Jump to content

Freezing S1&2 (2011-2013)


Razzormaw

Recommended Posts

28535l.jpg

 

Freezing

フリージング

Държава: Япония

Година: 08.01.2011 до 07.04.2011

Епизоди: 12 х 24 мин.

AniDB

Студио: ACGT

 

Плот: Действието се развива в футуристичен свят, където Земята е във война с извънземни от друго измерение наречени Нова, а историята проследява приключенията на японско момче на име Аои Казуя, който постъпва в специално училище за генно модифицирани момичета наречени Пандори биещи се с извънземните заедно с техните партньори наречени Ограничители, които използват специална сила наречена замръзване за да ограничат подвижността на противника. Протагонистът се среща с необичайно момиче наречено Сателайзър ел Бриджит, която се оказва, че е най-силната Пандора в нейният клас, но все още не е избрала партньор, който да бъде нейният Ограничител. Въпреки предупрежденията на всичките му приятели той решава да стане неин партньор.

 

Бележка: Едно от най готините ечита с екшън и насилие, но тук нещата не са омекотени както при другите такива и са засегнати някои наистина обезпокоителни тематики затова определено не го препоръчвам за деца..! Историята е увлекателна или поне мен ме държа в интерес като го гледах оставяйки настрана цицорестите героини и това, че дрехите им се късаха като хартия само и само зрителите да оплакнем окото ами просто драматичната история на Сателайзър и начина по който се сближиха с Казуя беше наистина запомнящ се. Затова и досега това е едно от любимите ми анимета макар и недовършено, което ме навежда към причината да направя тема, а именно слуховете, че е green lit-нат втори сезон на Freezing - ето и повече инфо.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заслужаваше си гледането, но с нескрито раздразнение от две неща: първо - Казуя беше царят на задръстеняците. Защо им трябваше да сложат толкова безхарактерен лигльо в главната роля? Ако това е прототип на истинския японски мъж, горко им на жените им.

 

Второ, начинът, по който се късаха дрехите на героините, беше по-скоро смешен, отколкото еротичен. А това е цял жанр в анимето, което говори още по-лошо за психическото състояние на тинейджърите там. Наистина ги съжалявам, ако такива картинки изпълват деня им.

 

Единственият сполучлив персонаж, който бяха изградили авторите, беше този на Сатела. Имаше градация и сравнително малко пропуски. Рана също беше готина, но по-скоро като комедиен елемент, а не като част от историята. Останалите - както можеше със тях, така можеше и без. Остава да видим какво ще направят с втори сезон. Минали са две години, дано го бива повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казуя беше царят на задръстеняците. Защо им трябваше да сложат толкова безхарактерен лигльо в главната роля? 

Тоя въпрос колко съм си го задавал при толкова изгледани анимета просто не е истина.. :D Явно японците са садисти и обичат да изтезават публиката си като реализират някаква отлична концепция и й сложат разни Казуевци, които живи да ги оплачеш ама иначе тръгнали да спасяват света пък не могат да си вържат гащите дето се вика. Конкретно тук обаче след дълги размисли стигнах до заключението, че може би имайки предвид душевната нестабилност на Сателайзър един такъв лигльо би бил най-подходящият избор понеже ако беше друг типаж нямаше да върви някак си да се сближи изобщо с нея имайки предвид природата на фобията й. Може би затова споменаха и за случката с "отраканият" лимитър, който е имал мераци към нея и е бил съответно сравнен с земята преди да се появи Казуя. 

Ечито тука действително по скоро пречи, но му свикнах все пак малко ли фен сървиз съм изтърпял бродейки из представителите на този жанр. Не че имам нещо против да зяпам голотии дори напротив като всеки уважаващ себе си мъж такива работи са добре дошли ама не толкова натрапчиво и с такава интензивност. То тука ако не не хвърчат сутиени все едно не е било битка, което някак си притъпява ефекта и сериозността на екшън сцените, които са наистина интересни и впечатляващи особено по нататък в арката в Аляска, където стават грандиозни сблъсъци. Всъщност отваряйки дума за нея предполагам, че тези събития както и развитието с брата на Сатела ще са основни теми в евентуалният нов сезон..то няма как и да е иначе. Обаче нещо не я виждам тази арка в само 12 епизода както сега понеже всичко е хомогенно и някак си не върви да прекъснат действито в който и да е момент ама знам ли ги какво ще измислят..Там другите пандори са с по-голяма роля и значение особено с Елизабет ставаха доста интересни неща както и с Чифон (президентката и най-силна пандора в японската база където са нашите) Така, че вторият сезон определено носи доста надежди, а дано да пооправят и арта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Октомври то тези дето им направих теми вчера са от есенните, но конкретни дати няма още за еъринга освен за онзи ривирс харем с вампирите. :D Нещата в мангата на Freezing са доста благоприятни, но не се надявай на някакъв завършек. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, убедих се за пореден път, че най-големите плюсове на това аниме са късането на дрехи и плътските радости. Това автоматично ме отказва от идеята да следя скапаните ТВ рипове, в които леееко са прекалили с цензурата. Все едно си попаднал в сауна и всичко пред очите ти е замъглено. :D Ще се чака Блу Рея. Иначе няма за какво да се гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има как да няма?! :D Историята следва мангата и по точно арката с Е-пандорите, където ставаха доста интересни неща и не е като да липсва плот и интрига. Ако включат и събитията с брата на Сателайзър и неговата пандора (която има доста интересен апиърънс) ще се получи доста приличен сезон. Цензурата разбира се е доста неприятна ама все пак няма как да го излъчат така поне за в момента ама аз лично ми стига това от първият сезон като фенсървиз, сега искам да видя докъде ще развият самата история. Този сезон няма да е финален, мангата си върви с пълна пара и събитията от този няма как да завършат всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мне сега се порових ама го няма преведен на български. Освен да ти пожелая късмет някои да се хване изненадващо да го превежда, но за това време до сега щом няма нищо шансовете са наистина минимални...Залягай над шекспировият език... да нашият е по хубав ама в днешно време без английски си е терсене. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...