Jump to content

Rurouni Kenshin (2012)


Recommended Posts

v9znzqtCXhx1pkPa6ucU5w3LOik.jpg

Rurouni Kenshin (2012)
Държава: Япония
Японско заглавие: るろうに剣心
Година на излъчване: 25.08.2012
Режисьор: Keishi Otomo
По мангата на Nobuhiro Watsuki
IDBM

Участват:

Takeru Sato - Kenshin Himura

Emi Takei - Kaoru Kamiya

Koji Kikkawa - Udo Jine

Yu Aoi - Megumi Takani

Munetaka Aoki - Sanosuke Sagara

Gou Ayano - Gein

Genki Sudo - Banjin Inui

Taketo Tanaka - Yahiko Myojin

Eiji Okuda - Aritomo Yamagata

Yosuke Eguchi - Hajime Saito

Teruyuki Kagawa - Kanryu Takeda

Kubota Masataka - Kiyosato Akira

 

Резюме: Бившият легендарен убиец Кеншин Химура (Такеру Сато) сега е просто странстващ самурай в периода Мейджи предлагащ помощ и защита на нуждаещите се като изкупление за миналите си дела. По това време Кеншин се среща с Каору Камия (Еми Такеи). Нейният баща е основал кендо училище разположено в Токио и Каору е инструкторка там като в последствие тя кани Кеншин да остане при нея в доджото за да й помага. Постепенно те се сближават все повече, но Кеншин все още е преследван от миналото си изпълнено с насилие...

 

трейлър

 

Най-чаканият от мен филм тази година като хардкор фен на анимето и по принцип на самият самурай. Дано по-скоро да го качат из тракерите, че да го изгледам. Каста е подбран много добре изобщо нямам оплаквания особено актьорите избрани за Саносуке, Яхико и Сайто са перфектни откъм визия, а Каору я играе една от любимите ми японски актриси. Само се моля да не го обозят и да е станало така интересно както анимето и мангата. ^^

 

Линк към филмите:


Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno & The Legend Ends (2014) :click:

 

Rurouni Kenshin: The Final (2021) :click:

 

Rurouni Kenshin: The Beginning (2021) :click:

 

Свали филма: с английски субтитри, с руски субтитри


Свали с български субтитри: :subs:  :click: , BluRay 720p

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блаугранас, добави и линкчета към темите на актьорите. Такеру, Еми Такей, Ю Аои и Го Аяно си имат, а в тях също е писано за филма (особено в темата на Такеру).

 

Аз също очаквам с голям интерес филма, въпреки че нямам представа от анимето (никога и не съм гледала каквито и да е анимета). Проявих желание, но само с него си останах. Ще гледам направо филма, а и мисля така е най-добре - няма да имам никакви очаквания, нито познавам историята и героите, ще седна и ще се насладя на играта на Такеру, Йоске Егучи и останалите знайни и незнайни японски актьори. Искам да отбележа и нещо, което на мен лично ми прави впечатление, а именно участието на малкото Amuse-хлапе Такето Танака.

Наскоро изгледах с него и Тайши Накагава дорамата 13 sai no Hello Work (2012). Направи отлична роля това 12-ет годишно хлапе. От агенция Amuse имат поредния малък талант в негово лице, a с бат му Такеру съм сигурна, че са се представили отлично.

 

Филмът тръгва по кината в Япония, но ние предполагам ще го видим след около 5-6 месеца. По принцип това е периода, в който излизат DVD-та в Япония.

 

Поздравления за темата. Време му бе и на Такеру Кеншин...

 

Днес гледах Такеру и в откъс от участието му на 22 август в предаването Picaru no Teiri. Гостуване му е било отново по повод рекламирането и представянето на филма в Япония. Направи уникално шоу. Уникално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

*реди се на опашката*

Мерси за темата, Рейзър! Това явно е един от най-чаканите филми за годината. Този път споделям опасенията ти, но ще се опитам да се абстрахирам от анимето :rolleyes: Rie, добре си направила, че не си го гледала според мен, така няма да правиш сравнения :D

Каста е много добър, само Еми не ми се вписва от това, което съм виждала от нея до сега, но се надявам да ме изненада. Тя го може.

Дано да го рипнат бързо B) За Коледа си чакам Садако, за Великден се надявам на Кеншин.

За да не е гол спам, малко пикчета, гифчета и други фенски творения.

