Jump to content

Alfons

Потребители
  • Мнения

    610
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Alfons

  • Рожден ден Септември 26

Profile Information

  • Пол
    Male

Последни посетители

3799 профилни разглеждания

Alfons's Achievements

Пазител

Пазител (6/10)

21

Обществена Репутация

  1. Alfons

    Търся...

    Здравейте, търся "Кафка на плажа" на Мураками в epub формат. Ще съм много благодарен, ако на някой му се намира.
  2. Alfons

    Tag (2015)

    Опитал се е Соно, хем да направи един феминистки филм, хем да е доволна и мъжката част от обществото. Сигурно трябваше да видя някои от предните филми от поредицата или поне да се запозная с мангата, та края да не ми се видя толкова нелеп. За тези 85 минути се отдели прекалено много време за сеч, потни гимназистки и лесбо намеци за наслада на отаку феновете (затвърди ми се впечатлението, че и Соно е такъв). Заложени са наистина много идеи зад тези гор сцени и абсурдизми (нямаше да е филм на Соно, ако не бе така), но сякаш седят недоразвити в ъгъла за сметка на бруталията...и мигат като диоди, а аджеба, някой да ги открие. Същото се получи и с Why Don't You Play in Hell?
  3. Alfons

    ONE OK ROCK

    Предходните два-три сингъла ми бяха еднотипни (но не и лоши, разбира се), ала това парче е по-разчупено и радва още от първото прослушване. Клипът е зле режисиран, някъде му куца концепцията (като във всеки един от по-новите им "американски", залагащи на визия), но аз рядко ги гледам, така че не ми е някакъв минус. Ще видим в крайна сметка, какво ще се получи с албума, но предвид последните два, летвата е вдигната много високо. Надявам се да извадят късмет на запад"", ако ли не, поне да се завърнат наистина към по-старото си звучене ( Колко ли, пък да е старо?! За мен периода 2010-2013 им е епик., а ей го, къде беше). Макар че от друга страна, трябва да се признае, че 35xxxv бе невероятно силен албум, без слабо парче, което е страхотна рядкост. За момента промяната им носи успех, парчетата продължват да са си така добри, та в крайна сметка, няма за какво да се оплаквам. Единствено се надявам да не се получи, като при Girugamesh, които също избягаха от същността си в преследване на по-високи цели, това им изигра лоша шега и в крайна сметка, след едно не особено успешно турне, те се разделиха.
  4. ACCA 13-ku Kansatsu-ka, единствено ми се откроява... и то заради режисьора, който в последно време е хитов. Студиото си е надеждно, така че тук може да се получи нещи приятно. Ще хвърля едно око и на Little Witch Academia. Помня че гледах ОВА преди време и ми се стори свежо. Ексорзистът е с нов екип, така че положението е на везна, но бих му дал шанс, първия сезон ми допадна. Lupin the IIIrd: Chikemuri no Ishikawa Goemon ще се гледа задължително...и това изчерпва зимния сезон.
  5. Цялата работа с тези лайкове ми е безсмислена. Бих сметнал за добре единствено, да речем, един "колегиален вот" (до еди-колко си минуса), който ще е в състояние автоматично да изтрие нечия тема, която по някакъв начин нарушава правилата... или нечии пост избягал от добрия тон, прост спам или разни други своеволия, което ще намали работата на модераторите в тази посока. Твърдо За съм за нововъведения, но какво има да мерим с тези лайкове?
  6. По едно време режисьорът, като че ли спря да се интересува от логиката и се получи един миш-маш. Като че ли се е опитал да си завърши филма, навсяка цена, така както си е решил той, пък дупките по сюжета са му били последна грижа. Жалко, като история филмът имаше потенциал. Можеше да се задълбочи повече в парадоксите причинени от промените в събитията, а не толкова повърхностно да се мине покрай тях, че да има повечко време за мелодраматизми и банален екшън.
