Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Windstruck

Година: 2004
Режисьор: Kwak Jae Yong
Жанр: Комедия, Драма, Романтичен
Времетраене: 123 мин.
Държава: Южна Корея

С участието на:

Чон Джи Хьон

Jang Hyeok

Kim Jeong Tae

Jeong Ho Bin

Oh Jeong Se

Kim Chang Wan

Сюжет: Кьонг Джин е ексцентрична и смела млада полицайка. Един ден, след преследване на престъпник, тя арестува по погрешка Мьонг У. В последствие случайноста ги събира отново и двамата се впускат в опасни приключения. В началото всичко е като на шега, но срещите им ги сближават все повече и повече. Вече нищо не е същото... Неусетно животът на Кьонг Джин се променя. Вече имат какво да губят. Но опасното ежедневие върви ръка за ръка с начина им на живот. Каква ли съдба ги очаква? Windstruck е един от тези корейски филми, където граница между комедията и трагедията не съществува.

Коментар: От форума ме подсетиха, че нямаме тема на това страхотно филмче. smile.gif Преди години като го гледах, не ми хареса особено. Много го сравнявах с My Sassy Girl, но днес успях да му се насладя напълно. Струва си да се види, определено има някои уникални неща в него. Чон Джи Хьон и Jang Hyeok играят на вселенско ниво, както обикновено. smile.gif
 

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ
СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ

OST

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата седмица го гледах и филма е невероятен, както всичко на Jun Ji Hyun. Де да знаех че има и БГ буквички. Много красив филм, малко плаках, доста се смях и въобще супер е. Беше първия от 4 филма, които гледах същия ден и всичко след него(защото го гледах първо него) ми се виждаше слабо. ОСТ-то е лудата раота, с мега класики на MC Sniper, X-Japan, Stay на Морис Уилямс и естествено тонове класическа музика. Тва е голям филм за мен, но аз съм пристрастен след като Jun Ji Hyun играе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що го изгледах... Хареса ми. Оставя едно доста позитивно чувство, дори бих казала чувство на удовлетвореност...

 

Разгеле след всичките й опити на главната героиня да срещне смъртта (и не че тя не го раздаваше като бойка и щура глава през цялото време :nunjako: ).... накрая "вятърът" се погрижи да не е сама и я повери на "верен приятел"... :heart:

 

А музичката беше вълшебна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко го изгледах и все още не мога да се събера.. Края ме разби, толкова красив, нежен, чаровен, истински и тъжен..

 

 

През цялото време докато гледах знаех, че накрая ще се случи нещо подобно, мислих, че момчето ще умре още при катастрофата в реката, а там спасяването му ми беше малко комично. Първите опити за самоубийство на момичето също ми бяха малко комични, но показваха, че трябва да остане жива. Много хубав филм.

 

 

Ji Hyun беше толкова красива..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рядко хубав филм. Снощи го гледах и през първата половина се смях със сълзи на очите , а във втората... сълзите бяха от друго... Определено си заслужава всяка минута. Страхотно подбрани актьори, стархотна игра...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи изгледах този невероятен филм и бързам да споделя впечатленията си. :cheers:

Тя- нахакана полицайка, той - недодялан преподавател. Това е една невероятна история за любовта. За това, че въпреки трагедията, която ни е сполетяла, животът продължава и след време можем да открием нова любов.

Естествено в началото филма имаше своите комични моменти, след това става доста драматичен. Не липсваше и малко измислица,

 

 

която се очакваше още щом мацката ни разказа за легендата за преплетените пръстчета - символ на вечното обвързване на двама души

 

c511c4f11178c83e.jpg

 

Какво да кажа за главните герои, освен че се справиха блезтящо :sunny:

Отдавна не бъх изпразвала слъзните си канали на филм. :(:(:(

Ако не сте го гледали, направете го. Няма да съжалявате, но си пригответе няколко пакета носни кърпи ;)

 

912368bc16648862.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм - актьорската игра е повече от невероятна !!! Макар и жанра на този филм да е драма имаше и доста смешни моменти, което прави филма още по-красив :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо в моя телевизор явно е сбъркано, защото този филм се оказа голямо разочарование. След всички суперлативи, а и сравнително високата оценка в imdb очаквах нещо наистина добро, а то се оказа често срещаният в корейското кино жанров микс ("манджа с грозде" по народному :lol: ), който започва като елементарна комедия и завършва като елементарна мелодрама и помежду тях се чудиш накъде въобще върви този филм. В крайна сметка нито комичната част успява да ме развесели, нито трагичната - да ме натъжи.

