Jump to content

Дни на корейската култура по случай деня на благодарността "Чусок"

NyXe

Recommended Posts

Здравейте, съфорумци,

Корейското посолство организира празненство с програма за деня на благодарността "Чусок", като кани всички нас да присъстваме на събитието.

Ето и програмата за желаещите.

6499846x.jpg

Ден първи - 19.09.2013

1. 19:00 часа - Военен Клуб - концертна зала.

2. 20:00 часа - коктейл - зала "Галерия".

6502209e.jpg

Ден втори - 20.09.2013 - Киномания :)

1. 13:00 часа - кино "Люмиер" - "Pacemaker"

2. 16:00 часа  - кино "Люмиер" - A Barefoot Dream

3. 19:00 часа - кино "Люмиер" - "Papa"

6499844y.jpg

Корейска кухня - 19 - 21.09.2013

19.09.2013 - Зала "Галерия"

20.09.2013 - 12:00 - 13:00 часа - фоайе кино "Люмиер".

20.09.2013 - 15:00 - 16:00 часа - фоайе кино "Люмиер".

20.09.2013 - 18:00 - 19:00 часа - фоайе кино "Люмиер".

21.09.2013 - 12:00 - 16:00 часа - фоайе кино "Люмиер".

Толкова Ви завиждам на всички от София,аз  от дълбоката провинция няма да мога да се включа.Моля Ви идете и после разказвайте!!!

Много се радвам, че и тази есен ще носи корейски полъх. Аз лично ще мога единствено на празничния концерт да отида и "Papa" да гледам. Който има възможност нека види и другите два филма, знам, че си струват.

Да не забравяме и възможността повече хора да опитат корейска кухня. Чудесна идея.

Задочни благодарности на организаторите.

Както вече знаем ще празнуваме денят на благодарността "Чусок".

Има специална изненада за почитателите на традиционна корейска кухня.

На 19.09.2013 - Зала "Галерия", всеки един от нас ще има възможността "обилно" да пробва всички вкусотии. Организаторите споделиха с нас, че количествата са огромни :)

Във връзка с провеждането на Корейските дни, от корейското посолство молят за вашата помощ. Те имат нужда от 4-5 човека, които да им помогнат с организирането на няколко игри в деня на събитието. Основната ви задача ще е да обясните правилата на участниците и да направите кратка демонстрация. За услугата ще ви бъде заплатено. Ако има желаещи сред вас, да ме потърсят на ЛС най-късно до утре следобед, за да мога да ви запозная с представител от посолството, който ще ви е координатор. Срещата ще я осъществим в сряда или четвъртък след 18 ч.

Христина, ако не ме направят на селски труженик на 21-ви (доста е възможно), с приятелката мислим да отидем. Предполагам ще тръгнем с влак, сутринта в събота по-рано, връщането вероятно същия ден нощес. При теб какъв е планът?

Ако има и други навити от тук да си кажат, да се разберем нещо.

Това сигурно е поредната приумица на посолството. Изобщо не са споменавали за покани. Вече не знам какво да мисля. Поне в събота входът със сигурност ще е свободен, защото организатор са от корейската асоциация, а те са по в час.

Хареса ми концерта , на добро ниво  , а и подбраната музика беше по -  мой вкус .  Сопраното и изпълненията и най - много ми допаднаха ( имаше хора които заснемаха , така , че ще може да се видят и от тези които нямаха възможност да дойдат ). Добра обстановка и настроение ! 

Коктейла и организацията му , не бяха както трябва ... 8 маси ( за 300 души :) ) и 4 сервитьора , много от хората се отказаха и тръгнаха ,  Лично аз след 1 час чакане на опашка , ръгане с пенсьонери ( бяха се внедрили в нашите  ''стройни'' редици , след изпълнението ) , успях да се добера до мечтаното кимчи . Разбира се пробвах и други традициони корейски ястия , прокарвай ки ги с оризово вино ( което доста ми допадна).

Входа беше с покани,а нали уж свободен вход щеше да е.Да не се окаже само че и утрешната програма е с покани.

Входът беше свободен!

Имаше хора на входа, но просто питаха " За какво сте тук?", след което ни пускаха.

Мои приятели влязоха по време на концерта - без проблеми.

Концертът беше страхотен. Не разбирам от класика, но определено настръхвах като слушах сопраното.

Относно коктейла - figil е прав. Организацията бе много зле. Имаше малко маси - навън (беше доста хладно) и само един "бар", от който да си вземеш храна. Все едно си в училищен стол. Минаваш с чинийката и ти сипват...

Като цяло присъствието на доста хора на пенсионна възраст, дошли за по едно безплатно хапване и пийване, забавяха нещата с храната.

п.с. На входа имаше един дядо (приличаше на бездомник), който искаше да влезе, но не го допуснаха :(

п.с.2 Концертът продължи 2 часа, а не както бе по програма. - това наистина бе неприятно, особено за учениците, които дойдоха специално да хапнат корейска кухня.

Входа беше абсолютно свободен. 
Концерта - страхотен, като девойката с обоя ми стана любимка. Въобще всички изпълнители се справиха чудесно (според моя непрофесионален слух).

Кухнята не знам от кой ресторант беше, но наистина беше вкусно.

Организацията можеше да е по-добре, но като цяло събитието много ми хареса.

Като е бил свободен входа на мен защо ми искаха покана и даже ми обесняваха че бил свободен за ученици от някои училища а за всички други бил с покана.А относно стареца охраната отиде да вика полиция за да го изхвърлели понеже той не искаше да си тръгва.