Jump to content

briax

Потребители
  • Мнения

    933
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    12

briax last won the day on Юли 22 2017

briax had the most liked content!

1 Последовател

Относно briax

Profile Information

  • Пол
    Not Telling

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

briax's Achievements

Пазител

Пазител (6/10)

269

Обществена Репутация

  1. Честита годишнина ! За феста имаме това бижу на светата рап троица, продуцирано от Шуга и J.Pearl. Доколкото разбирам от дискусии и обяснения, много от текста е трудно да се преведе пряко. Ddaeng го превеждат като "Incorrect/Грешен отговор,погрешно" от звука по шоутата за оповестяване, че е даден грешен отговор. (Докато Динг-донг, пак в текста, е за верен отговор.) В песента обаче не е вкарано само едно значение. В играта на карти Hwatu/Flower cards картите Ddaeng са най-силните карти. 3-8 Hwang Ddaeng е комбинацията, която печели най-много точки . 1-3 Hwang Ddaeng и 1-8 Hwang Ddaeng са следващите най-печеливши комбинации. Tекста "Stop for a second, Freeze, Ddaeng" е за корейска игра "Замръзванка", при която ако играч кръстоса ръце пред себе си и каже "Freeze" не може да бъде хващан от гонещия, но друг играч може да го размрази, като го докосне и каже "Ddaeng". Има го този звук като училищен звънец, но също значение - оповестяване на край на нещо. Речитатива на Шуга завършва с едно извито Kkeut, което в зависимост от спелинга може да означава както момент от играта с карти - броене на натрупаните точки, или със значение "край". В речитатива на РапМон "Ти си 7Kkeut, аз съм Ddaeng" е пак от играта на карти - 7Kkeut дава по-малко точки от Ddaeng картите. "A frog in a well/Жаба в кладенец" за корейците е идиом за ограничен светоглед, тесногръдие - целият свят се ограничава до видимото около нея и е неспособна да отвори ума си, да надскочи битието и окръжението си, да се бори за по-големи цели и мечти. Източник
  2. Fake Love Special (Spotify/Vertical/Dance/Close-Up) версията Линк за Спотифай
  3. В повечето случаи ми е трудно да преглътна главната песен на всеки излизащ техен албум. И сега така- на първо слушане (без видео) - фрагментирана и невпечатляваща. Не могат да се отрекат обаче няколко неща - смело експирементират от БигХит - сега с този емо ?алтърнатив рок, инструментала и звуковите наслоявания и пригласи са както винаги страхотни, а видеото е възхитително способно да извърти първоночалното ми негативно мнение. Виждам колко са полярни мненията, да си кажа аз и на I Need You не съм фен, но нейната емоционалност и градация в звученето се оценява високо. Целият албум е така радващо "Бангтан" и големите страхове да не се американизира и размие тяхната си характерност се отлагат за неопределено бъдеще . Пoловината песни ми допаднаха от първо слушане, a другите от второ. Гордо ще потчертая, че Anpanman ми е слабост и познах, че тя ще е от трите промотирани (закчлива и момчешка, ала Boyz with fun). Най-интересна и уникална е Airplane pt.2 , добре се заиграват с латиното, да не повярваш. Превод точно на тази песен още не откривам, но хах чува се "мариачи". Хоби казва, че наистина е следствие на неговия първи Airplane, който БангПД е насърчил да се развие. Тя е втората песен, която са изпълнили на шоуто на Елън, Куки започва театрално с ретромикрофон, после излиза Джимин и ставало латино горещо. Заснемане на фотосесиите: На 24-ти е официалното им къмбек шоу: На някои места практикуват интервюта с кученца:
