Jump to content

Usui Masahiro (Усуи Масахиро)


ukio

Recommended Posts

spacer.png


Usui Masahiro
碓井 将大

Роден на 3 декември 1991 г. в Едогава, Токио
Професия: актьор
Височина: 175 см
Зодия: Стрелец
Агенция: Watanabe Entertainment
Година, в която стартира: 2007
Хоби: футбол (в прогимназията е член на футболния клуб), готвене
Родители: майка му е дизайнер
Групи: D-boys

Филми

Tantei wa, Konya mo Yuuutsuna Yume wo Miru (2017)
 Wasureyuki (2015) 

Chounouryoku Kenkyubu no 3 Nin (2014) 

 Maho Shoujo wo Wasurenai - 2011
Admiral Yamamoto | Rengou Kantai Shireichoukan Yamamoto Isoroku (2011) 
Maria Watches Over Us | Mariasama ga Miteru (2010)
Samurai Sentai Shinkenger vs. Go-onger: GinmakuBang!! | Samurai sentai Shinkenja Tai Goonja Ginmakuban! (2010) 
Creepy Hide and Seek | Hitori kakurenbo gekijo ban (2009)
Engine Sentai Go-onger vs. Gekiranger | Gekijo ban Enjin sentai goonja VS Gekirenja (2009) 
Goth (2008)
Engine Sentai Go-onger: Boom boom! Bang bang! GekijoBang!! (2008) 

Дорами

Seven Detectives: Season 8 | Keiji 7 nin (TV Asahi, 2022) - епизод 8
Mayonaka ni Hello (TV Tokyo, 2022) - епизод 2
Kioku Sousa: Shinjuku Higashi-sho Jiken File (TV Tokyo, 2019) - епизод 5
Zenryoku Shissou (NHK, 2017) - епизод 5
Solitary Gourmet Season 5 | Kodoku no Gurume Season 5 (TV Tokyo, 2015) - епизод 10

Taikomochi no Tatsujin (TV Tokyo, 2015) - епизод 5

Kaiki Renai Sakusen (TV Tokyo, 2015) - епизод 1
Take Me To Love & Meal | Onna Kudokimeshi (TBS-MBS, 2015)

Nazo no tenkousei (TV Tokyo, 2014)
Koisuru biyori (NTV, 2014) - епизод 4

Gozen 3 ji no Muhouchitai (BeeTV, 2013)
Sugarless (NTV, 2012)
Misaki №1 (2010)

Engine Sentai Go-onger (2008)

Сцена
Карасу -2009 Д-бойс стейдж
Kisaragi - 2010
Венецианският търговец - 2011 Д-бойс стейдж
Самотният магнит - 2012 Д-бойс стейдж
1000 stars from the sky - 2012

Twelfth Night - октомври 2013, в ролята на Виола

 

Инфо
Масахиро е един от най-малките членове на Д-бойс (втори след Рюки). Той се присъединява към групата след 4-то прослушване за таланти (благодарение на умението си да свири на хармоника), провело се на 28 май 2007 г. Тогава печели Голямата награда и в края на декември става официален член на формацията. Дебютът му в телевизията е в комедийните серии на ТВ Токио ChocoMimi.
Звездата на Масахиро изгрява в сентайската поредица за Го-онджърите. Неговата зелена униформа дълго ще се помни от малчуганите. И аз няма да забравя усмихнатото му лице в Тоей ейгамура. Когато се разхождахме из този увеселителен парк, попаднахме в рая на маскираните герои и понеже на един от екраните даваха откъси от Го-онджър, промих мозъците на останалите момичета с тях. Сигурна съм, че вече и на сън да ги бутна, ще знаят кой е зеленият рейнджър.
През 2009 г. Масахиро е включен в спектакъла на Д-бойс Карасу. Гледах тази историческа постановка и останах много доволна от показаното на сцената. Усуи играеше по-малък брат на героя на Юичи Накамура. Същата роля, която в паралелния стейдж е поета от Рюки.
Венецианският търговец носи на извънземното хлапе съвсем друго усещане, тъй като там му се налага да облече женски дрехи.
Според мен изпълнението, което най-много му отива, е това в Самотният магнит. Видях колко добре пресъздаде образа на Гонзо. Симпатизирах му искрено. Харесах облеклото му, ентусиазма му, прическата и моцката, с която се появи на биса.
В миналогодишната продукция Mahou Shoujo wo Wasurenai Масахиро и Рюки участват като ученици. Масахиро прави изключително приятна роля на жизнерадостно момче и дори в едно интервю казва, че нощем е помагал на Рюки да си учи репликите за следващия ден.
В Мисаки №1 решава да се изсруси, повлиян от прическата на G-Dragon. Режисьорът не е имал друг избор, освен да го включи по този начин в снимките. Само да се беше сетил да му даде повече реплики. За сметка на това, Карина е изненадала всички хлапета, като им е изпратила подаръци за Нова година.
В Хару доко 2011 г. Масахиро беше съводещ, заедно с Ямада Юске.

