Jump to content

Отличници

  1. Color

    Color

    Потребители


    • Points

      7

    • Мнения

      143


  2. seal_reinforce

    seal_reinforce

    Екип Субтитри


    • Points

      5

    • Мнения

      2591


  3. skofiild

    skofiild

    Модератор


    • Points

      4

    • Мнения

      21552


  4. Kiddo

    Kiddo

    Потребители


    • Points

      4

    • Мнения

      1380


Популярно съдържание

Показване съдържанието с най-голям рейтинг след 08/30/18 от всички области

  1. Купи си пет кебапчета от централна гара в София и събери куче.
    4 points
  2. Неее, нееее.... Ако не беше направила тема на това нещо, нямаше и да разберем, че го има. След Шун Огури явно е дошъл ред на Кимура Такуя......
    3 points
  3. Синът на богаташ си харесал циганка. Бащата хич не одобрил избора, но видял, че детето му страда и пратил сватове да я искат. Татко Монго, обаче, не я дава. Втори път пращат сватове с богати дарове, ония пак се запъва. Тогава една мутра предложила да реши проблема бързо, отива и спуква от бой циганина. Ония реве и се тръшка: - Давам я, бате, как да не я давам! - Защо върна два пъти сватовниците тогава? - пита мутрата. - Не обясняват добре, бате! Ето, ти дойде, обясни ясно и аз - давам... ------------------------------------- Седя си в колата и мълча. Катаджията зяпа в документите за 16-ти път и той мълчи. По едно време не издържа: – И к'во предлагаш да правим сега? Викам: – Ако искаш да се оженим... ------------------------------------------ - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а! - Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай!
    3 points
  4. Her Sketchbook (世界は今日から君のもの) Страна: Япония Също така известен като: Sekai wa kyô kara kimi no mono Премиера: 15 Юли 2017 Времетраене: 106 мин. Жанр: Драма, Романс Режисьор: Masaya Ozaki Субтитри: Български Участват: Mugi Kadowaki като Masami Konuma Takahiro Miura като Ryotaro Yabe Yu Hirukawa като Erika Ando Sports Makita като Eisuke Konuma You като Mika Konuma Резюме: Мами почти не е излизала от дома си, след като е напуснала прогимназията. Тя бяга от реалността, като прерисува любимите си манга и илюстрации в пълната си с книги и комикси стая. Баща ѝ Ейсуке и майка ѝ Мика са разведени и Ейсуке много се тревожи за дъщеря си още от развода. Един ден той намира работа на половин работен ден за Мами като изпитател на видео игри – тя трябва да открива бъгове и да сигнализира за тях на компанията. Мами приема, мислейки, че може да запази уединението си, но неин колега разбира за таланта ѝ на художник. Мами се опитва да направи крачка към външния свят, като се сближава с нови хора и става част от обществото, но е прекарала години наред в прерисуване на чужди творения и за нея е невъзможно да създаде нещо свое... Свали с български субтитри
    2 points
  5. Аз, понеже не съм романтично настроена, най аресах Гошо
    2 points
  6. Дори и така, в този сезон ченгето е в пъти по-добре. Колкото до сериала - корейските кримки са доста по-различни от останалите. Абстрахираш ли се от задължителните дразнещи елементи, има доста добри сериалчета. Няма да сравнявам с ТЕН или с Мисинг Ноар, защото няма смисъл - сериалите са коренно различни. Никой не казва, че това е шедьовър в киното, но е никакъв случай идеите не са зле.
    2 points
  7. От филма Rock Star. Гласът е на Zakk Wylde (BLS)
    2 points
  8. Чакай малко и тук да раздвижа темата... На 31 август ще излезе колаборация между Бекхьон и Локо,ето тийзър: И малко снимки: Също на 31 август ще излезе и ремикса на Лей на "Sheep" заедно с Алън Уокър... Сехун и Д.О се снимат в драми... Има още толкова много информация за тях,те в последно време имат доста участия и в Корея и в чужбина.И още колко им предстоят,в Берлин ще ходят/това го подчертавам,все пак е в Европа/,очаква се до края на годината да имат нов албум,Шумин ще влиза в казарма,Fenty искат колаб между Кай и Риана.Вчера/28.08/ ЕХО спечелиха първо място за Global Fandom Popularity.
    2 points
  9. Version (Complete)

