Jump to content

Tokyo Zenryoku Shoujo (2012)


Recommended Posts

* Tokyo Zenryoku Shoujo*

6a37b1652b5a478cf201a3143b0880481348538557_full.jpg


Заглавие: 東京全力少女 / Tokyo Zenryoku Shoujo / Flat Out Tokyo Girl
Страна: Япония
Старт: 10 октомври 2012 г.
Формат: рензоку
Жанр: комедия
Епизоди: 11
ТВ канал: сряда 22:00 ч. по NTV
Режисьор: Mitsuru Kubota (Osen, Oh! My Girl! и др. )
Сценарист: Kazuhiko Ban (“Deka Wanko”, “Kuitan”)
Песен: Nakajima Miyuki - "Onshirazu"
Субтитри: Английски субтитри

 

Участват:
Emi Takei като Urara(Rei) Saeki
Shohei Miura като Daisuke Tamagawa
Atsuro Watabe като Takuya Suzuki
Manami Higa като Hanako Serizawa
Takashi Tsukamoto като Koichi Sakurai
Yui Ichikawa като Fuyu Okuno
Kanna Mori като Haruka Kubo
Keiko Horiuchi като Sayuri Saeki
Ryuji Aoki като Koji Shimoyama
Asuka Shibuya като Yukari Yamamoto
Risa Naito като Yoko Kawabe
Yumi Lawrence като Johanna
Rena Shimura като Mika Tamagawa
Aane Sakai като Hitomi Sakurai
Yoichi Nukumizu като Jusuke Tamagawa
Kunito Watanabe като Henry
и др.


Резюме: Рей Саеки е 19-годишно момиче, което се премества в Токио.
Тя е весело момиче, и има уникален позитивизъм, но всичко което прави, винаги е нещо нечувано и в крайна сметка, неуспешно.
В Токио, Рей се среща с баща си, който е оставил нея и майка й, преди 15 години. Въпреки че в началото е отблъсната от него, виждайки лошия му начин на живот, тя си поставя за цел да му помогне. А какъв по-добър начин за постигане на целта, от това да ожени баща си повторно?

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре започна, а аз отново се хванах на хорото. Ще го следя до финал, защото сърце не ми дава да изпусна Шохей Миура и Такаши Цукамото. Радостно е, че има много, много, многооо Шохей тук и отново раздава характерните за него Шо-смивки.

Героинята на Еми Такей е прилично шарена, мига на парцали, ведра - забавна е. Е, поне за сега. Малко съм се прицелила в нея след ролята й в Iki mo Dekinai Natsu, но ще видим как ще се представи до финал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече има и английски субтитри за първи епизод.

 

Прятна и забавна беше първа серия. Допадна ми.

Аз също ще продължа да го следя, за да видя какви още ще ги забърка героинята на Еми,

а и както спомена Rie, присъствето на Шохей никак не е малко, така че ще мога да му се порадвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах втори епизод по Nihon TV. Еми е коренно променена. Влязла е перфектно в този щур образ, който трябва да играе тук. Приятно изненадана съм, а бях много скептично настроена. Истинска фурия, бърборана, толкова е шарена, весела и непринудена в действията и мислите си, че ме грабва веднага. Лошо му се пише на таткото с такава щерка.

Забавлявам се с епизодите. Позитивна и весела семейна история, а Шохей Миура и Еми до тук са много симпатични като двойка. Имам някакво усещане, че тя ще го прави див и щастлив. Директна е. Истинска малка хала, която постоянно се забърква в някакви неприятности.

 

 

Героят на Шохей е увлечен по Еми (но, като че ли все още не го знае). За първи път го виждам и него в подобна светлина. В пансиона на баща му наистина живеят много странни и изключително забавни "птици". Французойката увлечена по анимета е огън, но на мен като фаворитка ми се оформи студентката от Монголия, която всъщност не е никаква студентка, още по-малко от Монголия, но се представя за такава, заради изгодните цени на наема, хубавата храна, а e "монголка", защото е влюбена в известния сумист Асашорю, който е монголец по произход. Тя е невероятна. Японецът, който всъщност не е японец, нищо че прилича на такъв, роден в Канада и говорещ странен английски, чиято професия е "фашън модъл" е още една част от чудната картинка.

Ацуро Уатабе също ме забавлява много като баща на Еми. Не иска порасналата му вече дъщеря да се "мотае" в краката му и да обърква живота му. Такаши Цукамото е негов колега, но пълна протиповоложност - грижи се сам за своята 4-годишна дъщеричка след развода със съпругата си, докато нашия новоизлюпен татко е изоставил детето си преди 15 години.

