Jump to content

svetlan4o

Потребители
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно svetlan4o

Profile Information

  • Пол
    Not Telling

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

svetlan4o's Achievements

Млад герой

Млад герой (2/10)

2

Обществена Репутация

  1. Zdraveite  Moje li da mi kajete otnosno medicinskoto koeto iziskvat za Korea na kakva blanka se pishe? Shte sum mnogo blagodarna ako znaete I otgovorite vuzmojno nai-burzo, speshno mi e~

     

     

  2. Някой да знае къде мога да намеря само българските субки, Торрентс Мастерс и Замунда не се отварят от Германия?
  3. Последният коментар направо ме разби! Много се смях. Само да направя уточнение за вълшебните лепенки. Това са пластири с напоено лекарство кетопрофен, нашият фастум гел. Супер удобни са и облекчават болката в мускулите. За съжаление в БГ не се продават, но ако ги внесат аз ще съм първата да си ги купи. После и моят коментар за нещата, които не харесвам - защо така никой не се сеща за пръдните и оригните, които показват по сериалите, не се сещам от кой точно, но главната героиня се правеше на заспала в колата на ухажьора си и си изпусна "душата", при което той я погледна отвратено и след това отвори прозореца, а тя се сви с физиономия на "какво пък, човешко е да се пърди". Абе, ужас. И само не забравяйте, че голяма част от нещата, които ви дразнят по филмите са силно преувеличени с цел комичен или самоиронизиращ ефект. А да не забравя, мисля, че трябва да заставят всички сценаристи на филми с трагичен край, където героите умират или губят любовта си, под смъртна заплаха, да бъдат задължени да напишат след тъжния сценарий размазваща комедия! Направо ме разсипват финалите на филмите!
  4. За обстановката с Япония не се притеснявай толкова, ти си в югозападната част на Корея, първата опасност, ако има такава е за източното крайбрейжие, все още има много надежда, спокойно!
  5. Визата ти за пребибаване позволява ли да се хванеш на парт-тайм работа, имай предвид, че са много строги в това отношение, ако нямаш право, не си търси неприятности. Непременно се обади в посолството в Сеул, по телефон, е-меил, остави си имената и координати, добре е да те знаят, че те има в Корея, обстановката в момента е сложна заради Япония. Куангджу е хубав и голям град. Приятно прекарване, сприятелявай се с корейци, поне лесно се общува с тях!
  6. Филмът I am happy се намира тук, дано да не ни отрежат ако правя нещо неправилно. Линк за сваляне
  7. Искам да ви кажа, че според мъжа ми (понеже аз лично не видях) Сехи помоли отбора да се снимат с българската група. И те милите, въпреки че им беше разкатана фамилията от играта, загубата и умората от часовата разлика (никак не е за подценяване) се събраха като войници. Така че трябва да благодарите на Сехи. А колкото до нашето семейство - искрено подкрепяхме всяка точка на корейците, само се надявахме да не отнесем по някой в лицето, особено от DJ, гледаше много настървено. А голямата ни дъщеря дори се разплака, когато точките се обърнаха в полза на България, а преди това само викаше доволно - "Е, ама хубаво се изложиха българите". А накрая викахме и "Българи-юнаци", няма как. Иначе корейците се усмихват, особено когато губят или са смутени, за да прикрият неудобството си. И освен това се биха мъжки, по корейски, сякаш след тази игра светът свършва. И моля не ги подценявайте - сега като се приберат в родна Корея, ще започнат едни разбори кой, къде, как и защо сбърка и като се насъхят пак, нищо чудно и да ни бият някоя година, те са такива, работlиви, упорити, покорители на света, аз лично им се възхищавам! Ако само хиляда от корейците могат да дойдат и да заживеят в България, нашата прекрасна родна страна ще стане райска градина. Толкова от мене! Само забравих да споделя една весела случка - накрая на мача тръгнахме да излизаме и аз държах малката щерка и един огромен български мъжага, който после се оказа волейболна звезда (ама аз нали не ги познавам) направо връхлетя върху мене, и аз по навик (като видя корейци започвам да мисля колкото мога на корейски) му викам "Чошим", внимавай. Той така и не ме разбра, де. Без малко да падна...
  8. Искам само да кажа, че яденето на кучешко, особено в ресторанти, става под сурдинка, много май не е официално. Но нашата дъщеря ни е чувала да си коментираме, един ден като си бяхме в отпуск в България, се уплаши от едно улично куче, избяга на другия тротоар и крещи "Тук няма ли корейци да го изядат това куче,а? "
