Jump to content

Recommended Posts

* Nobunaga no Chef *
e5a5ce3a_1357989128783.jpg


Заглавие: 信長のシェフ, Nobunaga no Chef

Адаптация на мангата “Nobunaga no Chef” на Mitsuru Nishimura.
Страна: Япония
Старт: 11 януари 2013 г.
Формат: рензоку
Жанр: комедия, исторически
Епизоди: 9
ТВ канал: петък 23:15 ч. по TV Asahi
Режисьори: Ichiro Ishikawa, Naomi Tamura, Kojiro Fujioka
Сценаристи: Masaki Fukazawa, Yutaka Kuramochi
Песен: Kis-My-Ft2 - My Resistance ~Tashikana Mono

 

Участват:
Yuta Tamamori като Ken
Mitsuhiro Oikawa като Nobunaga Oda
Mirai Shida като Natsu
Gori като Hideyoshi Toyotomi
Takashi Ukaji като Yoshinari Mori

Ashina Sei като Kaede
Takanori Takeyama като Ieyasu Tokugawa
Kitaro като Inoue
Bokuzo Masana като Yoshiaki Ashikaga
Goro Inagaki като Mitsuhide Akechi
Kashii Yu
и др.


Резюме:
Дорамата ще ни представи историята на Кен, френски готвач, който се транспортира назад във времето, в периода Сенгоку. При пътуването си той губи всичките си спомени, освен познанията си за изисканата кухня и за японската история. Благодарение на високите си постижения в кухнята, в последствие, става готвач на великия даймьо Ода Нобунага...

 

Линк към Сезон 2 :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ти благодаря за темата!

 

Той отново ще готви и този път няма да е само с лук. Този Юта, този Тамамори, който лятото в четирите епизода на Ougon Densetsu направи истинско шоу. Не е никак лесно да си принуден да готвиш само с лук, малко брашно, ориз, яйца и панко. Приготвяше какво ли не... Кацудон от лук, гьоза пълнени с лук, къри с лук, пица с лук, омлет с лук и ядеше всичко. С изключително ограничен бюджет (дадоха му всичко само в монети), в малък апартамент, с мъничък кухненски бокс, Тамамори режеше таманеги (лук) в големи количества и не се оплакваше. Никога преди както и сам подчерта, не е готвил, но се справи блестящо и заслужено спечели шоуто. Не е непохватен и ми направи впечатление, че умее да меси тесто много добре.

Мисля, че и тази роля не е никак случайна. Забелязаха го какво направи в шоуто, което си беше голям фурор и ролята му на готвач на закъснява. Очаквам смях, много забавни моменти, предвид и главната женска роля за Мирай. Ще има и бойни сцени, ще се пренесем в XVI в., ще видим и Ода Нобунага, а щом има манджа - аз съм на масата.

 

Юта го гледах и преди два дни в новото издание на предаването Moshimo Tours. Там е едно ядене, едно обикaляне из японски ресторанти и заведения, а той така сладко, сладко си похапва всеки път, че ми идва да вляза в монитора, за да опитам от всичко.

 

Дорамата разбрах, че ще се превежда на английски от групата на Kis My Ft2. Няма да пропуснат в никакъв случай. Момичетата там са отговорни и винаги се превежда всяко едно участие на любимците им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая тема за готвачите ми е чудно още колко има да я дъфчат? Няма да се учудя ако следващия сериал не е за извънземни отвлекли някой готвач и го закарват на планетата им да бърка манджи. dry.gif Тва си е гавра с Ода Нобунага чудно ми е как не ги е срам да експлоатират тази личност по такъв начин...само като видя тоя постер и не знам какво ми става. Сигурно благодарение на манджите на тоя с черпака легендарният военачалник е печелил битките си щото хората са го казали "гладна мечка хоро не играе". Можеше да е такъв плота "Ода Нобунага е застрашен от затлъстяване! Благодарение на готвача от бъдещето започва да води диетичен начин на живот. Но мазните храни тъпкани с холестерол дебнат зад всеки ъгъл!" Даже най-добре да му готви спанак по цял ден и да рупа като Попай, че ептен да ги разбие. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въоръжена с тиган и черпак (образно казано), и с голямо удоволствие изгледах първи епизод на Nоbunaga no Chef, който се излъчи днес по TV Asahi.

Той (Юта) отново готви! Дорамата е издържана в комедийния жанр (пародия) и съм доволна от това, което ми показаха. Интересни ястия още в първи епизод (бях готова и аз с нож и виличка). Мирай си е същото малко дяволче, което познавам и от други дорами с нейно участие. Бъбрива, закачлива и естествено се забърква в неприятности. Двамата с Юта си пасват.

От набелязаните от мен през зимния сезон японски дорами, повечето ще бъдат много сериозни заглавия, но ще има доста смях в Nobunaga no Chef. Не ме вълнуват рейтинги, оценки, имам ли актьори, които се справят с ролите си, забавно поднесена история, неща, които мога да науча от културата на японците - аз съм доволна и съм получила това, което искам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз си признавам че Нобунага не ми е ясен като историческо лице а и е достатъчно свиреп в този сериал за да не е в основния ми фокус. На фона на размахващите се оръжия нон стоп успявам да се забавлявам с тълкуванията, обясненията и идеите за манджи на готвача. Инстантните топки с ориз с пълнеж, сега да не ровя за името им, които измисли по време на поход ме спечелиха като зрител :D. Първите епизоди бе предимно екшън и се почудих дали да продължа да гледам но след това започна готвача и мъдростта на Нобунага да се акцентира по-често , та останах зрител.

Както казва и Rie, гледаме пародия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...