Jump to content

Какво мислите за Eastern Spirit?


Ragnos

Recommended Posts

Tемичката е за всеки потребител във форума, било той стар или нов, фен или анти-фен, случаен или не. Какво мислите за сайта, за работата му, за т.нар. екип и пр. Къде са треските за дялане и как да ги изчоплим, за да са повечето хора доволни?

Link to comment
Share on other sites

Eastern Spirit е по-добре направен отвсякога. В тази област Рагнос и идеи-даващите-му имате само червени точки от мен.

Но... Откак се разигра субтитровата полемика някак си за мен изчезна обаянието от ровенето из форума. Вече прелитам за около две минути на посещение. Още преди три седмици си изгледах "The Kingdom Of The Winds" на английски, че да нямам повод дори да поглеждам към раздел субтитри. Все пак Eastern Spirit си остава най-често посещаваният форум от мен.

Също (бял кахър) ми се губят като количество постовете на тези (точно осмина са), които ми е било винаги най-забавно/приятно/не-знам-как-да-го-опиша да чета. Особено стилово издържаните редове на Параб. Поне Синардин след дълго спотайване отново изскочи на предните редици и стреля пост след пост

Link to comment
Share on other sites

На мен почти всичко ми харесва. А това, което не ми харесва толкова, е съвсем съвсем дребничко и няма смисъл да вдигам шум за него, ама щом питате... Става дума за новия изглед на азбучния показалец на филмите, старият по ми харесва и беше по-лесен за разглеждане. Някак дразнещо е информация, която е основна за страницата, да бъде оформена като спойлер. Вероятно знаменцата доста удължават и утежняват списъка, но на практика не дават повече инфо от предишните означения в скоби. Това обаче не го броя за кусур. Супер сте и вършите страхотна работа.

Иначе съм съгласна с Майк, че демокрация не трябва да има. Когато имате колебания и разногласия за нещо, е достатъчно да пуснете някоя анкета за форумците. Че иначе ей таквиз като мене, дето част от работата им е да търсят грешките на хората, може само да ви развалят настроението и да ви оспамят сайта.

Link to comment
Share on other sites

Ей, много неща мога да кажа за Eastern Spirit, много.....

ама ще се спра...щото ще пиша до довечера....

само да подкача, това за демокрацията...

така ред, законност, йерархия...приказки....

точно демокрацията ме доведе тука и липсата и ще ме отвее.....

за ред, за отговорности и други такива се говори много...

а когато трябва да се свърши малко полезна дейност, която да те ангажира с време, работа, търчане и прочие такива....

я да преброя....май сме около / дори няма и толкоз..../ 10 човека....

та интересно, мислите ли че някой ни заповядва и ръчка да действаме...

Link to comment
Share on other sites

Рагнооос, Рагнос... Що си сложи сам таралежа в гащите с тия две теми, та и на нас да ни боцка ся?

Whatever, така или иначе все някъде щяха да се появят подобни постове, та поне да са на едно място.

Хора, съгласна съм, че е най-хубаво всеки да има идеи за развитието ни, защото както сами виждате, скоро ще минем хилядарката. Също така насърчавам споделянето на въпросните идеи.

НО! От друга страна е всеизвестен факт, че угодия за всикчи едновременно няма, та по тоя повод напълно подкрепям тезата, че в крайна сметка трябва отговорното лице - Рагнос - да тропне с крак и да избере какво да приеме и какво да остави, в зависимост от нуждите и възможностите ни.

И последно ще добавя, че най-много се дразня, когато точно ние, старте кучета, почнем да се дърпаме за глупости. За цялото това време успях косвено да поопозная повечето от вас и знам колко темпераментни можете да бъдете. Дори и за тези, които не съм срещала лично, все пак имам някаква представа. Затова ви призовавам, приятели, да мислите ПРЕДИ да пишете и да не изпадате в крайности в изказванията си. В крайна сметка тук сме се събрали приятели и съмишленици, а не босове, спец-разбирачи и гъзарчета. Да, лесно е да се затрие даден пост после, но никога не знаеш кой го е прочел реди това и какъв ефект е оставил у другите.

