Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Режисьор: Choo Chang Min
Страна: Южна Корея
Година: 2012
Жанр: исторически, комедия
Времетраене: 131 мин.

В главните роли:
Lee Byung Hun като крал Гуангхе и Ха Сон
Ryoo Seung Ryong като Хо Гьон
Han Hyo Joo като кралица Джунгджон
Jang Kwang като евнуха на крал Гуангхе
Kim In Kwon като капитан До
Shim Eun Kyung като Са Уол
Kim Myung Gon като Пак Чонг Со

Сюжет: Сред политически хаос и страх за живота си, тираничният крал Гуангхе заповядва на верния си слуга Хо Гьон да намери човек, който да изглежда точно като краля. Като такъв бива нает уличният актьор Ха Сон. Когато кралят бива мистериозно отровен, Ха Сон заема неговото място. Той трябва да направи всичко по силите си, за да запази страната, да избегне убийствата и да изиграе най-големия маскарад в историята.

:essub: 

С български субтитри :subs:: :click:  :click:  

Онлайн с български субтитри :subs:: :click:

С български и английски субтитри: :click: 

С руски субтитри:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Masquerade спечели 15 от общо 23 -те награди Daejong за 2013 г. включително за най-добра мъжка главна и поддържаща роля, най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра филмова музика и т.н. Абсолютният хит за годината в Кореа, който почти 50 дни след премиерата му, вече се нарежда на 6то място по гледаемост в историята на корейската киноиндустрия, при положение, че все още се излъчва по кината. В момента е част от програмата на корейските филмфестове по света- в САЩ,Канада, Европа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм затваря корейския филмов фестивал в Лондон - Closing Gala следващата събота. Билетите се продадоха като топъл хляб; блазе на щастливците! Умирам си и аз да го гледам, но май няма да е скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично филмът много ми хареса. Може би причината е, че обожавам исторически филми (обстановката, музиката, костюмите... всичко е на ниво във филма), а може и да е в това, че много харесвам И Бьон Хон като актьор. Личното ми мнение е, че той направи много добра роля. Имаше и доста забавни моменти... посмяхме се на немалко места ;)

 

Препоръчвам ви да го гледате, когато излязат английски или български субтитри ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм, че И Бьонг Хон се справи отлично не само с двете роли, но и с трансформацията, която настъпи накрая с героите му. Адаптацията по "Принцът и просякът" е доста по-сериозна от оригинала, но корейците са се справили като са обърнали повече внимание на единия персонаж и неговите неволи в новата обстановка. Декорите и костюмите са невероятна наслада за окото, особено на голям екран. Хан Хьо Джо макар че изглеждаше безлична, ролята й го изискваше и не беше хич зле. Главният съветник на краля направи също страхотно представяне, но просто актьорът има такъв магнетизъм, че каквото и да изиграе, ще е повече от отлично.

Научих доста интересни детайли от кралския живот, които бяха представени по доста забавен начин, като няма да споменавам един от най-култовите моменти, когато всички се заливаха от смях в залата. Очаквайте го! :) И отново като типичен корейски филм след средата му смехът преминава в драма, в която всеки преосмисля как и за какво си струва да се живее. Дори и аз като зрител се зачудих дали този който не е крал, не е всъщност по- крал и от самия крал, който е забравил какво е да си крал... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори и аз като зрител се зачудих дали този който не е крал, не е всъщност по- крал и от самия крал, който е забравил какво е да си крал... ;)

 

И да искам... по-точно не мога да го кажа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви се радвам и на двамата и малко благородно завиждам, че вече сте гледали филма и че ви е харесал. Предполагам, че добре разбирате и корейски, което в случая си е гоямо предимство. Аз лично чакам с нетърпение да излезе някъде по торентите на " нормален" език! И за да не ми е "празен" поста- малко снимки от Корейския филмфест в Лондон, където Маскарад беше излъчен в последния официален ден и където освен Lee Byung-hun,Choo Chang-min и Ryo Seung- ryun, присъстваха и колегите на Lee Byung-hun от RED 2 - Брус Уилис, Джон Малкович и Хелън Мирън.

