Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Страна: Южна Корея
Година: 2012
Жанр: Драма
Канал: Channel A
Епизоди: 16
Режисьор: Han Joon Young

В главните роли:
Lee Dong Hae (Super Junior)
Yoon Seung Ah
Choi Jin Hyuk
Yoo So Yung
Lee Moon Hee

Резюме: Пан Да Янг е точно толкова сладка и обичлива, колкото предполага името ѝ. Тя притежава малка пекарна, наречена кафе „Панда“. Тя наема нов сладкар - Ко Сънг Джи, чието име звучи като „таралеж“ и върви в комплект със също толкова "бодлив" характер. Сред постоянни противоречия двойката успява да произвежда сладки десерти и се опитва да се конкурира с голяма национална компания за сладкиши, която по една случайност е собственост на приятел от детството на Панда. Чии десерти ще завоюват първенството?

 

:essub:

 

С български субтитри: :click: :click: 

Онлайн с български субтитри: :click:
С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей много се радвам, че вече има темичка и за този сериал smile.gif Чакам го с нетърпение wink.gif Надявам се някой да се заеме с превода му. :rolleyes:

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм резюмето е постничко не може се разбере какво точно ще става тук ама поне каста изглежда приличен особено онова момиче дето и е кацнала панда на рамото. Като стана дума за постера май ще е поредният кулинарен сериал ама тоя път със сладкиши гледам торти бъркат, мелби се подават..само дано не е нещо като последния такъв дето гледах тоест Hungry, че той беше epic fail. А диаграмата на взаимоотношенията ме навежда на мисълта, че явно ще има триъгълници..стрелката със сърцето не сочи дето трябва. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, сладка работа се очертава... Да се чуди човек тортите ли, сладкаря ли да следи, то кривогледа станах. :lol:

 

Мадамата, за мое щастие, дотук е доста симпатична сладурана, което ми е основен дерт при всяка корейска драма. Тази изглежда да няма проблем с хигиената, не е мъжкарана и не е с IQ в критичните стойности на замръзване. Поне засега. :lol:

 

Донгхе колкото и да се опитват да го изкарат крив и опак, генерално сбъркана идея по принцип, нещо не се получава убедително. Дотук най-бодливото у него е прическата му. :D Видя се, че няма да ни спестят и малко драма, но дано не задълбаят прекалено.

Дядото е душичка, лелята на пандата е завършена откачалка. Втората цигулка дава вид на добро чаве, нататък ще се види дали и колко, но сестра му много ми допадна. Има много интересен глас (и е като слонче в ушите). :D

 

Сладурско сериалче :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше зле за първи два епизода, но не беше и за корейският вариант на "Еми" какъвто и да е той. Ако започна от каста там е един от големите плюсове на този сериал като поне на мен тези актьори са ми симпатични като изключим разбира се противника (ако може изобщо да се нарече такъв) на главния понеже персонажа му е толкова смотан, че няма накъде по зле...направо жив да го оплачеш. Шансът да му провърви и забие пандичката и изобщо, която и да е от останалите женски персонажи дори при положение, че е паралия граничи с този на тлъст пудел шмугнал се по погрешка в кухнята на долнопробен виетнамски ресторант. Както нашия човек извади онея сладки от формичките в фурната така и персоната на главната е извадена от калъпа на комедийните корейски главни героини - добродушна, непохватна и глуповата. Но пък определено има някакъв чар, а и главният ми изглежда стабилен и си отиват като двойка затова и ще продължа да ги гледам. Между другото с изненада установих, че въпросната Yoon Seung-Ah е участвала в Playfull Kiss, което само говори добре за нея тъй като персонажите й там и тук са доста различни както и визията. Хареса ми онова Панда кафе изглеждаше приятно и уютно място отвън и отвътре дано успеят го дигнат на крака, че бая са го закъсали. От останалите герои бих отличил евентуалният главен злодей - таткото на оня второстепенният мухльо дето беше с червена шапка (с условието обаче наистина да стане главният лош понеже потенциала му е на лице), чалнатата сестра на мухльото, разбира се нахалните квартални аджуми, дядото на Ежко както и оня пълничкият му приятел.

