Jump to content

Robotics;Notes (2012-2013)


Razzormaw

Recommended Posts

43229l.jpg

 

Robotics;Notes

 

Оригинална творба: Шикура Чийомару
Озвучават: Назука Каори, Нанджо Йошино, Кимура Рьохей и др.
Тип: ТВ + алтернативи
Жанр: драма, училищно, роботи
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 12.10.2012 - 22.03.2013
Епизоди: 22
Времетраене: 23 мин. на епизод
Резюме: Краят на юни 2019. Усройство, наречено PhoneDriod, известно още PokeCom, е спечелило световно одобрение.
На остров Танегашима Централният училищен клуб по роботика е на прага да бъде разпуснат. Яшио Кайто не показва никакъв интерес към клуба, въпреки ситуациата и това, че е един от двамата членове там. Той е напълно погълнат от разработването на игра с битки между роботи. Неговото поведение поражда недоволство в другия член - Акихо.

Сеномия Акихо е безрасъдният президент на клуба. Тя е решена да спаси любимото си място!

 

Линкове: 

- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

 

_____________________________________________
 

Лично мнение: Като го изгледам понеже са 22 парчета и тепърва нещата ще се развиват, а и явно ще е доста оплетена работата, но определено ми допадна това за конспирацията и нестандартната клубна дейност, а и попада след два любими жанра sci-fi и сейнен. Гледам, че дори го препращат като подобие на шедьовъра Steins;Gate и не ми се вярва да се получи нещо толкова епично като това аниме, но и на половина да е толкова хубаво си заслужава да му отделя време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задвижиха се зъбните колела със сюжета тук, досега общо взето повече представяха персонажите и взаимоотношенията м/у тях. Довтасаха агентите и явно ще почва историята да набира скорост. Всъщност то така си беше и при Steins; Gate от някакъв слайс оф лайф изведнъж зрителя нагазва в дълбоките води. Това аниме определено има потенциала, но дано наистина да започнат да си плющят козовете вече и да нарастне динамиката в действието. Засега най-голямата мистерия е момичето със сребърните коси дето може да се вижда само през покекома така и не мога да си обясня на какъв принцип съществува и какво точно представлява, но има време и това да стане. Главният малко ме дразни прекалено отпуснат и безличен..нищо общо с "мад сайънтиста" от щайнс гейта, който направо обираше точките с поведението и репликите си. :D Но от друга страна пък явно зад това му поведение се крие някаква психологическа травма, а и явно е че в миналото му е станало нещо покрай онази случка с излитането на ракетата. Виж Акихо-чан наваксва и заради него и много ме кефи може да се каже, че тя изнася засега нещата от протагонистите, а и хората с мечти винаги са ми били приятни все пак с упоритостта си успява да държи клуба по роботика и дори се посъбраха доста членове. Най ми хареса обаче онова русото момиче Кона Фуругори (Фрау Кожиро) създателката на Кил Балад (играта дето я цъка постоянно нашия човек) много луд персонаж, а като се се смее с извънземният смях и като извади оня поглед откачения и направо да се хване за главата човек.. дано да я включат по активно в действието по-нататък безценен герой просто! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...