 

5491636b.jpg

5491639F.jpg

5491641l.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-после след дъъъъълго чакане -изгледан! През цялото време си мислех, че ще е много добре да се види на голям екран т.е. на кино :) Интересна история, двата часа минават неусетно, много забавни моменти. Ще ми се да видя Бьонг Хон в истинска комедийна роля, справя се бестящо и с двете роли. Образът на Кралицата ми беше доста безличен, но така е по сценарий и режисьорска преценка. На Рьо Сънг Рьон абсолютно му подхожда ролята на кралски съветник. Сега ще чакам един БГ превод за да го изгледам още поне веднъж :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от малкото корейски исторически филми, които съм гледала. Излишно е да казвам, че главната причина е в Бьонг Хон :wub:

Филмът си е класика. Всичко е на високо ниво - костюми, музика, режисура, актьорски състав.... В момента все още съм под въздействието му, така че не ми остава да кажа друго, освен - гледайте го!

 

 

Поклон пред екипа, благодарение на който успяваме да гледаме поредния корейски шедьовър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Много приятен, много гледаем филм.

Далече не е комедия...,като цяло, но комедийните моменти са брилянтни!

Препоръчвам на всички, които обичат и са обсебени от културата на Азия.

Препоръчвам и на всички останали.

Великолепни дрехи, дворци, оръжия, красиво сниман филм!

Забавна, смела история...изиграна много добре.

Благодаря за превода!!

Маце, благодаря, колега, напълни ми душата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза Найчето, филмът е много гледаем. Честно, подходих с резерви към него. Хареса ми, защото обичам да ми разказват интересни истории, на всичкото отгоре си личи нивото отвсякъде.

И Бьон Хон се справи отлично с двата образа и доказа, че е от голяма класа още веднъж. Абе, не е лесно да си крал. Двата часа минаха неусетно. Хубава приказка, нали?

Благодаря за добрите думи, мили девойки blush.gif

 

Ех, защо утепаха Батко още в първия сезон на Ирис. Сега нямаше да се налага да гледам гримирания Чан Хьок laugh.gif

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е прекрасен, напълно оправда високите ми очаквания. Два часа не се усещат, увлича страшно бързо и нито за миг не доскучава. Поредната блестяща роля за И Бьонг Хон. Каст , сюжетна линия, атмосфера - всичко беше на много високо ниво. Големи благодарности на хората, които са работили по субтитрите, свършили сте перфектна работа, както виниги!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде спах... досега се чудя??? Не си падам по корейските исторически филми заради начина, по който им правят косите и робите( ала тип рокли, в които са облечени (особено мъжете) - колкото и нелепо да звучи от моя страна - не ми харесват и това си е (ясно ми е, че това е тяхната култура...). Но заради БАТКО си викам айде...Та след филма ми се идваше да си тресна главата в най - острия ръб някъде из стаята...Освен очевидната ми слабост към него ( как изигра двете роли...тц тц за пореден път адмирации)...нямаше за какво да се хвана и при останалите. Краят беше доста реалистичен, предвид обстоятелствата - това най - много ми хареса. Силен филм определено - и макар че този път си мислех, че вече съм донякъде имунизирана към драматичните моменти...само си мислех - минах си по редовния път - със смеха в началото и крокодилските сълзи накрая...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yoyyyyy сега се прибрах от киното -  друго си  е да го гледаш в залата...да го изживееш "отблизо"...отново...И докато съм още в пълен патос - да споделя един от незабравимите за мен моменти

''Аз...искам да бъда крал...но за да мога да живея така, трябва да отнема живота на невинен човек. Не искам това. Ако трябва да го направя, за да стана истински крал, ще скрия мечтата в себе си.

Музиката съпровождаща този диалог и емоцията на двамата мъже - на ръба на лоялността и изпълнението на заповедите...ууу настръхвам...За пореден път играта на Lee Byung Hun те завихря в неговия свят и после не знаеш накъде да хванеш...Това евнуси, кралици, прислужници, съветника (този актьор генно си има егати и погледа), телохранителя...великолепни и те... Искам много неща да кажа, но така съм се вдъхновила, че пада голямо триене...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...