Jump to content

A (ACE)


diddy9709

Recommended Posts

28485-aace-wcjl.jpg


 


Име: Anonymous Confederate Ensemble / A(エース)


Дебют: 10 април 2010 г.


 


Бандата се състои от трима души: вокалист, цигулар и басист. Китаристът Muchos Gracias напуска през 2011 г.


Наричат феновете си "Hearties".


 


Членове:


 


Нимо, вокалист


7285t_20120313032906_mpagealijo.jpg


Руки (Rookie Fiddler), цигулар


7285t_20120313032907_wwwhkyumhc.jpg


 


Тоши, басист


7285t_20120313032907_mrbknpkmhq.jpg


Video/Music


 







 


Любопитно: На 25.07.2012г. имаха концерт в България. Ето клипче как вокалистът (Нимо) се опитва да говори на български > :click:


 


Лично мнение: Определено музиката им е добра. Още са млади, личи им, но за сметка на това се опитват да правят голямо шоу. Имат хъс и занапред съм сигурна, че ще пожънат голям успех.


 


Източник: цък


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за темичката diddy9709. Момчетата го заслужават дори ни дойдоха и на крака в България. Изпълняват невероятен рок! На японския език адски му ходи хеви и хард рок! Също така имат екстравагантна и интересна визия. Пожелавам им много успехи и отново да дойдат в България с много повече почитатели! А това изпълнение ми е любимо:

 

Още две изпълнения, които показват, че еднакво добре се справят както с мелодичния рок така и с тежката артилерия.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се радвам за темата. Момчетата заслужават да им ударим едно рамо заради това, че се престрашиха да дойдат у нас и да пеят в нашите плачевни условия. Най-хубаво беше, че успяхме да ги видим като хора, а и те наистина са много приятни музиканти.

За съжаление, възможностите да се организират подобни концерти тук намаляват прогресивно. Наскоро си говорих с една приятелка и тя сподели идеята, че ще е най-добре да открием начин и да ги каним по фестове, подобни на Спирит ъв Бургас. Водехме разговор за Мияви и се оказа, че той наистина посещава подобни форуми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 21 ноември групата ще издаде нов сингъл, който ще се казва “Elementa Alchemica”.

Сингълът ще съдържа една песен, която ще е дълга 40 минути.

Интересно как ще звучи нещо толкова дълго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпреварили са ме с новината... все пак много се радвам, че ще издават нещо ново. 40 минути си е доста време особено за една песен, да се надяваме да е добра и да не ни разочароват.

Ето едно "chat" интервю с групата преди турнето им в Европа, надявам се да съм го превела добре :) Ако има неточности, моля да ме извините. Ето го и на английски (3тия или 4тия пост) : click-me.gif

 

Здравейте, моля представете се.

Нимо: Здравейте, аз съм Нимо, част от екипа на "A". Отговорен за завладяването на ушите ви и печеленето на сърцата ви с гласа си.

Руки: Здравейте, аз съм Руки - мъжът с цигулката, и не само това. Приятно ми е.

Тоши: Здравейте на всички, аз съм Тоши. Също така може да ме наричате "Огненият бас".

 

Как сформирахте бандата? Как се срещнахте?

 

A(и тримата): Дойдохме на този свят без да знаем какво ни очаква в бъдещето. Пораснахме и най-накрая съдбата ни събра заедно под едно име, една мечта, една цел. Срещнахме се, защото така е трябвало. Сформирахме "А", защото във всеки от нас имаше част от един и същ идеал. Събирането на тези части ни направи по-силни, направи ни това, което сме.

 

Как избрахте името "Anonymous Confederate Ensemble"? Има ли нещо специално в значението му?

 

А: Ако ви кажем това, всичките ни тайни ще излязат наяве и...тогава няма да сме "Anonymous Ensemble..", нали?

 

Наричате се "Anonymous Confederate Ensemble", но и използвате буквата А - A(ACE). Кой е правилният начин за писане на името ви?

 

А: Пише се с А - A(ACE) и се произнася като "ACE".

 

Може ли да обясните идеята на бандата? Защо използвате пиратския мотив? Ще го запазите ли или планувате да го промените за в бъдеще?

 

А: В момента сме на пътешествие из целият свят да печелим различни съкровища и сърцата на нашите Hearties /така наричат феновете си :3/. Душите на пиратите са свободни, пътуват навсякъде.. взимат всичко, което е ценно за тях и го включват в живота си: като външен вид, като музика, като поведение. За това и ние избрахме този начин на живот - да намерим нашето съкровище и да откраднем сърцата на нашите Hearties. Да избереш начина на живот на пирата означава да тръгнеш по път, от който да не можеш да се върнеш. Веднъж, когато свикнеш на абсолютна свобода, е трудно да спазваш правила, не е ли така?

 

Един от членовете ви, според сайта, "пътува" в момента. Какво имате в предвид с това? Ще се върне ли в групата ви или планувате да го заместите с нов член?

 

А: Muchos Gracias в момента пътува, за това само той знае колко дълго ще продължи пътешествието му и къде ще го отведе.

 

 

От къде сте? Това място повлияло ли е на музиката ви?

