Jump to content

Itsuka Hi no Ataru Basho de (2013)


Recommended Posts

spacer.png

Itsuka Hi no Ataru Basho de 
Страна: Япония
Също така известен като: Someday at a Sunny Place
По новелата: "Itsuka Hi no Ataru Basho de" на Asa Nonami
Телевизионен рейтинг: %
Година на излъчване: 2013 – Януари – 08 старт
Време на излъчване: Вторник 22:00
Формат: Renzoku
Жанр: Драма
Канал: NHK
Епизоди: 10
Режисьор: Maki Takahashi
Субтитри: Английски

Участват:
Aya Ueto като Hanako
Naoko Iijima като Ayaka
Takumi Saito
Shunsuke Daito
Shusuke Fukutoku
Tomoko Fujita
Yoneko Matsukane
Raita Ryu
Atsuko Asano

Резюме: Две жени се срещат в затвора. Hanako (Aya Ueto) е извършила престъпление заради любовника си, а Ayaka (Naoko Iijima), за да спаси живота на сина си. Така тези две жени се сближават и след освобождаването си от затвора, започват новия си живот заедно в един малък град...

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:


Хубав каст и итересна итория, дано си струва... biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това много се чудих заради Ая ама нещо тоя замисъл не ми вдъхва доверие..освен ако не го извъртят нещо ала "Телма и Луиз" ама ме съмнява. Ще чакам отзивите на другите и ревютата в специализираните сайтове, че набрах добра скорост с нейните сериали и не ми се ще да удрям на камък. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дорамата е от задължителните за мен заглавия в жанр - човешка, семейна драма, но имах намерение да я изгледам наведнъж, когато завърши в средата на месец март. Да, обаче кой ще ти чака, когато в главна роля е Ая, а имам в пакет Шунске Дайто заедно с Такуми Сайто.

Много добър първи епизод и отличен старт и тук за японците през този сезон. С много сериозни заглавия стартираха годината, до тук имам пет за следене, а сега прибавям и още едно. Пожелах си през тази година да направят отлични продукции в жанра, в който са майстори, а до тук нито един от сериалите, които стартираха и бях запланувала не ме разочарова, дори напротив - приятно ме изненадват.

 

 

Драмата е ясна, вижда се и от резюмето, само че не успях да приема това, че героят на Шунске Дайто, само ден след като сестра му излезе от затвора (след 7 години), той поиска от нея да подпише документ, с който тя да бъде премахната (заличена) от семейния им регистър. Пред своята годеница, той е заявил, че е единствено дете, няма братя и сестри, а това очевидно не е така... Героят му до тук бих го определила като страхливец, макар че до някъде разбирам и неговите доводи и това, което е коствало на семейството присъдата на сестра му.

Всеки трябва да носи отговорност за действията си...

Такуми Сайто (чуден!) е в главната мъжка роля и очевидно ще се влюби в героинята на Ая Уето. Тя е прекрасна (както винаги), а ролята й не е никак лека.

 

 

Двете жени ще се изправят пред много трудности, но дорамата не е в никакъв случай тежка драма, напротив - всичко това се казва и показва, за да вдъхне надежда. Отново типично за японците се придава смисъл на малките, на пръв поглед незначителни неща, за да оцениш и си дадеш сметка кои са били до теб в най-трудните моменти от живота ти и каква упора са ти били, когато си бил абсолютно сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази дорама продължава отлично и съм много доволна от историята и показаната игра. За първи път обаче ми се иска да ударя с нещо героя на Шунске Дайто, заради начина, по който постъпва с родната си сестра... Харесва ми това, че има романтична история, но която не ми се натрапва (не обичам романтични локуми), и която не е в центъра на историята. Такуми Сайто играе двама коренно различни герои тук и в Karamazov no Kyoudai, но предпочитам точно този от Itsuka Hi no Ataru Basho de.

