Jump to content

Ragnos

Recommended Posts

39333l.jpg

Жанр: екшън / комедия / фентъзи

Епизоди: 13

Година: 2012

Връзки: AniDB

Резюме: Сакура Ичико е 16-годишно момиче, което живее прекрасен живот - тя е красива, умна, здрава, постига всичко без усилия. Това обаче се дължи на неестественото за човек количество добра енергия, която тя несъзнателно "краде" от всичко живо около нея. Без да подозира, Сакура става причина за нарушаване на баланса на добрите и лошите енергии в града си. За да бъде разрешен проблема, на Земята е изпратен бог на нещастието, чиято мисия е да ограби Сакура от добрата й енергия и да възстанови естествения й баланс. Само че Сакура няма намерение да си даде щастието толкова лесно.

Лично мнение (тук-таме съдържа спойлери): На пръв поглед анимето е от онези заглавия, които не привличат вниманието с нищо. Самият аз се прецаках да започна да гледам поне 10 подобни предложения през тази и миналата година, след което ги дропнах между 1-ви и 3-ти епизод. Тук обаче, изненадващо за мен, ударих бингото и хич не съжалявам, че дадох шанс на Binbougami ga! - може би най-свежото и забавно сериалче от летния сезон за 2012 г.
Главната героиня Сакура, както се вижда от резюмето, е най-красивата, най-умната, физически най-надарената (буквално)... абе изобщо - всичко й е НАЙ (без връзка с онзи клуб в Студентски град - сори за разочарованието). Обикновено такива героини са - освен всичко друго, и най-лигавите в цялата история, но нашата Сакура няма нищо общо с тези си колежки от аниме индустрията. Напротив - тя е адски себична, високомерна, пада си голяма използвачка и ако питате съученичките й - голяма кучка. Тя е обичана от момчетата и мразена от момичетата. Почти като в американски филм за колежани.
Нейният противник - богинята на нещастието Момиджи, е като огледалната й версия - занемарена, непривлекателна, плоска като дъска (голям комплекс й е), а и малко понамирисва. Въпреки това персонажът й е доста пълнокръвен и предизвиква множество спазми в лицевата и коремната област. С нея никога не е скучно.
В допълнение имаме перверзен монах (естествено), бог на кучетата мазохист (това е ново) и жива плюшена мечка (клише), която е по-добре да не срещате в тъмното.
В цялостен план анимето си прави доста успешна гаргара с други по-известни заглавия от различни жанрове - Наруто, Драгън Бол, Дет Ноут, Уан Пийс, Принцът на тениса и т.н. Историята отново не е нищо особено, дори бих я нарекъл пълна простотия, но пък поне майтапът е гарантиран. Препоръчвам горещо и давам 9 от 10 точки, само защото краят беше отворен като за втори сезон, а не е сигурно дали ще има такъв. sad.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втората ми любима комедия... И, разбира се, тука няма жив коментар -_-

 

Много пародии, луди герои - прекрасно ми дойдоха тея 13 епизода. Момиджи ми е фаворитка :3

9-ка от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...