  4. 12 часа до излизането на албума, слагам и втория тийзър, както и този на Билборд Компилация с англ. превод на фрагментите от текста Биг Хит са пуснали официално изявление, според което "Fake Love" е в жанр емо хип-хоп с гръндж рок китарен звук и грууви трап бийт, а съдбовната любов се оказва фалшива. Да го видим и това чудо. Забелязвам намек за показване на плът - малкият берсерк нещо ядно си дърпа тениската. Всички 11 песни са преминали пословично суровата цензура на KBS. Покрай това виждам, че "Fake Love" е продуцирана от Pdogg, Hitman Bang и RM, че Мони има пръст във всички песни, Шуга в 8, Джей-Хоуп в 7 и Куки в "Magic Shop". Заглавието на третата песен е преведено като "Undelivered Truth" или "sincerity that couldn’t be delivered" , този текст беше използван в кампанията на Пума, а се появи първоначално в мистериозния инстаграм Smeraldo (цветето) акаунт преди пускането на предишния албум миналата година. "134340" засега намира съответствие само в цифровото обозначение на Плутон. Заглавието на 5-тата песен е "Рай". Договорът им за представители на дейностите им в Америка с Gramophone Media е изтекъл и нoвината е че са подписали с гиганта Columbia Records (Sony Music).
  5. Хайде и аз на клона Трейлърът е брилянтен. Джимин е пленителен просто, като многофасетнo скъпоценно камъче. След открояващата се "Lie", това е още едно бижу на двамата с РапМон. И фотосесиите са чудесни, направо не знам на коя версия на албума да се спра. Джимин се сдоби с още един прякор - "малкият принц" Така , както са я подкарали май ще изредят всички на трейлъри. Значи да очакваме още три концепции в идните години Раши, мерси за инфото за собствеността на BigHit! Бях видяла преди и аз в уики, че е придобита, и сега много се радвам, че всъщност не е . Гледам го и аз сега Fight For My Way. До 12-та серия Fire я пускаха на два пъти. Момчетата развяват дълги перчеми, тук таме накъдрени. За синия Юнги фендома направи колаж с последния туит на РапМон: Атаката на двете руси изкушения: Свързване на цветята на версиите
  6. Зайченцето ми Nochu пораства и става на 20 (21 по корейскому). Подаракът му за АРМИ е задушевен кавър с нежен аранжимент на David Guetta - 2U (feat. Justin Bieber). Снимката е направена от ТеТе. Подборка фенски видеа На този си рожден ден освен обичайните всевъзможни подаръци, рекламни автобуси, плакати по спирки и метростанции, космическата му собственост се увеличава с акър марсианска земя и звезда от съзвездие Дева .Вече има гора а и друга зведа май. За рождения ден на Намджун пък осиновяват кит Идва и 2-ри септември - концертът на Seo Taiji "Time Traveler", на който BTS имат честта да изпълнят с него 8 песни - "As the Night Deepens,” “You, In Fantasy”, “Hayeoga”, “To You”, “Class Idea”, “Come Back Home" и още една, засега скрита песен. Тийзнаха ни с кадри от тази подготовка. Танците от "старата школа " са предизвикателство. Со им е казал, да го наричат "татко", който може го прави, Джимин използва най-уважителна форма, а Хоби тайничко го нарича "батко". Шуга пък си изпроси покана да му види студиото. Джимин и Шуга вече са блондини, Те също е доста светъл. Завръщането е потвърдено за 18-ти септември. Серията започва с LOVE YOURSELF 承 ‘Her'. Вариантите на албума са 4.
  7. Думите в началото, за усещането за света и красотата му в даден момент, настройват приятно. И , слава богу, Куки беше временно в инвалидна количка, вече се разкършва с патерица. Те тъгува за РапМон, а момичето на РапМон напомня сестрата на Те.