Здравейте,
По принцип имам навика да се вдъхновявам от всякакви кухни и да искам нещо бързо и на момента, ако може. Реших да се включа с моите опити на тема "Азиатска кухня", като уточнявам, че съм спазвала основните принципи, но съм заменяла продукти, ако не съм успяла да ги открия на българския пазар. Първото с което опитах беше естествено Рамен. Ще копирам рецептата дословно от блога ми с някой разяснения, които съм намерила в различни кулинарни блогове, уикепедия и подобни.
Shoyu ramen супа
Рамен е японска супа, дообработена от китайците. Има 4 варианта на супата в зависимост от приготвянето и използваните продукти - tonkotsu - бяла, млечна супа, типична за южна Япония. бульонът се приготва от свински кокали (варят се между 4 и 8 ч.), shoyu - на основата на пилешки бульон със соев сос, miso - на основата на 1 oт горните 2 упоменати бульона с паста от мисо, shio - бистра супа, солена,често сервирана с масло или царевица.
Нужните продукти: 400 гр. пилешки гърди спагети рамен (могат да бъдат заместени с инстантни спагети) 3 моркова 1 стрък зелен лук 2 - 3 гъби 2 яйца 3 скилидки чесън 100 мл. соев сос джинджифил 1 пилешки бульон 1 телешки бульон
Почистваме пилешките гърди и ги разделяме на две. В тенджера слагаме 3те скилидки смачкани с нож, нарязаните моркови, гъбите, зеления лук и двете цели пил.гърдички. Изсипваме соевият сос, бульоните и джинджифила и включваме котлона на 5. Варим всичко минимум час.
Малко преди да мине 1 час от сваряването на пилето, сваряваме яйцата и спагетите в отделна вода. В купичка сипваме част от спагетите, добавяме малко от полученият бульон при варенето, пилето нарязано на ивички и разрязано на две яйце. Всичко това се поръсва с нарязаният на лентички зелен лук.