В конкретния случай не помогна особено и това, че и двамата изпълнители в главните роли не са ми особено симпатични.

 

Тръгвам по следите на 2 часа изгубено време. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nikomila, не е само в твоя телевизор :lol: Филмът си беше една доста посредствена, накъсана и недоизпипана историйка. При мен бяха по-малко от два часа благодарение на стрелката от клавиатурата за превъртане ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, слава богу, не съм само аз значи. :P

 

Принципно нямам нищо против преплитането на жанрове и то не е нещо ново, особено на трагични и комични елементи, които при правилна дозировка подсилват взаимно ефекта си (примерите са много, като се започне от филмите на Чаплин, та до "Животът е прекрасен" на Бенини). Но в корейското кино това някак си се прави като механично разделение на филма на две части с рязка промяна в стила и настроението, което на мен лично ми нарушава цялостното възприятие. Но явно с повечето хора не е така, така че проблемът си е мой. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още в началото знаех, че с тези двама любими актьори и да седят и нищо да не правят пак ще ми хареса филмът. Но след като туко що го изгледах се убеждавам за пореден път, че не случайно са ми любими :) След прочетените коментари се оставих просто на течението - да го изгледам, без да очаквам нищо. Направо ме оставя без думи, трудно може да се опише такъв филм - гледайте го и ще си изградите мнение за него. Като жанр може да се каже, че е драма, комедия, романтичен, екшън , мистери - не точно в тази последователност, но ги има. Актьорската игра наистина беше на вселенско ниво, атмосферата, музиката и всичко ми хареса. Със сигурност влиза в топ 10 на любимите ми филми :) P.S. Демонче не само не ме разочарова спрямо My Sassy girl , а даже го надмина :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за романтична комедия, филмчето си е много добро даже.

Не надхвърли очакванията ми, но не ме и разочарова.

Дори успя да ме изненада,

 

когато Kyung-jin се завърна на работа след смъртта на любимия си, очаквах партньорът й да й стане гадже, той пък бил вече женен. :blink::lol:

 

 

Но от всичко онова, което съм гледала с Чанг Хьок, тук прави най-слабата си роля. Имам набелязани още няколко неща, така че не е късно този филм да бъде изместен от първото място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Умеят си го корейците и това е. Още един прекрасен филм,с великолепна актьорска игра,уникално добре подбрана музика и великолепно преплитане на смеха и сълзите. Животът е такъв,няма само смях,няма само сълзи. Не може само да сме щастливи,както и не може да бъдем само тъжни.Важното е да има баланс. Мисля че това се опитват да ни покажат в повечето подобни филми.Лично на мен ми допада това люшкане в емоцийте.Важно е само дозировката да е точна,а тук тя беше измерена и употребена прецизно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой беше писал, че има нещо общо с Моето дръзко момиче. Е не видях нищо такова. Дори не може да се сравнява с него. Нещо драмата ми дойде в повече тук. Добра игра на всички иначе, но сюжетът не ме изненада с нищо. От лека комедия го докараха до трогателна история с лек привкус на фантастика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е защо да не си видял. Ето например същата актриса със същото държане на героинята и. И последната сцена пак в метростанцията,пак спасена от това да не я сгази метрото и спасена от същият актьор. Това не са случайни прилики според мен. А дали е от класата на Дръзкото момиче,е не разбира се . Онзи филм си остава един от най-хубавите в жанра,но не мисля,че този отстъпва кой знае колко. Но по принцип така става когато започне човек да сравнява два филма,за това трябва да е абстрахиран човек от това да прави сравнения с Дръзкото момиче и тогава ще му допадне и то доста :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе тя актрисата е същата, но героинята не е. В Дръзкото момиче е ученичка а тук е полицайка. Последната сцена си остава като реклама за филма за мен. Просто прилика, но нищо общо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И според мен не са свързани. Даже режисьора го беше потвърдил някъде. Може би го е направил просто ей така. За феновете на My Sassy Girl и за да има какво да говорят хората. Jang Hyuk тук прави най-незапомнящата си роля завинаги! :) Толкова много бледнее и стои на заден фон, че светлините на прожекторите огряват само нашето момиче. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А този режисьор,сценарист или там какъвто е ... не можа ли първо да направи този филм и след това My Sassy Girl ?!..защото според мен това беше нещо като първа част,а моето небрежно момиче като продължение./но определено "продължението"повече ми харесва :D / Филма беше много красив,тъжен и типично по корейски с ревове към финала :д ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако завършваше преди момента със светлината и появяването му, ок, но тази боза накрая много ми развали впечатлението от филма...иначе Хьок имаше много луди физиономии както винаги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...