Jump to content

Shinsengumi PEACE MAKER (2010)


Recommended Posts

fa44a76d045b7c3040846c5393f38b15--album.jpg

Off Topic

400px-Shinsengumi.jpg

Shinsengumi PEACE MAKER

Формат: рензоку (серийна драма)
Жанр: джидайгеки (исторически)
Излъчване: TBS (20 jan), MBS (15 jan)
D-addicts

Cast
Suga Kenta as Ichimura Tetsunosuke
Furukawa Yuta as Ichimura Tatsunosuke
Yanagishita Tomo as Okita Soji
Izaki Yusuke (伊崎右典) as Harada Sanosuke
Araki Hirofumi as Yoshida Toshimaro

Nomura Shuhei като Kitamura Suzu

Резюме
Разказ за 15-годишният Ичимура Тетсуноске, чиято съкровена мечта е да бъде приет в академията на легендарните самураи Шинсенгуми. Той иска да се научи да бъде силен, за да отмъсти за убийството на родителите си.
Историческа постановка в джидайгеки стил, която предполага много битки и срещи с известни имена от миналото на Япония. Надявам се, няма да липсва и комедийна нотка, както и поуки за зрителите.
Original writing (manga): PEACE MAKER Kurogane by Chrono Nanae

За повече информация, както и за песните към драмата, следете тук:
http://ohayoasia.blogspot.com/

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето ми е едно от любимите,но вече съм тотално разочарован от това как японците правят лайв екшъните...анимето дори да е гениално,филма е толкова бос,че няма на къде.Та така де оставам в очакване и се надявам да не е толкова зле колкото изглежда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съществува една фраза, според която някои неща изглеждат перфектно само в анимиран вариант. Това наистина е така, но аз смятам, че ако има народ, който може да вдъхне живот на едно аниме, то това са именно японците (напоследък и съседите им правят интересни неща в тази насока). Затова, тая надежда, че в случая те ще създадат нещо добро. Още повече, тук имаме съвсем нови лица (или такива, които не са толкова познати), което може да окаже благотворно въздействие върху историята.

Досега винаги съм гледала основно драмите, които са правени по анимета. За първи път имам възможност да проследя обратния процес и то не с едно, а с цели две анимета за този сезон (другото е Ямато Надешико). Дано да имат успех!

 

Последни снимки преди старта днес (17 часа българско време).

Линк

И нещо наистина уникално - мястото на снимките е Edo Wonderland Nikko.

Ето Спешълът с интервюта и мейкинг:

Линк

50a830445e4c1a87.jpg

Edo Wonderland

 

Аз толкова се запалих по темата, че стартирах рубрика за шинсенгумитата в блога. Там ще слагам и новите картини от снимачната площадка.

Надявам се скоро да излезе и музиката, която, както се очакваше, е перфектно подбрана.

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле това ми хареса. Кога ли ще излезнат субки? Малкия много ми харесва как се пали само, хич не го дава на срамежлив младеж

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали е на 15 години? Вече е достатъчно голям, за да се присъедини към шинсенгумитата. Нищо, че още му викат чиби.

Анимацията беше голямо забавление. Със сигурност и тук няма да скучаем. А с участниците се гордея. Справят се с ролите.

Преводачите само ме съмняват. Таймингът на драмата е готов, но като гледам колко бавно събват останалите си проекти, може и да чакаме повече за този. И все пак, сериите са по 25 мин... Дано да побързат.

 

Няма да е скоро. Така пише тук:

http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_63823_45.htm

Аз вече се отказах да ги чакам. Ако се движат по историята в анимето, за мен не е проблем да следвам сюжета.

Шиния много ми харесва като Хиджиката. Изаки също. Рюджи ме порази с визуалната си промяна. Не мислех, че ще изглежда толкова пораснал.

Сусуму още не се е включил в действието. Зърнахме го само за момент. Затова, пък, цялата банда Shinsengumi Rian е тук. Да го подкрепя.

Може би избързаха, като снимаха драмата през зимата, в големия студ. Анимето започваше с пролетна картина. Странно е, че все още няма комедиен елемент в историята. По-скоро гледах с любопитство, без да се смея.

 

В еп. 3 се започна съперничеството между Тетсу и Сусуму. Интересно, Масуя тук е жена, а Сусуму беше предрешен под името Хана.В анимето Тетсу имаше подобно облекло, но тук ми хареса физиономията, която направи, когато Сусуму го забеляза край магазина.Татсу веднага се досети за връзката между Сусуму и Аю-не сан.Действието вече върви успоредно с анимето. Чудя се, дали ще включат идеята за скришната спалня на Тетсу?

Все още продължават да се движат по посока на действието в анимето, само че този път са съкратили допълнителните сцени и вече преполовиха историята. Еп. 4 и 5 от драмата обхващат епизоди 4-12 от анимето.Аю-не чан все повече ми допада. В началото се притеснявах, че няма прилика със Сусуму, но сега усещам, че актрисата успява да запълни образа.Паметната среща между Тетсу и Сузу в магазина за оръжия ми хареса. И двамата се представиха като истински деца, които се карат за играчките си.

Сузу: "Пусни!"

Тетсу: "Ти пусни!..."

Двама от героите очевидно няма да бъдат включени в историята - Сайто Хаджиме и Рьома Сакамото. В еп. 5 бащата беше поел функциите на Рьома, след като нарече Тетсу и брат му Peacemakers (Heiwa o Tsukuru).

 

Очаквам да включат сцената с хайку писанията на Хиджиката. Надявам се да не я пропуснат, защото тя е ключов забавен момент.

Доколкото видях, в превюто на следващата серия, ще бъдат събрани още няколко епизода в едно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...