Jump to content

SHINee

sa6eto_

Recommended Posts

Темин гостува в канала на Ан Сохи от Wonder Girls, където говорят за дебюта си, за отминалото време, за днешното.

Темин казва: Когато видя младите си колеги се чувствам... малко засрамен. Аз дебютирах доста рано и въпреки че бях сънбе, бях доста млад. Сега съм в 16-тата година на кариерата си, на етап в който колеги на моята възраст вече не са на сцената. Когато гледам записите (от предаванията) те са деца. Good и Shinhwa например, когато ни гледат, сигурно се чувстват по същия начин. 

Со-хи: Най-младият айдъл в момента е роден 2006 г...

Темин: 2006 и 2007 г. (са дебютирали съответно двамата). 

Сохи: Осезаема пропаст между поколенията.

Когато е почивка Темин гледа филми. Близо до дома му има кино и ходи сам да гледа филми, ако му хареса го гледа после пак вкъщи. Харесва филми на ужасите, гледа по два на ден. А като свърши търси видеа в You Tube (леле)

Изображение

• Like 1

Продължаваме с видеата за създаването на албума 'HARD'.

Серия 7-ма "We go 〈HARD〉 #7 | '10X' Recording | SHINee 샤이니" или как е записана песента "10X"

Следва "We go 〈HARD〉 #8 | ‘JUICE’ Dance Practice & Performance Video | SHINee 샤이니" 

Едно хубаво интервю на CLASH MUSIC от 14.08. То с трима от групата, взето е след излизане на Оню в отпуск.

Говорят, че са предпочели песента "Hard" пред звучащата по-познато "Juice", защото са искали да усетят ново преживяване и да изненадат публиката с нещо неочаквано. Споделят, че албумът всъщност е  бил отложен, но въпреки стегнатия график после да успели да го приключат.

През септември ще излезе документален филм "My SHINee World", в който ще чуем споделени от тях най-съкровени чувства, както казва Кибум.

Вчера, 19.08, Темин участва на KCON LA 2023 и беше зашеметяващ.

Изображение

Организаторите са се опитали да съберат в 1 мин. хайлайта на изпълнението му.

клик на снимката

Изображение

Вече съвсем официално.

Кий се завръща с 2-ри мини албум на 11.09, а името е "Good & Great".:)

Изображение

• Like 1

Ако някой заслужава титлата Крал на концепцията това е Кий.

Още от началото на промоцията на 'GOOD & GREAT' ни шашва с визии.

Тийзър снимки #1

Изображение

Off Topic

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тийзър снимки серия #2

"Свободата не е безплатен wi-fi, безплатно кафе и безплатно копие. Особено в офиса"

Изображение

Off Topic

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тийзър снимки серия #3.

Изображение

Off Topic

Изображение

Изображение

Изображение

Със старта започна да качва и кратки тийзър видеа под името "Работна седмица" представящи офис-концепцията на албума.

Видео за ПОНЕДЕЛНИК.

за ВТОРНИК

СРЯДА

ЧЕТВЪРТЪК

ПЕТЪК

СЪБОТА

НЕДЕЛЯ

Много ми харесва постера за лайфа, който са обявили по повод излизането на албума.

Key, 'GOOD & GREAT', Визуално радио (FM 9,11 MHz) - или с други думи на 11.09, 13:00 KST, You Tube, TikkTok, Instagram, Fb на SHINee.

Изображение

Преди малко пуснаха и видео привюто за едноименния сингъл, където виждаме и малкия му розов плюшен приятел. :D

• Like 2

Кий, "Good "& Great.

Албума в Spotify и YouTube Music.

Едно от местата на които се появи в хода на промоцията е канала 강형욱의 보듬TV", където треньора на кучета 강형욱 се среща с популярни личности и техните любимци.

• Like 1

През седмицата Кий започна да се изявява в музикалните предавания с "Good & Great", но преди това искам да споделя едно видео от участието му в канала на Lee Seok Hoon. Двамата се разходиха из офисите на СМ и интервюираха хора от различни отдели, които разкриха някои от начините на работа на компанията. Интересно и забавно.

Друго готино видео - гостуването му в предаването на Бамбам (GOT7) - "BAM HOUSE II".

