Jump to content

Matrim

Екип Субтитри
 • Content Count

  868
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Everything posted by Matrim

 1. Упорито се съпротивлявах да гледам китайски сериали и бях силно фиксирана в корейското "производство". Сега е обратно, корейското ми изглежда бозаво, провинциално и наивно. Бих нарекла Южна Корея Северна Македония на Далечния Изток Китай, със всичките си забрани и цензури, странни политически режими, пазари, прилепи и вируси, си остава велика страна с хиляди години история. Преди дни гледах документален филм, според който двата американски континента са открити от флота на легендарния китайски адмирал от 15. век. Джън Хъ (1371-1435) 72 години преди първата експедиция на Колумб. Адмирал Джън е
 2. Честит да си, bond! Наздраве!
 3. Да, да, да! И аз не се сетих веднага коя е. Сега си припомням филмите, в които съм я гледала! Великолепна! Сама по себе си, историята не е много по-различна от други подобни сериали, но тук всичко е изпипано и дори костюмите играят.
 4. Китайците, мамка му,стават все по-добри, докато корейците бързо и сигурно потъват. Многото серии, специфичен ритъм, при който се редуват спокойна повествувателност със супер динамика, са неща, с които свикнах и приех. За себе си наскоро открих, че гледането на подобни истории ми действа уютно и обсебващо. Гледам като на две писти: с разума си отчитам недомислията, прекалените "случайности" и всякакви "рояли в храстите", както казват руснаците, а на другата, давам воля на емоциите си - ликувам, хълцам, плача, възторгвам се и не ми пука, че чувствата са преекспонирани или героите са твърде патет
 5. Обичам този виц Напълно съм съгласна, че всеки има право да отстоява мнението си, да не харесва онова, което харесват другите. Различни сме. Малко се напрягам, когато попадам на мнения, лъхащи на непогрешимост. Но това си е мой проблем. Честита Баба Марта!
 6. gig911, ясно е, че не проверяваш историческите факти, но не е излишно от време навреме, защото иначе гледаш някакви костюмирани драми и не разбираш 70% от нещата, които показват. Давам пример: Корейците особено си падат по този исторически период - за Йонсан като главен или епизодичен герой са направили 12 филма и сериали, за И Йок - 9, а за първата му жена, царувала само 7 дни - 3. Признавам,че не съм ги гледала всичките.
 7. Аз продължавам да мисля, че тя дори да не е най-красивата китайка, е сред най-красивите световни звезди и най-талантливата китайска актриса. За пръв път я видях в "Мемоарите на една гейша". Сигурно съм пристрастна, но тук сме така - един харесва Дедо, друг Мима, почти всички Сяо Джан и И Бо И аз харесвам още 10 - 15.
 8. Вкусовете и очакванията от изкуството са нещо абсолютно индивидуално и всеки има право да си ги отстоява. Но никога няма да разбера как избирайки да гледаш исторически филм или сериал, който при това е с претенция за известна достоверност, очакваш събитията да се развиват така, както на теб ти се иска. (?!) Ако направим аналогия с българската история, все едно българите да не са приели християнството по времето на Борис І, а век по-рано или по-късно, Иван Асен ІІ да не се е женил три пъти, а само веднъж или Иван Александър да не е изпратил първата си жена в манастир...
 9. Гледайте, удоволствието е гарантирано. Сюжетът е добър, с балансирана динамика, без логически издънки, прекрасна картина и класни костюми, нооо... какви артисти! Жан Зъи! Гледала съм я само в "Мемоарите на една гейша". Тя е основно филмова актриса и това май е първият й сериал. Красива, изящна, аристократична, органична, вярна във всяка ситуация, с една дума - великолепна. Страхотна химия им се получава с "човека с брадвата". Можеха да вкарат малко противоречия в неговия образ, а така е прекалено правилен - военен гений, най-почтения, най-честния, най-силния, най-любящия... Изобщо - мъж-меч
 10. Преди време съвсем случайно изгледах 29-а серия погрешка. Стигнах до средата, когато осъзнах, че не са вкарали нови персонажи в моята драма, а е нещо друго и то - много по-добро. Актрисата е страхотна, а главният си го знам като "човекът с брадвата" от "Племена и империи", където ми грабна сърцето! Гледайте, хора! Удоволствието не е пълно, ако не е споделено.
 11. Има ли тема китайският сериал The Rebel Princess?