    3982 сваляния

    Превод и редакция: naia
    1 point
  10. Време. Някак си обхвана ме страхът- времето тече, а аз съм някак спряла. Направила си от тъга - щита - и ден и нощ под неговата сянка заживяла. Отказала се да се радва на света, а той - ни в черно, ни във бяло. Мислите - дълбоко скрити във съня, обвита спя в отдавна скъсано одеало. Но този страх ме върна към ноща, към красотата в тъмнината и в звездите. Към лъчите топли на деня, към твоята усмивка, към мечтите. Към начина по който скланяш ти глава, по който мислите ми без користи - обмисляш. Към миговете пълни със тъга, в които страници от миналото с мен прилистваш. И до днес аз на него благодарности дължа, на този страх, сковал ме с истинността на бреме . Очите ми отвори рязко затова,че съм човек и имам твърде малко време.
    1 point
  11. 15.02., приятелките ѝ я разпитват:- Е, как е той?- Ах, супер е!- Подари ли ти цветя?- Да, прекрасни рози. - Вечерята вкусна ли беше? - Много, много вкусна! - Добре ли ухае? - Великолепно! - Хубаво ли се целува? - Мдааааа.... - На бар ходихте ли? - Ходихме! - И сигурно танцувахте и се натискахте? - Мда! - Ааааа... имаше ли... секс? - Имаше, момичета, той е просто невероятен! 15.02., приятелите му го разпитват: - Е*а ли ? - Да. - Евала, машино!
    1 point
  12. Важните неща. Притчата за важните неща - от дете, признавам никак не ме хвана. И сам реших да скитам по света, превърнах своето безчувствие във драма. И как така, те, всичките деца, разбираха за важните неща далеч по - хубаво от мене. И старателно поклащаха в уроците, глава, и получаваха всеобщо одобрение. И триъгълник - наричаха квадрат, и розов цвят наричаха в червено. И просяка одърпан, белобрад, наричаха отровна сган от едно презряно поколение. И наподобяваха високочаещи съдии, спретнати, приветливи, в новите си дрешки. А когато се усмихнеха, в името на важните неща, аз виждах устни пълни с грешки. Затова и не завърших никак аз добре. От триъгълника знам - квадрат -не става. Увеличиха се и мойте врагове, ала съдбата е била такава. Но когато времето се завъртя, когато да си грешник стана някак си модерно. Завърнаха се всичките на моя бряг, помолиха -"научи ни на нередност".
    1 point
  13. Отношенията на дърляне между главния и техния ТА, /каквото и да значи тази абревиатура/ много ме радват. Страхотно приятелство се заражда тук. ТА-то прояви изненадваща ревност и чувство за притежание. Това не го очаквах. Интровертният главен направо изпълва откъм съдържание образа си. Рядко съм срещала толкова затворени в себе си хора. Обикновено те не обичат да излизат често от вкъщи. Как ли не ги подбутвах, какво ли не направих, за да се опитам да ги разбера като личности и признавам си, не успях. Такива хора са си самодостатъчни. Отговарят с по една дума и за тях всичко, което им предложиш не им е интересно. Задължително имат нещо, което обичат да правят, но не споделят или приобщават никого към него. Понеже не дават обяснения за действията си, често биват криворазбрани и хората не искат да си имат нищо общо с тях. Предполагам, че за тях ние сме прекалено инвазивни и затова ни избягват. Чудя се, колко ли богат е вътрешният им свят? Понякога им завиждам. Не знам младежът изпълняващ тази роля в реалния живот, дали прилича на героя си, но тук се справя епично. Ходи като дръвче, но когато погледне главната и аз съм много във филма заедно с него. Не претендира с възможностите си, но когато трябва не ги и крие. Държи се като студенокръвен жабок, но наложи ли се да помага, няма да остави никого в беда. Много интересен персонаж. Някой по-горе отвори дума за годините им. Не знаех, че разликата им с каката изпълняваща главната роля е седем години. Когато я погледне определено не си мисля за това. Не знам за в бъдеще, дали ще му се получат ролите, но тази му се получава. Другото бижу в каста е майка му. Обикновено превъртам моментите с героите, които не са ми интересни. Превъртам баща му например, но нея не. Емоциите, които преминават през лицето й. Очите й говорят толкова много. Мога да усетя болката й. Удивена съм как родителите са способни така да съсипват децата си. Почти във всяко семейство там има смърт на единия родител или дългове, които децата трябва да изплащат, или има такива егоисти, които не виждат по-далеч от носа си. И резултатът след 10-ти еп е, те реват и аз рева Ми Ре най-накрая си отвори очите. Няма превю за следващия еп т.