 

5178562F.jpg

5178563e.jpg

5178566l.png

5178570P.png

tumblr_m7odnmq7vS1rnj3ido2_400.pngtumblr_m7odnmq7vS1rnj3ido3_400.png

tumblr_m7odnmq7vS1rnj3ido4_400.pngtumblr_m7odnmq7vS1rnj3ido5_400.png

tumblr_m7odnmq7vS1rnj3ido7_400.pngtumblr_m7odnmq7vS1rnj3ido8_400.png

tumblr_m8iwoc5Izd1qhjmm4o1_500.gif

tumblr_m5fatpz0GT1qg47rao1_500.gif

 

 

P. S. Защо на пресконференцията са карали Такеру да размахва шпага вместо катана? :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми квото намерих сложих за линк на каста ма далеч не си оставих ръцете после ще го дооправя обаче. :D Колкото до историята в самият филм явно ще обхваща първият арк предвид наличието на Удо Джине като главен злодей ето как изглеждаше там..

udol.jpg

 

Тоя дето го играе като визия са го докарали също пефектно като останалите обаче тоя Коджи не го знам какъв е ама хич не му е лесна задачата понеже самият персонаж е pure evil тоест адски антипатичен, а да накраш хората да те мразят от дъното на душата си въобще не е лесна работа. Същото важи и за Сайто като той дори е още по сложен герой заради противоречивата си личност и идеали обаче за разлика от Удо Джин би трябвало да спечели част от симпатиите на зрителите. Любопитно ми е и това момченце Такето Танака дали ще пресъздаде добре Яхико въпреки, че той е лесен персонаж каквито са Саносуке и Каору като за Еми мисля, че не би било проблем да докара 100%-во тсундере. Хубавото е че липсват Шиномори Аоши и Шишио, което означава, че не са решили да претупат всичко на един път и евентуално може да се надяваме за продължение. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мярнах малкото амюзче. Не се съмнявам, че ще се справи с ролята на Яхико.
Рие, ще се срина от смях с това гостуване на Сато. Излиза на екрана с катана и данго в ръка. Страшен е!
Малко повече инфо чета за героя на Го Аяно. Не само че го подстригаха, а сега и косата му изрусиха. Дано да си заслужава!

Ruroken Location Site - Himeji, Koko-en Garden 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не очаквам нищо повече от това да ми задържи интереса до края. Особено с този никому неизвестен режисьор снимал предимно тв-драми. :unsure:

Не съм гледал анимето, пък и съдейки по бедното откъм оригиналност резюме, явно няма и нужда да го правя специално заради филма. Сещам се за няколко японски продукции с що-годе същото. :)

Трейлъра е приличен (поне във втората си половина), но съдейки и по него, явно ще се гледа комерс тип Azumi, а не по-сериозно кино. Поне несъмнено ще е боксофис-хит в Япония, а тийновете ще се редят и за допълнително. Все пак дано ме позабавлява за два часа, друго не искам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали, ukio-chan? Страшен е Такеру Кеншин въоръжен само с едно.. данго. Но пък се справи отлично със симпатичната дебеланка и се потъркаляха много добре на земята.

 

Онзи ден в японските сайтове качиха официалния саундтрак на Rurouni Kenshin. Свалих го, а музиката, която звучи много ми хареса. Общо 18-ет парчета. Официалната песен на One OK Rock - The Beginning явно е отделно, защото не е включена тук.

 

Ето скрийшот на Такеру от участието му в Picaru no Teiri и представянето на филма. Въоръжен първо с данго, а след това извади и катана, който между другото отлично размахва. Тренирал е.

 

4fdab4d7b74270a7.PNG

 

И за последно от мен... Рекламата на дъвки с Такеру и Еми Такей и техните герои от Rurouni Kenshi, която японците пуснаха в понеделник.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тренирал е и още как! Той винаги си учи прилежно домашните.

Ей, опасен е Сато Такеру! Чак сега забелязах, колко много се е променил за последните няколко години. Вече не е малкият Рьо-чан, но много се надявам да ме върне за момент към него с този филм. След епичния смях от гостуването му в шоуто, пуснах една сълза накрая за старото му аз.

Саундтракът е композиран от Наоки Сато

Линкът е към фейсбук. Аз все още се мъча да го сваля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Линк

Снимки от премиерата на филма. Някои хора са с нови прически. Еми е божествено красива.

107f20ffcd36886d.jpg

Рьо-чан директно си е заявил, че ако има продължение, ще се радва да се превъплъти отново в ролята на Кеншин. Егучи от своя страна е похвалил физическите му способности и го е сравнил с атлет на екрана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех ами нормално Еми и с чувал да се облече пак ще е супер, а тая статия с техните коментари по случай филма е интересна явно бая се е измъчила с кимоното ама няма как. :D Не ме учудва и високата посещаемост анимето и мангата са доста популярни, а и по принцип на екшъните налитат най-много хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

66 държави от цял свят вече са закупили лентата и тя ще мине през кината им. Преговаря се с още 17 страни.