от видеото на "Стигма". Промъкват се теории, че я наглежда, но на мен не ми изглежда същата. Момичето на РапМон е трейни на JYP и се казва Oh Han Sul, набор 2000. Казвали за нея, че прилича на Кристъл от f(x). Има я във видеото на Park Jimin "Hopeless Love" В изпуснатият дневник, който вдигна Джин, в този епизод се вижда цвете смералдо. Момичето на Джин не се вижда в този епизод. Може да е (не е потвърдено) Park Jiwon , кадър на JYP от Sixteen, родена 1998. С обличането му не се сдържаха да направят препратка към рекламата на Пума с него , но все пак го нагласиха с костюм. Миньончето на Те и болничната приятелка на Куки още не са разконспирирани. Красивата танцьорка с Джей-Хоуп е Shin Ryu Jin, набор 2001, трейни на JYP. Партньорката на Йонги е Park Jeong Yeon, набор 97, за разнообразие - трейни на SM. Еха, задават се нови игри ISAC (Idol Star Athletics Championship), ще ги записват на 4 и 11 септември, а излъчването ще е октомври. Въвели са нова дисциплина - боулинг. Чакаме тук изява на Куки. Групите засега са така: Team A: EXO, NCT 127, Golden Child, Sonamoo, Red Velvet, Lovelyz Team B: VIXX, Astro, Block B, Gugudan, Weki Meki, April Team C: BTS, GOT7, DAY6, DIA, GFriend, TWICE Team D: BTOB, ONF, Monsta X, CLC, OH MY GIRL, WJSN Team E: Seventeen, NU’EST, SF9, Mamamoo, PRISTIN, Dreamcatcher Тренировките и майсторството не са всичко. За който иска да се разтуши и покикоти на прийомите на хвърляне и разсейване на противника и обратите - еп.19 на Run BTS Поздравления за BTS - "Dope" е вече в клуба на песните, появявали се 100 седмици в класацията на Билборд World Digital Songs Chart. Другите корейски изпълнители и песни в клуба са 2NE1 "I Am The Best", BigBang "Fantastic Baby", PSY с "Gangnam Style" и "Gentleman". Прибавят и още една международна награда към колекцията - в категорията "Choice International Artist Award"на наградите Teen Choice Awards. За тази категория ниминации имаха също EXO, MonstaX и Seventeen, мексиканската група CD9 и латиноамериканската CNCO. SuperJunior са печелили такава награда през 2015-та.
  8. BigHit нагнети сграстите като пусна "БЕЛЕЖКИТЕ, Джин, 13 юни година 22". Драматично писмо, вероятно първото от поредица, с което персонажът един вид хвърля светлина върху събитията от албумните цикли и гордиевия възел от теории. Армитата грубо се делим на теоретизиращи и ошашавени. Новите, за които това е първо завръщане, започнаха да ожалват старите за каквото напрежение са преживели и обратно. 13 юни е датата на дебюта, а тогава Джин е бил на 22. Превод на англ. от Peachsodia "След като се върнахме от това море, бяхме сами. Не поддържахме връзка, сякаш бяхме планирали да не го правим. Едва усещахме съществуването един на друг по оставените на улицата графити, ярко осветената бензиностанция и звука на пиано откъм старата сграда. В тези моменти послеобраза на онази нощ се появява като видение. Пламналите очи на Техьонг, начинът, по който очите им ме гледаха, сякаш бяха чули нещо невероятно, ръката на Намджун, която се опита да спре Техьонг и аз, който не можах да се сдържа и го ударих с юмрук. Не успявайки да открия избягалия Техьонг, аз се върнах в стаите ни близо до плажа и не беше останал никой. Само счупена чаша, засъхващи кървави петна, трохи от бисквити ме връщаха към случилото се преди няколко часа. Посред всичко това лежеше снимка. На нея стояхме заедно усмихнати,а зад нас беше морето. Ето дори днес просто минах пред бензиностанцията. Ще дойде денят, когато ще се срещнем отново. Някой ден ще се усмихваме заедно, точно както на снимката. Ще дойде денят, когато ще имам смелостта да се изправя срещу себе си изцяло. Но точно този момент не е подходящият. Дори днес влажният вятър духа както тогава. И в следващия момент мобилният телефон иззвъня като предупреждение. Снимките, които висяхa на огледалото в стаята, започнаха да потрепват. Виждам името на Хосок на екрана. - Хьонг, Чонггук го блъсна кола тази нощ."
