Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Инфо: IMDb
Заглавие: Millionaire's Express (Foo gwai lit che)
Жанр: Екшън, комедия
Година: 1986
Аудио: Китайски
Субтитри: Български и английски
Качество: DVDRip - 736x304

Тук

Края на 30-те години.
Очарователният авантюрист Чин (Само Хунг), след вълнуващите си приключения в Русия, се завъръща в родното си село, на границата с Китай.
По време на отсъствието му от дома, много неща са се променили. Местният шеф на полицията (Ерик Цанг) с подчинените си обрал банката и избягал.
Той е бил заменен от бившия главен пожарникар (Юен Биао). В околностите на града върлува банда, в чиито редици са двама американски каубой (Ричард Нортън и Синтия Ротрок),
който възнамеряват да откраднат от Шанхай древни карти. Между другото, Чин се връща у дома с цяла тълпа от млади и хубави момичета, и отваря в селото си, нещо като светски салон.
За да се увеличи притока на посетители и да помогне за развитието на селото си, той взривява релсите на влака който е пълен с милионери от Шанхай.
Поради някаква причина, всички са в града, обирджиите, пътниците на влака, ловците, старият шеф на полицията, който ограбил града и някакви японски момчета.
Скоро настъпва и хаосът и Чин ще се опита да спаси своят дом, с малко помощ от някои невероятни източници.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм е уникален. От доста време се опитвам да го намеря за да го гледам за пореден път. Толкова съм се смяла на хаоса, който се създава, особено при гасенето на пожара :28558: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено един от по-стойностните филми по онова време, жалко само че Само не е успял да удължи времетраенето на самия филм, за да има по-качествено развитие на персонажите, ама то там такава плеяда се събра, заприлича на "Бандата на Оушън" хонконгски вариант, но предвид на усилията да се събере такъв титаничен каст, заедно с чужденците Синтия Ротрок, Ричард Нортън, Hwang Jang Lee, Yasuaki Kurata и Yukari Oshima. нищо чудно че не е останало време за по-продължителни туплаки и размяна на удари :) На самия филм е много добре издържам в традициите на златните филми от жанра. 9/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...