Jump to content

parab

Ст. модератори
 • Posts

  2,540
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Posts posted by parab

 1. Съобщавам, че поради технически причини ще затворим форума на 17 декември вечерта, като няма да бъде достъпен и на 18 декември. 

  Ще извършваме профилактика и се надяваме да приключим навреме.


  Моля да следите страницата ни във фейсбук за повече информация.

  • Like 3
  • Thanks 4
  • Sad 1
  • Upvote 2
 2. Може ли да сложите някой и друг скрийшот с грешка или указание кое точно не работи? Ще повдигна въпроса пред съпорта на форумната система, но ще трябва да събера конкретни детайли кое, къде , как не работи.

 3. Преди 8 часа, kdramamen написа:

   

   

  Почвам и аз като децата на пръсти да смятам, почти буквално. Но, както и да смятам по-далеч от две и осма година не успявам да стигна.  И тук започват едни главоблъсканици, страшни. Сигурен съм, че съм гледал неща на български преди тази дата. А за да стигнат до мен, е трябвало вече да има мощно движение. И после, как е възможно най-голямата субкултура да е стартирала минимум десетина години след останалите?! В MDL и други места пише, че вълната „Хелю“ или каквото там датира от две и втора, като има наченки и преди това. Просто е трябвало Интернет да стане масов.

   

  Но пък се радвам, може прекалено късно да е станало организирано движение, но за сметка на това е стройно и здраво. Чакаме пълнолетието.

  Здравей @kdramamen и добре дошъл от преди година! :)

   

  Да кажа някои неща за основаването, след като видях чуденката ти. По онова време единственото място, където можеше да се обсъжда азиатската култура беше Анимес. Но там залитаха по японската култура най-вече. А феновете, които се обединиха да основат този форум, бяха запленени от два конкретни сериала - "Четирите бога на Краля" и Хонг Гил Донг, които един ентусиант беше качил в популярен торент сайт.  И докато си ги обсъждахме в коментарите там, решихме да го пренесем на друго наше си място. Със сигурност "Халлю" вълната разтърси нашите земи за първи път точно тогава. Възможно е да имало и други фенове от преди това, но достъпът до корейско съдържание беше много ограничен и нямаше ентусианти като endone, който ни открехна тази завеса.

   

  • Like 6
 4. Ако не беше Джун Ги, нямаше да го изтрая този сериал. Сюжетът беше доста накъсан, а героите решаваха просто ей така някакви неща, без никаква основа. Да не говорим, че главната героиня от един момент след първите 6-7 епизода нататък сякаш я смениха с друг човек с друг характер, стана просто бледа сянка на това, което трябваше да бъде. 

  Разбирам,че е правено по китайска новела, предполагам, че нещата там са доста по-издържани в това отношение.

  Не ми допаднаха идеите за властта и домогването до нея на всяка цена, но съм далеч от мисълта да отрека, че подобни модели на поведение не ги е имало тогава, а и сега. В подобна токсична среда е ясно, че не остава нищо чисто и искрено, всичко е подчинено на това кой да е най-силния, най-властния и кой държи колкото се може повече хора в ръцете си. Как една любов може да оцелее сред такава гмеж от интриги - ясно е, че е обречена.

  Даваш си сметка, че привилегированите в живота по отношение на пари и власт, изгубват тази си привилегия - любовта, ако останат такива.

  • Like 3
  • Upvote 2
 5. Благодаря на всички, които дойдоха - и регистирирани, и нерегистрирани, и стари, и нови почитатели, и редовни посетители на форума!!!

  Надявам се, че ще се забавлявали и сте доволни! Чакахме ви на дансинга, надявам се следващия път да се срещем там, а не само покрай него :es:!

   

  :wub:Огромни благодарности и за всички, които ни подкрепиха отдалече и отвъд - без тяхната помощ нямаше да можем да се справим! :wub:

   

  Страхотната @helyg заслужава поклон, че изнесе и организацията, и микрофона на своите силни плещи!!! А без диджейката @Sierra нямаше да се заредим така хубаво с настроение за танци - следващият път пак си ти - велика си! ДА ЖИВЕЕ РЕТРО КПОП!!!

  Отправям благодарности към всички раннодошли, с които се забавлявахме с нелеката задача да надуем балоните - мисля, че отказах повечето от вас от следващо участие в тази дейност...;) Прегръдки и за двете дами, които се справиха с отговорните задачи на ковчежници - вашата помощ беше повече от необходима!:bow:

   

   

  Видяхме се с много стари съфорумци, които рядко посещават това място вече, но които преди бяха част от движещата сила, която го направи толкова хубаво място  - удоволствие беше да ви видя отново събрани заедно, макар че не успяхме да си поговорим много! Дано да ни отразите с присъствието си на форумни срещи!