т. ПП. Само аз ли имам проблем с постването на мнения във форума? Никога не успявам от първия път напоследък о.о
    1 point
  14. Да се включа и аз в групата викаща Неееее. Голяма глупост е този проект. Лично аз няма да го гледам. Не могат корейци да направят една толкова японска история. Този и Karei naru Ichizoku / The Grand Family са двата ми най-любими сериали на Кимура.
    1 point
  15. Това си е долнопробна всекидневна сапунка, не става за гледане.
    1 point
  16. Мияви е на доста предни позиции в гласуването за момента. Аз лично ще викам за L'arc en Ciel, не знам дали има по- добра група за представянето точно на това събитие.
    1 point
  17. Покрай рожденика отворих старите архиви
    1 point
  18. @ftisland, пусни ми на лични сайта, моля Оф, и на мене Idol не ми харесва. Заровила съм се като щраус в доброто старо време и не ми се мърда оттам
    1 point
  19. Аз пък най-много се радвам на отсъствието на Чанг Хьок. В първи сезон не спря да крещи, беше баси истеричният истерик. И Джин Ук много повече ми допада и като визия, и като игра, и като роля в случая. Не виждам причина основното ченге да не спира да крещи, дори за да си поеме въздух.
    1 point
  20. Ми римейк на невероятен Японски сериал с невероятния актьор Кимура Такуя, който го е гледал го избива на о нееееееее като види темата... Много ми хареса един коментар за този сериал, който описва всичкото о нееее и защо много хора не искат да има римейк... "The original J-Drama was so dark, mature and twisted that 90% of the plot won't be widely accepted by Korean public. I'm pretty sure they have to cut out and rewrite a lot of the parts and tone down the whole thing. Otherwise it's gonna be rated 18+ in Korean standards." Тоест ако се случи всичкото това орязване (а то ще е факт), няма смисъл да го правят или пишат поне римейк...
    1 point
  21. Приключи им световното турне и момчетата скоро ще имат завръщане,най-вероятно на 17 септември... Днес излязоха и първите тийзър снимки:
    1 point
  22. Еми честно казано сериала не става. Главният герой с този смолдърин направо затъпява. Все пак е айдъл, което не оправдава режисъора и сценариста защо не са наели актъор. Сценарият е клиширан, защото главната героиня е слаба и се нуждае все главния герой да я спасява. Честно казано не разбрах каква е целта на сериала, разбирам че се върти около външния вид на хората и предимно жените, но когато главната героиня първото нещо, когато видеше жена, е да я оцени по някаква система до 100 точки... останах с някакви притеснения за човешката раса.
    1 point
  23. 1 point
  24. Баба към внучката си: - Как е вагинката, бабе? - Бабооо, приятелката ми е веганкааа!!! ********************************* Т: Техническа поддръжка. С какво можем да ви помогнем? Ш: Ъъъъъ... Колата не тръгва. Т: Ясно. Кажете марка, модел и година на производство? Ш: А аа... е-ли й майката! Купих я от магазина да я карам, откъде да знам Т: Добре, добре, спокойно. Ще опитаме да минем без тази информация... (въздъхва) Имате ли бензин в резервоара? Ш: Хм... Бензин в резервоара, казваш... А как да разбера? Т: Вижте на предния панел. Къде е стрелката на "Е" или на "F"? Ш: А къде е предния панел? Т: Намира се зад кормилото, ако седите на предната седалка на мястото на шофьора. Ш: Аааа! Виждам. .. Тцц... Има много стрелки, коя да гледам? Т: Търсете тази, до която е