Jump to content

laleto2002

Потребители
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by laleto2002

 1. Изгледан на един дъх. Всички се представиха добре, но Ба Йе заедно с лейтенант Жанг Ришан избиха рибата. Много добра химия на Уилям Чан и Занилия Жао. И на това кога ще излезе продължението не е ясно. Препоръчвам за гледане.
 2. Поредната екранизация на Grave robbers chronicles е изгледана. Добър съспенс-мистерия с фентъзи елементи. Екшън сцените са също добри. Жалкото е, че ще трябва да чакам втори сезон да излезе кой знае кога както при Lost tomb 2. Всяка екранизация е с нови актьори и все пак ми допадна. Само актьорът играещ Xiao Hua някак не се вписваше в представите ми. Малко в повече ми дойдоха змиите обаче... Въпреки това препоръчвам за гледане на тези, които харесват жанра.
 3. Благодаря за препоръката за гледане, сериала наистина се оказа свежо занимание. Тъкмо се чудех какво да гледам на китайския фронт. За романс и комедия добре се справиха китайчетата. Момчето изигра добре ролята си пък и не мисля, че е му е чак толкова голям носа :-). И Лу лу беше добра. Изобщо ми допаднаха всички: и съквартирантите, и роднините, всички бяха свежари. Не ми досадиха, освен г-н Динг (ъгъла в триъгълника), който на моменти ме дразнеше. Съседът ме плени с непоколебимостта и търпението с което следваше Шаншан. Геймърските сцени също бяха забавни. Изгледан на един дъх и препоръчвам г
 4. Анимето си е мания. И аз го изгледах втори път. Става все по-яко. Сериалът се оказа блед, променен и изкастрен вариант. По-добре изобщо да не правят втори сезон. Нямам търпение за всеки следващ епизод. Изключително класна анимация.
 5. Сериалът е добър, с комични моменти, но като повечето японски сериали в този жанр, вплита и житейски поуки. Много ме радват и двамата главни, особено Ейта със стреснатите и ококорени погледи. Добре се справят и поддържащите артисти. Жалко е, че трябва да чакаме цяла седмица за нова серия. Добре, че поне бързо качват английския превод. Препоръчвам за гледане!
 6. Първите 2 серии от втори сезон са вече налични в gogoanime.
 7. Важното е, че са пресъздали ролите си така, че част от феновете допускаха лични близки отношения на актьорите след сериала, т.е. пресъздали са "химията" между персонажите успешно, въпреки цензурата. Това е професионализъм. Дали са близки в реалния живот или не, не е важно и нас не ни касае. Подобна беше ситуацията и за актрисите в "Сексът и града". Всички си мислеха, че актрисите са приятелки и извън екрана, обаче се оказа, че съвсем не е така. Носталгията ме завладя и си пуснах сериала за втори път.
 8. Наистина добър сериал след продължителната суша на корейския хоризонт. Всяка следваща серия внася нови парченца в пъзела и добавя нови заподозрени. Добра кримка.
 9. Докарах го до 48 еп. въпреки ужасния Гугъл транслейт превод на английски (някъде даже липсва). Играта на всички актьори е на ниво. С напредване на сериите Вик Чоу се вписа прекрасно в ролята си. Тамия Лю също. Даже министрите ме радват. Добре е, че се ограничиха с интригите. Иначе сюжетът не е кой знае какво, но изпълнението на главни, поддържащи, даже епизодични роли, костюми, обстановка, масовки, всичко е на ниво. Засега само този сериал следя ежедневно, другите нещо поизостанаха. Препоръчвам за гледане!
 10. @lazeto, да, корейските нетизени стават все по-досадни, нагли и нахални. Толерирането им ще задълбочи проблема. Явно корона-пандемията им се отразява много зле. След като това общество ражда най-много сасенг и самоубийци на глава от населението, не може да е нормално. Така самите корейци саботират собствената си халю вълна.
 11. Най-накрая и аз ги погледнах двете серии с превъртане, признавам си. В повече ми дойдоха зомбитата-вампири. Въпреки масовките, сюжетът настина е слаб и не грабва. Може би заради превъртането не видях къде е китайската следа, но смятам, че това чудо и да не го бяха спряли щеше да удари дъното в рейтинга. А да, и неизменните за всеки исторически сериал традиционни музики с ударни инструменти от минсокчон-а и шаманки с танци, корейски "хайдути", които са спасители на простолюдието и се борят срещу поредното зло. Корейците наистина се изчерпват вече откъм идеи. Май още дълго време ще гледам кит
 12. @Matrim, мислех си аз, че са достойни за сравнение със Северна Македония, ама се въздържах да го напиша . Съвсем права си. Южнокорейците са с комплекс за малоценност по рождение резултат от геополитическото им положение: между 3 империи в миналото (Китай, Русия и Япония), които са ги мачкали по различно време. Ситуацията продължава да е такава и сега, макар Русия и Япония да са по-сдържани. Нямам преки наблюдения върху севернокорейците, но подозирам, че може да са с по-високо самочувствие (резултат от комунизма и наследството на Когурьо), въпреки незавидното им положение в световна изолация и
