Jump to content

Kami nomi zo Shiru Sekai (2010-2013)


Razzormaw

Recommended Posts

43361l.jpg

 

Kami nomi zo Shiru Sekai

 

Оригинална творба: Уакаки Тамики
Озвучават: Ито Канае, Шимоно Хиро, Юки Аои
Тип: ТВ
Жанр: комедия, романс
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 2010
Епизоди: 12+
Времетраене: 23 мин. на епизод
Резюме: Кацураги Кейма, млад ученик в 10. клас, е всеизвестен играч на игри, които симулират срещи. Онлайн е познат като Пленителния Бог, поради легендарните си умения да спечели всяко 2D момиче в този вид игри. В началото Кейма получава имейл, който му предлага договор да пленява момичета. Приема, мислейки си, че е предизвикан... и при него идва едно момиче демон!

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

 

___________________________________________________
Лично мнение: Една много добра комедийка поне според моите вкусове. Главният е голям образ и много ме кефеше като го гледах как се зарибява с тея игри. Харема тук е също е на ниво като историята на всяко от момичетата е интересна по своему като разнообразието си го бива особено феновете на моетата и тсундеретата определено могат да тържествуват. biggrin.gif Русото лоли с опашките естествено ми е фаворит напомня ми дори малко на Golden Darkness от To LoveRu, но като характери се различават. Забавните случки са доста, има си романс доволно изобщо must see за феновете на жанра. Има и втори сезон, но него ще го добавя в тая тема после, че сега ме мързи. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

70149.jpg


Държава: Япония

Година: 12.04.2011 до 28.06.2011

Епизоди: 12 х 24 мин.

AniDB

Плот: Следвайки събитията от първият сезон, когато Кейма успява да спечели сърцата на четири момичета и с това да плени духовете скрити в тях. Но пътят към бягството от реалният свят е все още дълъг и новото му приключение тепърва предстои. Неочаквано едно красиво момиче се появява пред него. Тя е Хакуа, приятелка на Елси и изключително талантлива ученичка от Ада, която е повишена в ранг на областен началник. Оказва се обаче, че тя крие нещо. И така още един път Кейма трябва да стане Бог. А мишената този път е демон..

ЛМ: Вторият сезон определено е по интересен от първия, а новите "попълнения" действително раздвижват атмосферата. Както и в първия момичетата са представени като ребус(загадка), който Кейма трябва да разгадае и съответно да им помогне..



Свали: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7c129bc210740230.jpg

 

Само един бог знае какъв е светът:

Арка на богините

 

AniDB

 

Епизоди: 12 х 24 мин.

 

Година: 2013

 

Сюжет: Историята ни среща със 17-годишния Кацураги Кейма. Той е заклет геймър и пет пари не дава за реалния свят и хората в него. Вълнуват го само десетките му плейстейшън конзоли и виртуалните 2D момичета, които ежедневно прелъстява в поредната ролева игра. Нещо повече: той е толкова добър в това свое хоби, че си е спечелил прякора "Бога на завоеванията" в интернет средите. Обсебеността му към виртуалния нежен пол обаче няма нищо общо с реалните жени, които той намира за ирационални, досадни и крайно неприятни. Ала какво би станало, ако му се наложи да прелъсти истинско момиче? Ами 2, 3, 5 или направо няколко хиляди? Ще попитате защо му е да го прави? Ами, за да не си изгуби главата в прибързан облог с демон от Ада, който му възлага да върши това, в което е най-добър: да завоюва женските сърца...

 

Лично мнение: Аз поне си умирам от смях на повечето епизоди, защото главният е голяма скица и адски забавлява. Представете си един абсолютен циник и непукист, който по цял ден цикли на конзолата, достатъчно е умен, за да не му се налага да учи, не цепи басмата на никого и почти нищо не може да го извади от строя. Това всъщност е протагонистът, който, поради форсмажорни обстоятелства, е заробен да сваля мацки наред, за да не бъде убит от някакъв демон. Само японци могат да измислят подобна простотия! Затова и смехът е гарантиран! Препоръчвам го с две ръце. :D

 

СВАЛИ ТРЕТИ СЕЗОН

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кейма ми е идол направо! Няма такъв мързел, задник, сваляч, геймър и какво ли още не! :D

Анимето е мега забавно дам, ноооо по-натам историята в мангата става мега объркана. Попринцип следях мангата до миналата година, но в един момент вече почнаха да прекаляват с дълги арки и множество завоевания накуп.... и ме отказаха да я следя. Стана прекалено сложно и объркващо....

Бих го изгледал пак, като понаизлязат повечко епизоди, макар че сигурно края ще ме издразни. Още от началото знаех, че няма как тази история да свърши с хепи-енд за всички. Особенно при положение, че развиват сериозни и сложни връзки и чувства м/у един персонаж и множество момичета....

 

Ако ви се гледа нещо забавно и разтоварващо, го препоръчвам горещо... (или поне първите 2 сезона)   ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Арката с Богините, която сега се явява като 3-ти сезон, дотук също си заслужава на макс. Даже започнах да го гледам отзад-напред, защото не знаех, че има два други сезона. :D

 

 

В един от епизодите на втори сезон се спуках от смях, когато го показаха как плува в басейна, докато цъка на PSP-то. Или как някакъв побойник му взе конзолата, а той просто извади още 10 резервни и продължи да си играе най-невъзмутимо.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи довърших втори сезон и съм много доволен от финала му. Хареса ми заключителната мисъл на героя: "Щом в една скапана игра мога да открия своя виртуален идеал за момиче, може би някъде в реалния свят съществува идеалния път, по който ще мога да поема." Рядко се случва в този жанр да завършиш едновременно позитивно, да си отвориш вратичка за следващия сезон и в същото време главният герой да демонстрира някакво личностно израстване.

 

 

Как само се смях, когато приключи с някаква игра в два през нощта и със сълзи на очи изтреля "Егати трогателната история". :D :D :D Луд!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда тва еччи е лудница! Спомням си че доста се изкефих докато гледах двата сезона и се точих на третия ама кой знае защо ми избяга от полезрението..Ама то с всички неща дето следя само от аниметата нормално като се замисля. Дето викат хората с много дини под мишница не стаа..По нататък и аз ще набъбна третия дано да е толкова забавен като предишните!

 

Пп Чудя се тъй като се сляха тея теми дали да променя заглавието да е 2010-2013 или да го напиша, че е сага.. :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много жалко, че трети сезон е към своя край. Остава само още един епизод. Това беше заглавието, което наред с титаните, чаках с най-голям интерес през последните месеци. Хубавото на тази сага е, че като цяло не тъпче на едно място и редува сериозното със смешното. Благодарение на това нито един от трите сезона не ми беше скучен. Може да се каже, че оползотвориха екранното време на макс. Оцеката 8+ в АниДБ е напълно заслужена. Въпросът сега е оттук накъде? Ще има ли следващ сезон или ще си завършат нещата като пичове? Лично аз не съм почитател на изсмуканите от пръстите истории, но тази скица Кацураги наистина ще ми липсва. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гената, свали го и ще разбереш. ;)

 

Вчера изгледах последния епизод и съм разочарован. Много претупан край, ама многооо! Епизодът беше меко казано скучен и предсказуем. Оставиха и сума ти неща недоизяснени, което ме навежда на мисълта, че се готвят за следващ сезон или най-малкото за няколко ОВА.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...