Jump to content

Mardock Scramble: The First Compression (2010)


Rimedore

Recommended Posts

26215l.jpg
 

По мотиви от лайт новелата на Тоо Убуката

Оригинално заглавие: マルドゥック・スクランブル 圧縮 - Marudukku Sukuranburu

Студио: Aniplex

Режисьор: Кудоу Сусуму

Година: 2010

Вид: филм

Времетраене: 69 минути

Жанр: психологически, екшън, фантастика

My Anime List ревю: линк

 

 

Описание: Рун Балот е младо момиче, което е принудено да проституира в футуристичния град Мардок. Тя попада в полезрението на Шел, безкрупулен собственик на казино. Докато е с него тя мисли, че той е наистина обичана. Обаче когато тя почва да му пречи той се опитва да я убие като я подпалва. Преди да изгори напълно тя бива спасена от доктор Ийстър, който е част от специална програма, която се занимава с опазването на застрашени свидетели. Балот получава ново кибернетично тяло и един съветник във формата на симпатична златиста мишка на име Офкоку. Сега Балот търси истината за това защо Шел я иска мъртва. По петите и тръгва и негов наемник, който е стар познат на Офкоку...


Лично мнение:

Off Topic

Първата половина на филма не ми хареса много. Но само до там. След това всичко се промени В този филм се засяга темата за насилието над беззащитните хора и тяхната борба за излекуване на наранената си личност. Въпреки че главната героиня, Балот, която е била насилвана от малка, след инцидента получава способности на бойна машина и кибернетично тяло тя не спира да се страхува от грубостта на света, защото преборването със собствените страхове не става с едно щракване на пръсти. Тя иска просто да бъде обичана. А и кой човек не би искал това? Има уменията на професионален боец, но често плаче и е страх за живота и само защото не иска да умре, преди да изпита любовта(освен друго тя е още в юношеските си години). Това ми хареса, че историята е толкова истинска и човешка. Нейният любим е на пръв поглед необичаен - малко златно мишле с глас на възрастен човек, което може да се транформира в украшение, което да носи Балот, или в смъртоносен пистолет, който тя да ползва. Но въпреки привидно несериозната форма на мишка персонажът му изобщо не е наивен или "смешен" както би се предположило. Напротив. Това е само външният вид. И въобще това е едно от най-правдоподобните представяния на любовта които съм виждал в аниме. Още една приятна изненада за мен на фронта на пълнометражните филми. Самият сюжет и краят на филма подсказват, че ще има продължение... Самата анимация е прекрасно нарисувана, музиката е хубава, като има и акцент върху джаза, който е много подходящ за някои локации във филма.

 


 

Свали с български субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впечатляващо. Малко сериозно и мрачно като тема и леко за възрастна аудитория, но много хубаво. Мишката в цялата картинка беше прекрасна.

Спасител!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привързаността й към мишката в следващата част се задълбочава. Като се има предвид, че това все пак е мишка, или някакъв предмет, става дума за чисто мисловна любов, което за мен е най-удивителното нещо в това аниме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...