Jump to content

Two Weddings And A Funeral (2012)


Recommended Posts

spacer.png

Заглавие: Two Weddings And A Funeral / 두 번의 결혼식과 한 번의 장례식 / Две сватби и едно погребение

Режисьор: Ким Джо Гуанг Су (Kim Jo Kwang Su)
Жанр: Комедия, Драма
Година: 2012
Държава: Южна Корея
Език: Корейски

Сайт

Актьорски състав:
Рю Хьон Гьонг (Ryoo Hyoun Kyoung)
Чонг Е Йон (Jeong Ae Yeon)
Ким Донг Юн (Kim Dong Yoon)
Сонг Йонг Джин (Song Yong Jin)
Чонг Ин Йонг (Jung In Young)

Резюме:
Хьо Джин е акушер-гинеколог, която мечтае да осинови бебе с любовницата си лесбийка Со Йонг. Мин Су и Сок пък са мъжка двойка хомосексуалисти. За да прикрият своята сексуалност от родители, приятели и обществото, тези две хомосексуални двойки сключват фалшиви бракове.

 

ТРЕЙЛЪР

:essub:

СВАЛИ ФИЛМА С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:

ГЛЕДАЙ ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:

СВАЛИ ФИЛМА С АНГЛИЙСКИ И РУСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ ФИЛМА С РУСКИ СУБТИТРИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма изглежда интересен и ми допада идеята за хомосексуалните двойки, защото досега не съм гледала нещо корейско, в което да се засяга темата (освен може би Coffee Prince, ама там е по-различно..) Хареса ми и частта 0.46-0.49 в трейлъра и нямам търпение да го гледам. Ще следя темата с голям интерес и се надявам скоро да можем да го гледаме ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма излезе в HD 720p. Качен е на 09.08.2012, но все още не са се появили английски субтитри. Предполагам, че скоро и това ще се случи. Линк за сваляне на филма може да намерите в първия пост. (без английски или български субтритри!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, това определено ще се гледа! Дори бих го гледала директно на корейски или английски. Комедия, сюжетът ми изглежда привлекателен, актьорският състав също. Предполагам, че ще е нещо лежерно и леко и все пак накрая ще те накара да се позамислиш. Корейците винаги правят нещата с едно на ум B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще взема да го преведа. Няма да стане супер бързо, но колкото - толкова :)

Браво, чакам го.

Ще ти спрем нета, за да стане по-бързо. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

zlaty_pet, супер си! :) А я който го е гледал да каже дали е забавен? Заслужавало ли си е направата на тема? Спорна работа, zlaty_pet! Когато и да стане, няма да се сърдим :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен филмът изобщо не беше комедия. Наистина имаше смешни моменти, но преобладаваше реализма и драматизма. Много им съчувствам на хомосексуалистите и изобщо на всички различни хора, заради обществеността, изтъкана от предразсъдъци и заради трудностите, през които преминават, за да покажат истинската си същност. Не мога да си представя какво е всеки ден да се преструваш на какъвто не си или да ти създават неприятности, защото не се преструваш. Случката с Тина беше тъжна. Живота на двамата лекари и приятелите им, докато не си признаха също беше тъжен. Колегите на лекарката, които уж я уважаха, я изтормозиха много неприятно. :bee:

 

Стигнаха до там, че трябва да напусне работното си място заради ориентацията си. И това ако не е дискриминация!

 

Трябва да сме по-толерантни. Няма да ни коства нищо, ако се държим нормално, неподигравателно и непренебрежително с хората. Всеки си има особености и различия, но всички сме човешки същества и на всички ни е трудно поради някакви причини. Все пак, 21 век сме, но по отношение на хомосексуалистите сякаш сме във времето на Инквизицията. Всъщност, не само по отношение на тях, а и към хората с недъзи, които няма да изброявам, защото всички сме чували подмятания или сме виждали втренчени погледи в някого, или към хората, които не се притесняват да излязат на улицата с всичките си "странности", които други приемат за ненормални.

Хубав беше филма. Преразгледа някои сериозни въпроси по комичен начин, макар че за мен някои от моментите изобщо не бяха комични. Актьорите бяха страхотни и хем ме караха да се смея, хем да им съчувствам. Последната сцена беше култова :D Ако не се лъжа режисьорът имаше още един подобен. Трябва да го потърся, за да изгледам и него :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последната сцена беше култова :D Ако не се лъжа режисьорът имаше още един подобен. Трябва да го потърся, за да изгледам и него :lol:

 

Да, ето този :click:, ако ти върши работа руски субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези, които очакват от филма много смях - да ама не. Не бих го нарекла комедия. Засяга доста болезнена за обществото тема и има по-скоро драматичен, отколкото комедиен характер. Заслужава си гледането, а и актьорите доста добре се справят с играта си... и са сладури. Ще проверя в кои други филми играят за да ги видя и в други роли. Дамите не ми направиха голямо впечатление, но затова пък останалата част от G-voice бяха изключително убедителни и сладки. Докато гледах филма си задавах различни въпроси като "Как бих реагирала ако някой ден дъщеря ми ми заяви, че е лесбийка?". Е, ако такъв момент дойде тогава ще мисля, в крайна сметка тя винаги ще си е моето дете, а сега ще поровя за други филми. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип, като чуе „корейска комедия”, на човек трябва да му светва една червена лампичка. Аз поне отдавна съм им свикнала и си знам, че смехът често е през сълзи.

Но си мисля, че целта на режисьора е била да ни поднесе темата с усмивка. Наистина е сериозна и не им е лесно на хората, но не смятам, че е искал да задълбава в драмата. Дори случката с Тина е представена до известна степен от комичната й страна.

