Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

 A New Leaf (2014)

 

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Gaegwachunsun

Година на излъчване: 30 април 2014 - 26 юни 2014

Време на излъчване: Сряда - Четвъртък 21:55

Жанр: Мелодрама

Канал: MBC

Епизоди: 16

Режисьор: Park Jae Bum

 

Участват:

Kim Myung Min - Kim Seok Joo

Park Min Young - Lee Ji Yoon

Kim Sang Joong – Cha Young Woo

Chae Jung Ahn - Yoo Jung Sun

Jin Yi Han - Jun Ji Won

Oh Jung Se

 

Резюме: В драмата се разказва за студения и успешен адвокат Kim Seok-Joo (Kim Myung-Min), който няма скрупули да използва всякакви методи, за да спечели дело. Но попадайки в инцидент, той губи паметта си, което го поставя в ситуация да открие кой е всъщност...
:essub:


С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 3

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 4

С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

Edited by bealonenomore
Добавени линкове за онлайн гледане с български субтитри.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Учудена съм, че няма коментари.

След изгледани четири епизода,  за мен, интересна драма, даже най-интересна от всички новозапочнали, повечето от които, елементарни.По-сериозен сериал, изискващ, малко повече внимание при гледането,заради тематиката, която е засегната.Kim Myung-Min ми хареса много в "Кралят на драмата" миналата година. Тук също показва страхотна игра,като и другите актьори,не му отстъпват.Въпреки клишето с амнезията, пример за това, как нещо, като е направено добре, не дразни.

Link to comment
Share on other sites

Този е от сериалите, в които няма струпване на айдъли от всякакви цветове и породи и затова няма навалица от охкащи и ахкащи фенове. Още повече, че  за разлика от много сериали, излезли тази година, често трябва да спираш картинката, за да прочетеш превода и да го разбереш. Прибавяме отличните актьори и обещаващото развитие на сюжета и се надяваме на нещо добро.. Вече се убедих, че за корейски сериал е най-добре да се пише след края му, защото иначе става голям преразход на нерви, ако се опитваш да реагираш веднага на всичките решения на сценаристите и режисьорите. Които, както знаем, могат да извъртят всичко на 720 градуса и краят да не е това, което сме си мислили. Затова кротко си гледам сериала, радвам се и се надявам да мине нормално.

Edited by dido100
Link to comment
Share on other sites

Аз също с изгледани 4 епизода, ще си го гледам текущо. Голям фен съм на Kim Myung-Min- в киното и тв гледан не в една роля. Останалия основен мъжки каст все талантливи любимци. Сценария ясно че може и по - добре но поне се гледа. Като четох предварителното резюме и като пострада героя та чак и с амнезия, започнах гледането с не големи очаквания. За сега амнезията добре в 3 и 4 се менажира, можеше и къде къде по -клиширано. Дразни ме как снима режисьора на моменти , особено главната героиня, но пък може да ме прочете и да се поправи :swoon::)

Link to comment
Share on other sites

Амнезията си е представена даже много добре. Особено на фона на други амнезии, които съм гледала (забравят даже как се държат вилица и нож). 4-те серии минават почти неусетно /освен онова, дето дидо каза - спирането на пауза, за да схванеш за какво изобщо иде реч... Не че схващаш всичко де.../. И наистина, без идоли е някак доста по-готино :)

Само едно не схванах - инцидентът инцидент ли беше или си беше предумишлено.

Link to comment
Share on other sites

Аз също започнах драмата,засега ми харесва много.Нещо по различно от обикновенните сладникави драми.И аз съм съгласна ,че е по -готино без прехваляните им айдъли,певци  и тем подобни.Можеби и за това по малко желаещи има да гледат този сериал.Силно се надявам само по нататък да него оплескат корейците,че те както винаги...Ще гледаме. :up:

Link to comment
Share on other sites

Уви, най-добрият сериал за 2014 г. досега завърши в нищото, само със 16 серии. Във всяка нормална държава това щеше да бъде страхотен съдебен сериал за поне 4-5 сезона, но в Корея си падат по евтините и малоумни боклуци като "You’re All Surrounded" и "Doctor Stranger". Жалко!

Link to comment
Share on other sites

И аз го изгледах. Предвид чие производство е, къде се излъчва.... и неволята с графика на този сериал съм доволна от крайния резултат. Можеше а и очаквах доста по-зле да се справи творческия екип след новината за "разбития" график и намалените серии. Добре е че докато се маеха какво да правят с дамските образи останаха на ниво в правната част и всичко свързано с главния герой. Типично като за кор. сериал в края на края бяхме осветлени за неща, които биха вдигнали качеството на сериала ако бяха "казани" по-рано. Но като цяло, пак да подчертая всички условности, крайния резултат е добър. Но можеше и доста по-добре ако от начало до края беше ясно на екипа кой герой, най-вече героиня, за какво им е. Отново слаба оценка за развитие на образи от зор да се дават всички актьори за по малко. Съдията-адвокат, "главната героиня" си останаха по-скоро маркирани.

В общи линии съгласна с   dido100 .

Шефа, приятеля-колега, прокурорката бяха интересна комбинация с главния герой. Шефа ми бе интересен като текст+добре изигран. За главния герой ясно. Неговите метаморфози като за кор. сериал поне развиха. За

Kim Myung-Min , Kim Sang-Joong и Oh Jung-Se поздравления за добрия избор на роля.

Браво и на бързия и редовен превод на английски, още повече на фона на специфичната материя.