 12. Страхотен сериал, по-скоро многосериен художествен филм. Руските преводачи обаче, го точат изнервящо бавно, а да гледам с английски субтитри, ми е натоварващо. На моменти имам чувството, че режисьор е великият Бертолучи. (може би заради далечни паралели с времето в "Последният император") Актьорите са потресающи!
 13. Преди време стигнах до 20-и епизод и зачаках превод, а после го забравих. Много бозаво вървеше до средата, с тук-там някои възхитителни моменти (главно бойни сцени). Не ме хваща особено и продължавам да гледам, заради Шон, но и на него не му се получава особено. Тан Кай е много добър, но скоропостижно го убиха Хубави костюми, интериори и много добре сниман, но постен сюжет.
 14. Изгледах го за втори път (може и така да се каже). Като го започнах, открих, че преди време съм стигнала до средата и не помня защо, съм го зарязала. Сюжетът звучи достоверно, може би, защото се придържа много близко към историческите факти. Историята на първия китайски император и неговите съвременници, е описана подробно от хроникьорите, а в следващите хилядолетия, се е превърнала в популярна легенда. Била е интерпретирана многократно в литературата и киното. За мен №1 си остава култовият филм "Герой" (2002) с Джет Ли в ролята на Безименния (Jing Ke). 46 награди и 48 номинации за филма и пър
 15. И аз знам, че ги преозвучават, но тя навсякъде ми звучи по един и същ начин. Може би я дублира една и съща артистка?
 16. Дразнещ и увличащ. Такива са ми впечатленията от сериала в две думи. В продължение на години прескачах заглавието, докато една приятелка, чието мнение особено ценя, ми каза: "Гледай го. Главната героиня е древнокитайски прототип на Зоя Космодемянская." И вярно - тровиха я, палеха я, бесиха я, забиваха игли под ноктите й... Тифани не ми е от любимите актриси - красива е, но красотата й е доста евтина, без грам изисканост, но най-дразнещ ми е гласът й. Като изключим интонациите й, играе прилично. Към останалите артисти нямам претенции, а някои са страхотни. И отново ме затормози мисълта,
 17. Пишете, пишете! Не че не съм любопитна да гледам красавеца И Бо, но междувременно попаднах на The Rise of Phoenixes и докато не изгледам всичките 70 серии, нищо друго не ща. За мен се оказа един от най-добрите китайски сериали, с най-страхотните артисти. "Минал" е през форума почти незабелязано.
 18. Рускините превеждат активно. Главната героиня Сяо Йенйен (Сяо Ча) в много хард вариант присъства в корейския исторически сериал "Желязната императрица". Всички обичат Шончо, аз също. Първата четвърт от сериала той ходи с неизменна лъчезарна усмивка и вече нямам търпение да извади поне малко драматизъм. Сериалът има претенции да представи детайлна панорама на епохата, с всичките й династични кръвопролития за трона, но ако така "пълноводно" я карат, ще са нужни още стотина епизода. 17 епизод - Шон се развихря!
 19. bond, все по-малко сме тези, които си спомняме Четирите бога..., великолепните артисти и страхотния режисьор, Вечна му памет! Той в един друг филм накара и И Мин Хо да играе съвсем приемливо. За огромно съжаление, творци от подобен мащаб все по-рядко се срещат. Аз Ли Цин съм си я нацелила, още в Princess Agents, където ролята й не беше главна, нито симпатична, но си личеше, че има качества. Тъй че, съгласна съм с теб, че основната отговорност е на режисьора - какъв сценарий избира или се съгласява да снима, какви артисти подбира и как е с въображението и нестандартните идеи.
 20. Съжалявам, ако съм засегнала нечии чувства и пристрастия. Споделих лично мнение, а и не мога да се похваля, че съм изгледала тооолкова много сериали.
 21. Не съм претенциозна, но ми е ужасно трудно да го гледам. Избутах до 22 епизод, любопитството ми страда от перспективата да не разбера какво се случва, но за мен сценарият е абсолютно импотентен, клиширани герои, които няма актьор, който да ги напълни със съдържание, само едни костюми и декори. И абсурди от рода как най-наивната и тъповата принцеса с първосигнални реакции, е всъщност невероятно умна, наблюдателна и изобретателна. Как отгледания и възпитан от вълци, израства пацифист с нежна душа и въпреки че е момче за мокри поръчки на императора, въпреки реките кръв, които пролива, в същността
×
×
 • Create New...