Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Last Cinderella

ラスト シンデレラ

 

Държава: Япония

Формат: Renzoku
Епизоди: 11
Телевизия: Fuji TV

Излъчване: 11 април 2013 – 20 юни 2013 г.
Време на излъчване: Четвъртък 22:00

Режисьор: Ryo Tanaka
Сценарист: Mayumi Nakatani

 

В ролите:
Ryoko Shinohara - Sakura Tooyama
Haruma Miura - Hiroto Saeki
Naohito Fujiki - Rintaro Tachibana
Nene Otsuka - Miki Takeuchi
Naoko Iijima - Shima Hasegawa
Nanao - Chiyoko Oogami

Yamamoto Yusuke - Masaomi (епизоди 6-7)

 

Резюме: Сакура е самотна 39-годишна жена. Тя работи като заместник-мениджър в салон за красота, но няма никакво желание да подобри външния си вид. Тя желае, но същевременно се страхува да се влюби. На едно парти Сакура се запознава с Хирото (Миура Харума), който е много по-млад от нея. Хирото е професионален колоездач и е привлечен от Сакура. Ринтаро (Фуджики Ноахито) е мениджър на салона, в който тя работи. Въпреки че Ринтаро изглежда готин на пръв поглед, в действителност има остър език и обича мръсни вицове.

 

Видя ми се интересно това заглавие, сигурно ще се заформи добър триъгълник. Кастът също ми допадна, поне ми изглеждат добра комбинация. Двама от актьорите са със сериозен стаж в телевизията и киното, особено Рьоко е със солидна кариера и от нея очаквам добро изпълнение (а и като я гледам така с тая хавлия на постера, господ ѝ е дал, хич да не е :D) Фуджики и той е ветеран, само Миура, въпреки че и той има бая участия, общо взето е най-голямата неизвестна, но предполагам, ще се справи добре.

:essub:

 

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С РУСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах ти си го чакала за райдърче начи. :D Аз му гледах сериалите с надеждата да видя нещо познато, но само Bloody Monday ми говореше нещо като заглавие, но не съм го гледал за съжаление. С Рьоко определено ще се интересна двойка заради наистина сериозната разлика във възрастта не само в героите им тук ами и действителните им години. Той е 90-та, а тя 73-та близо 20 години! Тази разлика е и един от интересните моменти в самият сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миура днес е рожденик. Само на 23 е, а има солиден опит зад гърба си и което е най-важно - все в разнородни прояви.

Постерът само ме притеснява. Сякаш е правен по корейски тертип. Но това мога да го преживея. Харума има да си връща на кака Рьоко още от старо тяхно съвместно участие.

Прегледай му нещата на момчето. Препоръчвам самурайската му дорама, ако искаш да се посмееш, ако предпочиташ нещо сериозно, виж го като полицай в Хи уа мата нобору. Наскоро догледах в Тайсецу на кото и останах много доволна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това може да мине и за хамерикански сериал. Търсели са й на Рьоко Шинохара продукция, с която да я върнат на екран, но и това не може да я спаси.


Сериалът е с клиширана и до болка дъвкана история, само че тук и героиня, която не е правила кекс десет години, която ще се чуди и ще чупи пръсти сега 11 епизода с младия ли да се хване, с този на нейната възраст ли, що ли. Страхувала се от любовта, ама с добро сърце, ама айде сега локуми. Финалът предполагам, че ще е по японски поучителен, ако някой издържи до поуките. Дано поне избере един от двамата, защото никак не са малко случаите в японските дорами на финал, в които всеки си поема по своя път, по живо по здраво, който хванал нещо - хванал, който не - да му мисли. И тъй като тя все пак е Пепеляшка, една съвременна Пепеляшка (много оръфана наистина са я направили), която работи в салон за красота (ирония), ще я разкрасят, ще я облекат, ще превърнат тиквата в карета, но кой точно ще е принцът? Залагам на принц Наохито. Иначе него много добре са го изтупали стилистите и гримьорите, направо е подмладен поне с десет години, изобщо не прилича на 40-годишен мъж. Наистина ме изненада много приятно, а сигурно почителките на Фуджики-сан ще се радват да го видят в тази светлина. В приказката Пепеляшка имаше две ужасни доведени сестри, които тровеха живота й, тук обаче имаме две приятелки, с които Пепеляшка се размотава напред назад. Хаха, ох, хамерикански сериал с японски актьори, точно това е тази нова дорама.

