Jump to content

A Man Who Was Superman (2008)


Recommended Posts

fullsizephoto47659.jpg

A Man Who Was Superman
슈퍼맨이었던 사나이


Година: 2008
Режисьор: Jeong Yoon Cheol
Жанр: Драма
Времетраене: 105 минути
Държава: Южна Корея


С участието на:

Чон Джи Хьон

Hwang Jeong Min

Jin Ji Hee


Сюжет:
Сонг Су Джонг е вече трета година продуцент в малка компания. Специалността ѝ са истории, свързани с човешките интереси. Тя се насилва да продуцира тези плитки истории в името на мечтата си да стане корейската Опра Уинфри. И така, докато се занимава с работата си, по пътя си се сблъсква с крадец, но е спасена от "Супермен" в хавайска тениска. След като го изслушва, Су Джонг разбира, че от това ще излезе добра история и с малко щипване, и малко измислици, тя изработва документалния филм "Супермен спасява света", който ще достигне върховете на класациите. Както и да е, истинската история зад "Супермен", включваща куршума (а не Криптонита), който е заседнал в мозъка му, помага на недружелюбната и пресметлива Су Джонг да разбере кое е наистина важното в живота...

 


Коментар: Общо взето става въпрос за някакъв луд човек, който се мисли за супермен и помага на хората. Една репортерка е назначена да прави филм за него, но с течение на времето той ѝ повлиява и тя започва да изпитва съчувствие към него. Няма никакъв романс, това си е чиста драма. Става за гледане, беше доста приятен филм. Лично аз много се радвах да видя отново Чон Джи Хьон smile.gif

:essub:


СВАЛИ С :subs:
И ТУК С :subs:

ОНЛАЙН С  :subs:

С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ СУБТИТРИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега след като съм готов с превода му и аз ше кажамнението си! Колкото повече го гледаш толкова повече неща и детайли откриваш!. Не е филм за запълване на времето, а много силен и смислен филм с невероятно изпълнение.Hwang Jeong-Min прави нечовешки добра роля, много въздействаща и оригинална. Аз лично винаги цивря, като го гледам. Не е някакъв мазен, зализан или фалшив фил, а всичко си е на място и всичко което се казва не е случайно. Особенно със събитията последните години в България тва е филм дето да ни светне на нас българите със силна червена светлина! Да не разкажа нещо или да създам очаквания няма да конкретизирам какво имам в предвид. Препоръчвам го на всички в моя топ 5 на корейското кино е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, ей са го гледах пак и направо го преоткрих. Невероятен и различен филм! Актьорската игра и на двамата е перфектна. Много ме кефеше репортерката, как спи с дрехи на дивана и се събужда от гадното слънце. :green: Иначе посланията са толкова възвишени, че ние в България никога нямаме шанс да ги разберем, камо ли да ги постигнем. Сложили са ни криптонити в главите и това е то! :) Но наистина, всеки може да промени бъдещето.

 

 

Аз ако можех, също бих придърпал Джихьон-чето по близо с ласото! :heart:

 

 

Субтитрите са ти много хубави, имах щастието да гледам прототип-версията. Радвам се, че най-после този страхотен филм има превод на български.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много неща са сходни с България!

 

Спомних си разказите на хората при катастрофата до Бяла където се обърна автобус в една река и как хората са минавали без да спрът да погледнат или поне да се обадят за помощ! Тва направо не ми го побираше главата да гледаш безучастно как някой се бори да спаси живот и ти да подминеш. Просто явно не искаме да се мокрим и щом не става въпрос за нас или близък нам човек, то дори не си заслужава погледа! Аз имам много авери дето са катастрофирали и също са ми казвали, че са ги подминавали хора с коли без да спрът дори! Много жалко, но доста показателно за нас. Затова и посланието на филма и цялостният му замисъл ми допаднаха, за мотива че всеки има силата да помага в себе си, но просто сме забравили да сме човечни.

 

 

А иначе за Джи Хьон не казах нищо, но то за нея се подразбира - празно няма. Тя е не просто велика, а много голяма по дефиниция. Образа й и начина, по който моралната трансформация в нея се извърши беше брилянтно изпълнено просто!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В една такава ситуация, когато хора са се събрали и гледат със страх какво се случва, трябва да се замислят само над едно нещо. Вярно, всички имаме семейства и т.н. Но ако за момент си помислиш, че в беда може да е твоето семейство, би направил всичко да го спасиш, нали? Всички хора ценят роднините и приятелите си, както ти твоите. Колко му е да се поставиш на тяхно място? Ако някой го направи за теб, ще си му благодарен до живот! Сега не говоря за самоубийствени самопожертвования... В България има хора, на които нищо няма да им коства, да завъртят един телефон, когато видят паднал на земята човек или нещо такова. Просто някои ги е срам, да не би други да видят, че помагат на някой... Ми така де, този може да умре, после полицаи ще ме занимават...Или пък толкова бързат че нямат време за "такива неща". Някой друг може да го направи вместо нас. Всеки има умението (способноста) да помога на другите и да бъде супермен. Въпроса е, само да го използва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на Любо за превода, страхотно се е получил... ако някой е гледал филма пак да го погледне...

 

А историята не мога да я коментирам... много силен и въздействащ филм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми филма. Доста силен и въздействащ особено втората половина, когато стават ясни повече неща за Супермен-а.

Благодарности за превода

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е направо страхотен,гледах го преди месеци ..Толкова силно ми въздейства и наистина ме накара да се замисля дали изобщо някога съм направила подобно добро дело на някой..било то и маловажно...Този филм ме нахъса и така да се кажа ми промени някои възгледи...сега се сещам преди седмица,две например едно малко дете падна пред мен и се удари..и аз не само,че му помогнах да се изправи,а и до болницата го откарах да не би да се е ударило лошо и да видя дали му няма нещо ..

Много е жалко,че повечето хора обръщат гръб,когато видят някой в беда,което не е правилно,защото ако се замислим това може да се случи на всеки..Вярно е,че всеки трябва да мисли на първо място за собственото си благосъстояние,но какво ни пречи да помогнем ако можем,дори и да е ситуация,в която сме непосилни,аз пак бих се чувставала по- добре,че съм имала желание да помогна или поне съм опитала,вместо да стоя отстрани или да подмина...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова поучителен филм...

показва,че не са нужни суперсили за да помагаме на някой... очевидно човека си мислеше,че има такива...,но напротив бяха съвсем обикновени човешки сили,който вършат чудеса :)

...време е да се замислим и върху нашето поведение спрямо другите и дали ще бъдем готови по всяко време да протегнем ръка на някой в беда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, loli_dragon написа:

ЕЕ много силен филм. Бях си го записал на диск и май пак ще го врътна тези дни.

 

Наистина чудесен филм, поне по спомени отпреди години. Такъв тип филми, които много са ме грабнали, не смея да гледам втори път, за да не ми се развали впечатлението... Макар че май само губя от това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай го пак! Това е като книгите, музиката - трябва да го преживееш отново. Да видиш как би могло да ти се отрази сега / в сегашното ти Аз/. Равносметка един вид 0.<

Как сме се променили и прочие ~

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май отново е време за преоткриването на този филм. Някъде бях чела, дали не беше свързано с тибетските монаси, че човек трябва да прави добри дела всеки ден (или може би беше по едно добро дело на ден). В повечето случаи не правим нито едно от двете. Жалко наистина. Със сигурност ще изгледам целия филм.

Ето и линк към онлайн плейлист: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...