Показва ми се като зрител историята на две жени, които трябва да се борят за своето място в обществото след изтърпяване на присъдите си. Емоционални епизоди. Много съм доволна от сцената със срещата в последния излъчен тази седмица епизод, със съученика на Аяка Ошиба в град Кобе. Струва ми се, че той ще се появи отново.

Лелята вече ми е любимка, страшен образ, казва това, което мисли, действа и се надявам точно тя да помогне на Хако.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледани 6 епизода. Доволна.

Сценариста малко ме "напряга" в повече с прекалено полярното обществено мнение към двата главни героя. Непрекъснато се появяват образи, които повтарят като папагали едно и също и "сочат с пръст". Де факто и двата криминални казуса не са никак крайни и са като по учебник от психологическа гледна точка, наказанията като тежест доста странни за мен. На всичко отгоре този с домашното насилие е при самоотбрана, а при другия макар и крайно може да се каже че тийна е тласнат към това поведение от родители-семейна обстановка. Не критикувам текста, просто моя светоглед не е никак толкоз краен и ми идват свръх досадни редица "запънали се " образи. Малката ми забележка към автора е че вече зацикля със "сочещите с пръст" образи, запънали се като пънове, правещи се на не мърдащи, не чувстващи, безгреши.

Гледам с интерес развитието на сюжета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера в Япония се излъчи 8-ми епизод на дорамата.

 

 

Вече всичко стана ясно, всички разбраха истината и никой не сочи никого, а дори напротив. Дорамата започна, продължи и ще завърши за мен като едно от добрите заглавия през този зимен сезон. На финал в кадрите от 8-ти епизод и това, което предстои следващия вторник, видях, че ще се включи и прекрасното мъниче - Каната Фуджимото като син на героинята на Наоко Иджима. Тя ще си върне детето, след като баща й почина в осми епизод. Имах някаква надежда, че ще се омъжи и за симпатичния архитект, който отглежда сам своята дъщеря, след смъртта на съпругата си, и който е влюбен в нея, но май няма да го бъде, освен ако в последния епизод не го включат отново.

Братът вече съжалява за начина, по който постъпи със сестра си, ще имаме прошка и тук.

И тази японска история в жанр човешка драма ще получи логичния си завършек, логичен с оглед на всичко, което видяхме и ни показаха. Семейна японска история, със своите поуки, уроци по човечност и отново колко важно е семейството и подкрепата от най-близките ни.

Образът на Наоко Иджима - Аяка Егучи-сан ми хареса най-много в този сериал (страхотна и като поведение, като мисли, като действия), докато Ая Уето прекалено наивна, страхлива, нерешителна, образ, от който не изпаднах във възторг, но такава й е ролята. Разбирам, че е сгрешила, че страда заради всичко, което е причинила на семейството си, но въпреки това не успя да ме впечатли.

Влюбеният полицай - отнесен от вихъра. Разсмиваше ме. Двойката възрастни съседи, които нямат деца - типичните любопитни образи, но в никакъв случай лоши хора, това го показаха и във вчерашния епизод. Младият фокусник, продавач в магазин - нетипична за Такуми Сайто роля, но много ми хареса. В сцената, когато Ая го видя и побягна, а той искаше само да поговори с нея, след като й призна, че я обича... Защо бягаш, бе, Ая, след като те гони Такуми Сайто? Бяга ли се така? Как може такова нещо. Сцената не беше никак смешна, но мен така ме напуши на смях...

 

 

От националната телевизия NHK се представиха и тук много добре с тази своя продукция. Доволна. Каквото и да се случи в оставащите два епизода до финал, ще запазя само добри впечатления.

 

Каната Фуджимото - този малък бонбон, който ще се появи в 9-ти епизод, като син на Наоко Иджима-сан.

 

73c66f6b1639d9e1.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

" оставащите два епизода до финал" 9+2 или 8+2 ?

Е значи от 7-и епизод ще се размърдат "моите" застинали образи. Образите и на двате героини са интересни и реални.