написано Е или F. Може да е нарисувана и бензинова колонка. Ш: Аааа! Виждам! Стрелката показва нула. Т: Как на нула? Ш: Аха. Точно на нула. А до нея пише "x1000". Това ли е модела на колата - x1000? Т: (дълбоко въздиша, затваря очи) Не, това не е горивото, това е тахометъра. Той трябва да показва нула, ако колата не е в движение. Стрелката за горивото, обикновенно е в ляво и по-надолу от тахометъра и на нея трябва да пише "Е", после полуокръжност и след това "F". Ш: Ааа. Виждам ,виждам! Стрелката е по средата между Е и F. Т: Отлично! Имате бензин. Сега да проверим акумулатора. Виждате ли волана? Ш: Ъхъ. Т: Натиснете точно по средата... Ш: (Чува се силно "бииииип") Аууу! Така ли трябва да прави? Т: (затваря очи) Всичко е нормално, това е клаксона. Ако работи, значи с акумулатора всичко е наред. Да оптиме сега да подкараме колата. Ш: Нали ти казвам, че не тръгва! Затова ти звъня бе, идиот! Т: (скърца със зъби) Нека да опитаме отново! Натиснете съединителя, после спирачката и завъртете ключа. Ш: Ааа! Давай едно по едно! Къде е "съединителя "? Т: СЪЕДИНИТЕЛЯ... Под волана в вляво. Намер?хте ли го? Ш: Намерих го. Т: Натиснете го докрай. Така. Сега виждате ли под волана два педала? Ш: Ъхъ. Т: Левия е спирачка. Натиснете го. Натиснате ли? Ш: Натиснах. Т: Сега завъртете ключа за запалване. Ш: Как да завъртя ключа, ако и двете ръце ми са заети? Т: Моля? Ш: С лявата ръка държа съединителя, а с дясната натискам спирачката, как да завъртя ключа, питам? Т: (задавя се от смях). Така, да започнем от начало, но този път натиснете педалите с крака. Ш: С крака? А може ли? Т: (все еще се дави се от смях) Може. Ш: Да пробваме... Уха, много е удобно... Защо не ми казахте веднага... Натиснах Т: Сега завъртете ключа за запалване. Ш: Къде е запалването? Т: В основата на волана в дясно. Ш: Хм. Тука има някаква дупка, но няма ключ. Т: Ами сложете го. Ш: Кого? Т: (губи търпение) Ключа за запалване! Ш: Как да разбера, кой е ключа? Т: (хваща се за главата) Това е най-големия ключ във връзката. Ш: Във връзката? Т: Да, там където си държите останалите ключове... Ш: Ааа! Аз я изгубих преди 2 седмици. Значи ми трябва ключ? Т: (хвърля слушалката) Туууууууу.... Ш: Ало ************************************** Японец и перничанин скучаят и по едно време японеца казва: – Искаш ли да ти покажа нещо на японски? Перничанина: – Давай де! Японецът го натупал с два удара. Перничанина: – Е, т’ва, к’во беше? Японецът: – Карате! След малко японецът пак попитал: – Искаш ли да ти покажа нещо друго на японски? Перничанина колебливо се съгласил. Японецът с три удара му избил два зъба. Перничанина едва се поокопитил, и попитал: – Т’ва пък, к’во беше? Японецът: – Таекуон-до! Перничанина се огледал наоколо и рекъл: – Ми искаш ли пък аз да ти покажа нещо на японски? Японецът: – Покажи! Перничанина извадил едно желязо – па бой, бой, бой…! Японецът едвам се надигнал от земята и попитал: – Какво беше това, бе? А перничанина: – Полуоска от Тойота!
    1 point
  25. Чатбоксът е изключен временно, поради технически причини. Относно проблема от вчера, причината беше, че провайдерът по своя воля реши да включи опцията за кеширане на сесии, за да намали натоварваването, и се получи този ефект. Надявам се, че няма да има такива неприятни изненади повече.
    1 point
  26. @ftisland, аз. Поне 10 пъти бях ти Но съм много горда, че в цялата галимация успях да изпраскам всичките 8 мнения от собствения си профил. Не, че някой може да ме сбърка, де
    1 point
  27. Има си хас да се случи, след като сме изписали две страници, че нищо не се случва.
    1 point
  28. Определено оглавява личната ми класация за най-скучна драма. Изгледах 5 епизода с надеждата нещо да се случи, но уви....
    1 point
