайните драми с предизвестен край) , а  оцеляването и издигането в компанията и взаимоотношенията между колегите-добре , че не са мои колеги, то и при нас ги има клюките и номерата, ама техните ми се сториха в повече.

Link to comment
Share on other sites

Хубав сериал, сериозна тема и отлични актьори-типично за tvN:Знам за традицията на корейците да крадат руски песни и да си ги правят "свои", обаче тези стигнаха и до Висоцки!

Link to comment
Share on other sites

Сутринта изгледах и новия трети епизод с превод на английски и съм все така запленена от този сериал. Добра и стойностна история, която предполага много интересни моменти и сцени, над които се замислям, като зрител.
Канг Сора е просто прелестна. Не мога да й се нагледам и нарадвам. Сериозна и много оправна главна героиня, а лигавенето и позьорщината не са й присъщи.
Шиуан си ми е голяма слабост. За него каквото и да кажа повече, ще е само повторение на думите ми. Обичам го това момче, страхотен като актьор, а и външният му вид, и изражението му отговарят отлично на героя. Не беше избран случайно още миналата година за ролята, първо във филма Misaeng, а сега и в телевизионната адаптация на комикса.
Главният герой не е чебол, главната героиня не е тъпа корейска кифла, няма любовна драма/мелодрама, глупави диалози, а просто една отлично поднесена история за обикновият работещ кореец, който опитва да намери своето място в живота.
Точно това очаквах, предвид и филма с Шиуан от миналата година, точно това и получавам. Добър корейски сериал, който се надявам, че няма да окепазят до финал, още повече и защото е на tvN.

andi11, говориш за Им Шиуан, а не Пак Хьонг Шик. Шики е в друг сериал, въпреки че с Шиуан са колеги и членове на ZE:A. Объркала си имената.

Link to comment
Share on other sites

Не съм ги объркала, Rie, знам , че са различни, онзи Шики ( Пак Хьонг Шик) е този, който ти гледа в Real mеn с Чанг Хьок и сега гледаме в What happens to my family, той е оригиналният Шики, просто  Шиуан за мен също е Шики, нали така ги водехме Шики 1 , Шики 2 и прочие.

Link to comment
Share on other sites

Макар че Шиуан хич не ме е кефил никога, трябва да му призная, че страхотно се справя с ролята си. Другите актьори също са много на ниво. Бях се отчаяла от това, което е наизлязло в момента, но този сериал определено струва.

Link to comment
Share on other sites

Мисенг е един от корейските уеб комикси, които са изключително популярни сред всички възрасти - реализъм, ежедневие, проблемите на младите хора и т.н. Радвам се, че най-накрая се заеха да го екранизират и от мненията ви виждам, че се справят успешно. Не ми е останало време да го погледна, но преди да започнат снимките имаше доста голям интерес към заглавието и актьора, който щяха да изберат за главната роля.

Жалко е, че корейците не правят нещо по въпроса с популяризирането им (на комиксите имам предвид), защото има изключително стойностни заглавия, нямащи нищо общо със сълзливата романтика. След японците, корейците са следващите, които доста се стараят в тази област и пускат много интересни произведения.

 

Ако нещо може да привлече Rie към корейските сериали, ще бъдат подобни сюжети. ;)

Link to comment
Share on other sites

Да, сериалът до тук ме привлича на първо място с изключително реалистичната история, дори ми напомня на японска продукция в жанр "човешка драма", които обожавам.

parab, правилно си усетила нещата. Точно такива заглавия ме печелят като зрител, със стойностни (човешки) истории, само че за съжаление корейците трудно могат да се похвалят с подобни продукции, а когато се появи такава, това е наистина приятна изненада.