 

Направиха силен зимен сезон японците, с много добри и сериозни заглавия (точно където им е силата) и сега идва стремглавото падане надолу. Като се сетя и колко трагикомичен бе миналия пролетен сезон при тях, никак не е чудно, че и сега ще се случи същото, особено като видях и началото от другите дорами, които стартираха тези дни. Цъфнат ли сакурите - край.
Изгледах първи епизод само, защото исках да видя Харума Миура, но и той не е състояние да ме накара да гледам. Фенщината ми си има граници. Има комични ситуации, но и те не стигат за мен, за да изгледам позната вече до болка история, само че сега с японски изпълнители.
Браво на Наохито Фуджики. Фенките му да нападат. Боза, не боза, заслужава си да го видят в тази роля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го гледах. Чак боза- не бих казала, далече даже. Признавам си че чаках с нетърпение да видя какво са забъркали, понеже харесвам много И Шинохара Рьоко, и Нанао (наистина хубава, тук обаче подозирам че ще е по-скоро една от злите сестри), а за двамата принцове-да не говорим.
За триото отчаяни не-дотам съпруги- малко е като по шаблон: всяка иска това, което няма. Двете приятелки са на двата полюса и водят абсолютно различен живот. За Анего-то: предполагам че основният фокус на историята ще е това кого ще избере тя. Предполагам че ще е онзи, с когото се караха половин екранно време, макар че на този етап другата възможност ми е доста по-интересна. Ако се следва познатия модел, предвид че за един от двамата има и конкуренция, в лицето на богата красавица, двойката накрая е ясна. 

Ето защо още от сега си казвам, че предпочитам алтернативата, в лицето на по-странният кандидат-главен.


  Харесва ми как са поопърпали Фуджики Наохито, цял зимен сезон го гледам да разкарва костюми clean cut. И се радвам, че не е в поредната роля на чаровен, скован и съвсем като по поръчка господин.
   При Харума Миура се наблюдава същото- по принцип го харесвам като актьор, според мен за възрастта си (пак клише :D ) се справя страхотно. Но някак в досегашните му роли все го раздава твърде ученически . С изключение на участието в Unfair, пак с Шинохара, където играе масов убиец.  Още от първия епизод героят му се показа като всичко друго, но не и чаровен принц. Време му беше да избере роля, която да е ''по-така''. 

Дали ще продължа да гледам- щом започнах дори онова тийн недоразумение, което излъчват петъците, надали ще зарежа този. Стига да не ми доскучае прекалено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и аз това се надявам да е забавно понеже все пак се води комедия, а историята как ще се развие ми е почти все едно понеже каста така като гледам ме кефи то заради това си го избрах като заглавие за следене...е може би симпатизирам малко повече на младежа понеже тогава ще се получи доста интересно както беше в корейският I do I do. Иначе нещата са ясни от още от резюмето накъде ще бие сюжета аз даже поорязах някои неща колкото да е по интересно в първите епизоди. Нямам търпение да го пуснат по торент тракерите и да се появят субтитри ама ако не ми е забавно ще му тегля секирата! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, аз наистина имах чувството, че не гледам японски сериал. Главната героиня бе като излязла и от корейска продукция, мърлява, пияна, с "невероятна" прическа, но пък ще има двама красавци, които ще се борят за нея. Японците явно решават да сменят курса с тази дорама и съм сигурна, че много хора ще гледат, защото е и комерсиално.

 