Хубаво е да ги видиш как свободно си общуват. Бамбам разкрива, че освен приятелствата, които е създал като трейни Кибум е първият му приятел-звезда от друга компания. Хаха Кий споделя, че докато беше в Мадрид наскоро по цял ден е пил шапанско, защото било евтино - от закуската, през обяда - поръчвал си по чаша шампанско и после туристическите места му изглеждали още по-хубави. Съветът му за екскурзия - излизате на тур след като пийнете една, две чашки и обиколката ще бъде още по-забавна. 

Бамбам разкрива, че въпреки че е бил в JYP всички звезди на които е фен са от СМ и разбира се, номер 1 е Тейон, която иска да покани в предаването си. На въпроса му кои за трите топ млади колеги за Кий, той му отговаря, че един от тях е Ренджун, в когото вижда себе си. Другия е актьорът Seo Bum June. Накрая e Тен, благодарение на което разбираме, че на по-късен етап Тен ще е сред гостите в шоуто. Йее. Кий от своя страна прояви жив интерес към предстоящия епизод и дори разписа "договор", че ако графикът му е свободен ще участва и той. От три млади колеги, които го интересуват Кий мина на пет - четвърто място получи Ченлъ, който щял да се сърди, ако го пропуснат и номер 5 е самият Бамбам.
Кибум говори за проблема с ръката по време на промоциите на 'HARD', когато го виждахме с превързана китка. Оказа се, че нараняването се е получило по съвсем прозаичен начин - докато е спал, събудил се е с наранена (навехната?) ръка.

Хубав материал, гледайте го, ако можете.

• Like 2

Ето и първото участие на Кий с "Good & Great" на 14.09, на сцената на M Coundow.

Кибум беше изключително цветен на вчерашния Music Bank. :D

Днешния Music Core.

Off Topic

Трябва да си призная, че повече се забавлявам с нещата публикувани по време на промоцията отколкото със самата песен.

Знам, че целта на Кий е с  нея да вдъхне кураж на хората, които ежедневно се трудят и преминават през различни перипеетии ("...В дните, когато ми е трудно, Отново вярвам, че съм избран..."), но нещо не успява да ме докосне, да стигне до мен.

Жалко.  Тази година, поне от януари до септември 2023 г., аз и SHINee нещо не успяваме да намерим общ път и се надявам, че съм от малкото хора, които го казват. Ще видим Темин какво ни е подготвил за октомври. 

• Like 2

Кий сподели вече няколко видеа от създаването на албума 'GOOD & GREAT'

Епизод 1, който е от фотосесията и танцовата практика, носи със заглавието "KEY is Good & Great #1 | KEY 키"

Епизод 2 - "KEY is Good & Great #2 | KEY 키".

Видеото е от 9.08, когато Кибум е записал сингъла, както и още фотосесии.

Казва, че по принцип не се усмихва, когато записва песните си, но в случая му се е наложило да презпише тази. Целта на парчето е да звучи окуражително и позитивно, но не се е усещало така при прослушването. 

В спойлера са епизоди 3 и 4, наречени съответно "KEY is Good & Great #3 § #4 | KEY 키"

Продължава с разучаване на хореографията, а после следва заснемането на видеото. Срещат ни с хореографа Ingyoo от танцовата школа We Dem Boyz, който е създал танца към "Good & Great". Видеото продължава със записа на песента "Mirror Mirror", която е много специална за Кий, който е написал текста. 

Видеото започва да се снимка на 14.08 при 33 градуса по Целзий. Горкият, домъчня ми за Кий под тази сладка, но голяма розова шапка и в огромни гумени ботуши. ?

Продължаваме с видеото на 16.08, а докато се поготвя за снимки Кий споделя: "Мислех си, че никога няма да съм по-зает от когато работех по 'GASOILNE', но като се замисля бях два пъти по зает отколкото тогава. Освен това, тези дни танцовите предизвикателства станаха част от графика. .. Когато реших да правя тази концепция мнозина си казаха, че не мога да я разбера и само се правя, тъй като никога не съм бил офис служител. Затова още от началото се опитах да не ползвам думата "офис", вместо това избрах думата "работник". Всъщност за песента "Good & Great" независимо дали си на свободна практика, на договор или пълно време или не - исках да посветя тази песен на всички, които се трудят. Трябваше да я представя по най-добрият начин и това беше чрез концепцията за офис служителя. Самият аз работя. Не ми беше трудно да "имитирам" други "офис служители". 