Днес сутринта, когато изгледах новия 4 епизод, изтръпнах по време на втората презентация... Нямах търпение да разбера резултата и дали е одобрен. Сега започва още по-интересното - работата във фирмата, а и очевидно вече ще се развият отношенията му с героинята на Сора. Ханъл, милият, я гледа толкова влюбено, че ме подсеща и за сцените му в Monstar, където отново свиреше "втора цигулка". Същите погледи, движения, изражение на лицето, само че тук героят му е (поне засега) не толкова положителен (и има защо).

Шефчето О ми влиза все повече под кожата. Добър е, а и с много точни реплики. Да похваля и "Кучето", както наричат героя на Бюн Йо Хан. За първи път го виждам, а и разбрах от филмографията е, че той е млад актьор, който тепърва пробива, но браво, мога само да го поздравя за изпълнение на ролята му.

Не помня корейски сериал така да ме е завладявал и искам това да продължи до финал, да не се разочаровам. Дано.

Link to comment
Share on other sites

На мен не ми допадна кой знае колко.Мудно, по-мудно, най-мудно-  даже на първи епизод заспах 2 пъти, толкова монотонно беше. Шиуан, сякаш излязъл от "Триъгълника",със същата нещастна физиономия, пак комплексар, само, че без власт.Половината време даваха какво му се върти в главата, така,че кой знае какви диалози и игра нямаше- достаъчно беше да изглежда дебилно нещастно.  Една камара комплексари - кариеристи, събрани на куп.Човешки истории -вярно, но не е кой знае какво, такива с лопати да ги ринеш от сутрин до вечер, особено натоварващи( днес цял ден например, телевизията показва такива на бедстващите)Вярно няма тъпи моми и богати ергени, но пък борбата за оцеляване на бедния кореец и неистовата им мания за кариера не са ми е най- любими  теми, като добавим и дежурните  алкохолни запои, ми дойде повечко.Стига ми, че отвсякъде ни залива, борбата за оцеляване на бедния българин.Не мога да ги мисля и корейците, че и да се товаря с проблемите им, ако и да е стойностно.

Може пък след втори епизод да се поразмърда  и да ме зариби.Ще му дам шанс.

Link to comment
Share on other sites

Ами то първи епизод беше час и половина! В сравнение с това, което се показва в момента този сериал е един от заслужаващите гледането. Действието не е от най-бързите, но пък ги няма истерията и малоумието на мелодрамите. Лично аз щях да го гледам дори и само заради Lee Sung Min-този човек е железен и няма слаби роли! Един от най-добрите корейски актьори в момента и съм се зарекъл да не пропускам негов филм или сериал. А Канг Со Ра ми идва като бонус! :kissy: Само за главния герой нещо не разбирам-ако си професионален играч на го, това трябва ли да означава, че си живял последните десет години затворен и без допир с външния свят?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Сиера, гениалността не значи, че можеш да бъдеш всякакъв. Затова и се казва, че си гениален в дадена област. Явно при него е пространственото мислене. По-скоро може да е математик, теоретик и т.н.

Link to comment
Share on other sites

Откъде решихте, че е гениален или че трябва да е ? Играел е Го момчето, бил е добър, но заради смъртта на баща си се е наложило да зареже всичко, включително и ученето, за да работи. Затова и не е успял да стане професионален играч. Нито пък е имал време за приятели, нито за срещи, поне аз така разбрах нещата, пък може и да ми се е спяло, знам ли.

Link to comment
Share on other sites

Не  успя да стане професионален играч, защото страда в някаква степен, от комплекс за малоценност, не вярва в себе си и все малко не му достигаше.Допълнително дойде смъртта на бащата и  почасовата работа насам натам.Освен това не е и амбициозен и е единак- няма приятели и има ограничено мислене, само от своята си камбанария-не е пригоден за живота извън стените на дома. Колкото до ума- да, майката спомена ,че е минавал за умен в училището, но за гениалност чак...Другото за отбелязване е,че никой не е повярвал в него.Повратният момент беше, пиянското наставление на шефа-  усети опора и това го впечатли.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...