Jump to content

Kim Ki Bum (Ким Ки Бом)


Recommended Posts

Kim Ki Bum
spacer.png

Име: Kim Ki Bum (김기범 )
Дата на раждане: 21 август 1987 г.
Място на раждане: Южна Корея
Височина: 179 см
Кръвна група: A
Образование: Santa Monica High School (Santa Monica, California, U.S.A)
Умения: свири на пиано
Семейство: Братовчед актьорът Shin Dong Wook

Професия: Актьор, модел , член на Super Junior
Дебют: 2004 г. в драмата April Kiss; 2005 г. със Super Junior
Компания:

@ikmubmik

Instagram

Биография:
Роден е в Сеул, но на 10 годишна възраст се мести в Лос Анджелис. През 2002г е открит от агент на SM Entertainment. Kibum подписва договор с компанията и се връща в Сеул. Участва в модни ревюта и много реклами за KTF, C&C phone, NF Sonata, OLIVE, My Chew и др. Дебютира като актьор през 2004г в драмата на KBS - April Kiss. През 2005г участва в още една драма - Sharp 2, заедно с Go Ara и Heechul.
Ноември 2005г дебютира като част от групата Super Junior 05. През 2006г SM решава че е време да се изберат нови членове за новата генерация Super Junior, но в последствие се отказва и запазва групата каквато е. С добавянето на Kyuhyun като нов член "05" отпада и групата става официално тази която е и до днес.
През 2006г Kibum получава главната мъжка роля в ситкома Rainbow Romance, а по-късно през годината участва и в драмата Snow Flower.
През 2008г Kibum се връща към актьорството със ситкома Chunja's Happy Events. Когато през 2009г Super Junior издават албума Sorry, Sorry Kibum не участва в промоциите. SM Entertainment обявяват че той е зает със соло проекти и няма да участва в промоциите и в турнето Super Show 2 Tour (поради контузия).
С излизането на четвъртият им албум Bonamana, Kibum официално съобщава, че няма да участва в промоциите и дейностите на Super Junior, а ще се съсредоточи изцяло върху актьорската си кариера.
През 2010г излиза филма с негово участие Jumunjin, през 2011г участва и в хитовата драма - Deep Rooted Tree. Най-новата му драма I Love Lee Tae Ri е с участието на Park Ye Jin.

Сериали:

★ Lucky Tianbao / Ji Xiang Tian Bao (LETV, 2016)

The Demi-Gods and Semi-Devils/ Tian Long Ba Bu (China, 2013)
I Love Lee Tae Ri (tvN, 2012)
Tree With Deep Roots (SBS, 2011)
★Chunja's Happy Events (MBC, 2008)
Snow Flower (SBS, 2006)
★Rainbow Romance (MBC, 2006)
Marrying a Millionaire (SBS, 2005)
★Sharp 2 (KBS2, 2005)
★April Kiss (KBS2, 2004)

Филми:
Jumunjin (2010)
Attack on the Pin-Up Boys (2007)

Театър:
★2010: A Nap

Галерия:

 

 

tumblr_m9247rchhN1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_m9242lHtqr1qzbak4o1_1280.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за темата!

Да те уважава...

Голям любимец ми е и се интересувам от него. K-pop не слушам (много), но ценя много SuJu и това, което правят. Смятам, че са един отличен продукт.
Следя от самия старт на 28 май I Love Lee Tae Ri само заради него, защото с корейските сериали съм много скарана (да не напиша и по-силна дума). Преводът на английски обаче е най-големия проблем на това приятно за мен сериалче - тип "приказка". Стигнаха само до 5-ти епизод, а във вторник излъчиха 10-ти. Страхотен Ки Бом! Огромно удоволствие е за мен да го гледам, а и продукцията, която е на tvN за моя радост не страда от типично корейските "похвати" с големи разтягания на локуми, няма дразнеща главна героиня, която крещи като бясна и се държи глупаво, а напротив - едни нормални отношения между главните герои. Много ми харесват и костюмите, с които го обличат. Голяма радост е за мен, а и с онази негова заразителна усмивка...