 

Гледам, че спийди я тормози характера на главният понеже явно е нестъпвало в гората градско чадо и не е срещала онези иначе толкова добродушни и срамежливи горски същества, които най-често са илюстрирани как хапват кротко ябълки и круши по детските книжки и обикновенно са символ на скромността и доброто (за разлика от изпечени злодеи и безсрамници като Кумчо Вълчо, Баба Меца и Кума Лиса) като единственият дефект им е че боцкат при самозащита, когато някой досадник ги хване. Но като оставим горските обитатели настрана лично аз си мисля, че е прекалено рано да се вадят генерални заключения конкретно за Ежко понеже се очертава един от най-комплексните образи в сериала. А и самият актьор нямаше необходимите наситени с напрежение ситуации и обособени противници за да си покаже въпросните бодли или така нареченият чепат характер на персонажа си освен в случая с оня чичка дето незнайно как все му се изплъзваше, заканването му с/у оня гъзарският ресторант, а и беше загатнато за криминалното му минало свързано с печене на торти в затвора..което автоматично ме навежда за пореден път на мисълта, че явно корейските затвори са рай неземен щото ако те разберат, че печеш като домакиня торти в някой от дранголниците в другите държави може ти се случи случка ама както и да е това е друга история. Абе общо взето метафората с таралежа не е задължително да се свързва с непрестанни истерични изблици на психически нестабилни хора само и само да оправдаят някаква недомислeна презумпция заради резюмето, а по скоро като защитен рефлекс с/у несгодите на живота.

 

defaultow.jpg

 

Последното ми оплакване е прекалено многото "случайности", "съвпадения" или ако щете божествени намеси, които такива рамена удрят на героите, че да се чуди човек как тея хора не са тотомилионери. Та въпросните дами и господа се навързаха като свински черва (с извинение) още в началото - не бяха разминавания, "случайни" срещи, хващания в точния момент, когато гравитацията те е предала и т.н. ама върха беше оная аджума, когато тръгна да гони с колата си точно приятелчето от детинство на Да Йонг за да го зарибява барем не влезе точно в нейното кафене понеже е притеснително момчето..Е въпреки всичките тези неща мисля, че сериалчето ще е приятно за гледане и интересно без да дразни особено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да се защитя, че не само съм стъпвала в гората, ами и съм гледала таралеж вкъщи, та мерси за разяснението какво е туй животно и каква почва има у нас. :lol:

 

Иначе имах предвид, че явно идеята на сериала е да представят Донгхе като, ще се самоцитирам, "крив и опак", но това е обречена кауза при добродушно човече като него, още повече като му види човек сладката муцунка. Иначе даже много бих се радвала, ако наостри бодли, даже с кеф бих си взела една купа пуканки и ще пляскам доволно с ръчички. Просто не ми се вярва да стане.

За съвпаденията си прав, ама то къде ги няма? На тия тотото им е малко, направо очаквам да намерят нова галактика, лек за рака и формула за перпетуум мобиле едновременно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бих си взела една купа пуканки и ще пляскам доволно с ръчички.
- Speedy, това принципно образно казано правя аз, когато забележа твой коментар някъде, тъй като има все нещо култово, на което да се разкикотя. :xaxa::282::rofl: :rofl:

 

Само да се защитя
- тук мисля, че няма нужда, "той" - "гъф-ът" сам "казва" достатъчно! Крещи даже! :282: :282: :28558:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е трябваше да се направя на таралежолог..изкуших се. xD Иначе тея епизоди беше доволно въпреки, че сериалчето не изглежда претенциозно определено ми задъжа интереса най-вече с тази задружна атмосфера в панда-кафето. Много обичам истории за такъв малък бизнес пред провал попаднал в ръцете на амбициозни хора с мераци да се издигнат, а Ежко е точно такъв персонаж..1,2,3 Go! и работата готова. :D

Разбра се защо ненавижда гъзарската сладкарница

и наистина беше доста грубиянско и подло от стана на оня чичка да му блъсне тортата явно предположението ми главният антагонист е било правилно.

