Jump to content

Варна посреща Тайланд


PyMeH

Recommended Posts

За първи път Варна ще бъде домакин на мащабни мероприятия, свързани с популяризиране на културата и красотите на Кралство Тайланд.

 

1. От 25-ти до 30-ти септември в Двореца на Културата и Спорта ще се проведе Европейско Първенство по Муай Тай за аматьори. Входът ще бъде безплатен.

2. "Уличен фестивал на тайландската кухня", който ще се проведе пред единствения Тай ресторант в страната, създаден във Варна, специално по този повод пристигат двама от топ готвачите на Тайланд. Те ще покажат кулинарни умения от 26-ти до 30-ти септември в Интер Тай.

3. Шест екзотични (за нашите ширини) танцьорки на традиционни тай танци пък ще запознаят гражданите и гостите на Варна с вълшебните и омагьосващи движения на народните танци в азиатското кралство. Желаещите ще могат да видят изпълненията им и да опитат от пикантната кухня на площадчето пред Фестивалния комплекс.

4. Директно от Тайланд пристигат и трима професионални Муай Боран или инструктори по древен традиционен муай тай. На желаещите се предлагат сесии по Муай Боран на семинар в хотел "Персей" всяка сутрин от 28 до 30 септември.

 

Източник: varnautre.bg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да е включително и 30-ти (неделя) за да мога и аз да видя нещичко :) По бойните спортове не си падам много,но с удоволствие ще наблюдавам танцьорките и кулинарията.

Въпрос към варненци. Между другото този ресторант е до фестивална зала или ползва част от комплекса?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ресторанта гледа към Фестивалния Комплекс, но не е на главната, а се намира отстрани - един вид ФК му пречи да гледа към Морската градина.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този ресторант да не би да е бившият Олимпийски клуб ? Намира се от лявата страна на централния вход- до стълбите,нали ? А относно муай тая,знае ли се в кои часове ще се провеждат състезанията,че съм живо заинтересована,но за съжаление съм по цял ден на работа :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужас, къде ли не се ровичках, ама програма не намерих...върви гадай кое, в колко часа е...

Ако някой се докопа, до нещо като програма по дни и часове...моля да сподели. :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за информацията! :)

 

Понеже видях, че като час е отбелязан 16:00 ч, предполагам, че тогава ще започне програмата.

В неделя със сигурност ще съм там :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мероприятия 2. и 3., които са в Интер Тай, са дадени с начален час 16:00 :) Днес след работа може да мина да видя за кво иде реч ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз днес минах през Интер Тай,но позакъснях и всичко беше свършило. <_< За любителите на муай тай -утре само кик бокс от 10.00ч. ,в събота и неделя полуфинали и финали муай тай от 17.00ч Танцьорки е имало на откриването,предполага се,че ще има и на закриването,а аз си ги чакам послушно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Неделя посетих събитието. Май това си беше по-скоро реклама на ресторанта. Много постничко :( Пет сувенирчета,музика от касетка,така да се каже + два танца и един демонстративен бой си беше твърде,твърде малко. Надявах се на нещо по мащабно . Не че не се израдвах и на танцьорките,и на двете момчета,които направиха много добра бойна демонстрация,но исках повече. А тези готвачи така и не ги видях. В предните дни ,бяха ли там?

И само да не станат много оплакванията ми,но какво по дяволите беше това. Уж от 16:00 ,та 17:00 и накрая 18:30 .

Но нищо,няма им се сърдя,така и така поне си направих разходка,а и си похапнах вкусно ,вкусно в ресторанта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли смисъл да обяснявам колко съм притеснителен и как не обичам да занимавам хората и т.н?!? И все пак - виновен съм ! Ще си "платя" глобата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...