Миналото лято си бях наумила, че трябва обезателно да го видя в Jumunjin (2010). Открих много трудно този филм (помня, че го теглих няколко дни, но успях), нямаше и субтитри на английски, но въпреки това го изгледах. Странна продукция, не ми хареса (помня, че се появи като някакъв дух, призрак, знам ли...), но какво ме интересуваше - видях Ки Бом. Гледала съм и Attack on the Pin-Up Boys, но само заради момчетата и ако не друго, то поне се посмях с тях. Сещам се, че Хечу бе голям образ тук.

Благодаря за темата. С удоволствие ще се включвам от време на време, ако има какво да споделя за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз следя още от началото I Love Lee Tae Ri. Започнах да го гледам защото харесвам много Park Ye Jin, но Ки Бом ме изненада много приятно. Не можеш да откъснеш поглед от физиономиите и усмивката му. laugh.giflaugh.gif

Интересно е, че аз хванах СуДжу точно от Сори Сoри албума и така и не съм гледала много техни изпълнения с него. Честно казано се съмнявам че ще се върне да пее с тях. Определено обаче ще следя актьорската му кариера вече. biggrin.gif

А ето я и страхотната фотосесия с Lee Tae Ri-shi laugh.gif

tumblr_muz12s8sxT1r3hs1eo2_1280.jpg

 

tumblr_muz12s8sxT1r3hs1eo1_1280.jpgtumblr_muz12s8sxT1r3hs1eo10_1280.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да си призная, го помня от едно клипче с едни легендарни люти чушки, ама да не се отплесвам. :lol:

 

Перфектен е за тази роля и изобщо за комедийни проекти. С тая нахилена физиономия няма как да е иначе. Има си чар и талант момчето, а сега след главната роля предполагам че все по-често ще го виждаме на екран. Дано. Моментално ми оправя настроението. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно оръжие в негова полза е усмивката му. Пред нея вдигам ръце и се предавам. Гледайки го с тези страхотни костюми, в които го обличат, с този дяволит поглед, а като добавя и кадрите, в които го виждам и само по хавлийка... Чуден е.

Ролята му пасва отлично - 14-ет годишно момче в тялото на млад мъж. Поведението му, жестовете, с това невинно изражение на лицето, ооо, особено сцената (в 4-та серия мисля беше), когато потекоха сълзите му... Много добре се справя с ролята си и ми носи допълнително удоволствие от тази корейски сериал (чудо на чудесата).

С нетърпение очаквам превода и на следващите епизоди, макар че това не ме спира всеки понеделник и вторник да гледам, само заради огромното удоволствие да го видя и да ми се усмихне от екран.

 

Едно любимо клипче с Ки Бом, по повод старта на I Love Lee Tae Ri. Наричам накратко сериалчето - "Италия", заради връзката му с родината на Данте Алигиери (историята на главната героиня, името й, факта, че е родена и живяла там, че се завърна в Сеул от Милано и пр., и пр.)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално за Rie любимата и комбинация - усмивка до уши и в хубав костюм laugh.gif

tumblr_muz0u458Th1r3hs1eo4_1280.jpg

 

tumblr_m6z61lxfZe1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_m6z63crIUz1qzbak4o1_500.jpg

 


Кратки, но радващи окото кадри от Maxim biggrin.gif



За жалост драмата свършва.... sad.gif Кога ли пак ще го видим в друга роля....
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хохо, сега го виждам, защото реших да се засиля, за да се изкажа по повод финала наскоро на I Love Lee Tae Ri. Рядко чета темите, да не кажа изобщо, освен ако не ми предстои да се изкажа в тях.

Аригато, аригато!

Костюмите му наистина бяха страхотни. Чуден, чуден!