 

А: Ние сме "Anonymous Confederate Ensemble". Ние сме от там, от където е музиката ни. Всяко място, всеки човек и всеки предмет имат значение, и е влияние на музиката ни. В замяна на съкровището, към което се присъединихме, даваме на света музика, на която да се наслаждава.

 

 

Какво ви отличава от другите visual kei банди? Заради това, че имате цигулар в групата си ли? Rookie Fedler, защо избра точно цигулката и защо избра да я използваш в rock/visual kei банда?

 

А: Звукът от хубава мелодия от цигулката причинява само чисти емоции. Тъй като сме пирати, ще си позволя да сравня звуците от цигулка с пътуване из океана. Понякога е нисък тон, шепнещ като вятъра и топъл като лъчите на слънцето, по време на топъл, спокоен ден. След това може да стане все по-висок и по-висок и тонът да е толкова висок, че имаш чувството, че започва буря; вятърът се усилва, скоростта на всичко се усилва и точно тогава, когато мислиш че нищо друго не може да стане.. всичко спира и настъпва тишина.. и тогава отново става спокойно, сякаш Heartie ти пее приспивна песен. Комбинирането на елементи от рок-а с цигулка е още един начин да превърнем нещо познато в нещо ново. Ние правим не само това, но и нещо повече.

 

 

Ако трябваше да предложите на някой, който никога не ви е чувал, една песен от репертоара ви, коя щяхте да изберете?

 

А: Night of the knigths! Защото това е песента, която комбинира всичко, което "А" е. Ако все още не сте я чули - моля ви направете го. Със сигурност ще ви хареса.

 

 

Един от албумите ви, White Album, беше посветен на музикалните влияния от другите страни. Кое най-много ви повлия?

 

А: Както казахме, влияем се от много неща, но едно е сигурно - ще усетите Японската страст, цъфтяща вътре в тези песни.

 

 

Музиката на коя страна беше най-трудна за вас?

 

A: Всяка и никоя едновременно. Когато взимаш нещо, го взимаш защото ти харесва. Така е и музиката ни. Когато нещо ни хареса, го поемаме в сърцата и умовете си. Размишляваме над него, позволяваме му да се слее с душите ни, с желанията ни, с мечтите ни.. и тогава му позволяваме да излезе под формата на нашата музика. Понякога този процес трае съвсем малко, понякога отнема няколко месеца.. Но когато силно искаш нещо, нищо не е трудно.

 

 

Как ще опишете най-новият ви албум "Tales for the abyss"?

A: "Tales for the abyss" е още една стъпка в пътешествието на "А". Съдържа, както всички наши издания досега, нещата които ни правят такива, каквито сме. Чувствата ни, преживяванията ни, мислите ни.. просто идват под тази форма и след това просто ги събираме. За това сега, в размяна на лоялността и обичта, даваме тези песни на вас, скъпи Hearties.

За пръв път ще свирите в Европа и въобще в чужбина като банда. Развълнувани ли сте?

 

А: Да, разбира се. Всички сме развълнувани и искаме да видим колкото се може повече хора, присъединяващи се към нашето пътешествие. Но след като не можеш да си сигурен за нещо, което не разбираш или притежаваш, искаме да помолим всички за помощ; споделете с нас най-ценните си вещи. Искаме да бъдем с всички вас, да се срещнем, да се посмеем и да прекараме страхотно заедно.

 

Името на Европейското ви турне е "Absolute Conquest of Europe" /Пълно Завладяване на Европа/. Мислите ли, че музиката ви може да завладее сърцата на Европейските фенове?

 

А: Със сигурност. Едно от предимствата на нашата музика е, че е лесна за възприемане от всеки. Миксът на елементи, който съдържа, минава не само през ушите и ума на слушателя, но и отива в сърцето му. И дори и без да осъзнаваш - събужда нещо в сърцето ти, спомен, чувство.. Слагаме всичката си любов в музиката си и искаме да повярваме, че хората слушайки песните ни, усещат тази любов. След като им даваме сърцата си, защо да не може да получим техните сърца в замяна?

 

 

Какво очаквате от предстоящото турне? Коя държава искате да посетите най-много?

 

А: Развълнувани сме за всяко едно място, което ще посетим, след като всяко кътче на света има своята красота, и своите съкровища. Искаме да правим добри шоута и да видим, че хората се наслаждават на всеки момент от тях и на всеки момент, прекаран с нас.

Нимо: Обичам сладките неща. Във Франция определено ще опитам Френските палачинки /French crêpes/

Тоши: Много съм любопитен за пицата, която предлагат.

Руки: Искам сърца!!!

 

На някой концерти ще свирите с Anli Pollicino. Познавате ли се? В какви взаимоотношения са двете банди?

 

А: Anli Pollicino са наши приятели и сме много развълнувани да свирим заедно с тях за вас. Очакваме с нетърпение шоутата и ви обещаваме да дадем най-доброто от себе си, за да направим най-добрите перформънси, които някога сте виждали.

 

 

Може ли да направите кратко съобщение към всички, които ви четат в момента?

 

А: За пръв път ще свирим в чужбина. Нямаме търпение да се срещнем с още Hearties, за това елате да се срещнем и да се забавляваме заедно. Ще се видим скоро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Diddy9709, мерси за превода на интервюто. Много интересно и определено има какво да се научи от тези прекрасни момчета. Успех и с новия сингъл!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...