А като гледам и жена му е тръгнала по този път и ще тормози пандичката заради оня мухльо богаташчето.

a на него като му извиха ръчичката като тръгна се прави на мъж направо ми напълни душичката, че чак тръгна на уроци по бойни изкуства мушмурока :D

Като говорим за подлости оня чичка дето беше сладкар преди Ежко направо се оля..толкова подмолно и отвратително същество отдавна не бях виждал тва чак да прави атентати с хлебарки надмина всичко ако бях аз дето го олепам там ще си остане! diablom.gif Със сигурност обаче ще се догледа до край този сериал и няма да има дроп затва чакам с нетърпение следващите епизоди. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

- Speedy, това принципно образно казано правя аз, когато забележа твой коментар някъде, тъй като има все нещо култово, на което да се разкикотя. :xaxa::282::rofl: :rofl:

 

- тук мисля, че няма нужда, "той" - "гъф-ът" сам "казва" достатъчно! Крещи даже! :282: :282: :28558:

На Вашите услуги, мой йезуитски почитателю. :lol: То тия коментари не са без повод, обикновено са си провокирани. А гиф-ът не е насочен срещу никого, просто се кефя, когато Шисъс се пропука и зареже маската на Супер 'жентълмена. Ма т'ва е друга тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yoon Seung Ah съм я гледала само в някакви второстепенни роли, много ми е симпатична и се радвам, че е главен персонаж. Харесвам и Choi Jin Hyuk. Сред останалия каст се открояват известни актьори, сценариста стои зад It's Okay, Daddy's Girl и редица други.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе засега добре вървят нещата тея последните епизоди малко се притъпи интригата доколкото има такава„ но за сметка на това имаше забавни моменти като уроците по шофиране и режисираната среща. Интересно ми е какво ще стане с тея сладки оня мизерник президента на голямата сладкарница много нагло си присвои концепцията остава да се види дали ще има последствия. Иначе самите курабийки или там каквото бяха изглеждаха наистина много добре аз не съм много по сладките неща, но ми се прищя да си клъвна от тях. :rolleyes: Романса м/у главните явно ще е тегав така като ги гледам може би трябваше да променят малко характера на Ежко ама както и да е пак се ядва. Като стана дума за него имам някакво предчувствие, че

може се окаже син на тоя президент дето иска да му отмъсти демек доведения баща на богаташчето

и да го изправят пред дилема на края да мъсти или не ама ще се види в последствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се и аз, че някой ще го преведе сериала, но така или иначе чакам още малко епизоди на руски, за да започна.
Мисля си, че ще ми допадне - предвид, че напоследък съм фенка на готварските и сладкарски, както и на детските сериали,
само дето и аз не мога да си го представя Донгхе ка Ежо-Бежо, който си използва бодлите.
И дано и на него да му възложат да изпее песен, че ми е от любимите гласове на СуДжу!! smile.gif

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E аз поне тея супер жуниор не ме вълнуват особено даже хич ама пак е хубаво, че ще се включиш евентуално сред зрителите на тая поредица. :rolleyes: Ако ще си говорим за песни сега в този 8 епизод ми хареса един римейк на Абба макар, че е светотатство да се правят кавъри на тази група, но този не беше зле айде ще си затворя очите...този път. :bee::rolleyes:

 

Иначе предположението ми в предишния пост май ще се окаже вярно, а и честно казано така май ще е най-добре понеже

Ежко и Уон Ил взеха, че станаха аверчета..готвят заедно, хахо хихи по цял ден, обсъждания на проблеми и жени абе направо се сдушиха. Остава само да се напият едно хубаво със соджу.