 

 

Следя дорамата с голям интерес и дано задържат така до финал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължи ли така добре до финал, дорамата е личният ми фаворит тази есен в комедийния жанр при японците. Доволна съм след изгледан вчера и трети епизод, а субтитрите на английски се правят много бързо. Героинята на Еми ме разочарова в Iki mo Dekinai Natsu, но тук във всеки един момент не ми дава мира, чудя се каква ли щуротия ще измисли, в какво ли ще се забърка. С Ацуро Уатабе са отлични като баща и дъщеря. Дано му се отвори и парашута на Шохей, горкият до тук е само прецакан.

 

Сингълът на Миюки Накаджима - "Onshirazu" излезе на 10 октомври. Ето и видеото. Песента много ми харесва, а Миюки на 61 години е просто невероятна...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре тая Еми тази година направо е като машинка..пляс пляс сериал след сериал и филм след филм кой знае с колко йени се е нагушила душичката и тя като мене парата я влече - колкото повече толкова по добре. :D Предишните й тв проекти бяха меко казано съмнителни заради пустинният каст и още по-пустинните сюжети и заради нея ми се късаше сърчицето като ги заклеймявах с големият хикс като бракувани в листа с отритнатите сериали, но това заглавие се включвам вече с две ръце няма да я изоставя баш на към последните месеци от годината! cigarl.gif Първия епизод изглежда доста обещаващо героинята на Еми тук е доста необичайна явно на нея й отива да играе такива странни персони остава да видим в какви каши ще се забърка още, а останалият каст ми се струва приличен крайно време беше да й намерят нормални екранни партньори не някви хванати от гората. Изобщо това токио шоджо се очертава като доста приятна и отпускаща комедийка..е искаше ми се нещо по сериозно ама като няма в трилърите и екшъните от Япония и Корея заглавия като хората тая година ще се смеем няма как.. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно защо не виждам 4-и епизод качен онлайн вече преведен? Явно пак превода е причината. Отворих темата за да проверя изобщо излъчил ли се е.

И аз съм в редиците на зрители на това заглавие. Първите 3 епизода сценариста се представи свежо така да се каже. Такей и Уатабе са страхотен дует :lol: . Последния обаче ми се вижда прекалено слаб вече. Но пък това му издокара доста реалистичен измъчен вид и щерка му от воле разпозна колко не е щастлив :lol:;) .

Дано сценариста успее до края да поддържа комедията в "разумния" тон.

За Уатабе не върви да кажа че се справя, защото добре знам колко добър професионалист е. Такей обаче държа да я похваля персонално. От първата секунда на заглавието играе напълно правдоподобно ролята си. Справили са се добре и екипа й за да и придадат вид различен от предходната роля. Като имаме предвид , че това й е поредно заглавие в сравнително кратък срок, резултата е чудесен и оценявам старанието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае мани мене д-адикта нещо ми се плюнчи и не ще се отваря си сваля като пич епизодите и буквите, че трябваше го гледам онлайн ма пак по добре от оня другия линк дето трябва го сваляш на части, да разархивираш...големи разправии.:/ Еми действително тука е на макс в ролята си такива физиономии прави дето само тя ги може - героинята и Урара няма такова първосигнално, нагло и безцеремонно същество дето си пъха носа навсякъде и случките с нея са доста забавни примерно щях да падна като нацепи кроше на един противен чичка. :lol: Явно тук нещата ще се въртят предимно около взаимоотношенията и по принцип преоткриването на връзката баща-дъщеря ако боднат и един бърз романс освен комичните елементи ще е перфектно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Котката-прахосмукачка, която Еми си поръча по интернет в 4-ти епизод, я искам и аз. Браво, много, много приятно съм изненадана от тази дорама. Невероятно забавни образи са и Еми и Ацуро Уатабе, като нейн баща. Не усещам как отлита времето, колко бързо свършва серията, иска ми се да продължи и да не се налага да чакам още седем дни.

Финалните кадри на всеки епизод са винаги с двамата и дяволитата физиономия на Еми, която отново е подготвила нещо "вълнуващо" за своя баща. Грижовна, енергична, готви, чисти (тактиката й със заплащането е отлична, чудя се дали и аз да не я приложа у дома), не се спира и в нито един момент не дава мира и спокойствие на своя баща. Сцената, когато се върна у дома, не го откри в кухнята, а в кабинета му и изречението й на висок глас отваряйки вратата: "Ta-Da-I-Ma!" (Върнах се!) ме напуши на голям смях. С каква интонация го изрече и как го погледна, а таткото само с едно вяло "Okaeri." (Добре дошла.)... (хахах, ох!)

 

Довечера очаквам с интерес и излъчването на 5-ти епизод. След финалните кадри на четвърта част, мисля, че ни очаква отново голяма забава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Котката-прахосмукачка, която Еми си поръча по интернет в 4-ти епизод, я искам и аз.