 13. Понеже не съм гледала 2-та епизода не разбрах каква е китайската следа, която е провокирала спирането му. Явно ще трябва да ги погледна. И все пакедин коментар: корейската параноя към Китай е пословична. Никак не им се иска публично да признават колосалното влияние на китайската култура върху тях през вековете, макар и до ден днешен да ползват ужасно много думи от китайски произход и йероглифи. Просто е смешен техния шовинизъм. Китай е оказал огромно влияние върху азиатската култура и държавно развитие и устройство като първата по-развита и организирана цивилизация в Азия. Отричането на този ф
 14. Направо ме хваща яд като гледам колебливи, нерешителни, мнителни и обидчиви монарси на трона, обградени от верни и способни министри, които остават недооценени и игнорирани. Персонажът на ВиК Чоу е слаб император, който се вълнува повече от харема си и колко деца ще направи, отколкото за държавата и народа си. Колко жалко, изглеждаше много обещаващ като принц. През неговото царуване е преломния момент в който династия Сонг ще продължи да просперира или ще започне бавно да запада. Той проиграва този момент за съжаление и започва упадъка на династията. Не е достатъчно силен като императрицата на
 15. Допълвам впечатленията: доста интриги се събраха до еп. 7. Действието в сериала май е много свободна интерпретация на историческите събития. Засега държи вниманието, обаче интригите ме дразнят. А главните са едни мили самотвержени души... Ако много задълбаят с дворцовите интриги може и да ме загубят като зрител...
 16. Романът го има в novelupdates под заглавието Faraway wanderers с автор Priest. @bond, този автор ли е Неукротимия? Защото не е същия автор от когото е Grandmaster of demonic cultivation.
 17. Захапвам го като топъл хляб. Отдавна нищо с Вик Чоу не съм гледала. Първите 4 серии изгледани. Засега ми е интересно и ще следя нататък. Изглежда ще има разлика спрямо истинската версия описана в историческите източници.
 18. Романът на мен лично също ми хареса много. А BL сцените бяха в допълнителните глави. Ако се абстрахираш от тях, си е супер четиво. Започнах го от любопитство когато пуснаха сериала и го изчетох на един дъх. Даже бях стопирала малко сериала, защото някак ми бледнееше пред романа. Но като мина малко време доизгледах сериала и филмите след това. Според мен персонажите бяха много добре пресъздадени от всички актьори, макар и млади и с не толкова участия. Имаше желание и ентусиазъм. Да, ефектите не бяха много изпипани, но е трудно да се пресъздаде свръхестествено фентъзи в реалността, за разлика о
 19. Загледах го и аз. Има интересни моменти. Нещо играта на главния не ми е много убедителна. Ратанът обаче е много як, и с облекло и с поведение. Засега задържа окото сериала.
 20. Започнат... Жалко е, че актьорите са различни, но нищо. Пан зъ си е пак дразнещ алчен простак. Обаче "златния зъб" е попадение тук, пълно недоразумение, но допринася за хумористичната част. Изобщо има забавни моменти с тия двамата и групата на селския гангстер. Сцената на Фродо с Корубана явно се явява вървежна. Имаме китайски вариант тук. Венго Гао като свръхчовек... Еха, много издигна крадците на гробници в очите ми. Досущ като тези от pugilist света... Продължавам с гледането. Допълвам: много паяк, много нещо. Китайците са надминали Моргот и себе си...
 21. Реших да видя китайските версии на "Индиана Джоунс" с гробниците. Този сериал повече ми допадна от The Lost tomb. По-малко серии и не разтягат действието ужасно много. Добре беше. Само дебелакът е малко дразнещ, но такава е била целта. Става като за приключенски с дъх на свръхестествено. Изгледан и следващия сезон започнат.
 22. @anito 24 анимето обхваща двете случки с младоженките и прохода Банюе от първата книга. @bond Аз почнах романа, но някъде в началото на втората книга съм го спряла. Наистина нямаше нещо фрапиращо. Обаче в Scum villain... има.
 23. Продължавам да го следя с интерес. Мисля, че дори има химия между главните. Дано не ги сполети същата участ като Сяо Жан и Уанг Ибо. Обаче Жоу Дзъ Шу каква сладка усмивка пусна на края на 11 еп, направо разтапя всички ледове и предизвиква сърдечни трепети... Нещо китайците са се отворили към този жанр, въпреки жестоката цензура. Излязоха анимета и на Thousand autumns, Heaven official's blessing и The scum villain's self-saving system. При това са доста сполучливи - радост за окото.
 24. Да, и аз го гледам там. Всяка събота качват нова серия, обаче се побърквам цяла седмица от чакане . Анимацията ми харесва повече от сериала.
 25. Тъкмо се чудех дали ще има тема за този сериал. Благодаря, lazeto. Започнах го. Докарала съм го до 12 епизод. Бива, обаче нещо задълбаха в домашните женски интриги. Иначе достоверно представя бита за династия Минг. Облеклата са пак класни, чак да ти се прииска да трансмигрираш във времето на династия Минг. Уолъс Чънг ми допада също. Героят му е пак така разсъдлив, резервиран и сдържан като в The General and I. Севън Тан за първи път я гледам, но мисля, че се справя добре.
×
×
 • Create New...