За разлика от I do, където стана нещо подобно с оня противният доктор, но тук въобще не ме издразни дори ми допадна тази врътка и как ги навързаха имайки предвид историята дето оня очилатко разказа на Йон Би (мацката от гъзарската сладкарница дето точи лиги по Уон Ил). Конкретно за Уон Ил както се вижда от първите ми постове стартира като дразнител и мислех, че ще поеме в съвсем друга насока, но вместо това се оказа, че е напълно безобиден и дори на моменти забавен както в случая с тая японска актриса дето дойде в панда кафето (колко е японска вече е друг въпрос :dunno:) Абе изобщо атмосферата тук стана много приятелска и позитивна и няма лошо ама време е някой да разклати клоните и да вкарат някоя интрижка по сериозна от това някакъв полу-идиот да краде коли и телефони, а май така и ще стане предвид разговора на дядото и аджумата с полицая ама да видим. Тийзъра за следващият епизод също беше обнадеждаващ. :asian:

 

Между другото защо описанието пише "Драма" от тея 8 епизоди до сега положението няма нищо общо с драмите :? :unsure:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми защото драмата тепърва започва малко по малко. Визирам именно разговора с ченгето и намеците кой на кого какъв се пада. Вече се сещаме кое какво е, само трябва да видим как точно са заплели нещата, макар че и това взе да се изяснява.

Уон Ил и кака Ушка са страхотни попадения за този сериал. Тъпо е това със състезанието и честно казано ми развалиха впечатлението от Пандата, понеже такива заигравки с хорските чувства хич не ме кефят, но май са твърде типични за корейските кифли. То като се почна от "срещата" с 4 часа шопинг, след който аз лично бих си резнала вените, но добре, че Ежко е пич, та се стигне до сравнението на изворната вода с такава от хладилника... Малката пандичка-сестричката, явно освен красотата е взела и акъла от семейния генофонд, но добре, че е тя да налива малко мозък на кака си, че оная съвсем ще я овапца иначе. Пък ако разчита на пачата-секретарката на Уон Ил, по-добре директно да се мята в реката.

За сметка на това задявките между двамата момци и приятеля-довереник на Уон Ил (който много, ама много ми блъска на Ванес!) са безценни. Мъжки момчета са и двамата, чак се чудя шефчето с кого ще го уредят, че ако остане с празни ръце, ще е жалко, ама от друга страна по-добре така, отколкото да иде зян с приятелката...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тя тая дето се вика връзките на обувките си не може да върже какво остава да си играе с чувства или изобщо каквото и да е изискващо интелект и лукавост. За това ме радва тази актриса понеже в целувката беше точно на другия полюс, а сега се превъплъщава в коренно различен персонаж почти 1:1 с този на О Ха Ни (главната в playfull kiss), което би било интересно развитие на събитията особено ако си е мечтала за главна роля в същият този PK. Достатъчно беше тея двамата да поизточат малко лиги по "японското" маце и веднага й потънаха гемиите и взе да недоволства пък представям си ако ги хване в някой стриптийзбар сигурно ще припадне. Но така са я измислили тази героиня както казах и преди не е първата не е и последната от този тип. В корейските сериали такива вървят едва ли не на конвейр и е нормално да дразни малко най-малкото заради липса на оригиналност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таман да почна да се озъртам за драма и в тея епизоди сипаха с черпака сякаш ми четат претенциите и търчат да коригират на момента. ^^ Разгърнаха добре персонажите и ги показаха в една доста по-сериозна светлина и то точно навреме. Освен Уон Ил и пандата неочаквано за мен претърпя лека трансформация и определено вече не изглежда толкова отчайващо колкото в първите серии. Самата героиня спря да блуждае и зае твърда позиция за това какво иска и почна дори да предприема офанзиви в нейния си стил, но хубавото е че работата се увенча с успех. Евала на Сонг-А справи се отлично с тази трансформация на героинята й като поне от моя гледна точка тъжните нюанси в настроенито на пандата ги пресъздаде като хората. Връщайки се на Уон Ил вече спокойно мога да кажа, че човечеца ми спечели симпатиите дори на моменти го съжалявах, че така му се получиха нещата. По принцип все опявам, че липсват или не са като хората антагонистите, но в случая самият сериал печели от това този герой да е такъв, а пък и доведения му баща дето обикаля като водоноска всяка фуста в фирмата е достатъчен да ми обере негативите. Като стана дума стана ми смешно на оная сценка с телефоните дето майката на Уон Ил видя ония палавите снимки по погрешка, а онея двете са направо безценни с тея физономии и обяснения. :D Изобщо от тези последните излезли епизоди бих отличил 10-ти като най-добър от всички от това дето гледах досега и като повратна точка в самият сюжет заедно с част от 9-ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ерм жалко, че това сериалче не се сдоби с голяма аудитория тук искаше ми се да има повече обсъждания в процеса на излъчване понеже обичам дискусиите повече от монолозите, но може би така стана защото не изглежда претенциозно или може би заглавието кара хората да го подценяват, но поне на мен ми хареса и си го изгледах с удоволствие като реших да досадя с последен коментар по случай завършването му таман да ми се наредят няколко подред. ^^