  29. Колко пъти съм гледала японската версия няма да казвам, не защото не искам, а защото им загубих броя. Обожавам Огури Шун, Сатоми също ми е любимка. Трудно ще бъдат достигнати, а задминати още по-малко. Реших, обаче да дам шанс на корейския сериал, защото харесвам идеята, харесвам мислещите млади хора, харесвам бързото развитие на технологите. Аз съм от поколението, което растеше без телевизор. После, когато се появи това чудо на техниката в съседска къща, целия квартал ходеше на телевизия. А той телевизора, беше един такъв съвсем малък, екранчето сиво, далечно, но възрастните тогава го гледаха с такъв интерес и какво виждаха не знам. След десетина години и ние си купихме телевизор и тогава гледах "Четиримата танкисти и кучето". Програмата, започваше в 18.00, и завършваше май някъде в 22.00. Когато гледах японската версия си спомнях точно за това, първия телевизор в дома на Тошко. Спомних си и първия си компютър Правец, на който правех биоритмите на колегите в училище. Много ме кефи последната техника, обожавам да я притежавам и да я ползвам. Толкова е лесен живота с нея. Един клик и си в която точка на света си избрал, четеш любимата си поезия, слушаш твоята музика. Знаеш какво се случва по света. Светът е твой, всичко е толкова близко и ти се чувстваш като част от този свят. Дороти, ще видим как ще се справи и какво ново ще ни покаже! Затова ще му дам шанс на този сериал, за да видя новите технологии, за да науча нещо ново, а ако ме развълнуват корейските актьори, айдъли, или каквито и да са, ще ги гледам така често като японските им събратя. За сега изгледана първа серия - ок.
    1 point
  30. Много смел напън, да видим какво ще излезе. Странно ми се вижда, при наличието на такива прекрасни корейски актьори, да цопнеш хилав айдъл в роля перфектно изиграна от Огури Шун................. Става нещо като да сравниш кон с кокошка!
    1 point
  31. Най-вероятно повечето са го гледали това вече,но на мен ми бе за пръв път и много се смях.Добре са го издокарали момчетата между другото,забавно е,но и са уловили някак си духа на героите,добре ги пресъздават...
    1 point
  32. Сигурно има фенове, които не са гледали японския сериал. Мисля като Дидо и Кидо, но от интерес ще дам шанс на първите епизоди.
    1 point
  33. Не мога да повярвам, че ще се съглася с Дидо! Но това си е чиста гавра!
    1 point
  34. Имам чувството, че китайците ще променят света. Те вече го променят. Наистина, много красив, свеж и уникално поднесен романс. Двата свята бяха като един. Даже не два - страхотен е начинът, по който показват реалния свят, успоредно с виртуалния и митологично-историческия. Песните:
    1 point
  35. 1. Определено, това си е направо свръхестествено явление 2. Това го бях прочела в Анимес още преди да го гледам, тъй че бях подготвена, но наистина много ме зарадва :green: Не ни бяха споменавали в нито един друг филм, който бях гледала, така че чувството беше наистина приятно Колкото до киселото мляко, изобщо няма да се учудя, ако в някоя дорама някой наистина награби да яде кофичка кисело мляко "България" - реално съществуваща марка кисело мляко в Япония :lol!:
    1 point
  36. Сериалчето е доста приятно.... първият тайвански сериал, който изгледах, без да се насилвам. И две приятни изненади.... 1) О, Боже, направиха бебето по традиционния начин. Че го и показаха подробно! Това не го бях виждала в азиатски сериал! (вече бях започнала да си мисля, че бебетата в Азия ги носят наистина щъркелите :hehe: ) Skarpeta сигурно това е имала предвид 2) Има българско участие!!!!!! :face: В песента на сериала първата реплика е " НА БЪЛГАРСКО РОЗОВО МАСЛО миришеха ръцете му....." Прочетох го на руски, прочетох го на английски и дори проверих китайските йероглифите!!! Това си пее момичето! :noteet: Знаех, че е известно, ама чак пък... Може да е глупаво, но това ме накара да се почувставм малко горда! ( сега остава само в някой японски серал някой да яде и бг кисело мляко..... )
    1 point
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×
×
  • Създай нов...