И вече наистина последно, съгласна съм, че прегледността е много полезна, обаче, Майк, честно да ти кажа, в момента раздела за филмите не мога да го гледам. 220 иконки, 58 линка и не знам си колко излишни неща, които само ме затрудняват да възприема информацията и да си избера филм в крайна сметка, когато най-важното за повечето зрители са резюмето и жанра. Другото по-капризните фенове могат да си го потърсят без никакъв проблем. Още повече, че ако постоянно се пипа и преправя, накрая само се обърква човек повече. Сори, градски, ма т'ва ми е мнението.

Link to comment
Share on other sites

Любака е тука от седмица и най-малко има право да се обажда, но нали си е на всяка манджа миродия!Новите промени ме объркаха и по-трудно намирам някви неща, но като цяло са за добро! Форума си е бомба във всяко отношение, но най-ценното и весело са именно потребителите! Има и други форуми за азиатски филми, музика и анимация (аз лично идвам от Анимес), обаче тука най-готиното е атмосферата, всички сте положителни, възпитани и интересни хора! Готино е да си лафиш дори, без останалото. Тук има повече възможност за дискусии, любопитни материали, снимки и квото ти дойде на ум! Чата е също мега добра хрумка!

 

За другите редови потребители не мога да говоря, но лично аз съм тук за да си общувам с хора с близки до мойте интереси! Някой може да е тука заради, буквите на български( за което ви поздравявам, че се мъчите за чуждото удоволствие) или заради това, че ще открие най-новото, но аз не съм от тях! Филмите съм ги гледал почти всичките още преди да постъпя, а понеже съм нетърпелив, рядко дочаквам субтитри на български! В компанията и аверите ми няма ценители на азиатската кинематография и култура, за това този форум е подходящата среда да задоволявам и споделям интересите си без да ми се пресмиват( невежи са малко, но не им се сърдя)! Тук попаднах на готини образи, всички сте много точни! Благодаря ви за работата дето я вършите, за да го има този форум и че сте търпеливи и готини, което допринася за атмосферата! Няма да се карате за глупости еиии! Няма никво значение на какъв език ше са съкращенията, дали да са исторически или съвременни, нямат значение тея неща! Важното е всичко да е лесно и бързо достъпно, в опростеността е истината! Аз за тва съм толкова истински човек, щото съм прост нали!?!

Link to comment
Share on other sites

 

иначе, всички ние сме позитивни личности... :lol!:

 

НЕ ВСИЧКИ...

Все пак от тези които са позитивни научих много нови неща. Намирам много филми за които иначе трябва да се поровя.

Започнах да правя и клипчета благодарение на нещата , които видях във форума. Порових се и научих доста нови неща. Живота ме е научил да запазвам положителните неща и да оставям зад себе си отрицателните, това и направих посещавайки форума Ви. Филмите ги гледам с английски суб в повечето случаи , но все пак благодаря на всички онези които си дават труда да превеждат.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте и от мен !

Започвам първо с критиката: качвайте филмите в сайтове който могат да се отварят от чужбина,ако може обаче и не ви затруднява . Но аз съм търпелив човек - още повече ,че не мога да помогна с нищо почти /английски -слабо ,руски -разговорен и холандски - нетърсен/.

И затова търпеливо чакам за 'замунда ' .

Друго...ами това само ми са критиките!!!

Похвали , много ! За това , че ви има ,споделихте КЪТЧЕТО ОТ ИЗТОКА и с мен! За качествените субтитри , за линковете , филмите , за работата ви за която никой не ви плаща и не на последно място за приема който получих!!!

Вашите дискусии и теми задължително ги чета -за разлика от другите.

И само мога да ви пожелая да изгладите недоразуменията си !

Link to comment
Share on other sites

Половината от времето си го прекарвам тук Мога само да кажа,че сте страхотни ,всички Вие целият екип ,за което благодаря

Link to comment
Share on other sites

Има, но доста стойностни заглавия липсват; на първо четене:

 

- "Санджуро Цубаки" (с Тоширо Мифуне; режисьор Акира Куросава)

- "Айкидо" (със Сони Чиба)

- "Уличен боец" 1, 2 и 3 (със Сони Чиба)

- "Червената брада" (с Тоширо Мифуне; режисьор Акира Куросава)

- "Мечът на съдбата" (с Тоширо Мифуне)

- "Кагемуша"(Сянката на воина) (режисьор Акира Куросава)

- "Харакири"

- "Убиецът на шогуна" - 6 серии

и някои други. Има няколко редки архивни с Тоширо Мифуне (от 60-те години на миналия век) от филмовата компания "Тохо", които са били считани за изгубени, но ги изровиха от някакъв склад преди няколко години и ги дигитализираха; имам два или три от тях и мога да ги кача тук!