Много ясно тва е последния писък на модата! Ама е прахосмукачка-котка да те поправя котка-прахосмукачка е котка дето яде прах. o_O

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не Еми е просто уникална колкото повече я гледам тук, а и от спомените оставени от "Маршът на Асуко" въпреки, че там героинята и беше с по сериозен оттенък отколкото тая откачалка дето виждаме в този сериал, но все повече се убеждавам, че комедийните роли са и силата.

 

emiyv.jpg

Супер ми е забавно да я наблюдавам как се вихри в тази роля определено се вижда, че и на нея и е приятен този персонаж просто сияе цялата. За тея 5 епизода (можеше да са и 6 ако можех да ръчкам с остена преводачите :D) тя си изнесе всичко най-интересно и смешно на гърба си докато татко й е просто пълнеж - там е защото е нужен според сюжета. Много ми е дървен този актьор ако беше някой друг по разчупен като актьорско майсторство щяха да са голден комби с Еми! И сега нещата се получават, но не толкова благодарение на него, мъчи се такъв да влезе в ролята на сопнатия татко, но нещо не му достига и в жестовете и в физиономиите. Хареса ми и тази Ханеко актрисата тоест Манами Хига освен, че е много красива ами и играе прилично. Това може да се каже и за повечето от другите абе изобщо много приятен каст. Не знам откъде са намерили само оня японец дето се прави на хамериканец...е няма такъв развален английски батенце не знам защо тея дето правят субтитрите като почне тоя да ломоти на Шекспировият език не му слагат текст то едва му се разбират нещата..маса зле?! Да не говорим, че е и излишен персонаж - нито е забавен нито нищо. Героят на Шохей е също интересен, а явно и той ще си пати покрай Урара..идваше ми да му стисна ръката след онова дето направи в края на 5-ти епизод беше 100 от 100 направо безценен момент и на мен ми се искаше да му забия един на тоя! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм, Еми се справя чудесно с тази си роля.

До този момент съм много доволна как се развива действието. От доста време не ми е била така забавна някоя дорама.

Урара е супер щура, не се спира и за минута това момиче. :D Нямам търпение да направят превод и на шести епизод.

 

f2bb7e004cbabdd0.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казва и Урара: "Yoshi!".

 

Най-доброто от японците през есенния сезон е Tokyo Zenryoku Shoujo. Качествен хумор, забавни ситуации, изключителни образи. Шапка й свалям на Еми Такей за ролята, която прави тук. Двамата с Ацуро Уатабе ме просълзяват от смях, а след като изгледам епизода през седмицата отново си припомням моменти от него, очаквайки новата порция в сряда.

 

 

Как само реши да я омъжи за Коичи Сакурай (героят на Такаши Цукамото), за да се освободи от нея (хаха). Рекламата, че е отлична домакиня - готви, чисти, пере, гледа малки деца ме напуши на голям смях.

Героят на Шохей Миура вече търпи промяна, дори самата Урара, както каза й в 6-ти епизод, започва да го харесва - решителен, поемащ отговорност за действията си. От влюбчив млад мъж, който ме оставяше с впечатление, че има вятър между ушите, изведнъж го видях и аз в друга светлина. Вкараха сега тази история с бебето, но съм сигурна, че то не е негово, ако изобщо Аки-чан е бременна.

 

 

Браво на сценариста Казухико Бан (великолепни диалози), както и на целият екип за отличната работа. Рекламираха се няколко други дорами, големи надежди, показваха се къде ли не актьорите в тях, но нищо - балонът се спука още с първи-втори епизод и си казахме: "Sayonara!", докато тук с всяка серия действието се развива все по-забавно и по-забавно, а аз нямам търпение да дойде сряда, за да се насладя на двойката баща и дъщеря. Толкова добре са влезли в образ Ацуро Уатабе-сан и Еми, че оставам с впечатление, че наистина са баща и дъщеря.

Включването на майката е очаквано и ще направи дорамата още по-интересна до финал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Yoshi!"

И аз да похваля сценариста и режисьора. Няма слабо звено в този продукт. След 6-и епизод само подозираме накъде ще върви сюжета за основните герои но не сме 100% сигурни, има варианти.

6-и епизод пак завърши култово :lol:

Факта че сядам да гледам поредния епизод с усмивка на лице още преди да е почнал е показател за мен.