Човекът е реалист и както се казваше в края на филма – „не е лесно да променим света”. Няма да стане за ден-два. Но посланието си го има – разберете ни, приемете ни, нека всички бъдем малко по-толерантни! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново чудесен избор за превод на филм,Злати smile.gif

Добре,че вече не им се връзвам много,много на корейците,когато определят даден филм за комедия smile.gif Знам,че винаги или хайде де,почти винаги ще успеят да ми пуснат поне една сълза.

Хубавтото все пак е,че в по голямата си част филмът направо прелива от забавни моменти,но нямаше просто как при такава сериозна тема,да не ни затъжат в един момент.

Колко голям проблем все още е в обществото да си малко по различен от масата. Все още хората имат толкова много предразсъдъци спрямо различните от тях,че няма накъде. Особено в по затворени общества. Аз лично не виждам защо трябва да се държим по толкова просташки и гаден начин с обратните,още повече ако са ни непознати.Хайде за семейството е разбираемо в първият момент да реагира така,но за човек от улицата не виждам причина да се държи толкова отвратително.

Аз очаквах малко повече да ни показват двете девойки,но честно казано останах много доволен от това,което показаха групата на "кучките" или да ги нарека - "G-voice" biggrin.gif Всички бяха големи чешити,кой от кой по забавен. Собственика на заведението беше просто брутален . Много ме кефеше как говореше. Впрочем няма да ги деля изобщо,всички бяха супер готини.

Краят беше страхотен,песента която изпълниха беше много готина и се радвам ,че всичко завърши така позитивно smile.gif Заслужаваше си smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чаках бг буквичките и с удоволствие си изгледах драмичката. За комедия не мога да кажа, че беше или поне мен ме разсмиват други неща. Имаше два момента: в асансьора и сцената в леглото, която за сметка на това беше култова :lol:

Освен това най-накрая разбрах какво е 'отгоре, но пасивен', 'отдолу, но активен', а и мечето доста добре ги илюстрираше нещата, лол. Разбрах и колко е трудно за един гей да си намери активен партньор. То всичко там е пас, братче :lol:

Дамите много вяло се представиха. Високата мъжкарана в съседство дори и за поддържащ актьор я нямаше. Те почти не й дадоха екранно време. Дори докторката седеше някак на заден план. Нещата се развиваха по-скоро в бара. Разплаках се по време на случката с Тина, което за мен си бе показател, че филмът е хубав.

Доволна съм от песните, с целуването нямаха проблеми и бая раздвижиха нещата, не го очаквах :lol:

Всички мъжаги или по-скоро 'нуни' ме радваха много, кой от кой по-колоритни, без да те дразнят и да ти се натрапват. Дори погребението бе представено веселяшко. Единствено моментът към края с танца, не ми допадна съвсем. Замисълът беше силен, но реализацията ми бе прекалено лека. Щеше ми се там да бяха натъртили на този момент за по-голяма тежест.

Ето тази разлика видях между там и тук. Българинът тук е силен на думи, може да те нарече всякакъв, но няма да си мръдне пръста да те спира или наказва за нещо, просто защото него това не го засяга лично, докато там си едва ли не прокажен, че да ти налитат и да те бият.

Много приятен филм и както казах и в горното си мнение темата не е случайна и поуката я има. Всички сме хора и ако сме по-толерантни, бихме могли всички да сме щастливи, без да пречи някой на някого. Има място за всички под слънцето ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филмчето ми хареса много..Да, наистина исках да обърнат повече внимание и на женити, но пък двамата главни ги поздравявам.

Иначе се радвам, че изгледах филма..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, dido100, още преди 4 часа Злати пусна българския превод - не е честно! :unsure:

 

:getsubs:

 

Сваляне с бг субс: :click: и :click:

Хм, тогава при проверката ми излязоха само връзките към азияторентс с английски превод и все още нямаше никакви връзки към мастърса и замундата. :huh: Затова сложих и руските букви, а и това по какъв начин не обезценява превода на Злати! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като изгледах филма съм склонен да добавя като жанр и "Драма", но когато правих темата в сайтовете беше представен само като "Комедия".

 

Сега и за филма да кажа нещо. Първия ми азиатски филм, посветен на хомосексуалната ориентация. Добре направен, без да ме издразни нещо. Определено първата половина на филма си беше доста добра комедия с култувата сцена в леглото.

 

Когато и двамата се проснаха по корем в поза "пасивен" :D Не се сдържах и се смях с глас в иначе късния час.

 

 

Другото, което направо ме шокира беше ....

 

 

Дооооста голямото "мляскане" между двамата главни актьори, че дори и в леглото ги даваха. Сещам се за доста романтични филми, в които мъжа и жената да си разменят по една детска целувка и това да е всичко, докато тук направо си се бяха награбили яката. Чудя се дали актьорите са се съгласили лесно да заснемат тази сцена.

 

 

След това си го обръщат на драма, за да напомнят може би, че темата е сериозна.

 

zlaty_pet го е казала много хубаво:

 

По принцип, като чуе „корейска комедия”, на човек трябва да му светва една червена лампичка. Аз поне отдавна съм им свикнала и си знам, че смехът често е през сълзи.

 

Добра актьорска игра и добре поднесен филм. Въпреки, че уж образите, около които се върти историята са четири, аз бих ги определил като три, защото на една от лезбийките и бяха дали най-много 10 минути на екрана.

 

Май друго нямах да казвам за филма. Заслужава си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...