Link to comment
Share on other sites

Напълно съм съгласна с дидо100. За мен също това е сериалът с най-стойностен сюжет за 2014, който имаше потенциал да се развие в поне 2 сезона. Тогава заложените сюжетни линии за главните и второстепенните персонажи щяха да могат да се развият, а не да останат да висят в пространството, както сега без никакъв завършек. Направо скапаха работата на сценаристите. Не само, че не му дадоха възможност (да го удължат малко, за да се развият персонажите) ами го и съкратиха с два епизода. Голяма загуба са сценаристите, режисьора и за всички актьори, които играха много добре. Много ме е яд на продуцентите. Защо изобщо се впускат да правят нещо, като накрая не го докарват до добър край? Като се знае, че се харесват малоумни неща, тогава по-добре да не губят времето на хората (сценаристи, режисьори и актьори) за стойностни продукции ами да си карат бълвочите с разните айдъли. В други случаи се дават много епизоди и действието се разпъва до безкрайност като в Императрица Ки или пък сега вървящия сериал Hotel king, когато могат да бъдат намалени наполовина. В този случай бих казала, че сериала трябваше да е поне 30 серии. Много жалко!

Link to comment
Share on other sites

Да, добър сериал беше. Нищо, че от толкова терминология на моменти ми се губеше нишката. И на мен ми завърши наникъде, жалко, че аджумите не са имали нерви да гледат.

Link to comment
Share on other sites

Явно корейските телевизионни зрители дотолкова са зомбирани от нискокачествени боклуци, които обаче са завити в лъскава опаковка и наблъскани с айдъли и айдълки, че когато излезе нещо наистина качествено то остава неразбрано и негледано. Телевизионната чалга победи отново! Аджумите си искат клишираната драма с "емоциите" и главното е да не се напрягат много да мислят, докато вършат къщната работа. Спомнете си един друг много добър сериал, "The King of Dramas", пак с Kim Myung-Min. Отново стойностен и смислен сценарий, добра режисура и отлични актьори, но рейтинг 8-10% и отрязване след 18 серия. Относно проблемите с графика-има достатъчно примери за промяна в графиците на излъчване и удължаване на сериалите. Всичко е въпрос на желание. Вече идва ред на поредната захаросана и оцветена водица.

Затова казвам, че наградите, които корейските телевизии си раздават сами на себе си са най-ненадеждното мерило за качество.

Edited by dido100
Link to comment
Share on other sites

Абе, някои драми просто си ги бива и си жънат награди. Разбира се, има и такива, които им дават доста гръб, но в крайна сметка корейците често мерят качеството в пари. Иначе да, обикновено драма с Ким Мьонг Мин за мен означава, че има какво да се гледа. Изключително харизматичен актьор, които наистина прави превъплъщения, а не реди заучени фрази. Просто корейския зрител си е свикнал да му се поднася еднакъв тип драма и не иска да я "храносмила", за да получи наслада. Наистина е тъжно обаче, че такива стойностни сериали потъват в забвение, вместо да се развие потенциалът им. Жалко, че корейската телевизия не инвестира в зрителите си поне малко.

Link to comment
Share on other sites

Сиера, само на моменти ли ти се губеше нишката :D

От случаите... Двата криминални ми бяха ясни, а от другите 3... Тука има, тука нЕма... Така беше положението :D Схванах основата, ама обясненията...

Link to comment
Share on other sites

Сиера, само на моменти ли ти се губеше нишката :D

От случаите... Двата криминални ми бяха ясни, а от другите 3... Тука има, тука нЕма... Така беше положението :D Схванах основата, ама обясненията...

 

Да, и аз с общата картина си играх. Не ми се сяда да чета за receivership-и и други ми ти правни неща. Искаше ми се на моменти да разбирам корейски, за да разбера какво пише в обясненията, които им пускаха. 

Link to comment
Share on other sites

Така като ви чета си заслужава драмичката ... аз чак сега я видях ... много ли е тежен края... питам заради жанра мелодрама ... и все пак,четеики коментарите ви се обърках

Link to comment
Share on other sites

Така като ви чета си заслужава драмичката ... аз чак сега я видях ... много ли е тежен края... питам заради жанра мелодрама ... и все пак,четеики коментарите ви се обърках

 

Не е тъжен, а тъжно незавършен тоя сериал. Жанрът е по-скоро адвокатска сага, мелодрама е, защото корейците всичко наричат мелодрама :).

Link to comment
Share on other sites

Сиера, последния случай даже почти не го разбрах, освен че фирмата на Че е май е издала вътрешна информация. Предния - че банките им са продали някакъв продукт, без да ги предупредят и да им обяснят за рисковете. Така ме омотаха, че не е истина...

А до обясненията... Надали и средностатистическият кореец ги е разбрал. Може би и затова сериалът беше с нисък рейтинг - той е за една мъничка част от населението. И то основно икономисти. Другите хора надали биха схванали всички тези съдебни битки и юридически номера, които си играеха.

Абадор, хич не е тъжен, не знам защо го водят мелодрама. Тъжното е цялата история е, че е незавършена история. Хубава, но незавършена.

Link to comment
Share on other sites

Сиера, последния случай даже почти не го разбрах, освен че фирмата на Че е май е издала вътрешна информация. Предния - че банките им са продали някакъв продукт, без да ги предупредят и да им обяснят за рисковете. Така ме омотаха, че не е истина...

А до обясненията... Надали и средностатистическият кореец ги е разбрал. Може би и затова сериалът беше с нисък рейтинг - той е за една мъничка част от населението. И то основно икономисти. Другите хора надали биха схванали всички тези съдебни битки и юридически номера, които си играеха.

Абадор, хич не е тъжен, не знам защо го водят мелодрама. Тъжното е цялата история е, че е незавършена история. Хубава, но незавършена.

Аз пък всичко разбрах. Сигурно защото не съм средностатистически кореец.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...