 

Отказала съм ги категорично корейските продукции, но мога да кажа, че тук не съжалявах нито за миг, че рискувах (рискувах и най-вече заради Ки Бом). Доволна и на финал, напълно логичното се случи, за щастие отървах "щастливия" финал по корейски с труп.

Много съм доволна от Kи Бом и неговата екранна партньорка. Решил е да се посвети на актьорската си кариера, а отличното му представяне в "Италия" ми дава надежди, че съвсем скоро ще го видим отново в главна мъжка роля. Дано и продукцията да е издържана отново в жанр ром-ком и по възможност да нямаме драма. Заспиват му тези роли, а и е голям, гооолям чаровник. На тази негова усмивка не можеш да кажеш: "Не!".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rie недей така не всички корейски сериали свършват с труп. laugh.giflaugh.gif Даже повечето са от този тип - не се виждат 10 години, но все още се обичат все едно са минали 2 минути.. laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Момчето сега заслужено почива, че нещо се е и разболял след края на снимките. Някакви алергии, обриви не разбрах точно...

Малко снимки за TvDaily
tumblr_m88b783Iku1qzbak4o1_500.jpg


tumblr_m88b617jf21qzbak4o1_500.jpg
tumblr_m88b58TeNk1qzbak4o1_500.jpg



И Starnews

tumblr_m7ujiu5Ssl1qzbak4o1_400.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любовта не познава граници в корейските сериали. Достатъчен е един влюбен поглед, леко докосване по устните, плах допир на ръцете и героите ще се обичат вечно.

 

Тези дни се сетих за Ки Бом и покрай един мой приятел, който има същата дяволита усмивка. Може и слънцето да ме е напекло, но Ки Бом ми изплува в съзнанието. Търсих и аз новини, дали не предстои нещо ново, но на нищо конкретно не попаднах (то аз и толкова ги зная местата където могат да се откриват корейските новини, виж японските е друго нещо). Открих само някаква фотосесия за Ceci. Мисля, че е нова или поне аз не съм я виждала). Три бяха снимките, които видях. Видях също така и фотосесия за списание Maxim. Ки Бом до един черен мотор. Прочетох и интервю с него, преведено на английски, след финала на "Италия", в което говори за героя си, за кариерата си като актьор и т.н.

 

little_angel, разчитам на теб да ме информираш, ако нещо ново предстои с участието на Ки Бом. Обещавам, че ще се навъртам редовно около темата ти.

 

П.П. Ммм, сега отворих отново снимките в първи пост. Значи не е ново това, на което съм попаднала с него. Нямам спомени обаче да съм ги забелязала, когато се направи темата. Отнесла съм се, когато съм видяла усмивката му в любимата ми комбинация - с италиански костюм. Две в едно. Това стига.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То с такава прелест като него как да не се отнесеш laugh.gif Човек се чуди къде по напред да гледа. laugh.gif

Тъкмо се бях наканила да честитя рождения му ден на 21-ви, но форума реши да не ми помага по въпроса хахах, за това сега малко на патерица му честитя.

tumblr_lakrbp1hP91qd4n2c.giftumblr_lt05khaL1y1qmifag.gif

Фотосесията за Ceci е от малко преди да започне "Италия"-та, а тази за Maxim е точно от седмицата когато направих темата. Всъщност тя и тази с Ye Jin ме накараха да направя вече тема, казах си - "Тази красота трябва да се показва." laugh.gif

Сега дори намерих и по-хубавото качество на тази за Maxim за това ще я сложа наново заедно с още няколко нови.

tumblr_m9247rchhN1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_m9240dFOKs1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_m9242lHtqr1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_m92458h34f1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_m92453gCIv1qzbak4o1_1280.jpg



Herald News

tumblr_m8c6b2DDDn1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_m8c6bgqsUq1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_m8c69uVCpv1qzbak4o1_1280.jpg



