Jump to content

Grandpas Over Flowers Investigation Team (2014)


Recommended Posts

2a5WrWtG_o.jpg

Grandpas Over Flowers Investigation Team (2014)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Kkothalbae Soosadae, Flower Grandpa Investigation Unit, 꽃할배 수사대

Период на излъчване: 9 май 2014 до 25 юли 2014

Време на излъчване: сряда 21:50

Жанр: комедия

Канал: tvN

Епизоди: 12

Режисьор: Kim Jin Yeong

Субтитри: Английски

 

Участват:

Lee Soon Jae - Lee Joon Hyeok

Choi Jin Hyuk - Lee Joon Hyeok (20s)

Byun Hee Bong - Han Won Bin

Park Min Woo - Han Won Bin (20s)

Jang Gwang - Jeon Gang Seok

Park Doo Sik - Jeon Gang Seok (20s)

Kim Hee Cheol (Super Junior) - Park Jung Woo

Park Eun Ji - Yoo Ra

Lee Cho Hee - Jung Eun Ji

Kim Eung Soo - investigation team leader

Kim Byeong Se - deputy department head of police

Kim Sun Young - майката на Joon Hyeok

L.Joe (ex Teen Pop) - Uhm Shi Woo (епизод 7)

 

Резюме: Четирима млади полицаи са назначени да работят по странен случай. След инцидент трима от тях остаряват (буквално за секунди), а четвъртият си остава (някак необяснимо) същият. Сериалът проследява комичните опити на тримата детективи да върнат младостта си и да разрешат случая...

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:   :click:   :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Така, продължаваме с Oh! Boy Series на tvN, но в по-различен състав :282: Нямам търпение да почне, сигурно ще бъде страхотна комедия...

Edited by felicyti
добавени линкове за онлайн с бг суб
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Всъщност резюмето не е точно. 
Четирима млади полицаи са назначени да работят по странен случай, след  инцидент трима от тях остаряват (буквално за секунди), а четвъртият си остава (някак необяснимо) същия.
И оттам, а ла Детектив Конан тримата се опитват да си върнат младостта и да решат случая. 

Стана ми много любопитно не как тримцата остаряха, а как Чол си остана млад, след като скочиха и четиримата във водата. 0.о

 

Link to comment
Share on other sites

В момента има два сериала, които в началото много си приличаха-този и "You're All Surrounded". И двата залагаха на почти една и съща идея, подплатена с хумор. НО! При  "You're All Surrounded" този хумор почти изчезна, изместен от вечната драма и тамошните 4 идиота са си само 4 некадърника, напразно опитващи се да внасят някакво усещане за смях в уж криминалната история. Така сериалът затъна в традиционната тежка драма, подправена с абсурдите на изкуствено усложнените корейски "криминални" сериали. То и криминалният елемент си е само за фон на драмата и затова не е много смислен и изпипан. Вече не е интересно.

Хубавото за "Flower Grandpa Investigation Unit" е, че започна и засега продължава да е пародия, която не се взима на сериозно. Тукашните 4 идиота са си смешни и не се стремят да ни вкарват в някакви супер сложни схеми и сценарии. Дори и криминалният елемент тук е в по-чист и разумен вид и не дразни. Интригата, разбира се съществува, но тя е (все още) фон на криминалното съдържание на сериала. Дано да продължат колкото се може по-дълго така!

Тук можете да видите още един от многобройните бъзици с вселенския шедьовър "Secret love affair".  А и не само .с него

Edited by dido100
Link to comment
Share on other sites

В девети епизод имаше доста разкрития (или поне така ни се представят нещата). 

Естествено, че 

Won Bin действаше като двоен шпионин, аз по-скоро очаквах с Joon Hyuk да имат подозрения за Jung Woo - субективно, защото на мен ми се щеше да извъртят ситуацията така, че той да се окаже някое от шефчетата в Златната рибка.

Вместо това предпочетоха да ни предложат първата и най-проста хипотеза защо само той не остаря - защото няма време, което да му бъде отнето.

И този ''бог'' как лесно реши да се покаже, нямам търпение да видя как ще се развие ситуацията с него. 

 

Приятно включване на още един хубавец от ''Рамьон''-а. При това му отива. 

Интересно как напоследък драмите, към  които подхождам без никакви очаквания, се оказват най-интересни. Тук интригата не е никак плоска, но и някак не се взема насериозно. Дано напаснат всички липсващи части от пъзела, по мои наблюдения в много азиатски, а и въобще всякакви сериали с някаква мистерия не всичко е логично и добре обосновано. 

Link to comment
Share on other sites

ООО току ще ме зарибихте. Наместих си нощта ... дето има една приказка :) 

All surrounded много ме беше обезсърчило докъдето го избутах :), та тук значи има светлина?! :)

Link to comment
Share on other sites

maira, това е... уникално :D

Гледам го, когато ми е скучно, тъпо и смотано. Въпреки че не се набляга на случаите им, те са интересни и добре обосновани. Основната нишка върви учудващо добре, но някак не се набляга на нея. Но основното са 3-те старчета, завеяната "хрътка" /мацката/ и сладурът, който си остана млад. Всеки с особеностите си и маниите си, но всички много забавни и сладки /много се кефя на розовият пич/. Сериалчето е немалко пародия на доста други сериали и филми, но представени много забавно.

Идеален сериал за разпускане, без да се очаква да е шедьовър на филмовото изкуство. Просто чудесен :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Не знам как може този изключително забавен сериал да има толкова малко коментари. Въпреки че беше по-скоро с пародийна насоченост за мен си остава един от най-хубавите корейски сериали, които съм гледала. За разлика от You're all surrounded, който започна добре с много комедийни случки, а нататък си продължи в типичната корейска драма и комедията, и интригата никакви ги нямаше, тук не е така. Комедията си продължава до самия край, самите главни не се вземат на сериозно, имаше бъзици с много корейски сериали и известни личности. Дори случаите, които разследваха бяха далеч по интересни от тези в  You're all surrounded.

И трите старчета бяха наистина уникални. Изглеждат на 70, а се държат като 20 годишни. Особено в началото, когато не се понасяха такъв хил беше. :28558:  А мацката с тоя нос като на хрътка направо разбива.

Е, все пак си беше корейски сериал и тук не се разминахме без рака, но нещата пак бяха с пародийна насоченост. Направо умрях да се хиля, когато Jung Woo вика на доктора "А тук както в драмите не казвате ли на героя, че му остават само 6 месеца живот". :282: Изцелението му за разлика от други драми не беше чудодейно, а си имаше логично обяснение. А края ме разби- горкия Joon Hyeok трябваше да се върне обратно в прогимназиалните си години за да избегне затвора. :xaxa:

 

Като цяло замисъла на сериала беше много добър. tvN за пореден път избягват клишираността и правят един страхотен сериал. Горещо го препоръчвам. А и не всеки ден могат да се видят 70 годишни дядовци да се държат като 20 годишни момчета. Още по-малко пък такива, които носят розово. :lol:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Приятно съм изненадана от сериала първоначално въобще не мислех да го гледам, но реших да го гледам все пак и го изгледах за един ден само.Старчетата бяха страхотни и настина може да им повярваш, че са 20 и няколко годишни затворени в остаряло тяло.За пореден път се убеждавам, че TVN нямат лоша драма.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...