  7. Нямам добри впечатления от АХИ, единственото, което ми харесва в него е кастът и трансформацията на всеки актьор в следващия сезон. Всеки път коренно различни, до толкова, че е трудно да повярваш, че са те. Сезон 1 - Изтърпях 3-4 епизода. Скучновато и досадно. Сезон 2 - Ако не бъркам историята се развиваше в някаква лудница. Тук имаше интрига, допадна ми, но поради някоя и друга причина и този сезон го зарязах на 3-4 епизод. Сезон 3 - Вещици, глупости...Ненавиждам подобни хорър сюжети и дори не го и започнах. Сезон 4 - Този сезон го изгледах, трудно, ала успях. Да си призная имаше добри моменти, но като цяло не останах впечатлен, пък камоли да ме стреснат с нещо. Напомни ми Carnivàle на HBO, един сериал, който днес щеше да си е спечелил култов статус, ако не бе спрян след втория сезон. Може би най-голямата грешка в историята на HBO. Но както и да е..само ми напомни. Сезон 5 - И този изгледан. Благодарение на първокласната актьорска игра и на нищо друго. На места пълна простотия. Гага е страхотна в ролята, невероятно, но факт. Изключително потапяне в ролята, не очаквах от нея. На кратко и без ангажираност, това са ми впечатленията от сериала. Всеки сезон в опита си да бъде, все по-оригинален, зрелищен и изпълнен с всевъзможни "хорър" простотии...достига дъното. Мисля, че скоро ще му теглят чертата. Може би за момента го спясява единствено това, че сезоните не са свързани и рейтингът им зависи що-годе от добрите идеи за следващ сезон...ала те се изпаряват стремглаво.
  8. На мен ми напомни Вим Вендърс и неговият "Криле на желанието" с тези похвати на камерата, както и на филмите на Рой Андерсън, пък с тези странични истории, примери много. Като идея обаче са съвсем различни, разбира се. Хареса ми това заснемане, идеино е някакси...пък за времето си, сигурно е било и нещо модерно и иновативно, ала като знам, каква класика е филмът, очаквах далеч повече. Основната история протече предсказуемо, а в повечето от страничните, не открих нищо. Нямаше я дълбочината в темата, която очаквах. Някакси лековато протекоха нещата (затова може би и някои го взимат за комедия). Все пак е приятен филм, особено с тази актьорска палитра.
  9. И аз така. Има си ги глупостите, ама като идея е наистина нещо по-различно от страна на корейците. При успех, най-вероятно ще видим и други подобни идеи идващи от Япония. Доколкото разбрах е по японска манга...или нещо от сорта. Han Hyo Joo ми е прекалено ръкомахаща за момента и сцените с нейно участие ме изнервят. Ама я харесвам, ще и свикна. Сук ми е ОК. Няма какво да го коментирам толкоз. Интересно ми е предвид цензурата в корейската телевизия, (на която съм се нагледал) как са позволили толкова свободно да изпозастрелят цяло семейство, включително деца?! Странно ми се видя. Да съм честен това привлече вниманието ми, та и догледах епизода. Засега мистерията е единственото, което държи вниманието ми и ще пробвам с още 2-3 епизода. Този убиец ми се вижда ясен за момента (макар че усещам намеци и в друга посока), но ми е интересно, как ще го завъртят, че да пасне логически.
  10. Ким Ги Док, веднага ми изникна. Bad guy или Time, отдавна съм ги гледал, не помня. Кадърът май наистина е от Going by the book. Не е като да не съм я гледал тази загадка, ама чак сега забелязвам ,че тези хора, наистина са боси. И съдейки от сюжета на филма, кадърът е от сцената в която извеждат заложниците.
  11. Колоритни персонажи са всички, някои се развиват в малко по-късен етап с напредването на сезоните, като Карл и Деби. Ала със сигурност след няколко епизода ще ти допадне цялото семейство Галахър, та чак до съседите им. Някои сезони са по-драматични, други предимно комедийни, като самия хумор е доста черен и не се съобразяват много с табутата. На мен това ми допада, ама дали на всички ще е така, не гарантирам.
  12. Почвай Shameless и изобщо не го мисли. Glee е пълна простотия.
  13. Сезонът приключва чудесно. От една страна има завършеност, отдруга пък има вратички за още по-добър втори сезон.
  14. Не е страшен, по-скоро е мистерия с елементи на фантастика. Главните герои, дори са деца, така че е и за по-младата аудитория. Както казах напомня " То" на Кинг, намирам намеци и за няколко други негови произведения (по скоро, като атмосфера, а не чак толкова сюжетно). Действието се развива през 80-те, което е хубаво, поне за мен. Уинона Райдър е в една от водещите роли и за момента се справя отлично. Като за два изгледани епизода имам добро впечатление, поддържа ми интереса без да блести с нещо особено.
  15. Хвърлих днес едно око на Stranger Things на Нетфликс. Първия епизод ми допадна, напомня ми творби на Стивън Кинг в духа на 80-те. Нещо между E.T и It. Приятно начало, макар и с липса на някаква оригиналност. Едва ли ще се и развие кой знае колко в тази посока, но за сега бива.
×
×
  • Създай нов...