Jump to content

Recommended Posts

20120509204311b7b.jpg

Alice in Wonder City (2012)
Страна: Тайван
Също така известен като: Gai Alice De Qi Ji
Година на излъчване: 2012 – Май – 20 старт
Време на излъчване: Неделя 22:00
Жанр: Драма
Канал: CTS
Епизоди: 15
Режисьор: Wang Li Wen
Субтитри: Английски

Участват:
Aaron Yan as He Ting Yu
Xiu Jie Kai as Chen Hai Jie
Lara as Lan Die Fei
Yang Gui Mei as Jin Li Sha
Tracy Zhou as Alice / Ito Seiko
Lin Li Yang as Tang Jin Cang
Cherry Hsia as Lan Yu Shu
Xuan Ye Ke Fang as Su Mei Mei
Xiang Yu Jie as Chen Hai Na
Wu Zhen Ya as Ju Li Ren
Long Chen Han as Li Yun
Chen Yan Ru as A Pan
Lin Xiao Yun as Yu Xi Liu
Kagami Tomohisa as SJ(Sasaki Junior)

Резюме: Това е една музикалната драма за двама конкуриращи се цигулари. He Ting Yu (Aaron Yan) е богато момче което търси съвършенството във своята музика, Chen Hai Jie (Xiu Jie Kai) е бедно и обикновено момче с надеждата, че с цигулката си мечтите му ще се сбъднат...

 

Свали с английски субтитри :click:  

Онлайн с английски субтитри :click: 

Свали с руски субтитри :click: 

Онлайн с руски субтитри :click: 


Това сериалче ми се струва доста интересно, дано и излезне група която да го събне... smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми изглежда интересен. Ще го гледам не толкова заради Aaron, колкото заради Xiu Jie Kai. Много е талантлив, но за жалост има повече второстепенни роли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм гледала тайвански сериал. Нямам представа, от който и да е актьор, единствено познавам Аарън Ян и мога да кажа от време на време се интересувам от него. Познавам го като лице от реклами, снимки, клипове, но никога не съм го виждала в действие. Вчера не зная какво ме прихвана, съвсем случайно се сетих за него (нямам спомен как) и реших да разгледам филмографията му. Така открих Alice in Wonder City (2012), който се оказа, че е стартирал на 20-ти май и в момента се излъчва в Тайван. Зачетох се в резюмето. Предизвика интереса ми - класическа музика, известен цигулар, жанр - човешка драма, а Аарън в главна мъжка роля. Не ми се свалят, нито търсят серии, за това просто открих сериалчето онлайн. Голяма бе изненадата ми когато разбрах, че сериите се излъчват всяка неделя, а във вторник вече се качват и с английски превод.

Стартирах го и тъй като това е първата ми тайванска продукция и не познавам похватите им, реших, че сигурно някъде още в първа серия ще спра и ще забравя за този сериал. Но не, гледам и не мога да спра. Очарована съм от това, което виждам и сега нямам търпение за 7-ма серия, която ще се излъчи днес и ще качат във вторник с превод. Не познавам актьорът Аарън, но ако така се справя с всичко... Браво.

Историята на тези четирима главни герои, които са свързани, ме увлече и не усетих как стигнах до финалните кадри на последната излъчена 6-та серия. Ще го изгледам категорично до финал и ще го следя всяка седмица. Остават още 7 епизода, а историята така добре я забъркаха и за мен е изключително интригуваща.

Музиката на Хайдн, Паганини, Бетовен, която звучи гали слуха ми. Почитател съм на класическата музика, а кадрите с Аарън в ролята на известен цигулар са истинска наслада. Зная, че самия той свири на цигулка. Това му и личи. Стойката, държанието... Впечатлява ме, защото чувството, което ми внушава на успял цигулар отговаря напълно и на моите представи, и ме кара да повярвам на героя му.

Главната героиня - Фей Фей, както я нарича героят на Xiu Jie Kai в първи епизод ме дразнеше, чудех се какво прави в тази продукция, а след изгледани 6-ет епизода мога само да я поздравя. Разрових се за актрисата, която всъщност е певица (не случайно е избрана за тази роля) се казва Лара Веронин. Родена в САЩ, майка от Тайван, баща - руснак, отраснала в Калифорния и Тайван. Много е нисичка, наричам я галено "Смърфиета". Отлични сцени с нея и Аарън видях до тук, особено ме впечатли финала на 6-та серия. Героинята и изпя парче, което и през ум не ми е минавало, че мога да чуя, в която и да е азиатска продукция, и което обожавам - Where Have All the Flowers Gone? на Pete Seeger от 1955 г., няколко години след него това парче популяризират и триото Peter, Paul and Mary. Много добре пее актрисата, а финала и сцената с Аарън и пълните му очи със сълзи... Намериха слабото ми място с великолепно подбраната музика.

Голяма радост за мен е и втория главен герой, ролята се изпълнява от актьора Xiu Jie Kai. Страхотно се справя. И това го казвам - аз, която изобщо нямам представа от тайванските продукции и гледам предимно и само японско и 0,01 % корейски сериали (ако нямам отново някоя дразнеща главна героиня и не съм я пратила... да бере боровинки, примерно).