В Япония филмът е видян от над 1 млн души.

Инфо

Едно от многото гостувания на режисьора и Сато Такеру

http://www.youtube.com/watch?v=TtWji1QmHls&feature=player_embedded

И ревю, според което продукцията е една от най-перфектните адаптации на аниме, правени някога. Дали наистина е така?

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таман и аз прочетох едно подобно резюме даже почти същото с анализи на отделните компоненти на филма. За музиката и бойните сцени е добре, че ги хвалят, но ще изчакам да гледам филма за да си преценя за себе си понеже съм доста критичен особено, когато става за неща към които имам високи очаквания. Но за едно нещо съм напълно съгласен с тях и това е Мегуми. Значи нищо против самата актриса...за пръв път я виждам може и да играе добре ролята, но просто на фона на Еми е невзрачна и се губи, а както и хората казват не трябва да е така и Каору да я засенчва. А това е проблем понеже Еми въпреки, че е сладурана не е точно зашеметяваща и въпреки това бие по точки Аои и то със сериозна преднина. За Мегуми трябваше да изберат наистина някоя мацка S класа със силно излъчване, а такива в Япония далеч не липсват. В анимето тя постояно се навърташе около Кеншин и се опитваше да го съблазнява и постоянно се дърпаха с Каору понеже тя видимо я превъзхождаше като жена..визия, готвене, поведение и т.н. и най-вече с това я дразнеше дори в анимацията и слагаха често лисичи ушички като тая аналогия мисля е ясна. :D А Каору я сравняваха с тануки - точният термин на английски е japanese raccoon dog не знам дали е правилно да го нарека ракун..въпреки, че прилича доста на американския вариант тоест миещата мечка. :dunno: Та намека за лисицата и танукито е достатъчен за да потвърди идеята за личностните характеристики на тези две героини в анимето и защо избора на Аои не е особено подходящ. cigarl.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето един интересен сайт с доста инфо относно филма включително промо клипчета на почти всички герои, които може да са интересни. Аз иначе мине не мине ден и проверявам дали няма някой да е качил дори и сниман нелегално с камера филма ама явно в Япония не стават така работите. Ако беше американски филма руснаците да са го качили от кога кога. :D На официалният сайт гледам обложки на ДВД-та и други работи ма сигурно не са пуснати още и кой знае кога ще го видим, а така ми се гледа, че две не виждам. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го и мога да кажа, че съм доволна, въпреки че не гледам и не се интересувам от анимета, нито имам представа от историята. Гледах на това като на приказка, в която размахват здраво катана, а в един момент се появиха и "интересни" огнестрелни оръжия. Честно казано, ако не участваше Такеру, нямаше и да го погледна. Като изпълнение на ролята си той се справи отлично (не съм се съмнявала в него) и съм доволна.

Това е мнението ми като един пълен лаик в тази област и филми направени по анимета. За мен бе важен главния герой и изпълнението, които получих от Такеру. Стига ми.

 

Има субтитри на японски, така че мисля тази вечер или утре ще го преведат. Няма да чакат дълго.

 

20ec7632edb502c9.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е за тебе може и така да е ама за мен Кеншин поредицата си е цяла религия! :lol: Ще го гледам под лупа поради причини изброени по горе в постовете ми.. само да го издърпам, че нещо ми се лигави дл-то. Иска ми се да нямам очаквания, но просто от толкова време го чакам този филм дори още преди да се появи официално инфо за игрална екранизация ми се искаше да има такава и дано да не ми се наложи да го плюя след като го изгледам със субтитрите, че ще имат да кихат с месеци наред япончетата. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички го чакахме с нетърпение. Даже анимето започнах, за да бъда в крак с историята. Още съм на началните 20-30 серии, но мисля, че сюжетът напълно ги покрива.

И на мен ми се струва, че скоро ще има субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен субтитри не ми трябват знам какво се крие зад всяка сцена, действие и реплика на героите толкова добре бяха представени нещата почти напълно в унисон с този Кеншин познат ми от анимето и мангата .

