Jump to content

laleto2002

Потребители
  • Мнения

    160
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от laleto2002

  1. След толкова чакане вяло си спомням за какво идеше реч в предните сезони. Май ще трябва да се направи преговор за да продължа. Много се дразня обаче когато се сменят актьорите в сезоните. Не се съмнявам в способностите на И Джунги, даже си мисля, че е по добър избор от Сонг джун ки, обаче Шин Се Кьонг е греда в избора.
  2. Сюжетът се заплита. Вече навсякъде ми се привиждат шпиони.
  3. Действието малко бавно се развива обаче грабва. Аз изгледах наведнъж излезлите серии. Тепърва май ще става по-интересно след 12 еп. Не е никак зле за жанра. Аз съм на клона. Жалко, че сериите са по половин час... Препоръчвам го на любителите на мистерии и фантастика. Пък и актьорите са добри. Ще има и романтика май. Добре са се сработили.
  4. Изгледани досега 8 серии. Много приятно върви. Препоръчвам за гледане.
  5. Аз го спрях някъде на 10 серия и гледам само трейлърите. Ще изчакам да се посъберат сериите и ще го гледам после. Но и мен нещо не ме грабва много. По декор, ефекти, костюми, па даже и като сюжет са ми по-долу в класацията от Till the end of the moon с Бай лу и Луо Юнси. Засега Till the end of the moon ми е фаворит за тази година в този жанр. И сериала на Дилраба не е кой знае какво. Даже малко се насилих да и изтърпя фейк усмивките първите епизоди...
  6. Не беше зле сериала. Пък и темата е изключително актуална. Мен ме зариби още от първа серия. Нещо неочаквано напоследък от корейската сцена.
  7. Мен малко ме дразни Жу Ян и артистката, която я играе. Дано не ме откаже да гледам сериала.
  8. Аааа, гъгъ 2 ще се окаже крейдъл робър почти.
  9. laleto2002

    Douluo Dalu S1&2 (2018-2023)

    Завърши епично. Жалко, Тан Сан ми липсва вече. Най-любимото 3D аниме.
  10. Поне едно разбрахме от първите серии: Юна е завършила майсторски клас по айдълски усмивки и захаросано поведение.
  11. Аз го изгледах до края. След връщането в Пекин нещата се раздвижиха. На мен лично ми допадна в някаква степен. Е, беше позахаросан по отношение на човешките отношения. Всички се помириха накрая без митничаря, който даде фира заслужено. Даже малко попретупаха във времето сюжета, но иначе трябваше да бъде 60 серии или с втори сезон. Доволна съм от представянето на всички актьори.
  12. Откакто се върнаха в Пекин сюжета се раздвижи. Да смея ли да очаквам до края Chunxiao group?
  13. Изгледах всичките 4 серии излязли с английски субтитри нощес. Зарибяващо е. Жалко, че нещо бавно го превеждат.
  14. Аз гледах първите 4 серии, обаче нещо не ме грабва историята и засега съм пас по-нататък. Кучо е готин, но засега няма много участие. Уилям Чан най ме кефеше в Mystic nine, но си признавам, че не съм гледала много неща с него (освен мистичните девет, съм го гледала и в Novoland: Pearl eclipse).
  15. Без да спамвам повече съдържанието на темата само ще добавя, bond, че съвсем не съм фенка на Дън Сяопин. И той има трески за дялане. Но положителното е, че повежда държавата в посока, която виждаме днес да позиционира Китай на първо място по икономически растеж в света. А китайците живеят доста по-добре от тогава. Пък за средната класа няма да коментирам, много по-добре е отколкото при нас или пък в западна Европа, която в последната година влезе в рецесия от тъпоумие. Силната централна власт винаги поражда крайности, в зависимост и от гледната точка. Но държава с размерите и броя на населението като Китай не може да просъществува без силна централна власт.
  16. Според мен Хонглин нарочно я показват такава хлъзгава и пресметлива. Все пак трябва да се затвърди посланието, че децата на буржоазната интелигенция са такива. А нейните родители нали са били важни лица в консерваторията ("буржоазната интелигенция") и в тази връзка се явяват врагове на "културната революция", затова и тя е толкова низвергната. Пък и все пак е трябвало да оцелее някак през суровата действителност на "културната революция". Ще я видим как яко дърпа след 1980 г. когато започват реформите на Дън Сяопин. Така предполагам де. Той и героят на Сяо Жан страда поради гаф на бащата (не разбрах какъв) и затова не може да получи положителна оценка на партията и да постъпи в армията. В укипедия има достатъчно синтезирана информация за живота и дейността на Мао Дзъдун и неговото управление и ситуацията след смъртта му. Общо взето за мен той е противна нечистоплътна радикална личност с криворазбрана представа за социализма и комунизма, който според мен е репресирал народа си много повече и безумно от Сталин. Само не разбирам защо още си го почитат като божество. Явно се дължи на особености на китайското мислене и възпитание, резултат на това, че човешкият живот на хората от простолюдието никога не е имал стойност в хилядолетната история на имперски Китай.
  17. Този сериал ми е по-интересен от този на Сяо Жан. Може би защото е криминален. Но някакси ми се струват твърде идеализирани и двата. Как пък не се появи нито един корумпиран там досега? Ясно е, че се прокарва идеята, че в управлението всички са честни, неподкупни, принципни, съблюдатели на закона и народа трябва да вярва сляпо в тях. Действителността обаче винаги е различна. И в миналото и сега, там където има хора, винаги има алчност и корупция. Целта е все пак тя да се минимизира, но това пак е твърде субективно.
  18. Мао не е свален, а умира през 1976 и т. нар. "Банда на четиримата", които поддържат и коват агресивната му политика, вкл. техните собствени радикални разбирания за комунизма, губят позиции и са свалени от власт и арестувани, в последствие осъдени на доживотен затвор. Едва след поемане и консолидация на властта на Дън Сяопин и сподвижници нещата започват лека-полека да се отпушват.
  19. Много приятен за мен сериал, но за съжаление свърши. Малко повече напрежение имаше в последните серии, но не беше досадно драматично. Жао Лусъ ми хареса тук. Много естествена беше в емоциите. Ролята на шифу много пасна на У Ганг. Изобщо всички се представиха много добре. Препоръчвам този сериал за гледане.
  20. На мен нещо трудно ми върви тоя сериал. Попревъртам го. А Ли Цин са я направили ужасно грозна и състарена. Вярно, че са живяли в много тежко време, ама някакси ми е трудно да го възприема. И като чета колко хора са страдали и умрели от глад и недоимък заради болните амбиции на Мао и страната е била пред пълен срив, просто не мога да разбера как продължават да се редят на опашка пред мавзолея му в Пекин да го почетат. Ако не бяха реформите на Дън Сяопин, Китай отдавна нямаше да съществува камо ли да бъде първа икономика в света.
  21. Бива сериалчето, но май е доста променено спрямо оригиналния роман. Има и привнесени нови персонажи. Става за убиване на времето. Но спрямо сериала с Юнши и Байлу е назад по костюми и ефекти.
×
×
  • Създай нов...