В раздела за корейските сериали не видях великолепния филм "Императорът на морето" 51 серии, с български субтитри. За съжаление го изтрих от компютъра, а не съм го записал. Мой приятел ми каза че е махнат и от "Замундата" заради някакви проблеми между преводачи и модератори. Качете го тук, страхотен филм; изкефи ме максимално, а аз съм бая придирчив и критичен към тия филми! "Дуелистът" от корейските също не го видях и той е супер готин!

Link to comment
Share on other sites

Засега всичко ми харесва и нямам никакви забележки към сайтчето!

Даже искам да похваля създателите и преводачите му! Добре свършена работа

Link to comment
Share on other sites

Скоро се регистрирах и много се радвам, че попаднах на сайта, вярно случайно се случи, но скоро не ми се беше случвало нищо хубаво, а това определено го окачествявам като такова.

Идеята е прекрасна за това да се популяризира азиатското кино, култура и т.н.

Това е един тотално различен свят от нашия, много очарователен, с корено различна култура, бит, разбирания и нужди.

Удоволствие е за мен да съм ваш гост, за което благодаря. Възможността определено не е за изпускане.

Тук освен, че можеш да научиш много неща, може и да срещнеш хора като теб, такива, които имат същите интереси, защото се чувствам н разбрана сред близките ми и често чувам: " О, филм ли искаш да гледаме, а не не, ти само японски филми гледаш, ай чао аз си отивам, ти си гледай"!

 

Ето заради това сайта е толкова ценен за мен, наистина благодаря, че ви има!

Уважавам труда ви и ви се .

И другото което е, че историите от филмите и драмите ме накара да погледна по друг начин на живота, промени ме тотално, разнообрази ежедневието ми и ми даде отговор на много въпроси...

Благодаря!

Link to comment
Share on other sites

От мен също само хубави думи. Най-много ми харесва, че за разлика от много други интернет "групички", тук хората не остават анонимни и не се правят на такива каквито не са. Има раздел за представяне, публикуват се снимки и се срещат наживо. Това е най-ценното. Харесва ми, че има толерантност и самоирония в изказаните мнения. Абе, с малко думи - всички сте сладури. Дерзайте и бъдете живи и здрави.

Link to comment
Share on other sites

Думите ми няма да се различат с написаното преди мен.

Бих искала да блгодаря на хората, които правят сайта и форума и ни помагат

да се докоснем до частица от Азия. За това давайте в същия дух и както казват по сериалите- Fighting!!!

Link to comment
Share on other sites

Eastern Spirit това е моето най-любимо кътче в интернет пространството йъп-йъп СТРАХОТНИ СТЕ !

Благодарение на вас преоткрих един непознат за мен свят, сериали, филми, музика, културата съотвено на- Корейци-Китайци .. УУха думи нямам да опиша колко много емоций съм преживяла. Страхотно е чувството да намериш местенце на което всеки може да ти сподели нещо нестандартно и интересн.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте и от мен!

Преди няколко месеца открих този сайт и искам да благодаря на виновниците, че го има Преглеждам форумните теми не толкова често, колкото ми се иска Те са ми интересни дори със споровете, които възникват между форумците Нямам никакви забележки относно организацията на сайта. Добре се ориенрирам в него и мисля, че е доста добър (поне според мен). Обхваща различни области от азиатската култура, която и преди ми харесваше, но сега направо съм вманиачена. Благодаря и на тези, които така любезно ни предоставят различна информация за азиатския свят, което пък от своя страна засилва още повече желанието ми да науча нови неща за тяхната история, език, култура и изкуство. Благодаря Ви!

Link to comment
Share on other sites

Мойте думи няма да са по-различни!

Всички сте страхотни

и едно гоолямо БЛАГОДАРЯ, че създадохте този чудесен форум в който си прекарвам времето по цял ден..

Link to comment
Share on other sites

Думи не ми стигат да Ви благодаря.

За труда който полагате.За да можем да се докоснем до тайнствения и далечен изток.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...