Focus

558205_419481974756450_879365910_n.jpg
418471_419482004756447_303983338_n.jpg
533098_419482058089775_1259062896_n.jpg
482130_419482084756439_679464440_n.jpg
309050_419482044756443_255785218_n.jpg



StarNews

tumblr_m8a5oay5Cp1qzaeexo1_500.jpg
tumblr_m8a5oay5Cp1qzaeexo2_500.jpg
tumblr_m8a5oay5Cp1qzaeexo3_500.jpg



Rie не се притеснявай има ли нещо ново ще бъда толкова щастлива, че няма как да пропусна да го напиша тук . biggrin.gif А за интервютата се чудех да ги поствам ли когато видя някое въпреки, че ще са на английски.

А и нещо интересно - чудех се защо прякорът му е Снежанка и се поразрових (да живее Гуугъл laugh.gif ). Heechul му е измислил прякора, когато са живеели заедно с Hangeng в отделен апартамент от останалите момчета. Но не разбрах точната причина...

IQ -то му е 138. В някакво предаване май е правил теста....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента се обсъжда участието на Ким Ки Бом, заедно с Wallace Chung, в китайския филм "Dragon" (天龙八部).

Снимките ще започнат през октомври тази година.

Вероятно ще се снима и в нов сериал, защото се появиха слухове, че скоро може да го видим по tvN.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много слухове, много нещо но нищо официално потвърдено.

Аз лично за този сериал по tvN от теб чувам... :unsure:

 

Дано, дано скоро се чуе нещо окончателно и да го видим в нова роля. А дали е за роля или просто за разкош, младежа се е пуснал мустак хахах

 

tumblr_m9q2o6K8yi1qzbak4o1_1280.jpg

 

От партито на Хийчул по случай годишнината му от влизането в казармата. (и той се чуди май само за какво да празнува хахахха)