  9. Аз също изгледах филма и само се питам дали остана необходено кътче в душата ми от корейските филми и сериали. Направо съм потресена. А за лошия бандюга, направо нямам думи, беше страхотен. Освен това, който има слух, героите говореха с особен диалект, по-скоро като хора от народа, по-необразовани. Беше много хубаво.
  10. Поздравления за находката "топографски кретенизъм". Достави ми истинско удоволствие. Освен това, мисля, че може да се направи малка корекция в бълг. субтитри - мацката наричаше мъжа си "хьонг", а не Хьон като име, можем да го преведем просто "брат ми", ситуацията е смешна, тя се обръща така към него неправилно, "хьонг" казват момчетата на по-големите си братя, нали помните "A love to kill",но има сцена, в която двамата пичове се обясняват защо, че всички хлапета от квартала му казвали така и т.н. Това ще внесе допълнително очарование на превода. Но филмът беше много свеж, имаше финес, който рядко срещам по техните филми.
  11. Estrela, за това, че ти се е завъртяла главата, не се безпокой. Това, че не си първа младост, също не е от значение. Ти само гледай другите батковци сладурчета, и съня си ще изгубиш! Но пък това внася вълнение в живота ни, който и без това е малко еднообразен, сценариите не са много - работа/у-ще или и двете в едно, къщна работа, деца, и/или съпруг, ядене, чистене, спане и пак така. Друго си е да миеш чиниите и с глуповата усмивка да си мечтаеш как оппа Со Джи Соб ти хваща ръцете и ги измива вместо теб... Пък и като имаш хубави батковци в главата не остава много място я за сметки, я за прането, я за дупките по пътя... Така, че дерзай, има и други заразени от вируса на Азия!
  12. Абе много сте сладки всичките запленени от актьора. Не че и на мен не ми се струва чаровен, ама има гадна кожа на лицето, големи зъби и ама мно-о-ого криви крака. Иначе са много дълги, ама много са криви де. Същото може да се каже и за Джи хо, красавеца с кафявата коса, много са им криви крачетата, завалиите. Ама корейките си ги харесват, те си падат по по-женствени типове.
  13. От мен също само хубави думи. Най-много ми харесва, че за разлика от много други интернет "групички", тук хората не остават анонимни и не се правят на такива каквито не са. Има раздел за представяне, публикуват се снимки и се срещат наживо. Това е най-ценното. Харесва ми, че има толерантност и самоирония в изказаните мнения. Абе, с малко думи - всички сте сладури. Дерзайте и бъдете живи и здрави.
  14. Исках да проверя дали само аз съм зле, обаче има и други. Ама и аз съм пусто Тома неверни, защо не ви повярвах, че филмът е потресающ! Още съм на 13 серия, но аз повече от една серия на ден не мога да гледам, особено след средата на филма. Направо нямам въздух... Толкова дълбоко в душата бърка, из такива кътчета се разхожда, дори не съм предполагала, че ги има. Предлагам на всички корейски сериали да има червено предупреждение - опасност, наркотично вещество, удоволствието е гарантирано, но има странични ефекти - бързо пристрастяване, предизвиква безсъние(първо за да изгледаш всички серии, второ за да смелиш посланието и всички въпроси и трето за да се отърсиш от всемирната мъка, която те наляга), откъсване от реалността, трайна промяна в личността. Освен това е антидот за американските прехвалени филми и сериали. Направо не ми се поглежда нищо американско Very Happy .Абе страшна история...
  15. Вто Окт 27, 2009 5:44 pm -------------------------------------------------------------------------------- Слънчо, има сериозно представителство на твоята възрастова група, аз съм на 35, мъжа ми е на 42, има и други откачили фенки и фенове с голямо ЕГН. Това пък доказва, че сме супер готини - увличаме се по неща, за които младоците щуреят. Но пък може да се тълкува и така - младоците не са чак толкова инфантилни, интелигентни са и т.н. Абе тук всички са готини, годините имат значение само в Корея, за правилното обръщение де, кака, батко и тям подобни. А пък ако и сърцето ти тупка по-силно за някой азиатски младеж, значи си още жива и отворена за любовта. Това при всички случаи е мнноооого добре. Айде, спорно гледане, и си приготви по-голяма хавлийка за сополи....
×
×
  • Създай нов...