Jump to content

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (2012)


Razzormaw

Recommended Posts

44462l.jpg

 

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse

 

Оригинална творба: Йошимуне Коки
Озвучават: Ното Мамико, Набатаме Хитоми, Оохара Саяка и др.
Тип: ТВ
Жанр: екшън, военно
AniDB и MAL: AniDB //  MAL
Държава: Япония
Година: 2012
Епизоди: 24
Времетраене: 25 мин. на епизод
Резюме: През 1973 година инвазията на чужди видове, известни като БЕТА (Същества от извънземен произход, които са противник на човешката раса) започват война, която довежда човечеството до ръба на изчезването. През следващите 30 години, извънземите са завладели по-голямата част на континента Евразия, ефективно унищожавайки милиарди от световното население. В отговор на уникалното им поведение и съкрушителна сила, бива разработен нов тип мобилни механични оръжия хуманоиди, известени като Тактически Земен Боец или ТЗБ.

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е нали знаеш как е в този раздел. :D И да го е гледал някой трудно да тръгне да коментира. Иначе анимето хич не е лошо доволно екшън и насилие още в началото гарнирано с приличен саунд и интересна история. След това почна един тренировъчен процес в Аляска зеха да се заформят хареми, но пак беше интересно, а и тези учения за пилотиране все пак са подготовка за голямата битка срещу извънземните гадини. Но не го доизгледах де оставих го за по нататък понеже меката не е от любимите ми жанрове пък и тогава се хванах да гледам Heroic Age и така това аниме си остана на hold postion, а и не бяха приключили с излъчването на всички епизоди. Но действително е добро заглавие поне от това, което видях остава и да са го завършили подобаващо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успях да го изгледам та не е толкова лошо а и превода не беше лош. Но ми е писнало от тия роботски истории та посредствено е всичко което мога да кажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успях да го изгледам та не е толкова лошо а и превода не беше лош.

Аааа, въобще не ми говори за тоя превод. :lol: Нямам достатъчно слюнка в устата, за да опиша тая трагедия. Не знам защо, но като изключим някои отделни преводи на Рюко, болшинството от фенсуб групите в България дори не си правят труда да се замислят колко нелепо звучат голяма част от репликите им. Мъчих се да гледам на български до 12-ти епизод и колкото и да обичам да гледам всичко азиатско на роден език, просто не издържах и от 13-ти минах на английски. :(

 

Спирам с офтопика. Що се отнася до анимето - първи епизод започна доста лигаво и началните 15-ти минути напълно оправдаваха ниската оценка в АниДБ. После обаче нещата поеха в съвсем нова посока и на мястото на лигоча и ученическите глупости се намести (почти като по чудо) сериозното действие. Фенсървисът в средата на сезона беше досаден, но се търпи. Краят малко ме разочарова, само защото го оставиха отворен за втори сезон. Не мога да се определя като фен на мека-та, но определено това е от добрите заглавия в жанра.

 

Обща оценка 7.5 / 10.

 

Това отдолу не го четете, ако не сте изгледали анимето.

 

И, естествено, цял сезон ни занимават с романса между Бриджис и лейтенантката; търпим малоумните им разговори, в които мацката се черви засрамена от чувствата си, а пичът е толкова тъп, че не забелязва, и накрая, когато вече ти идва да изкрещиш "Ай, вземете се де, ваш'та кожа!", онези само си козируват и се разделят. Тъпи японци, да им имам идиотските схващания за отношенията между мъж и жена. Ако ще се вкарват в този жанр - или да го правят като хората, или хич да не се захващат. Нищо чудно, че младежите им са толкова извратени.

 

 

П.П. Забравих да спомена изключително сполучливия саундтрак!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започна прекрасно. Първите три четири серии дадоха заявка за прекрасна катастрофична мека ии....дотам. Следващите 10 бяха само фенсървиз, заради което го оставих он холд докато свърши. После с доста превъртане го изгледах до края и без малко да пропусна двата най-добри епа в средата-битките по върховете и как се създават героите, дори да е само заради тях анимето не влиза в графа изгубено време . В допълнение има доста добър арт и саундтрак, така че пробвайте го, вероятно ще намерите за какво да го харесате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като гледам даже няма и намек за такова, но нищо не се знае туку виж пък решили да продължават историята, но тази година няма да е със сигурност поне така си мисля иначе щяха да дадат някакъв анонс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...