kandala Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Днешното участие на Минхо на Inkigayo с "Chase". И с песента "Runawya" вкл. Gemini. Много са ми забавни тези"full cam", където виждаме как точно са заснети страхотните кадри, които стигат до нас. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 Клипа на "Chase" на Минхо излезе. Разкошно. И песента много повече ми харесва в контекста на видеото. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted December 25, 2022 Share Posted December 25, 2022 Минхо беше споменал някъде, че ще направи коментарно студио за видеото на "Chase". Не се сещам къде, но запомних и се чудех дали не са общи приказки. Ами не са, държи си на думата и преди няколко дни го публикуваха. Както Минхо отбелязва, текста на песента е за любов, която те преследва и такава, която ти гониш. По думите му, за да се разбере по-добре видеото, трябва да се гледа първо трейлъра "CHASE Intro: Illusion of Reality", чието действие се развива в съня. Клипът към песента пък се развива в реалността и разказва за силата на любовта на героя. Минхо държи да запомним, че се развива в реалния свят, добре, разбрахме. Интрото на видеото - частта с парченцата откъслечни спомени, е била негова идея. В историята любимата го напуска, а смъртта й оставя героят му в свят на халюцинации/илюзии. Минхо не е искал във видеото да има танц, за да може да се концентрира върху разказа. Споделя как в различните сцени в къщата е искал да се усети топлата, но изпълнена с тъга и загуба атмосфера (течащата чешма, той лежащ на пода). Сцената в бара, когато вижда любимата си, а се оказва, че е друга жена, както и после - когато въпреки това отново се връща в бара - искал е да пресъздаде усещането за повтарящ се ден - което сам избира, дори с цената на болката. Виждайки катастрофа и починала в нея жена, героят си спомня смъртта на своето момиче. Намира часовник, който е метафора на отминалото време. Героят му вече иска да се освободи, да "пусне" любимата си. На въпроса какво му шепне девойката, което и на мен ми беше супер любопитно, отговорът е "Време е да ме пуснеш". И вторият по важност въпрос "По кого или по какво стреля в края на видеото?" Оказва се, че по нищо. Героят вдига пистолет, но дори не може да стреля по халюцинацията, която вижда. Огледалото просто е счупено, а той иска да продължи да живее в заблуда и да вижда своята "илюзия". Хубаво разказана история, добре му се получи и в коментарите и в самото видео. Браво! Вчера Кий беше е един от красивите водещи на SBS Gayo. А по-късно се включи в Candy-предизвикателството с Ренджун и Ченлъ от NCT Dream. Ама много сладки бе. Off Topic Весела Коледа от SHINee! Тримката активни ни пожелават всичко най-хубаво пред камера, Off Topic а Темин се включи със снимка в Инстаграм сторито си, за да отбележи D-100 до уволнението си от казармата. По новата информация денят е след хиляда години или чааак 4.04.2023 г. Да сложим и снимките на ШАЙНИ за зимния албум на компанията 'SMCU: PALACE' Оню Тук също. Кий, уау пак УАУ. Минхо и още една. Обща за разкош. Песните в които SHINee ще вземат участие не са много, но със сигурност ще са забележителни. Първо е парчето с послание "The Cure" в което всички лидери на СМ групите, вкл. наш Оню, ще ни призовават да помислим за природата. Следва интересното "Good To Be Alive" - на Кий с Чен (EXO), Нингнинг (aespa), Джони (NCT), Хьо (SNSD) и диджеите Ginjo, IMLAY, Рейдън, Mar Vista. "Where You Are" - Оню, Дойонг, Ченлъ и Шяоджун (NCT), Рьоук (SuJu). Ето го и самото медли на албума, който очакваме утре, 26.12, 18:00 KST. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 Минхо пусна естетично пърформанс видео на "Chase". Преди няколко дни беше гост на канала "Korean Englishman", които винаги успяват да ме разсмеят. Английският хумор и корейската топлота (е, поне тази на Минхо) са доста интересна комбинация. Минхо разказва как е бил поканен от СМ на улицата (street casting) и са ги попитали: "Искаш ли да станеш известен?". Естествено, след покана за явяване на прослушване следва изпит, често се минават два-три етапа, но да, Минхо е бил поканен от агент на СМ на улицата когато е бил на 13 г. Питат го дали му липсва "неизживяното детство", на което Минхо отговаря доста разумно, според мен: "Преди се чудех колко различен би бил животът ми, ако не бях популярна личност. Сега обаче знам, че ако продължаваш да мислиш