Jump to content

The Three Musketeers (2014)


Recommended Posts

spacer.png

 

The Three Musketeers (2014)

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 17.08.2014 - 02.11.2014

Време на излъчване: Неделя 21:00

Жанр: Исторически

Канал: tvN

Епизоди: 12

Режисьор: Kim Byung Soo

Сценарист: Song Jae Jung

 

Участват:

Lee Jin Wook - принц Sohyeon

Seo Hyun Jin - Yoon Seo

Jung Yong Hwa (C.N.Blue) - Park Dal Hyang

Yang Dong Geun - Heo Seung Po

Jung Hae In - An Min Seo

Yu In Young - Jo Mi Ryeong

Kim Myeong Su - King Injo

Kim Sung Min - Yong Gol Dae

Park Young Gyu - Kim Ja Jeom

Jeon No Min - Choi Myung Gil

Lee Kyeon - Pan Shwe

Kim Sun Young - майката на Park Dal Hyang

 

Резюме: Драмата е вдъхновена от знаменитото произведение на Александър Дюма-баща. Младият и амбициозен Пак Дал Хянг от далечнаа провинция се стреми да получи държавна служба и да открие своята любима, а съдбата го среща с тримата мускетари, които не само ще станат негови приятели, а ще споделят с него приключенията и пътешествията си.

 

Лично мнение: Щом е с Йонг Хуа, ще го гледам. И Джин Ук много ми хареса в Nine: Nine times travel. Интересно ще е да ги видя в комбина ^-^
 

Свали с български субтитри :click: :click:

Онлайн с български субтитри :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Този сериал също скоро го чакаме да започне - 17 август. Ако не друго, поне очаквам да е забавно, пък и мускетарите ще са радост за окото. Ще видим сладура Lee Jin Wook от "Nine: 9 Times Time Travel" :wub: .

Общо взето, този сериал, заедно с "The Night Watchman", ще внесат малко разнообразие (може би и "Русалката"). 

 

The_Three_Musketeers_Korean_Drama_p1.jpg

 

И трейлърите:

 

Мускетарите и краля (който като Д'Артанян ли се явява?)

 

 

 

 

 

И мадамите:

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Малко за сериала и героите:
Разказ за подвизите и прключенията на трима войни от Кралската стража,
защитаващи живота на принц Сохьон, престолонаследник на Корея
по време на династия Чосон.

Пак Дал Хянг (Чонг Йонг Хуа) - беден млад воин, но от благородно семейство,
нетърпеливи да стане един от членовете на Кралската стража.

Юн Со Хьон (Co Хьон Джин) - първата любов на Дал Хянг,
заедно с принц Сохьон претенденти за сърцето й.

Чо Ми Рьонг(Ю Ин Йонг) - първата любов на принц Сохьон, след раздялата им
минава на страната на врага.

С бюджет от $ 10 милиона , драмата ще бъде разгърната в три сезона,
по 12 епизода всеки. Заснемането на втория сезон ще се проведе в Китай.


История на принц Сохьон.

Сохьон е избран за престолонаследника на династия Чосон през 1625, когато баща му крал Инджо се възкачва на трона след въстанието през 1623.

Принц Сохьон (1612-1645). Най-големият син на крал Инджо. След поражението във войната с манджурите е изпратен като заложник в двора на Китай - империя Цин, където прекарва 8 години. По време на престоя си като заложник, неуморно работи като посредник между Чосон - Корея и Китай - Цин.
Връща се от Китай с много западни стоки и много знания. Планира да насърчи реформите и модернизира страната, което предизвика недоволство у консервативно настроения му баща. Скоро е намерен мъртъв. Умира при мистериозни обстоятелства.

Много хора, включително и съпругата му Минхое, се опитат да разследват обстоятелствата около смъртта му, но кралят заповяда да го погребат и приключат разследването. Скоро съпругата му е обвинена в държавна измяна и осъдена на смърт, както и тримата му синове. Изпратени в изгнание на остров Чеджу двамата по-големи умират. Оцелява само принц Кьонган.
 

Link to comment
Share on other sites

Събитията и героите, показани в сериала можете да видите в "Cruel Palace - War of Flowers"- за мен най-добрият исторически сериал за 2013 г.. Там нещата са представени по традиционния начин, но изключително добре и интересно.

Link to comment
Share on other sites

Очаквах да е забавно, ама те наистина са го направили много добре. Хем сериозно, без лигавщини, хем един тънък хумор са вкарали... Хареса ми, че внимават много в детайлите, включително музиката. Много леко и приятно се гледа. Малко ми напомня за Sungkyunkwan Scandal, и аз не знам защо точно. Поне вече стана ясно кой е Д'Артанян :D

Link to comment
Share on other sites

Беше ми любопитно да видя как ще представят познатата ни история за Тримата Мускетари в Корейски вариант ! :) 

Като цяло , обаче ,  нагласата ми беше , че ще е нещо много по-различно от оригиналната история и че само идеята е подобна на 3М , че иначе ще почна да търся прекалено много прилики и разлики , а това не води до добро .  

 

Та гледах първи епизод и макар че в началото ми тръгна леко бавно , после ми стана по-интересно и забавно . Yong-hwa играе малко по-разчупено от обикновенно , също и другите от отбора изглеждат на място , та до тук добре . Някои неизбежни формули от вече познати корейски сериали са все така налице , но няма нищо . Засега впечатленията ми са по-скоро позитивни , та ще продължа да го гледам ! Продукциите на tvN и мен много ми допадат ( поне каквото съм видяла ) та имам вяра в тях ! 

Link to comment
Share on other sites

Първоначално и аз бях доста скептично настроена, но понеже много харесвам исторически сериали, а и Йонг Хуа, реших да го пробвам - и ми хареса! Няма типичните фантасмагории, изглеждаше си доста реално. Първи епизод беше интересен, хем забавен, хем не прекалено комедиен. Интересно ми е и ще продължа да го гледам, въпреки че по един епизод на седмица си е цяло мъчение :D

Link to comment
Share on other sites

Издържах 2 серия до средата и до тук. Просто не ми е интересно-прекалено използвана история за основа, а и знам какво ще се случи. Нещо историческите сериали тази година никакви ги няма.

Link to comment
Share on other sites

Аз взех , че си пуснах 2ри и 3ти епизод на телевизора и много повече почна да ми харесва филма така ! ;) Друго е като можеш по-добре да се порадваш на хубавите картинки ! :)   Обаче това как Dal-Hyang 

 избяга ( спаси се ) от облака стрели стана любим мой момент ... смях се 2-3 минути ! :896767: Просто беше така епично , хаха ! Тамън като изкочи армийката насреща му и си викам - загази я здраво , мой човек . Ама като гледам няма какво да се притеснявам за него в бъдеще ! Беше като един Чък Норис , който нищо не може да го спре ! Горкия кон само де .... пак доста пробяга с тия множество срели забити в себе си  

. Да спомена и че много ме кефи армията ( т.е. ескорта ) на Yong Gol-Dae ( и той самия ) . Като цяло се радвам на костюмите , цветовете и атмосферата на сериалчето . На мен ми идва неангажиращо и приятно .  Мисля да си го догледам този първи сезон поне . 

 

ПС Не очаквах обаче 

 толкоз бързо Принцът да се срещне с предишната си мома . Мислех , че поне 5-6 серий ще се разминават . Та да видим какво ще става ...  

Link to comment
Share on other sites

Изгледах до трета серия и за сега е много интересен. Интересното е, как започва като оригиналната история и после извъртат нещата по един много як начин. Ще се следи.

Link to comment
Share on other sites

Става :28558:  Въпреки щампата, направили са го прилично, чак приятно ме изненада. До 7 епизод върви добре, явно ще се гледа. По-кадърен е от други "новаторски" сюжети напоследък.

Link to comment
Share on other sites

Този сериал си беше 12 часа удоволствие и наслада за окото и душата. Много се забавлявах с четиримата мускетари, а принцесата ме спечели отвсякъде - абсолютна сладурана. Отношенията между 5-мата бяха страхотни, много лек и приятен хумор, доста забавни ситуации, без излишни драми. Дори лошите не бяха крайно лоши.