Плахата, наранена дама, показва какво става когато родител-дете не намират общ език, най-вече родителя, който изхожда само от позиция на авторитет а му се е паднало чувствително дете с нужда от повече разбиране.

Добрата, чаровна, позитивна втора дама, майка, която всъщност е трудно да кажа какво престъпно нещо е направила. Да убийство, но с много "но". Нейния образ е действително най-силния и поучителен в тази дорама.

 

Логичо ми е как автора е написал казуса с архитекта. Тя има собствено дете с което трябва "да се разбере". Преди да стори това , няма как тази героиня както е изградена до тук-6 епизода, да обърне активно внимание на архитекта.

 

Аригато за спойлера. Само аз ли не виждам емотикон прегрътка тук. Много липсва. Гуш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизодите са общо 10. Вчера се излъчи осми, остават още два, а малкият Каната Фуджимото-сан ще се появи в девети епизод, т.е следващата седмица.

 

За това, което е направила героинята на Наоко Иджима...

 

 

Живейки с такъв изверг, който пребива от бой нея и детето й - оправдавам я. Защитила е детето си. За това и нейната история за мен трябва да завърши щастливо, тя да си го върне. Момченцето е било много малко, не помни нищо, и е било лишено през тези години от майчината обич, която виждам е безкрайна. Тя не спира да се измъчва и страда. Нейната история е много трогателна. Дано да стане все пак нещо на финал и с архитекта, той пък имаше чудно малко момиченце.

Шефовете й от пекарната не постъпиха във вчерашния епизод добре с нея, а естествено се прояви и злобния и завистлив колега, но пък за сметка на това жената от дома за възрастни хора й беше упора.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан след като бе допреведен. Чудесно заглавие. Въпреки паузите с които гледах епизодите по независещи от мен причини, въобще нямах проблема със забравяне на "за какво ставаше дума пък в това заглавие". Чудесна  human drama по темите- бивши затворници, обществени стигми, важността на родителите как се отнасят към децата си от момнта в който ги създадат и т.н.

6 от мен за цялото заглавие. Похвала на целия екип. :yes:

Не първа шестица и на сценариста от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера в Япония се излъчи тв филм (спешъл) на сериала, който беше като един окончателен завършек на историята. Хареса ми, а и имаше още неща за доизясняване, които явно са решили да запазят за този допълнителен епизод.

Каната Фуджимото го гледах зимата и в Ashita, mama ga Inai (тук естествено той отново се появи, тъй като е син на Аяка-сан), но много е пораснал. Браво на хлапето, голям сладур и страхотен малък актьор.

 

Той...

 

 

... се досети, че Аяка му е майка, въпреки че тя отказа да му признае това, заради истината, която ще трябва да научи за смъртта на баща си и факта, че родната му майка го е убила, за да го спаси.

Героят на Такуми Сайто се върна при Хако, простиха си и в семейството й, тя отново беше приета. На героят на Шунске Дайто, брат на Хако, му се роди син. Отминаха с тези кадри тежките и мрачни дни в семейство Комория.

 

 

Много позитивизъм в този спешъл. Доволна съм вече изцяло от представената история в жанр - човешка драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Rie, мерси за инфото. Значи да очаквам тв филм (спешъл) на сериала. Най-допадна че се продължава връзката майка-син а за възобновяване на семейните отношения за другата главна героиня май имаше повече надежда в края на сериала. :blush:  бързо забравям но май така беше.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро заглавие. Малко дълго беше за мен, но внушенията бяха силни. Впечатлена съм от няколко артисти, особено от изпълнителката в ролята на майката. Приличаше на Снежната кралица.

Всеки път, когато Дайто се появяваше на екрана, го удрях на рев. Толкова силно ми въздействаше. Направо не знам, какво ми ставаше, но мисля че част от мен плачеше и поради факта, че него в момента почти никъде не можем да го гледаме. Срамота!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...