 

Общо взето първата половина протече лежерно без да има големи сътресения в сюжета затова и взех да се чудя защо са писали драма..В последствие обаче събитията набраха скорост и взе да става наистина интересно като последните епизоди такъв ребус сглобиха, че чак се хванах за главата от всичките врътки дето станаха, че имаше и доволно драмичка точно по корейски наситена с емоционални моменти пресъздадени отлично от актьорите. За тях съм говорил достатъчно, но все пак ще похваля пак Йон Би и сестрата на Уон Ил - Уон И като втората особено ми беше много забавен персонаж със специфичния й говор и поведение. Дори с удоволствие бих следил драма с тяхно участие даже пак да са второстепенни роли. Директора на Сейнт Хоноре и той си свърши добре работата много противен персонаж признавам бая черен излезе обра ми всички негативи. Самият завършек го прогнозирах почти правилно изненадаха ме само дядото и дъщеря му не очаквах така да се впишат и те в цялата работа абе изобщо за всичко дето стана имаше една приказка "като на кино" демек толкова щастливи и неочаквани съвпадения, че чак да ти се завие свят, но определено беше интересно и що годе достоверно смисъл като логика дори сюжетните врътки ако не бяха толкова наситени на края нямаше да правят и такова впечатление чак. Като добавим и правенето на сладкишите особено онази френска сватбена торта направата на която лично на мен ми беше доста интересна пандата и таралежа наистина става една от приятните изненади тази година, а те далеч не са много като за кулинарна драма мисля, че се е получило прилично и доста по-добре от последната такава дето гледах тоест японският Hungry най-малкото имаше завършеност. Ако трябва да го оценя бих казал 7-8 от 10, което си е доста, но това е главно защото сериала ми задържа интереса без да остава горчилка с завършека като доста други дето съм изгледал на инат или дропил малко преди края, а за темата безпрецедентни 5 звезди най-вече заради многото разочарования тази година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятна драма. Изненадана съм от добрта игра на Донгхе. Гледала съм го само в Skip Beat и не бях впечатлена.

Двете сестри ми харесаха много. Започнах го от скука , но си го изгледах с удоволствие. Аз също съм изненадана от липсата на интерес към сериала. Може би защото не са много хората решили да погледнат поне една серия. Препоръчвам го за разтоварване. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът не ми допадна, струва ми се блудкав и банален. Актрисата в главната роля сякаш не говори нормално, а мънка и си мърмори под носа. Момците също са много неубедителни. Много недоизкусурена работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен лично ми хареса, но можеше и по-добре да го направят

но както и да е Донхе е върхът, супер сладур, номер 1  :up:  :yes:  :rolleyes:



а ето и двете му песни от сериала, които пее

 

Plz Dont

 

http://vbox7.com/play:ea37992ff0

 

и Don't Go

 

http://vbox7.com/play:3c8bdbbce6

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...