Funktastic17 онзи ден ми подшушна името на Усуи и реших да го представя на по-широк кръг читатели/зрители.

 

Снимки

 

spacer.png
spacer.png
spacer.png
Karasu stage
spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.png
Go-Onger green
spacer.png
С "братята" го-онджъри: Фурухата Ясухиса и Шинва Катаока
spacer.png
spacer.png
spacer.png
Misaki No1
spacer.png
UsuiXTomo
spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.png
С Осаму Адачи във Венецианският търговец
spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.png
spacer.png
С Тайто
spacer.png
spacer.png
spacer.png

 

Редактирано от bealonenomore
Обновена филмография.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау, ukio, явно момчето наистина се е справило в Магнита :) Аз го мярнах в Го-сентаската поредица, но не знам почти нищо за него- разбираемо е, доста е млад, а и сравнително непознат (все още) на по-широка публика. Уважавам актьорите, които се развиват, особено пък на театрална сцена. Явно Самотният магнит му се е получил, макар че си признавам веднага, в Мисаки въобще не ми привлече вниманието. И това си е обяснимо- второстепенна роля, малко изяви, Джонита и други Д-бойс в кадър.

 

И относно ''Венецианският търговец''-струва ли ми се, или японците играят Шекспир съвсем ''по шекспировски''? Наримия в сватбена рокля е едно, но не е само това явно :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен им отива да играят Шекспир. Умеят да го пресъздават интересно на сцената. Харесвам интерпретациите им. В България преди около 3 години имаше на гости японска трупа, която игра Перикъл по Шекспир. Много ми допадна представлението. Магнитът беше с универсален сюжет и затова стоеше още по-впечатлаващо на сцена. Сигурна съм, че и останалите четирима актьори са изиграли ролите без грешка, но от това, което аз гледах, моят каст се справи прекрасно.

Женските роли за Усуи са нещо естествено. Важното е, че го включват с всякакви образи - весели, страхливи, разярени.

Онзи ден гледах Хару доко 2011 (надявам се и Рие го е изгледала и ще сподели как е - на мен лично този от миналата година ми хареса повече). Събраха ми погледа с една кратка пиеска, която изиграха. Ставаше дума за семейство с двама сина и възрастен дядо. Усуи изпълняваше ролята на майката, Ямада Юске беше дядото, а останалите персонажи се играеха от новите попълнения на Д2 - Кенки Ямагучи (бащата), Арай Ацуши (големият син) и Шинтаро Акуцу (малкият син).

В Тоей Ейгамура си направихме страхотни снимки в залата на супергероите.

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рие все още не се е разписала в темата, но се произнесе по въпроса за извънземния произход на Масахиро и ми прати едно изключително интервю с Усуи и Тайто, в което двамата споделят общите си интереси, говорят за миналото и обсъждат героите си от Магнита. Предлагам линк за любопитните.

Интервю

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се разписвам в теми, които до сега съм подминавала и пренебрегвала, а след Кохей Такеда дойде ред най-после и на Масахиро.

 

Земен - извънземен, няма значение. Важното е, че е член на D-Bоys, а едва ли би бил част от тях, ако не го е заслужил. Набива се веднага на очи. Това ми направи силно впечатление.

Не го познавам все още добре, не съм го и гледала освен в Misaki Number One (2011) (твърде малко участие) и Mahou Shoujo wo Wasurenai (2011). Admiral Yamamoto (2011) ще излезе съвсем скоро на DVD. Очаквам с интерес този филм, ще видя и тук Усуи-сан, както и Шунджи Игараши.

Масахиро ми попада най-вече покрай Рюки Такахаши. Така започнах малко по-малко да се интересувам от него и чета интервюта преведени на английски.

 

Една снимка от мен на Масахиро, единствената негова, която съм запазила. Харесва ми на нея, а и има защо...