   

  С радост се запознах и с някои почитатели на форума, които макар и нерегистрирани, са били и остават верни на нас повече от 10 години, макар и само като гости. Приканвам ви да се регистрирате най-накрая и да споделяте и вие своите положителни емоции от всеобхватната фенщина, която цари тук, и да оставяте от своята зареждаща емоция по страниците на този форум. 

  Всички заедно правим това място кътче на радост, хубаво настроение и любов!:thanks:

   

  • Like 17
  • Thanks 1
 6.  15_godini_eastern_spiritevent.jpg.9ad36ec84be2f474f1f5b945942a7715.jpg

   

  Скъпи съфорумци,

   

  На 16 април форумът ни пораства с още една година.

  По случай специалната 15 годишнина организираме парти с много к-поп музика, танци и изненади в клуб Калиенте на 29 април!

  /градът е София/

   

  Нека заедно да отбележим събитието - присъствието от вас, подаръците и тортата - от нас!

   

  Билети се закупуват на място.

  Налични са два вида: 

  :es: обикновен билет - 15 лв, с включена консумация от 10 лв от бара на заведението

  :es: соджу билет - 30 лв, с включена консумация от 10 лв + бутилка соджу от нас /само за навършили 18 г/

   

   

  Очакваме да отбележите в анкетата, ако планирате да присъствате, за да определим бройката.

   

   

   

   

   

  suvenir.jpg.8fc45b2528dabae08a42869ce173d4a0.jpg

   

  Сувенирите са на цена 15 лв за торбичка и 10 лв за клечки за хранене.

  Надяваме се на вашата подкрепа!

   

  Всички, които няма да присъстват, но искат сувенири, моля да пишат, за да се уточни как ще ги получат и платят.

   

   

   

   

  • Like 9
 7. On 3/5/2022 at 6:32 PM, bealonenomore said:

  Чета тук една статия за ресторант за рамен в София и примслясквам на сухо :D

   

  Ако на някого му се ходи, може да прочете, пък после и да сподели за онези от нас, които сме далеч.

  Пробвахме го заведението. Менюто е по-кратичко.

  Истински японец го държи и наистина се старае да го приготвя добре. Цената обаче е доста солена за един рамен.

  Съдейки по клиентите, изглежда, че доста се харесва храната.

  • Like 1
  • Thanks 1
 8. On 11/28/2021 at 7:13 PM, Erutan said:

  Не съм сигурен дали е бъг или не, но го споделям и тук... Когато форумът се гледа без да си логнат прехървлянето към последния коментар в темите не функционира:

  spacer.png

  Това е бъг във версията, ще бъде отстранен в следващата.

  • Thanks 2
 9. Мили потребители,

  Всяка крайна мярка като тази предизвиква доза недоволство, защото ограничава възможностите, които имате, и начина на употреба, с който сте свикнали.

  Разбирам отношението ви, но ви моля да проявите малко търпение и да не реагирате толкова рязко.

  Единствено Бонд даде основателно предложение, което ще помогне да се опитаме да направим някакво разграничение и да намерим по-добро решение, за което искрено благодаря.

  Надявам се след няколко дни да намерим компромис.

  Имаме достатъчно поводи за тревоги и гняв извън форума, моля ви нека не ги пренасяме и тук.

   

  • Like 7
  • Upvote 1
 10. Преди 2 часа, Ivanova_M написа:

   

   

  Втория ми въпрос е, мога ли да си променя никнейма или си оставам завинаги с първоначално избрания и ако искам нов трябва да си направя нов профил?

  Здравей и добре дошла! Прати ми какъв искаш да ти е новият никнейм и ще ти го сменя.

  • Thanks 1
 11. Честита нова 2021 година! Нека донесе на всички много здраве, радост, късмет и любов!

  Благодаря за пожеланията! 

  Благодарности и за неуморния труд на всички модератори, преводачи и потребители тук и им желая много вдъхновения и енергия за нови интересни проекти на любимите им звезди и през новата година!:)

  • Like 8
  • Thanks 2
 12. Преди 7 часа, tikitoliq написа:

  Моля за помощ ! Публикуваните стари линкове за видео от фейсбук ги няма, но не ми разрешава форума да ги редактирам или заменя с нови ! Къде греша ?!?!?

  За коя тема става въпрос и кои линкове?

 13. Ще проверим какво може да се направи.

  Снимката не се вижда обаче.

  Ако си изтрила кутията, няма как да върнем съобщенията - провери дали не си маркирала просто други меню - Нови например.

  • Thanks 1
 14. На 20.05.2020 г. at 22:13, ftisland написа:

  Здравете,знам че не е редно да Ви питам.Искам да попитам как мога да си изтрия профилът,ако реша за вбъдеще да го направя?Благодаря.

  Потребител сам не може да си изтрие профила, но при молба от твоя страна, админите могат да го направят.

  • Thanks 1
×
×
 • Create New...