Понеже тук има хора, които на всичко ще намерят кусури, включително и фактологичните грешки, с чисто сърце си казвам, че историческите факти хич не ме интересуват. Историята си беше много леко и приятно представена и си заслужаваше всяка секунда от тези 12 часа.

И сега нямам търпение за втория сезон, за да видя приключенията на 4-мата мускетари :)

Link to comment
Share on other sites

И на мен ми хареса. Следваше си познатия сюжет, но с корейски привкус и без да се опитват да следват дословно оригинала. Принцеската беше радост за окото и за душата. Голяма забава беше да се наблюдават взаимоотношенията им с принца, особено когато се опитваше да го съблазнява :emote_kiss3: . Хем една такава невинна, хем любопитна и очакваща някаква реакция от принца, хем леко обидена и наранена от неговата липса на внимание.

Бих го определила точно като сериал за разтоварка.

Link to comment
Share on other sites

Lawandula, и аз го започнах по същата причина :) А предвид, че е исторически, съвсем си беше жертва от моя страна. Но след 2-рата серия си го следях наистина с интерес.

 

А не смеех да пусна последната серия. В края на предната даваха някакво погребение и бях крайно възмутена - мислих, че убиха сладурката. Бях направо потресена. Тя е толкова невинно-сладка бонбонка, че направо ми се скъса сърцето за нея. А като се оказа, че е жива, се ухилих като зелка :D Така се израдвах :)

 

 

Тара, отношенията на сладурката с принца бяха просто страхотни. А прилъстяването и пиянстването й ме разсмяха с глас. Както и в началото, когато той уж я подозираше, а тя си гризеше ноктенцата от притеснение... Беше просто чудесна. Както каза ти - радост за окото и душата.

Link to comment
Share on other sites

Сериала сега го започвам и не мога да дам все още мнение, но не мога да подмина да си кажа мнението за заглавието. Всъщност го започнах заради добрите отзиви, а го подминавах, защото си мислех, че е някаква пародия. Извинете, но не ми се връзва по никакъв начин съществуването на мускетари в Чосон. Създаването и съществуването на мускетарите е било по абсолютно същото време на управлението на Сохьон и едва ли в далекоизточната страна са знаели кои са мускетарите. Всъщност може и заради това да са избрали това заглавие, но ако бяха писали "Тримата войни на краля" или нещо подобно, щеше да е много по-добре. Представете си например бълг. исторически сериал "Черните нинджи на цар Симеон". 

Link to comment
Share on other sites

...... това заглавие, но ако бяха писали "Тримата войни на краля" или нещо подобно, щеше да е много по-добре. Представете си например бълг. исторически сериал "Черните нинджи на цар Симеон". 

:rofl:  аз абсолютно същото си мислех относно заглавието, но явно авторите не ги притеснява никак очебийното, да не кажа смешно плагиатство. Чудя се какво изобщо ги е накарало да търсят аналог с френската история - повдигане на интереса или просто - признаваме си без бой, копирахме, от тук, от там... :dunno:

Link to comment
Share on other sites

Аз вече казах - не ме интересуват историческите несъответствия или плагиатстването. Хората са взели малко история, малко от книгата, малко сценарий и са направили нещо изключително симпатично и приятно за окото и душата. Оттам нататък кой от кого взел и кой не спазвал историческите факти - това е абсолютно без значение.

Отделно - тази телевизия не претендира да е върхът на седмото изкуство. Но по-голям процент от продукциите им са готини и различни. А това е най-важното. На всичко може да се намери кусур, това е много лесно. Аз обаче не търся кусурите, а плюсовете в дадена продукцията. Когато те са повече от кусурите, значи си заслужава гледането. А тук плюсовете са доста повече от минусите. А това за мен е нещо невероятно, защото никак, ама изобщо не обичам исторически сериали и филми, било то и с доста комедийни моменти.

 

п.с. А "Черните нинджи на цар Симеон" бих гледала с удоволствие :28558:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...