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимки от превъплъщението на Усуи в Самотният магнит. Той и Юя Ендо пресъздават един и същ образ и въпреки ръстовата и визуалната разлика, двамата без съмнение са се справили подобаващо с персонажа.

spacer.png

spacer.png

В първия епизод от сегмент №4 на DxTown Масахиро не се появи. С нетърпение очаквам да го видя. Предлопалам, ролята му ще бъде подобна на тази от Махоу шоджо, но на този етап мога само да гадая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качиха DVD-то на Samishii Magnet (2012). Свалих гo, започнах да го гледам. Представлението е с Масахиро, Шо Джиннай, Тайто Хашимото и Шинтаро Акуцу. Състав, който бих искала да видя, защото разбрах, че са разменяли ролите си с останалите си четирима колеги при различните представления.

 

Изненадващото за мен е (за това и споделям), че Масахиро Усуи много ми харесва с изпълнението, което прави в тази театрална постановка. Изобщо това, което видях от първите минути ме наистина ме впечатли. Гледах го наскоро и в Admiral Yamamoto (2011), филм, в който ролята му не бе голяна и, като че ли се губеше образът му до този на Шунджи Игараши, но тук за тези първи 20-ет минути, които видях, мога само да го поздравя. ukio ни запозна с историята в Samishii Magnet (2012) в темата на Коджи Сето, така че ми е по-лесно, разбирам и за какво става дума в постановката, но исках и да отбележа (защото едва ли ще ми се случи отново с Масахиро), че момчето се справя много добре. Ще изгледам до финал, интерес имам, а както виждам и отлично представяне също от младите членове на D-Boys и D2 Boys.

 

Скрийншот, който направих на Усуи-сан в сцена от Samishii Magnet (2012)

 

spacer.png

 

И една снимка, която ми попадна тези дни покрай новините около Такахаши-сан - Масахиро с Тайто Хашимото и Рюки Такахаши.

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо, аз току-що се сдобих с версията на червения отбор. Ще гледам батковците им.

Представи си тази игра на сцената и ще осъзнаеш, колко силна е била изявата му през онази вечер в Бункамура. Разбира се, за всеобщото въздействие трябва да благодарим и на останалите актьори. И четиримата, които аз гледах имаха опит в театъра, но ти ще видиш най-младите представители в отбора и се надявам дебютантите от Д2 също да са показали способностите си.

А какво направи Масахиро в сериите на Сето от DxTOWN! Невероятен е! Мислех, че само Сето ще вземе главната роля, но режисьорът беше решил да изведе и двамата на преден план. Много правилен избор.

П.П. Скрийншотът е страхотен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Девическо католическо училище. Статуя на Дева Мария. Героините - вярващи момичета. Едно единствено момче. Момчето... Масахиро Усуи. Поиска си целувка, получи плесница. Горкият. Дожаля ми. Не получи абсолютно нищо, а бе в рая, заобиколен от толкова момичета.

 

Ето така накратко мога да опиша филма Maria sama ga Miteru a.k.a Maria Watches Over Us (2010), с около 5-6 минутното участие на Усуи-сан, който изгледах снощи. Ако не бях видяла името му, нямаше и да го сваля. Кратко, но паметно бе включването му. И тук отметнах Масахиро. Ще взема да го харесам аз, малко по малко. Надежда има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такъв си е той. И за секунда да се появи, всички ще го забележат.

Кадър от DxTOWN

spacer.png

Освен талантите си, Масахиро е внимателен и грижовен внук. Наскоро беше постнал снимка с баба си. Ходил й е на гости и е пазарувал вместо нея, понеже тя е сама и трудно носи големите чанти от магазина. Личи си, че много я обича. Бабата, от своя страна, е доста компетентна по темата Д-бойс.

Ех, бабите са голяма работа!

 

 

spacer.png

С няколко от колегите си - Зуки, Шо и Мичи

spacer.png

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето на това се казва изненада. Масахиро ще участва в Sugarless (2012), новата дорама с Аран Ширахама и Нобуюки Сузуки, в която главното и най-важно упражнение ще е - как да пребием някого от бой. Масахиро и той между шамарите с неговата крехка физика... Юя Ендо също е включен в каста, Хирофуми Араки, както и Арата Хории. Довечера ще гледам първи епизод по Nihon TV - не мога да изпусна Нобуюки Сузуки, но сега като видях и останалият каст ми стана още по-интересно. D-Boys са решили да се бият тази есен с момчетата от LDH (агенцията на Хиро от EXILE).

Голямо действие се очертава, а и щом Усуи-сан участва...

 

Постер на Sugarless (2012). Първи епизод ще се излъчи тази нощ в 01:30 ч. (японско време) по NTV.