за лоши неща, падаш в една спирала. Затова се опитвам да се фокусирам върху позитивите в живота си. Разбира се, винаги има вероятност, някои неща да са по-добри, но искам да мисля, че животът ми сега е възможно най-дбрият..." По-късно продължава: "Не че съм изключително талантлив или нещо подобно. Обаче напълно се потапям в нещата, които ме радват и обичам, и така става, че по най-естествен начин се старая в тях. Все още работя упорито, за да се развия и израстна." Респектът ми към Минхо нарастна още повече, а през цялото време не спирах да се усмихвам. Да сложим и линкове към албума 'SMCU: PALACE', където въпреки че Минхо не участва, другите двама от SHINee представят достойно групата, а албумът сам по себе си е наистина добър. По мое мнение доста повече от миналогодишния, а песните са "целогодишен материал", в никакъв случай не са коледни. YouTube Music и Spotify 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted December 30, 2022 Share Posted December 30, 2022 Минхо участва с "Chase" вчера в M Coundown. Днес пуснаха и танцовата практика. На провелите се вчера награди на MBC Телевизионни награди 2022 получи отличието Variety Male Excellence Award. Предаването "I Live Alone" в което участва, също получи награда - Варайати на годината. Моментът на обявяването на двете награди. Off Topic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted January 26 Share Posted January 26 На 13.02.2023 г. КИЙ ще издаде рипакидж албума 'KILLER'. Да си призная и аз се учудих виждайки постера, но... каквото-такова. Забавно. След годините в които снимката му се ползва като meme, най-сетне Кибум ще получи полагаемото му се - сключил е официален договор с McDonald's Корея. А Оню ще има своя първи официален соло концерт. Датите са дори две - 4 и 5.03, а името на събитието е "O-NEW-NOTE". Красиво. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 5 Share Posted February 5 Детайли за рипакиджа на Кий "KILLER". Изглежда интересно. Независимо дали ще хареса музиката му или не, човек няма как да не признае креативността, която Кибум влага в изработката на албумите си. Zine ver. Gamepack ver. CRT ver. И както пише "Играта започва СЕГА!" "Краят на главата изобщо не означава край. Ще дам всичко, за да разширя хоризонта си и да постигна по-добри резултати." Off Topic 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 7 Share Posted February 7 Кий с уникално готини тийзър снимки за 'KILLER'. Off Topic Втората поредица снимки е не по-малко интересна. Off Topic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 11 Share Posted February 11 Много са готини снимките за рипакиджа на Кий, спор няма, вижте сами. Тази поредица тийзъри я наричам "дарк". Off Topic Имаме си и весела серия снимки. Off Topic Самият физически албум е уау. QR ver. И SMiNi ver. Като нищо отново да спечели някоя награда за най-артистичен продукт. Излезе и видео привюто на "Killer". 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 14 Share Posted February 14 Абсолютен кеф е новата песен на Кий "Killer", много ми хареса. Материал на NME за рилийза. Кибум ще започне с промоциите, но знаете ли кое е още по-готиното? На 6.03 Оню също ще се завърне с нов албум. Новината излезе по-рано днес директно от СМ. След като добави още една дата за соло концертите си в Сеул (3 - 5.03), Джинки ще зарадва феновете и с нова музика. Супер! Изт. Allkpop. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 18 Share Posted February 18 Изпълненията на Кий с "Killer". M Countdown, 16.02.2023 г., дебюта на песента на сцената на музикално предаване. Вчерашното му участие на Music Bank. Off Topic И днешното на Music Core. Off Topic Много е готин Кибум. Качиха видео как е заснета фотосесията за албума. Според Кий след като 'KILLER' е продължение (рипакидж) на 'GASOLINE' трябва да следва неговия ретро стил, което наистина се случва. Казва, че това вероятно е последната глава в ретро историята в която се връща стъпка назад, припомняйки си спомени от детството. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 18 Share Posted February 18 Имаме си и танцова практика на "Killer" (която бих се радвала да е с фиксирана камера). Кибум гостува на YT канала на Боми от APink, където си хапват и приказват. Много забавен гост е Кий, отделете му 20-ина минути, като имате време. (клик на снимката) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 19 Share Posted February 19 Кий с видео от студиото - записът на "Killer". По-рано днес ни показаха и как е записано видеото към песента. Такава радост за окото е Кибум. Освен че е красив е много харизматичен и присъствието му изпълва пространството, екрана. Като се замисля, Уинтър от aespa ми напомня за него - и двамата носят една порцеланова, студена красота, наглед безизразно лице, което обаче успява да предаде емоциите на песента. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 19 Share Posted February 19 Кий с "Killer", изпълнение на сцената на Inkigayo днес. И започваме с тийзърите на Оню, чийто 1-ви пълен студиен албум ще излезе на 6.03.2023 г. с името 'CIRCLE'. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 22 Share Posted February 22 Кий и танцьорите му реагират на видеото на "Killer". Кибум продължава и със серията от соло концерти, сега в Япония. Представлението G.O.A.T. (Greatest Of All Time) In The Keyland ще бъде два ни - на 11 и12.03 в Осака, като вторият ден ще се излъчва по Beyond Live. Вчера канала на SHINee публикува муд семплър на албума. Звучи ми акустично, успокояващо. А ето и първите снимки за албума. И те едни... меланхолични? Off Topic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 23 Share Posted February 23 Оню продължава с тийзър снимките за 'CIRCLE'. Ха. И Джин Ки, роден на 14.12.1989 г!!! Колко прави това? 33 години? Сериозно? Off Topic Е, горните снимки са пообработени, но тази не или поне не толкова. Оню в репетиционната. Излезе и малко инфо за албума и по-специално за заглавната песен, наречена "O (Circle)". Разбрахме, че текста е на Kim Eana, а стилът r&b. Някои от песните са продуцирани в колаборация с Giriboy и Sam Kim. Това са джаз-поп парчето "Caramel" и лиричната балада "Rain on Me". Готино. Оню беше гост на радиопредаването, което водеше Минхо като заместващ водещата - същата спомената Kim Eana. ТУК може да видите двамата съвсем непосредствени, а с помощта на авт. превод може и да разберете повече подробности за албума, както и да чуете едносекунден музикален спойлер. Минхо пък ще краси списанито LUXURY. Off Topic 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted February 28 Share Posted February 28 Много и хубави снимки от Оню за албума му 'CIRCLE'. Off Topic В социалките споделя фотоси и кратки видеа от подготовката на албума. Off Topic И хайлайта на албума. Звучи хубаво. Материал за Кий в ELLE KOREA - тук. И разбира се, няколко снимки за красота - Кий х Espoir x ELLE. Off Topic А SHINee като група станаха лица на козметичната марка Dr.G. Клик на снимката. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted March 1 Share Posted March 1 Привю на видеото на Оню "Circle", излиза в понеделник, 6.03. Звучи ми много по-различна от всичките му предишни песни, което ме провокира да очаквам с голям интерес. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted March 5 Share Posted March 5 Снимки от първият соло концерт на Оню "CIRCLE", който се проведе в три поредни дни в Olympic Hall 3-5.03.2023. Да го подкрепят на концерта бяха дошли Кий, Минхо и Темин, макар да не е на снимката. По-късно Кубум публикува снимка в Инста, в която тагна и петимата от Шайни, вкл. Джонгхьон. Фен-камера на изпълнението на "No Parashute". 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted March 6 Share Posted March 6 Оню и песента му "O(Circle)". Наистина епична. Да ви кажа по едно време ми идваше да вдигна ръце към небето и като в "Sister Act" да запея. Въздържах се, но със зор. "...Дори спомените да си отидат нещо остава - Детските ми мечти за изумрудено зелен свят Дори без думи нещо е написано - Сърца, даряващи без повод любов Вечният цикъл на слънцето, на вятъра, облаците, дъжда и морето Между пролетта, лятото, есента и зимата Всички поздрави и сбогувания са винаги еднакви По вълните се носим заедно Слънцето, вятърът, облаците и морето Кръговратът се върти, времето върви Поздрави, сбогувания и отново аз и ти Безименната вечност няма никога да свърши" Видеото също е много интересно. От онези дето знаеш, че гледаш нещо стойностно, но не можеш да го опишеш, липсва ти красноречието. Много ми хареса, но ако ме питате какво се случва, какъв е сюжета, няма да мога да ви разкажа, а ще ви предложа сами да го гледате. Албумът в Spotify и You Tube Music. Заслужава си да се чуе, хубав албум е. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts