Jump to content

Matrim

Екип Субтитри
 • Content Count

  869
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Matrim last won the day on January 16 2020

Matrim had the most liked content!

Community Reputation

1,254 мочи

About Matrim

 • Rank
  Пазител
 • Birthday October 9

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  Плевен
 • Любими сериали
  "Пясъчен часовник", "Кралица Сондок", "Шест летящи дракона", "Bad Guy"...
 • Любими филми
  A Frozen Flower

Recent Profile Visitors

2,375 profile views
 1. Гледам го в момента. Тежка история. Аз не се плаша от трагични сюжети, но има една линия на обреченост, на премазващо безсилие да се справиш с правилата и имперските порядки и да съхраниш себе си и свободолюбието си. В началото ме дразнеше сълзливостта на престолонаследника, но какъв пън трябва да си, за да не ти пука от ужаса, на който си подложен?! Luo Jin истински ме потриса с висш актьорски пилотаж. Не го вземах много насериозно досега. Актрисата съм я гледала в Кървав романс и предполагам, че тепърва ще развива образа си.
 2. Упорито се съпротивлявах да гледам китайски сериали и бях силно фиксирана в корейското "производство". Сега е обратно, корейското ми изглежда бозаво, провинциално и наивно. Бих нарекла Южна Корея Северна Македония на Далечния Изток Китай, със всичките си забрани и цензури, странни политически режими, пазари, прилепи и вируси, си остава велика страна с хиляди години история. Преди дни гледах документален филм, според който двата американски континента са открити от флота на легендарния китайски адмирал от 15. век. Джън Хъ (1371-1435) 72 години преди първата експедиция на Колумб. Адмирал Джън е
 3. Честит да си, bond! Наздраве!
 4. Да, да, да! И аз не се сетих веднага коя е. Сега си припомням филмите, в които съм я гледала! Великолепна! Сама по себе си, историята не е много по-различна от други подобни сериали, но тук всичко е изпипано и дори костюмите играят.
 5. Китайците, мамка му,стават все по-добри, докато корейците бързо и сигурно потъват. Многото серии, специфичен ритъм, при който се редуват спокойна повествувателност със супер динамика, са неща, с които свикнах и приех. За себе си наскоро открих, че гледането на подобни истории ми действа уютно и обсебващо. Гледам като на две писти: с разума си отчитам недомислията, прекалените "случайности" и всякакви "рояли в храстите", както казват руснаците, а на другата, давам воля на емоциите си - ликувам, хълцам, плача, възторгвам се и не ми пука, че чувствата са преекспонирани или героите са твърде патет
 6. Обичам този виц Напълно съм съгласна, че всеки има право да отстоява мнението си, да не харесва онова, което харесват другите. Различни сме. Малко се напрягам, когато попадам на мнения, лъхащи на непогрешимост. Но това си е мой проблем. Честита Баба Марта!
 7. gig911, ясно е, че не проверяваш историческите факти, но не е излишно от време навреме, защото иначе гледаш някакви костюмирани драми и не разбираш 70% от нещата, които показват. Давам пример: Корейците особено си падат по този исторически период - за Йонсан като главен или епизодичен герой са направили 12 филма и сериали, за И Йок - 9, а за първата му жена, царувала само 7 дни - 3. Признавам,че не съм ги гледала всичките.
 8. Аз продължавам да мисля, че тя дори да не е най-красивата китайка, е сред най-красивите световни звезди и най-талантливата китайска актриса. За пръв път я видях в "Мемоарите на една гейша". Сигурно съм пристрастна, но тук сме така - един харесва Дедо, друг Мима, почти всички Сяо Джан и И Бо И аз харесвам още 10 - 15.
 9. Вкусовете и очакванията от изкуството са нещо абсолютно индивидуално и всеки има право да си ги отстоява. Но никога няма да разбера как избирайки да гледаш исторически филм или сериал, който при това е с претенция за известна достоверност, очакваш събитията да се развиват така, както на теб ти се иска. (?!) Ако направим аналогия с българската история, все едно българите да не са приели християнството по времето на Борис І, а век по-рано или по-късно, Иван Асен ІІ да не се е женил три пъти, а само веднъж или Иван Александър да не е изпратил първата си жена в манастир...
 10. Гледайте, удоволствието е гарантирано. Сюжетът е добър, с балансирана динамика, без логически издънки, прекрасна картина и класни костюми, нооо... какви артисти! Жан Зъи! Гледала съм я само в "Мемоарите на една гейша". Тя е основно филмова актриса и това май е първият й сериал. Красива, изящна, аристократична, органична, вярна във всяка ситуация, с една дума - великолепна. Страхотна химия им се получава с "човека с брадвата". Можеха да вкарат малко противоречия в неговия образ, а така е прекалено правилен - военен гений, най-почтения, най-честния, най-силния, най-любящия... Изобщо - мъж-меч
 11. Преди време съвсем случайно изгледах 29-а серия погрешка. Стигнах до средата, когато осъзнах, че не са вкарали нови персонажи в моята драма, а е нещо друго и то - много по-добро. Актрисата е страхотна, а главният си го знам като "човекът с брадвата" от "Племена и империи", където ми грабна сърцето! Гледайте, хора! Удоволствието не е пълно, ако не е споделено.
 12. Има ли тема китайският сериал The Rebel Princess?
 13. Страхотен сериал, по-скоро многосериен художествен филм. Руските преводачи обаче, го точат изнервящо бавно, а да гледам с английски субтитри, ми е натоварващо. На моменти имам чувството, че режисьор е великият Бертолучи. (може би заради далечни паралели с времето в "Последният император") Актьорите са потресающи!
×
×
 • Create New...