След приключване с видеото Кий се връща в студиото, за да запише повторно заглавната песен, както и парчетата "Live Without You" и "CoolAs".

Накрая посланието му:
"Когато записвах "Good & Grade" исках да изпратя послание на хората, на всички работещи. Разбира се, има хора, които са намерили страст в работата си, но... Има ли човек, който винаги/постоянно да е доволен и щастлив? Вероятно тези хора са по-малката част, избрах песента мислейки за това. Исках да ви изпратя посланието, че нещата не винаги са лесни, макар да вървят добре. Не е лесно, мисля си това и предполагам много от вас се усещат така. С тази песен исках да ви окуражя да почувствате горди от себе си, да си направите комплимент... Наистина се надявам да не се осъвате в никаква ситуация!".

Off Topic

В момента Темин е в Париж, където участва във френското издание на M Countdown. 

По-късно ще се радваме на фен-камери от събитието, а който иска може да го гледа на живо ТУК☺️

Изображение

Имаме вече и график на албума му 'GUILTY'.

17.10 - концептуален клип

18.10 - тийзър снимки 1

19.10 - тийзър снимки 2

20.10 - тийзър снимки 3

21.10 - тийзър снимки 4

23.10 - Guilty Packshot - каквото и да значи това, може би хайлайт?

24.10 - Guilty трейлър видео

26.10 - трейлър снимки 1

27.10 - трейлър снимки 2

28.10 - видео тийзър "Guilty" 1, в 0:00 KST
28.10 - видео тийзър "Guilty" 2, в 18:00 KST

30.10 -излизат видеото и албума

Изображение

Както и тийзър снимки, които са много... интересни.

Изображение

Изображение

• Like 1

Темин с влог от пътуването до LA през август.

клик на снимката

Изображение

Днес излезе и кoнцептуалния филм за 'GUILTY'.

• Like 1

Инфо за песните в предстоящия албум на Темин 'GUILTY' - Naver и Naver.

Guilty“ звучи епично с мелодия, създадена от звука на струни и синтезатор, и впечатлява с уникалния си, но спокоен ритъм и пристрастяващ рефрен.

Текстът казва, че егоистичната любов наранява другите, но че това е неговият начин да обича. "Guilty" е песен с драматична привлекателност.

Песента „Night Away“ е песен, която предизвиква топлина с мека китарна мелодия и мистериозен синтезатор. Текстът описва щастливи моменти с любим човек, а сладките вокали на Taemin увеличават максимално романтичното настроение.

"Not Over You е алтернативна поп песен, която съчетава мечтателни акорди, ритмични барабани и емоционалния глас на Темин. Текстът изразява страданието от капана на копнежа и невъзможността да приемеш раздялата.

"The Rizzness" - хип-хоп парче с впечатляващ бас, а звуците от тремоло на орган и електрическа китара създават уникално настроение. Текстът носи послание към онези, които лесно се подвеждат от думите на света да слушат собствения си глас.
"She Loves Me, She Loves Me Not“ е хип-хоп песен с характерен китарен риф и винтидж звук на синтезатор, който създава самотна атмосфера. В текста  момента в който любовта свършва, се сравнява с увехнали цветя.

Blue“ е песен, която дава усещане за надежда чрез комбинацията от ретро звуци на барабани и емоционални източници на инструменти. Текстът сравнява момента, когато човек се сблъсква с жадуваната свобода и мечта с "blue" (блус? синева? тъга?).

Тийзър снимките излезли през седмицата.

На пръв поглед са едни по-секси снимки, но след като ги проследих в хронология, за да ги кача тук, не мисля така. Фотосите разкразват история, започваща по обичаен начин, но героят (Темин) преминава през тъга/самота, уязвимост и завършва с "guilty" - вина (скритото лице). Е, това си е моето възприемане на нещата, за други може да са просто готини снимки, не знам, за мен обаче в тях има история.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Off Topic

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Темин със соло концерт "metaMORPH, който ще е в два дни - на 16-17.12, в Inspirit Arena Инчон.

Тази новопостроена многофункционална арена е създадена специално за к-поп представления. На същото място на 02.12 ще се проведе церемонията по наградите Melon Music Awards. 2023.