Ацуро Уатабе съм го гледала в няколко други сериала и точно такъв образ какъвто играе тук му е коронен. Сещам се за поне още 2 нетови героя, коита са подобен тип. Разбира се той ги играе различно. Отдавна съм го признала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дорамата ще приключи на 19 декември с общо 11 епизода. Още месец с приключенията на Урара. 7-ми епизод отново бе забавен. Сцената с Ohisashiburi-репликата в "спалнята" на татко бе много скъп семеен момент (хаха). Кацата с удон ми хареса, а Урара е отново оригинална.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голямо препускане из Токио падна тоя епизод тая Урара какъв бял дроб изкара и чак на летището се запъхтя…Бен Джонсън го сложи в малкият си джоб нашто момиче xD Направо имам чувството, че гледам от онези хиперактивните героини в аниметата дето не могат да седят на едно място и постоянно търчат по някакви задачи от сутрин до вечер. Готви, чисти, работи в хост клуб, оправя се с деца и през останалото време урежда татко си в живота..направо дъщеря мечта не знам за какво се цигани оня и иска да я пъди!?! Аз даже да не ми е кръвна роднина такава я оставям само заради готвенето какво остава за другите екстри.

:rolleyes::D

Така както ми изглеждат нещата след 6 епизод (понеже 7 няма как да го гледам заради тъпите субтитри) ще стане доста интересно нататък ако сценаристите си изиграят козовете с тази история като хората. Тоест да реализират триъгълник Урара-Дайсуке и тая Аки-чан дето се пръкна сега може да стане доста интересно или поне аз така виждам най-добрата насока в която може да отиде този сериал. Варианта с таткото-адвокатче тоест Сакурай хич не ми се нрави, а и явно и него ще го урежда както се видя. Колкото до Аки-чан добро попадение там поне на визия е екстра остава и да покаже една добра игра и да я видим какви ще са й отношенията с Урара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

" - Urara-chan, papa no koto suki nan desho?

- Mm, suki dakedo...

- E?

- A, iie, iie!"

 

Гледах 8-ми епизод, а този диалог между малката Хитоми и Урара ме накара да се смея на глас и заради изражението на фъстъчето. Отново не усетих как измина времето. Краят наближава, а днес имаше много интересни сцени и обрати. Финалът в този епизод ме изненада.

Браво! Страхотна дорама. Големият ми фаворит тази есен от японците.

Тези дни разглеждайки новите броеве на японските модни списания ми попадна и стил "Урара". Момиче, фотомодел, което е облечено с дрехите на героинята на Еми Такей в дорамата. Урара е навсякъде (хаха).

 

Вече се появи и превод на английски за седми епизод, който забавиха цяла седмица. Разбрах за Кamaage udon.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако помните в първи епизод Урара с едно наметало от квадрати в различни цветове аз имам такова лично самоделно направено одеалце. Обмислям дали да не го преправя и аз на някакво грънч наметало. :lol:. Съвсем сериозно. Въпреки сравнително бавното превеждане аз също гледам първо без превод. Но сюжета и играта са такива че и на японски горе долу основните неща се разбират.

Фен съм на такова поднасяне на "нещата от живота". Балансирано смях и сериозност и широк кръгозор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приключенията на Урара в Токио приключиха днес с излъчването на финалния 11-ти епизод. Доволна съм. Доволна от всичко, което видях, а краят (предвид развоя на събитията) напълно очакван за мен.

 

 

Сватбената церемония беше много забавна. Роклята на мама - огън. Хаха. Урара завърши и право, както бе решила. Съжалявам само за героя на Шохей Миура (Дайске) имах надежда, че все пак ще има някаква развръзка между него и Урара-чан.

 

 

Коментирах тези три месеца, в които вървеше излъчването и все пак на финал - много позитивно, много забавно, доволна от всичко, което се каза и показа в тази японска продукция. Тази есен това бе моят сериал с марка "Nippon". Отлична игра на всички актьори. Завършвам само с позитиви и ведро настроение.

 

Шохей Миура ще го видя съвсем скоро в нова дорама, на 8 януари в Saki (2013), а и за първи път му е поверена главната мъжка роля. Такаши Цукамото го гледам тези дни в трисерийната дорама Pinjo no Merry Christmas - страхотен отново, а след седмица на 26-ти очаквам и DVD на Rurouni Kenshin, така че и Еми Такей няма да ми липсва. Ацуро Уатабе от 20 януари също в нова дорама с Кенто Нагаяма. Всички продължават да се изявяват на малък и голям екран, с интерес очаквам новите им превъплащения.

 

И както казва Урара... "Yoshi!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много подходящ актьорски състав са избрали за тази дорама. Присъединявам се към похвалите, въпреки че можеха да понамалят епизодите.

Иначе в началото почти повториха нашето нощно пътуване Токио-Киото (само че тук то беше насочено към столицата, и от друг град), което ми върна спомените. И спирката за почивка, и шофьорът, който обявяваше, че гасят лампите на автобуса. Най-странното е, че тези хора искат да спят на такова място, докато рейсът през половин час си прави почивки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...