Наоко Иджима ми е голяма любимка, а и тук като гледам каква палавница е, хаха, браво на нея. Така е, подкрепям, трябва да се действа и да не се говори много. Актрисата за годините си е невероятна. Възхищавам й се. Нене Оцука и тя е образ, харесвам я, но не мога, с този розов постер и това, което видях, не е за мен. Омръзват ми много бързо подобни романтични истории, а и не съм дълбоко романтична душа, за да се трогна. Сцената с обувката е без коментар. Пепеляшка от Токио.
Честно казано от двамата принца харесах Наохито Фуджики много повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ако е за харесване- абсолютно! И като образ, че и като визия :)
Да не говорим колко е shady героя на Миура. Радвам се за това де, очаквах да е така актуалната история момченце-кака, като и двамата да са ''отнесени от вихъра''.
Радвам се и че си поразчупва миловидния (скучничък, поне за мен) образ. А сцената как си я набеляза, и закръжа като някой лешояд- толкова cool го изкара, че дали от забавения
каданс, дали от мятането на грива, и подсмихването, чак и аз бих се замислила дали не е някой принц.
И нещо малко ми се губи относно секси приятелката и мъжа , на когото  попадна в хотела. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нали ви казах, че розовият постер е като излязъл от корейска драма. Започвам сериозно да се чудя, дали въобще да я почвам, при положение, че имам много по-добри неизгледани предложения. Щом и за райдърските умения на Миура нищо не казвате, значи съвсем няма да ме впечатли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Heiwa Fansubs са се заели с превода на английски и може би още днес ще е готов. Правят много добри преводи, а и са отговорни.
На финал само искам да ми кажете кой ще избере японската Пепеляшка. Казах своя избор, ще видим дали и тя ще избере точно него.
Насочвам се към Otenki Oneesan с Еми Такей, който започна вчера и то доста добре и интригуващо.

funks,

За героинята на Наоко Иджима, мисля, че ще се омъжи за този, с който преспа в хотела и ще има дори дете. В кадрите, в които я дадоха замечтана, когато гледаше децата, точно преди да го срещне, се оформи и там картинката. Тя от трите ми хареса и най-много като образ. Директна е, отракана и не си поплюва, пълна противоположност на Пепеляшка-Рьоко.

Харума и Пепеляшка с последната сцена в леглото, гарантирам, че не е имало нищо, мисля, че той й скрои номер. Него до тук го виждам като плейбоят, който се заиграва с по-възрастни от него жени, за да им отмъква и пари. С това предложение на финал от него, да започнат да излизат заедно точно на това ми приличаше. Гледай и ще кажеш, аз ще чета сигурно тук коментарите, но ще пропусна категорично гледането.

 

Иначе за Принц Наохито сме на едно мнение. Ако тя не избере на финал него... Няма вкус, да знаеш, хаха. Как само я дразни, как я бъзика, много е забавен Наохито.



ukio-chan, няма райдърски умения. Той има дубльор за сцените с колелото, не вярвам да е истина и той да е направил това, което дадоха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха! Аз ве4е се ка4их на виенското колело, а и щом Харума е с дубльор, оставям го за по-късно.

Наохито ще ми е интересен в подобна роля.

 

П.П. Синият постер е по-хубав, но розовият е оригинален и е правен за дорамата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе този мъж, "отвлечен" в хотела от палавата приятелка

не беше ли мъжът на не-палавата приятелка? Доколкото разбрах беше дошъл да я вземе и влезна да търси партито, защото тя нещо закъсняваше да излезе.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва сериалче ми остави такова впечатление все едно гледах аниме поне според мимиките и диалозите на героите да не говорим за самите случки и отделни елементи като разцъфване на цветчета, тракане на табелките на вратите на тоалетните и т.н, което в моя случай може да се има за сериозен плюс, а и не си противоречи с жанровете.. Персонажите бяха масови особено тая мацка нимфоманката чак ме изкефи как действа определено не си поплюва и явно освен триъгълника на главните около второстепенните герои ще се заформят доста интересни ситуации. Още е рано да си правя изводи за актьорите особено за Миура, но Рьоко и Наохито ми оставиха определено задоволителни впечатления. Ще видим как ще се развият нещата в следващите епизоди ако ми допаднат интригите и комичните ситуации ще се следи, а и нещо забавно и разтоварващо винаги е добре дошло.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха! Преведоха серията и реших да й хвърля едно око.

Май прекалено се бях изплашила от този постер. На практика нещата не са толкова розови, колкото изглеждат. Да, има си клишета историята. За момента съм 50 на 50 дали да продължа. Забавените кадри с Харума - много добри! Могат цяла фотосесия да му спретнат. Очевидно е, че правят сериозен фенсървиз с неговата персона, но ако сценаристите решат, интересното може да дойде именно от Миура.

Героят му има мисия

 

и тя му беше възложена от онова момиче, което си харесва батко Наохито и иска да се застрахова от евентуална конкуренция в лицето на кака Рьоко. Любопитно ми е и какви са отношенията на девойката с Хирото, понеже той безропотно се съгласи със задачата. Дали не й дължи нещо? Или просто се забавлява от подобни ситуации? Изобщо не ми се връзват ролята на принц и тази на райдър.