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От шпионин в побойник ще го превърнат, но това наистина е страхотна изненада. И толкова приятна! Да съберат тези две групи заедно! Изобщо не съм се надявала на подобно нещо! Дано да им се получи комбинацията, че и Араян ми е мътен и тъмен като какъв ще се появи (искам си злодейска роля за него, че той отдавна не се мяркал по този начин на екрана).

Знам, че когато човек види усмивката на лицето на Масахиро, изобщо не би си го представил в по-сериозен образ от този на весело и лъчезарно дете, но тази година той навлезе в дълбоките води на многопластовите, противоречиви характери. Първо в Магнита, после Д-таун, и сега тук. Отличен избор на рол.и!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Масахиро стартира месечна колона, наречена Trill Your Theater в BUTAKOME. Там ще пише за филми - стари и нови, такива, които са му направили впечатление. Първата му работа вече е преведена на английски.

Превод

Инфо

След фантастичното му представяне в Sugarless ми се прииска да се върна към заразителните му усмивки със семпаите.

 

 

spacer.png

spacer.png

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Otanjoubi omedetou!

Вече е на 21 години. Мисля, че се готви за нов стейдж. Упражнява песни, което означава, че може и в мюзикъл да са го включили.

Тази година Масахиро направи три запомнящи се роли. Първата успях да видя на живо в театър Бункамура. Впечатляващо представяне на сцената! Направи невероятна метаморфоза с героя си. От ведро, ентусиазирано дете, се превърна в затворен младеж. Втората му изява дойде лятото в компанията на Сето Коджи. Мистериозното преобразяване и на двамата направи четвъртият сегмент на Д-таун най-загадъчен от всички шест истории. Съвсем нов и коренно различен герой му предложи есенната дорама Sugarless, където го видяхме сред училищни хулигани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

14-ят стейдж на Д-бойс в комбинация с Д2 се играе в момента. Усуи е номер едно в каста. Постановката е комедия по Шекспировата класика 12-та нощ. За втори път поставят Шекспир, след Венецианският търговец. Явно им допада.

 

spacer.png

Репетициите:

spacer.png

spacer.png

Не знам, дали е доволен, че отново му се е паднала женска роля.

Масахиро е ходил в Ню Йорк тази година и е гледал мюзикъла Чикаго.

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпуснала съм шекспировата постановка. Ликовете, които са били качени в нета, са заминали. 

За сметка на това, няма как да не се разпиша в темата на Масахиро. Той отново напомни за себе си в началото на годината. В цели 2 дорами с епизодично негово участие. Истинска изненада, и то много приятна. След включването му в Koibumi biyori, успях да го видя в Назо но тенкоусей, където е повече от великолепен. Беше поел ролята на лош ученик и заедно с Шоно Хаяма привлякоха погледите още с първата си поява в историята.

spacer.png

Кадри от Назо но тенкоусей: лутанията на Масахиро между двете крайности на доброто и злото. Очевидно изпълнението му не е останало незабелязано и ето че талантът му вече има разбор в този сайт, където представят новите японски актьори от следващото поколение. С идеята, че иска да работи върху филмови заглавия, Масахиро заминава миналата година в САЩ, където преминава обучение в две театрални школи със седалища в Ню Йорк и Лос Анджелис. Нямам търпение да видя, какво е научил за няколко месеца там!

spacer.png

spacer.png

Извънземните попълнения на Д-бойс

spacer.png

Възгледите на Масахиро относно анимето Принцеса Кагуя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още едно доказателство за извънземния произход на Масахиро ще ни даде новия филм на Нобухиро Ямашита - Chounouryoku Kenkyubu no 3 Nin. Заглавието излиза на 6 декември. Снимано е по манга.

Режисьорът се връща към училищната тема, представяйки ни 3 момичета, които създават клуб за изследване на НЛО. Помагат им 3 момчета, сред които Масахиро, Юки Изумисава и Шоно Хаяма. Последният младеж и Усуи се появиха в началото на годината в откъси от Nazo no Tenkosei, в чието създаване имаше пръст Шунджи Иваи. Може да не го виждаме в главна роля, но участието във филми на такива сериозни имена, е повече от задоволително.

Малко снимки с колегите от Д-бойс:

spacer.png

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Масахиро се завръща като режисьор! Заснел е игрален младежки филм, който излиза на 23 февруари 2024 г. 

"Tada, Anata wo Rikaishitai" coming-of-age movie. #THERAMPAGE Suzuki Takahide leads alongside Nomura Kouta, Shintani Yuzumi, Moritaka Ai, Higa Hidemi, Ito Chiyuri, Yamamoto Aika, Yoshida Haruto, Jo Yumeka, Takahashi Hitomi.

Окаери!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...