Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Наложница


Страна: Южна Корея
Година: 2012
Времетраене: 122 мин.
Жанр: исторически, драма, еротичен
Режисьор: Kim Dae Seung

 

В главните роли:
Jo Yeo Jeong
Kim Dong Wook
Kim Min Joon
Park Ji Young
Jo Eun Ji
Lee Kyung Young

Сюжет:
Доведеният брат на краля, принц Сонг Уон, се влюбва в красивата Хуа Йон, дъщеря на благородник, която вече има свой възлюбен. Кралицата майка не одобрява увлечението на сина си, затова решава да се отърве от момичето, като я прави жена на заварения си син - краля. Хуа Йон трябва да се пожертва, съгласявайки да се омъжи и да живее в двореца, където политическите интриги са неотменна част от властта, а борбата за оцеляване е по-важна от любовта и честта.
 


Лично мнение:

 

Властта е дрога, която подлудява всеки, който я вкуси. Тази мисъл на Франсоа Митеран важи в пълна сила тук. Може и да се перифразира: "Любовта е дрога, която подлудява всеки, който я вкуси". И пак ще е вярно. Любовен драматичен триъгълник, поднесен в еротичен сос, много коварство и отмъщение. През целия филм се чудех защо ми е позната главната героиня, ама като съм слаб физиономист. Та едва преди малко прозрението ме удари по челото: "Искам романтика - 1". Ама кой би си помислил, че може да е толкова различна.... Интересно е да се види как е ставало зачеването на престолонаследник. Трудна задача, стана ми жал за краля.

 

С български субтитри: :click: :click:

С руски субтитри: :click: 

С английски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jo Yeo Jeong ми беше една от причините, заради които си набелязах филма още, когато излезе информация за него. А и самата история ми е интересна. Мацката я харесвам доста като актриса. Не е от свенливите, а и вече има опит с подобна роля в The Servant, където се справи много добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mackova, евала ти правя, че си могла да видиш любов в цялата работа. Аз всичко друго видях, но не и любов, поне не в чистия й вид. Интриги, злоба, похот, безскруполност, страдание и жажда за власт, които и на мен ми замаяха главата само докато гледам. Брутален филм....не толкова заради сцените, а заради самия замисъл. Чудя се доколко истина има в него....

Иначе е много добре направен, браво на режисьора. Това че през цялото време действието се развива само в двореца е може би един голям плюс. Добре е измислено да се представи отблизо ставащото в двореца(радвам се, че не се ограничиха само до два- три персонажа).

Jo Yeo-jeong е страхотна! Адски красива е с всички тези традиционни одежди, а играта й е на ниво. Бях свикнала да я гледам в по- лигави роли, но тук ми доказа, че става и за сериозни.

Голяма изненада за мен беше ролята на Kim Dong-wook. Него съм го гледала само в Coffee Prince и направо се шокирах да го гледам в тази роля. Всеки път, когато го даваха, оцъклях очи. В началото бях на мнение, че няма да се справи, но към средата на филма си промених мнението. Имаше много силно присъствие.

 

Така и не схванах, Kwon-Yoo накрая защото я обичаше ли се жертва, или й се отплати задето е спасила живота му и е запазила детето му?

 

Няма добри и лоши във филма, има хора с амбиции, които се борят или мъчат да ги постигнат на всяка цена. Жалкото е, че такива хора нищо не ги спира и винаги има невинни жертви.

Аз бих използвала една мисъл на Чък Паланюк, която да отнеса към филма: " Властта развращава. Абсолютната власт развращава абсолютно."

Впрочем, не е ли редно да му сложите едно 18+?! :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми, даже доста. Показаха интересни неща. Това със зачеването беше върхът просто, чак гадно да ти стане. Малко откачен и повечко вулгарен филм. Затова пък всички се справиха блестящо. Съгласна съм с всичко, казано дотук за властта, любовта и интригите. Краят много ми допадна, доста уместен,нещо като всичко се завърта и какъвто и да си, като попаднеш в същата ситуация, ставаш и ти интригант ;)

Главната не ме учуди, защото съм я гледала само в The Servant и я запомних заради бюста :D Само не знам Ким Мин Джун къде се е издънил, че да му дадат такава роля

Мацко, защо излъга, че бил крал? Евнух си беше и такъв си остана. Докрая си мислех, че ще стане крал заради теб. И ти на това кама сутра ли му викаш? Кажи си просто развратено, че да го гледам веднага :lol:

 

 

Kathie накрая според мен

съжали, че я е намразил и се жертва точно, за да я спаси. Но наистина можеха малко повечко да задълбаят тук с някоя някоя душевна борба, ама нямало е време явно :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и неразбрах защо филмът носи това заглавие, в руските субтитри с които го гледах главната героиня беше наричана „кралица“. Не че има значение…

 

Иначе на мен много ми допадна. Интересен сюжет, задкулисни дворцови интриги, борбата между две силни жени за власт и оцеляване, достатъчно динамично действие, еротика, с която само се подсилва внушението, което е искал да направи режисьора.

 

ето къде е силата на слабия пол…

 

 

Мисля че поведението на главната героинята не беше продиктувано само от чистата жажда за власт…

 

По скоро, обстоятелствата при които беше поставена изостриха майчинското и чувство да осигури оцеляването на детето си и нейното собствено за самосъхранение. Пък и доколкото имам представа от световната история, подобни драми в дворовете на повечето източни деспотии, където наложниците (китайският император имал 3000 наложници) раждащи синове се сдобиват с по-високо положение, както и неминуемата борба между тях синовете им да са наследници е много често явление (в момента се сещам поне за два такива примера). А в тази връзка мисля че е повече от нормално майчинското чувство да се обвърже с желанието да подсигуриш престола на сина. Вярно е че тук може и да има чисто личен стремеж към власт, но двете неща се съчетават. Виждаше се и при старата и младата кралица.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mackova, благодаря за този филм. Сериалите им са много лъскави, главните герои-невероятно внимателни , благородни, влюбени, красиви и т.н., но във филмите нещата са много различни. Като се замисля колко трудно е било да оцелееш и като гледам какви наказания имат, си обяснявам защо непрекъснато се покланят и до наши дни.

Филмът си струва гледането и е хубаво след един,два сериала човек да изгледа един такъв филм, за да се върне в реалността.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях се настроила поне за грам романтика, ама такава напълно му липсва на товя филм, за сметка на бруталния реализъм. Лично за мен главната героиня си беше бездушна кучка, но в това я бяха превърнали годините в двореца. Власт, борба, интриги и ни грам останала човечност - дойде ми в повечко, ще допадне на любителите на реализма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се накукушних да гледам еротика с този пич.... :slap:

8ddc7995-0a74-4c81-9912-c4b1dac66fe8.jpg

 

И с желанието си останах - този филм е един от най - жестоките и брутални на които съм попадала...Честно...дойде ми в повече докато гледах, но днес пък се чувствам някак ''велика" ха ха  :28558:  :28558:  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...