 

Филмът е перфектен - отлично представяне на атмосферата в исторически план тоест Мейджи ерата, перфектно изиграни герои от анимето и разбира се страхотна работа на операторите в заснемането на сцените, а саундтрака беше също на ниво дори музиката ми напомни на тази от любимата ми игра "Prince of persia: sands of time". Честно казано имах някои опасения, че ще са го обозили до неузнаваемост, но основната идея за събитията в първите епизоди е спазена. Не е 1:1 има доста разлики, но есенцията на аниме поредицата и мангата за първата арка е спазена. Примерно начина по който се срещат Каору и Кеншин в началото е един и същ просто е промено мястото и събитията довели до него - тя го обвинява, че е легендарният убиец, той я забаламосва и после спасява нея и доджото й за да го приюти там. Срещата му пък с Мегуми е интерпретирана по най-добрият възможен начин понеже ако е иначе ще трябва да се навлезе в друга сюжетна линия и да се въведат нови герои, които иначе биха заели цял един филм и щеше да стане манджа с грозде за тея 134 минути и пак са спазени някои неща . Битките бяха точно такива каквито трябва да бъдат - отлични ефекти и хореография! За самият сюжет понеже по горе някой отвори въпрос за това, че на този филм ще му липсва дълбочина и драма - да така е отчасти понеже това е уводна част в сагата за Кеншин все още за незапознатите с пълната история и трагичното му минало няма как да им въздейства така както ако знаят какво се крие зад главният герой и причините поради, които търси спокойствие и душевен мир боравейки с катана с обърнато острие. Но дори и така този филм си имаше доста силни моменти определено не е за подценяване сюжета като тук пак се вижда душевната битка на Кеншин следвайки пътя, който е избрал и тъмното му минало това за мен е достатъчно. Дуела с убиеца Удо Джин показва точно това на фона на страхотния екшън заформил се в последната четвъртина на филма. Ако евентуално има продължения, а това е много вероятно поради успеха в кината и сред аудиторията и се стигне до сблъсъка му с Шишио в Киото и събитията от анимето са адаптирани по същият начин ще видите много повече от Кеншин отколкото тук. Използвайки аналогия с "Властелина на пръстените" (просто за да обясня по добре това, което имам предвид не че има нещо общо в сюжетите им): този филм е "Задругата на пръстена" тоест първата уводна част, а Киото арка е "Завръщането на краля" - по-стойностната част от поредицата където историята достига кулминацията си. Няма как този филм да ви даде пълна представа за Кеншин, спътниците и враговете му и да го разберете напълно просто защото липсват доста парчета от пъзела на мистерията и драмата около този самурай и няма как да се наблъска всичко в един филм. Дори тук е трябвало да изрежат доста неща просто защото няма как да се обхване всичко за това време - говоря най-вече за случая с Мегуми и тази картечница накрая. Удо Джин въпреки, че битката с него тук е толкова зрелищна и с голям залог както в анимето той е просто малко препятствие в сравнение с Шишио и Сета Соджиро да не говорим за другите с които Кеншин сблъсква воля и меч. А да не говорим, че ретроспекцията към причината поради, която Кеншин получава белега си е с изключително важно значение, но e показана тук само на половина (този човек, който му направи първата част от белега има страшно интересна история) както и срещата и обучението му при Хико Сеиджуро. Ами връзката му с Каору.. романса между тях започва да се развива в последвалите събития след тези неща в Токио точно преди да замине за Киото като в мангата има перфектна арка по отношение на това, чиито край може да бъде използван като достоен епилог на едни евентуални продължения на Кеншин сагата. Ами развитието на Саносуке и Яхико?!? Те не са просто поддържащи персонажи колкото да въви лафа на главният - те са стълбовете, които крепят Кеншин заедно с Каору да остане такъв какъвто е за да не се върне към миналото си и имат не по малко интересни истории в последствие и в миналото особено Саносуке. Има материал за 2-3 филма поне докато се изчерпа всичко най-стойностно от анимето и мангата!

 

Отново ще кажа колко съм доволен от актьорите наистина имах чувството, че гледам анимето дори като оставим Кеншин настрана - Каору, Саносуке, Сайто, Мегуми, Удо Джин бяха представени от актьорите точно такива каквито исках да са предвид прототипите си и дори малкото хлапе изкара перфектен Яхико! Поне аз повече не мога и да искам.. може би само по секси актриса да играе Мегуми, че Каору на Еми да види зор хаха! ;)

 

Определено си заслужаваше чакането и заслужено заема челно място в самурайските продукции дори наред с шедьоври като Затоичи на Китано, не толкова заради съдържанието и посланието обясних по горе защо, а заради прекрасната филмова адаптация на любима моя поредица. Сега ми остана да мечтая само за продължение на този и подобно направен филм за Mirai Nikki (понеже игралният сериал беше под всякаква критика) за да е триумфа на любимите ми анимета пълен! cigarl.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...