Изображение

Изпълненията му на M Coundown в Париж миналата седмица, където беше гвоздеят на програмата, а аз даже случайно уцелих и онлайн излъчването, та се чувствах направо късметлийка.

"Move". И през 2023 г. тази песен звучи все така иконично, а аз не мога да повярвам, че няма и една награда от музикално предаване.

Изпълни и "Advice".

Off Topic

Завърши с "Criminal".

• Like 3

"Guilty", Темин.

Радвам се, че звучи повече от добре, още по-хубаво от преди. Браво! 

Както каза по-рано на пресконференцията, обмислял е тази песен да бъде заглавна на предния му албум, мислил е също да е песен на SHINee, но в крайна сметка остава с него. Мисля си, че това е най-добрият избор.

Изображение

Снимки от профила му в MELON.

Изображение

Изображение

Изображение

Линкове към албума в Spotify и YouTube Music.

• Like 1

Темин беше гост в епизод 20 на "YouTube" поредицата "Suchwita" с водещ SUGA; Jimin също се появи за кратко в този епизод; за да спази традицията всеки гост да носи любимия си алкохол, Темин донесе бяло вино и бира "Blanc 1664".

[슈취타] EP. 20 SUGA with 태민

Тизърът за епизода

[슈취타] EP. 20 TEASER

След края на излъчването, официалните "Туитър" профили и на двете групи качиха общи снимки на водещия и гостите.

SHINee

F9sUbfAbcAAab12?format=jpg&name=large

BTS

F9sQrWybkAAMmYU?format=jpg&name=4096x409

• Like 2

Споменатият по-горе епизод на "Suchwita" е интересен наистина. Разбираме как се е чувствал Темин дълго време около и след дебюта на SHINee, споделя за разочарованията и трудностите, които е имал и как соло дебюта му се е случил в момента в който е имал най-голяма нужда. Изненадах се, че с Шуга са на една възраст - набори '93, не го знаех. Винаги съм се изумявала колко млад е всъщност Темин, а колко много истории носи със себе си. 

Гледайте предаването, ако имате време, заслужава си. 

Освен него може да гледате и Killing Voice, което изобщо не очаквах, но беше от най-чудесните изненади. Много е задобрял наистина. Отново браво!

Участва и в предаването "Lee Mujin Service". 

• Like 1

Канала на SHINee в YT започна да качва видеа за създаването на 'GUILTY' на Темин.

Първото е за фотосесията, която така ме впечатли. Заснета е на 2-3.9 в LA. Хаха Хубаво е, че снимките излизат първи, че гледайки как се забавляват на снимачната площадка то цялата мистериозна и депресивна атмосфера отива на кино.

"EP 01. Loving he is a | 'Guilty' Jacket Shooting | TAEMIN 태민"

Втората част е записа на албума и разучаване на хореографията на "Guilty".
"EP 02. Playing a game | 'Guilty' Recording & Dance Practice | TAEMIN 태민"

• Like 2

Доста неща записа Темин с този комбек.

Едно от тях е за Спотифай.

Off Topic

Ей това видео особено много ми харесва "Taemin Exibition" - изложба с основна тема Темин, където споделя малко повече за себе си.

Много добър материал, гледайте, ако имате време.

клик на снимката

Изображение

Участва в канала PIXID и трябваше да се прави на айдъл новобранец, каквито бяха останалите участници.:D

клик на снимката

Изображение

Темин на фестивала SUPERSOUND на 19.11 в Банкок, Тайланд.

Изображение

Разбира се, STUDIO CHOOM.

(щеше да е срамота да няма)

Имаме си вече и нефилтрирана камера - ТУК.:yes:

И се скъсва да записва предизвикателства.

с Кий

с Минхо

с Тен (WayV)

с Уонбин (RIIZE)

• Like 2

Темин ни води в репетиционната и показва как е снимал предизвикателствата с NCT Тен, Тейонг, Марк.

"CG로 해달라고 할까? | Guilty like this! : Challenge with NCT"

Изображение

Участиeто му в Music Core днес, където спечели 1-во място с "Guilty".

Честито!

• Like 2

Записа на трейлъра и видеото на "Guilty" на Темин.
EP 03. You got me GUILTY | 'Guilty' Trailer & MV Behind | TAEMIN 태민'

И днешното му участие в Инкигайо с което приключи промоциите на албума по музикални предавания.

• Like 3