Jump to content

Grandpas Over Flowers Investigation Team (2014)

Recommended Posts

2a5WrWtG_o.jpg

Grandpas Over Flowers Investigation Team (2014)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Kkothalbae Soosadae, Flower Grandpa Investigation Unit, 꽃할배 수사대

Период на излъчване: 9 май 2014 до 25 юли 2014

Време на излъчване: сряда 21:50

Жанр: комедия

Канал: tvN

Епизоди: 12

Режисьор: Kim Jin Yeong

Субтитри: Английски

Участват:

Lee Soon Jae - Lee Joon Hyeok

Choi Jin Hyuk - Lee Joon Hyeok (20s)

Byun Hee Bong - Han Won Bin

Park Min Woo - Han Won Bin (20s)

Jang Gwang - Jeon Gang Seok

Park Doo Sik - Jeon Gang Seok (20s)

Kim Hee Cheol (Super Junior) - Park Jung Woo

Park Eun Ji - Yoo Ra

Lee Cho Hee - Jung Eun Ji

Kim Eung Soo - investigation team leader

Kim Byeong Se - deputy department head of police

Kim Sun Young - майката на Joon Hyeok

L.Joe (ex Teen Pop) - Uhm Shi Woo (епизод 7)

Резюме: Четирима млади полицаи са назначени да работят по странен случай. След инцидент трима от тях остаряват (буквално за секунди), а четвъртият си остава (някак необяснимо) същият. Сериалът проследява комичните опити на тримата детективи да върнат младостта си и да разрешат случая...

:essub:

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:   :click:   :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Така, продължаваме с Oh! Boy Series на tvN, но в по-различен състав :282: Нямам търпение да почне, сигурно ще бъде страхотна комедия...

Edited by felicyti
добавени линкове за онлайн с бг суб
  • Haha 2

Всъщност резюмето не е точно. 
Четирима млади полицаи са назначени да работят по странен случай, след  инцидент трима от тях остаряват (буквално за секунди), а четвъртият си остава (някак необяснимо) същия.
И оттам, а ла Детектив Конан тримата се опитват да си върнат младостта и да решат случая. 

Стана ми много любопитно не как тримцата остаряха, а как Чол си остана млад, след като скочиха и четиримата във водата. 0.о

В момента има два сериала, които в началото много си приличаха-този и "You're All Surrounded". И двата залагаха на почти една и съща идея, подплатена с хумор. НО! При  "You're All Surrounded" този хумор почти изчезна, изместен от вечната драма и тамошните 4 идиота са си само 4 некадърника, напразно опитващи се да внасят някакво усещане за смях в уж криминалната история. Така сериалът затъна в традиционната тежка драма, подправена с абсурдите на изкуствено усложнените корейски "криминални" сериали. То и криминалният елемент си е само за фон на драмата и затова не е много смислен и изпипан. Вече не е интересно.

Хубавото за "Flower Grandpa Investigation Unit" е, че започна и засега продължава да е пародия, която не се взима на сериозно. Тукашните 4 идиота са си смешни и не се стремят да ни вкарват в някакви супер сложни схеми и сценарии. Дори и криминалният елемент тук е в по-чист и разумен вид и не дразни. Интригата, разбира се съществува, но тя е (все още) фон на криминалното съдържание на сериала. Дано да продължат колкото се може по-дълго така!

Тук можете да видите още един от многобройните бъзици с вселенския шедьовър "Secret love affair".  А и не само .с него

Edited by dido100

В девети епизод имаше доста разкрития (или поне така ни се представят нещата). 

Естествено, че 

Won Bin действаше като двоен шпионин, аз по-скоро очаквах с Joon Hyuk да имат подозрения за Jung Woo - субективно, защото на мен ми се щеше да извъртят ситуацията така, че той да се окаже някое от шефчетата в Златната рибка.

Вместо това предпочетоха да ни предложат първата и най-проста хипотеза защо само той не остаря - защото няма време, което да му бъде отнето.

И този ''бог'' как лесно реши да се покаже, нямам търпение да видя как ще се развие ситуацията с него. 

Приятно включване на още един хубавец от ''Рамьон''-а. При това му отива. 

Интересно как напоследък драмите, към  които подхождам без никакви очаквания, се оказват най-интересни. Тук интригата не е никак плоска, но и някак не се взема насериозно. Дано напаснат всички липсващи части от пъзела, по мои наблюдения в много азиатски, а и въобще всякакви сериали с някаква мистерия не всичко е логично и добре обосновано. 

ООО току ще ме зарибихте. Наместих си нощта ... дето има една приказка :) 

All surrounded много ме беше обезсърчило докъдето го избутах :), та тук значи има светлина?! :)

maira, това е... уникално :D

Гледам го, когато ми е скучно, тъпо и смотано. Въпреки че не се набляга на случаите им, те са интересни и добре обосновани. Основната нишка върви учудващо добре, но някак не се набляга на нея. Но основното са 3-те старчета, завеяната "хрътка" /мацката/ и сладурът, който си остана млад. Всеки с особеностите си и маниите си, но всички много забавни и сладки /много се кефя на розовият пич/. Сериалчето е немалко пародия на доста други сериали и филми, но представени много забавно.

Идеален сериал за разпускане, без да се очаква да е шедьовър на филмовото изкуство. Просто чудесен :)

• Like 2

Не знам как може този изключително забавен сериал да има толкова малко коментари. Въпреки че беше по-скоро с пародийна насоченост за мен си остава един от най-хубавите корейски сериали, които съм гледала. За разлика от You're all surrounded, който започна добре с много комедийни случки, а нататък си продължи в типичната корейска драма и комедията, и интригата никакви ги нямаше, тук не е така. Комедията си продължава до самия край, самите главни не се вземат на сериозно, имаше бъзици с много корейски сериали и известни личности. Дори случаите, които разследваха бяха далеч по интересни от тези в  You're all surrounded.

И трите старчета бяха наистина уникални. Изглеждат на 70, а се държат като 20 годишни. Особено в началото, когато не се понасяха такъв хил беше. :28558:  А мацката с тоя нос като на хрътка направо разбива.

Е, все пак си беше корейски сериал и тук не се разминахме без рака, но нещата пак бяха с пародийна насоченост. Направо умрях да се хиля, когато Jung Woo вика на доктора "А тук както в драмите не казвате ли на героя, че му остават само 6 месеца живот". :282: Изцелението му за разлика от други драми не беше чудодейно, а си имаше логично обяснение. А края ме разби- горкия Joon Hyeok трябваше да се върне обратно в прогимназиалните си години за да избегне затвора. :xaxa:

Като цяло замисъла на сериала беше много добър. tvN за пореден път избягват клишираността и правят един страхотен сериал. Горещо го препоръчвам. А и не всеки ден могат да се видят 70 годишни дядовци да се държат като 20 годишни момчета. Още по-малко пък такива, които носят розово. :lol:

• Like 2

Приятно съм изненадана от сериала първоначално въобще не мислех да го гледам, но реших да го гледам все пак и го изгледах за един ден само.Старчетата бяха страхотни и настина може да им повярваш, че са 20 и няколко годишни затворени в остаряло тяло.За пореден път се убеждавам, че TVN нямат лоша драма.

• Like 2