  9. Екипът им във всяко отношение е перфектен - стилисти, сценаристи, музика. Формата на прическите е сходна, но иначе са много различни и несъмнено продължават да цъфтят и да се разхубавяват . Има една теория, която ми допада, че звукът определя формата и всичко което виждаме е резултат от звук. Музиката, която ги оформя тях ще да е прекрасна Пословични са, че е трудно да се избере любимец в тая група, специфично пълнят око , топлят сърце и будят уважение. За мен усещането е за много близост, сърдечност и топлина. И да гръбнака на групата поначало е рапърски - цели трима, кажи го 50 %, като добавиш и Куки, който в началото имаше доста речитативи. Ариа, един-двама все ще ти останат като впечатление Първо се запомня лидера Рап Монстър -заради ника, гласът, височината и най-малко айдълския вид (поне в миналото). След това за мен лесен беше хиперактивния J-Hope с издълженото си лице. А класическите хубавци V (ниския глас) и Джин (лицето на групата) ги разграничих най-накрая. Тъй като BTS са си явление в музикалния свят и култура, в много отношения без аналог, с изобретателен пазарен подход и със затрогващи послания, тук ще сложа фрагмент от интервю на създателя им продуцента Bang Shi Hyuk и неговите размисли за Кпоп индустрията от 2011 г. далеч преди дебюта на BTS. "Неприятно ми е за това, което критиците и журналистите пропускат при модерните поп песни. По отношение на "кечи"/ hook песните се оплакват/обвиняват, че са изградени преди всичко на базата на безсмислени повторения на звучни фрази, но това не трябва да поражда такова негодувание. Светът се променя и това са предпочитанията на хората. Хората не искат просто приятна хубава лирика както в миналото. Сегашната аудитория иска музика, която поразява/удря в ушите и докосва сърцата. Ако музиката в миналото докосва сърцето нежно, сега е нужно да те удари в сърцето. Пробвахме такива стилове с нашите деца и отзивите бяха добри. Помислих си, че това е наистина интересно и се фокусирах в тази посока. Положих усилия да го отразя в музиката." Водещата:" Споменахте "кечи" песните и музиката, която удря в ритъма на сърцето. Много критики са затова - дали музиката е за гледане или за слушане. Видях, че сте изразявали мнения и гледни точки. "Аа... ето какво мисля. Разбирам всички гледни точки. Вместо да се казва "Това е точно така/това", нека да говорим справедливо за всички страни и аспекти. Разширен вариант на интервюто, в който пее и свири на китара Днес феновете отбелязват 1 година от издаването на микстейпа на Шуга т.е. August D. Един украсен автобус в родния му град Дегу, по линия, която стига близо до ресторанта на майка му. Един автобус подарък от китайските фенове в Сеул.
  10. Фенски тълкувания и шеговит фенарт Само РапМон се бил качил на автобуса
  11. От фенкафето Статия на Билборд за завръщането
  12. Раши, злато, добре че разказваш, изпуснала съм и аз един куп подробности На мен пък Куки явно ще ми къса сърцето с тая инвалидна количка А отборно ще ми бъркат усърдно в душата предвид концепцията. Мястото от снимката с инвалидна количка е разконспирирано - градче/селце , изрисувано с много цветя по стените, което РапМон е посещавал и споменавал в интервю Хореографът им пък пусна снимка от празната танцова зала, която е нашарена със странни следи като от колела... Фенсайта Headliner зарадва с фокус на Куки на "Fire" от шоуто на Мюзик Банк в Сингапур А ето и цялото им 20 мин участие снето близо до сцената - с медли на по-старите хитове. Охърбавяли са, може би пак на диета преди завръщането... BTS с фотосесия за "Seventeen" , но не я намерих с добро качество
  13. briax

    K.A.R.D

    Е хайде и в червено за MCountdown 06/08
  14. briax

    WINNER

    Практики на двете песни Мейкинги на видеоклиповете И на сцените на MusicBank и Inkigayo
  15. briax

    Jay Park

    За продуцентското дуо Groovy Room - "Sunday" с Heize С лирика Ето го и видеото с фламингото - на 1:48 и 2:26. Измежду многото "момчета" са също Charli Puth, Diplo, Khaled.
×
×
  • Създай нов...