 

~~~~~~

Оооо няма как да пропусна да ъпдейтна със снимката от днес :lol: :lol:

 

 

558499_430953150275999_795627288_n.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ki Bum започна снимките за китайската драма Tian Long Ba Bu(天龙八部).

9 години след първата адаптация на Tian Long Ba Bu от 2003г, хонгконгският режисьор Lai Shui Qing ще направи нова адаптация на историята.
В драмата ще учатвата актьорите Wallace Chung, Mao Xiaotong, Zhang Meng, Han Qingzi и др. , а Kim Kibum ще е в ролята на “Dali Prince” Duan Yu.

Ето и как ще изглежда героят му smile.gif

tianlong121118-002.jpg
tianlong121118-001.jpg



Снимки от пристигането му в Пекин:

tumblr_mdhf9erhzM1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_mdhf3hBxUr1qzbak4o1_1280.jpg
tumblr_mdiffs3XyO1qzbak4o1_1280.jpg



И снимки от списанието OhmyStar

ie001516895pht.jpg
ie001516924pht.jpg
ie001516904pht.jpg
ie001516903pht.jpg
ie001516898pht.jpg
ie001516939pht.jpg
ie001516931pht.jpg
ie001516928pht.jpg
ie001516926pht.jpg
ie001516925pht.jpg
kbohmy121118-001.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново съм изпуснала публикацията в темата му. За порицание съм. Трябва да се абонирам.

Фотосесията от OhmyStar е чудна. Много благодаря, little_angel! Господин Усмивка. Само Ки Бом и още трима любими актьори (корейски) са в състояние да ме върнат към корейските сериали. Никой друг.

 

Днес и аз разглеждах снимки от този китайски сериал, а и видях още една негова фотосесия. Това ме накара сега да се разпиша.

 

tumblrmecuvkngbv1qzbak4.jpg

 

 

tumblrmecurriqbg1qzbak4.jpg

 

tumblrmecuzwnnxu1qzbak4.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауууу Rie ами какво чакаш че не си се абонирала..... А аз всеки пост с мисълта за теб го правя

:P:D

 

На мен пък много ми харесва на снимките с кокчето :lol: :lol:

 

 

534516_508180525881977_1325150203_n.jpg

532325_508180249215338_1998365841_n.jpg

21712_512691052097591_2018867742_n.jpg

424878_512686568764706_1189657540_n.jpg

 

 

Ето го и от парти с колегите... Косата от Италията много ми харесваше, но и с тази е хубав, но пък той всякак е хубав...... :rolleyes:

 

 

559944_512762458757117_1659158853_n.jpg

31571_512699702096726_1306575413_n.jpg

73815_512690878764275_1163908405_n.jpg

61980_512689325431097_231204230_n.jpg

 

 

И нещо интересно, как са изглеждали и другите двойки от екранизациите на Tian Long Ba Bu

 

 

522223_507803072586389_658053966_n.jpg

 

 

Айде стига толкова хахах

tumblr_mdmju7XYug1rtsfujo1_400.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших, че ще ми писне да чувам постоянно в телефона си "Тadaima rusu ni shiteimasu. Messa-ji o onegaishimasu.", за това и не съм абонирана за нищо тук. Но сега го направих и ето чух съобщението, видях си пощата, твоята публикация и съм на линия. Вече ще съм редовна. Честна дума на другарче-самурайче.

 

Симпатяга е той. Много обичам такива нахилени и ведри муцунки. Много позитивен и ме е оставял само с добри впечатления. "Италия" е единственият ми корейски сериал за тази година. Изгледах го от начало до финал без да мрънкам срещу корейските сценаристи и режисьори. Останах само с позивити и сега като заговорихме за Ки Бом, се чудя дали да не си припомня забавни моменти от него. Като се сетя и за костюмите, с които го обличаха.... Ммм...

Този нов китайски сериал с негово участие предполагам, че ще се открива най-лесно във viki.com. Не съм запозната много с местата за гледане и сваляне (освен тези при японците), но мисля, че там най-лесно ще успея да го открия. Ще следя и за повече информация от теб тук, кога точно ще стартира, за да мога да го гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано китайски сериали и аз не съм много запозната къде качват, но съм почти сигурна че в d-addicts ще го има пък и всички ЕЛФ-чета ще спомогнат за лесното намиране на епизодите. Когато настане време може и тема на драмата да направя (въпреки че най-мразя такива да правя

:lol: но ще се жертвам за него)

 

Аз пък много обичам да гледам стари клипчета от СуДжу времената. Такова сладко детенце е .... :lol:

 

 

 

 

Или пък този клип винаги е другият най-добър вариант....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече имаме и официален трейлър за драмата



Както и снимки от пресконференцията, но точна дата аз не съм видяла още...
 

kibum-10_zpsac3bce2e.jpg


kibum-5_zps35c0b9d2.jpg
kibum-6_zpsf4966f97.jpg
kibum1_zpsaef6b9ae.jpg
kibum-33_zpsbe78554b.jpg



И една от интервю на която е розово сладкишче laugh.gif

2012120608471978352_1_zps21076dd7.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък всичките снимки, които излизат с него са от летища. Само насам натам се върти. Китай-Корея-Китай.


 


Най-същественото което се случи е фенсрещата в Банкок.


 


130401-kibum-2_zpsf66ac09d.jpg


 


tumblr_mkd30tTKTX1qzbak4o9_1280_zps2336d


 


 


Ето от пресконференцията


 


tumblr_mkf4ngrtjy1qzbak4o1_1280_zpsa80fa


tumblr_mkf4wp5Iu01qzbak4o4_1280_zps1b6de


 


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, как мислим еднакво. Щях да ти пиша тези дни точно за него, защото и аз го видях на снимки от фен-срещите му в Тайланд и си мислех за него.

Залипсва ми муцуната му и дори наскоро си припомних кадри от "Италия". Ки Бом-ши, Ки Бом-ши, айде, бе, Ки Бом-ши, дано те видим скоро в корейски сериал, може и романтична комедия, няма да се сърдя и ще гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...