Jump to content

Toaru Kagaku no Railgun (2009-2010)


Recommended Posts

17275l.jpg

 

Toaru Kagaku no Railgun

 

Оригинална творба: Фуюкава Мотои и Камачи Казума
Озвучават: Сато Рина, Ито Канае, Араи Сатоми и др.
Тип: ТВ
Жанр: комедия, екшън
AniDB и MAL: AniDB //  MAL
Държава: Япония
Година: 2009-2010
Епизоди: 24
Времетраене: 24 мин. на епизод
Резюме: Сюжетът следва историята на четири специални приятелки и приключенията им в Академи Сити - град, в който 80% от 2.3 милионното население са ученици, които работят по развитието на псхичните си сили и напреднали технологии.
Наскоро в Академи Сити плъзват няколко градски легенди: мистериозна жена, която се разсъблича. Момче, което може да анулира всякаква сила и начин, чрез който нивото на психичните сили може да бъде увеличено. Една по една тези легенди се оказват истина, като последната води до обезпокоителни последици...

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

 

______________________________________
Бележка: Понеже ми припомниха това аниме реших да го сложа и него. За незапознатите това е странична история въртяща се около една от най-запомнящите се героини от аниме поредицата To Aru majutsu no Index - Мисака. Въпреки, че има доста познати лица действието си е почи напълно независимо от това, което се случва в Индекса и все пак препоръчително е да се изгледа след първоначалната поредица. Действието като цяло е по мудно от Индекс, но в последствие набира скорост и хвърля светлина върху дадени персонажи, за неща, които иначе не бихте могли да знаете както в случая на докторката Харуми Кияма. Като цяло ако сте фенове на Мисака и/или фентъзи екшън конспирациите заглавието е препоръчително. Повод за тази тема е и скорошното излизане на нов сезон към Railgun на 12 април тази година - LF moar Misaka!
:rolleyes:

 

Линк към тема за друг от сезоните: тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офтопик: :D

К'ъв Академи Сити, к'ви 5 лева... Действието се развива в Студентски град (бел. прев.), а преводачът на анимето няма въображение и чувство за хумор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко започна сериала. Дори ми се прииска да скатая ходенето до залата по винг, за да изгледам 7-8 епизода тази вечер, но стиснах зъби и ще трябва да се примиря само с 2-3. :28558: "Дъ леджендъри Стрипър лейди"... леле, много се смях на тази глупост. :rofl:

 

П.П. Куроко кърти мивки. Опънинга също. :nunchako:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха да Куроко е масова! xD Мераците й по Мисака са основният комедиен елемент, но дори като изключим това само като и слушам гласчето докато се набира и ми става смешнo евала на сейю-то й. Рейлгъна хич не е лоша поредица отначало действието е малко поразмито не е толкова интензивно и наситено с екшън както при Индекс повече наблягат на комедията, но по нататък вече когато нещата се позавържат и парченцата от пъзела с героите (най-вече "стриптизьорката" :D) се насложат става наистина интересно и има доста напрегнати сблъсъци м/у злодеите и нашите хора. Имам големи очаквания към следващият сезон Railgun S и като история и като подобрения в арта, надявам се да включат Акселератора и Ласт Ордър, но ще видим то малко остана докато почне.  :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го, но искам още и още. Пустия Бластер Мисака ми влезе яко под кожичката. Куроко също. Другите две лигли предпочитам да не ги виждам. Хайде да почва този Бластер С, че нямам търпение. В момента съм зациклил яко на песента от първия опънинг:

 

http://www.youtube.com/watch?v=hdI6Firnz1k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...