По другия въпрос - и аз мисля, че ще избере Наохито.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забъркаха интригата :) А мъжът на Мики е пълна излагация - хем жена си не задоволява, хем не му става, хем се напъва да кръшка. Според мен и двете дружки трябва да му нашокат канчето и да го пръждосат по дяволите  :nunchako: Харума впрочем се справя страхотно с двуличната си роля. Изобщо не очаквах толкова добра игра от него, мислех го за поредното твърде продуцирано симпатично момченце :) Определено ме изненада приятно. И много му тича да е "лошия алфонс".

 

+ 1 от мен, че

дъртият принц ще намаже брадясалата Пепеляшка накрая :) Обожателката му май ще удари на камък с великия си план, защото засега двамцата само се сближават от цялата намеса на младия любовник. Предполагам, че Харума дори ще им послужи за нещо като буфер, който да превръща градиращата им връзка в нещо невинничко и приятелско, та да не се дърпат излишно един от друг ;) Впрочем не изключвам и възможността младочето да лапне по каката наистина в един момент... по класически клиширан сценарий би трябвало така да стане.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 А мъжът на Мики е пълна излагация - хем жена си не задоволява, хем не му става, хем се напъва да кръшка. 

Нали?!  :896767:  :dunno:  :swoon:

 

Комедийката е на макс толкова не съм се забавлявал май от времето на Seigi no mikata..е вярно Zenryoku Shojo  с Еми също беше добро, но някак си в сравнение с това бледнее, а ще става и още по-добре предвид как се оплетоха събитията. Колкото до развръзката с романса понеже гледам, че продължава да се нищи и въпреки, че за мен няма кой знае какво значение как ще приключи това, а и комедията и интригите са по важни за мен, но все пак доколкото познавам японците..

 

Хирото/Сакура е по вероятен изход от Ринтаро/Сакура най-вече защото вторият вариант е прекалено очевиден, лесен и скучен. Колкото по сложни са взаимоотношенията м/у героите и по-голям е контраста в екранната двойка толкова по вероятно е накрая да се съберат. Едва ли ще изберат това очебийно развитие с Ринтаро вместо да се впуснат из дебрите на проблема с разликите в характерите и възрастта. А сериала все пак е за Пепеляшка, а всяка Пепеляшка има нужда от принц тоест идеята зад персонажа на Хирото, Ринтаро с неговите съвети и подмятания и статуса му в приятелският кръг по скоро се вписва в ролята на феята-кръстница. Има и друго мотивите на Хирото ще лъснат рано или късно и това е ясно до какво ще доведе във взаимоотношенията на двамата, а както знаем всяка грешка намира своето изкупление на финала така, че бих сложил пари на него ако трябваше да залагам за краен изход. cigarl.gif

 

Едно е ясно обаче определено ще се гледа въпреки, че ми минаха по време на първи епизод мисли за дроп, но нещата във втори загатнаха за наистина интересно развитие! 64061091.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах двата преведени епизода и държа да си кажа, че много ми харесаха. Отдавна не бях попадала на прилична комедия и сега съм доволна. Шинохара и Фуджики имат страхотна химия, подават си репликите като пинг-понг. Миура пък си е попаднал на ролята. Хич не съм му фенка, ролите, в които съм го гледала досега са все на наивници и добряци, но като двулично копеленце се справя повече от добре. Шинохара, милата, май й е станало запазена марка да играе какичка, а тук направо си е леличка. Не че се оплаквам - супер много я харесвам, само че и аз се питам, трябва ли да я изкарват чак такава мърла.

 

 

Мисля си, че накрая ще бъде със Фуджики. Те някак се допълват - и двамата са киселяци, които животът е поотупал. След еп. 2 ми се струва, че Миура е незаконен син на таткото на ревнивото барби, и двамата са най-малкото полу брат и сестра.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шинохара, милата, май й е станало запазена марка да играе какичка, а тук направо си е леличка

К'ва леличка бе човек...аз като я гледам Рьоко в каква форма е спокойно може да сложи в джоба си дори и някои по млади свои колежки. То даже на постера се вижда и в интрото с надписите в началото на сериите.  :896767: То в този сериал поне засега определено човек може да оплакне окото с Наоко и Нанао като беше по розово бельо във втори епизод, а Шинохара е въпрос на време да я изкарат от сегашният й имидж. xD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...