 

Япония всъщност не ми липсва и тук. Героинята, която е в ролята на Алис и Сейко Ито (една и съща е, но има причина да се представя с две имена) е израснала и живее в Япония. Много интересен мандарин с елементи на японски език говори. Също така и в 4-ти епизод героите ни пътуваха до Япония (много силни сцени имаше при това пътуване).

 

Когато чух на финал в 6-та серия "Where have all the flowers gone? Where have all the young girls gone, long time passing? Oh, when will they ever learn? ..." настръхнах.

 

Сега съм в очакване на 7-ма серия, защото видях и какво престои. Не си играем на абстрактен хуманизъм, действа се веднага. Великолепната музика е огромния плюс за мен.

Няма да се втурна сега да гледам други сериали с Аарън, или която и да е друга продукция от островната държава, но исках да споделя впечатленията от първото ми "тайванско приключение", коeто се оказва много интересно за мен.

 

Кадър с Аарън и цигулката му (при пътуването до Япония) от 4-ти епизод, който ме впечатли.

 

cb8694a764c9b6c0.jpg

 

П.П. Голям плюс е за мен като зрител, че липсват типичните за тайванците преминаващи реклами, розови надписи и нещо, което да ми се "разхожда" по екрана. Зная, че това е много характерно за техните продукции (може би е това и една от причините до сега да не съм изгледала нищо от островната държава), но тук за моя радост липсва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал свърши за мен точно след края на 6-та серия, когато се и изказах. След нея всичко потъна... Тайванският ми кораб потъна, а ентусиазмът ми заедно с него.

Все още го гледам, тъй като това е първият ми сериал от островната държава и искам да го завърша. Единствено ще ми остане голямото удоволствие от класическата музика, на която имах възможност да се наслаждавам, а, да и за първи път да видя в действие Аарън Ян.

 

Това търсене, повтаряне на: "Alice, Alice, Alice..." ми дотегна. Два епизода още до финал. Добре е, че не са дълги като корейските драма-бозанси тайванските продукции, че голямо дъвкане би станало.

 

Музиката, музиката... Тя бе голямо удоволствие за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал свърши за мен точно след края на 6-та серия, когато се и изказах. След нея всичко потъна... Тайванският ми кораб потъна, а ентусиазмът ми заедно с него.

Все още го гледам, тъй като това е първият ми сериал от островната държава и искам да го завърша. Единствено ще ми остане голямото удоволствие от класическата музика, на която имах възможност да се наслаждавам, а, да и за първи път да видя в действие Аарън Ян.

 

Това търсене, повтаряне на: "Alice, Alice, Alice..." ми дотегна. Два епизода още до финал. Добре е, че не са дълги като корейските драма-бозанси тайванските продукции, че голямо дъвкане би станало.

 

Музиката, музиката... Тя бе голямо удоволствие за мен.

Много благодаря за този коментар. Спести ми доста бъдещ труд с него, макар че лично на мен ми харесва не само музиката в сериалчето! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, за нищо. Споделих това, което мисля.

 

Прекъснаха сериала заради Олимпиадата, но тази неделя (бел.ред. 19 август) ще се излъчи 12-ти епизод. Разбрах, че продукцията е всъщност 16-ет епизода, така е описана в сайтовете. Това означава още дъвкане до финал. Превода на английски на 11 епизод се забави малко повече от обичайното. Изгледах го. На финал видях, че героят на Аарън е решил да действа, очевидно му писна да свири "втора цигулка" и да гледа само отстрани, без да прави нищо. Ще има и драма... Развръзката (каквато и да е тя) предстои, а аз съм готова за абсолютно всичко, каквото и да ми поднесат. Ще издържа геройски.

 

Търсих саундтрак-а на Alice in Wonder City, но така и не открих нищо. Искам да го чуя. Песните на Аарън Ян (Yuan Lai / As It Turns Out) и Лара Веронин (Meng Zhi Hua Yuan / Dream Mirror Garden), които са заглавни към сериала ги прослушах, но искам да разбера какво още от това, което звучи (говоря за класическата музика и изпълнения) е включено и дали ще бъде включено.

 

 

Off Topic

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно се зарибих с този сериал. По принцип не се навивам лесно да гледам нещо с англ субтитри (признавам си не им разбирам всичко), ама този сериал... Щом гледах 12 серия и без англ превод. Почнах го заради Aaron :rolleyes: и дано не го оплескат сценаристите ... Ако може някой по - разбиращ англ от мен да ме светне какво точно търси тази Алис, че нещо не схващам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай да видим аз какво помня, защото имам чувството, че го следя от поне година. Излъчени са само 12-ет епизода, но с това голямо дъвкане...

 

 

Алис е изнудвана от японецът Сасаки, на който е обещана за годеница от дядо си (драма). Причината тя да се появи в Тайван е отмъщение, тъй като е вярвала, че е изоставена от майка си като дете, но също така изпълнява задачата дадена й от Сасаки - да открие начин за достъп в американска биотехнологична компания (за това и тя още от самото начало, когато се появи започна да се рови в нещата на майка си). Алис обясни (мисля, че беше в 9-10 епизод), че ще открие X-seed, а този X-seed се намирал в тази американска биотехнологичната компания. Начинът, по който обаче биха достигнали до него е да заведат в Америка майката, която трябва чрез пръстов отпечатък и парола да идентифицира този X-seed, за да имат достъп. Абе, много е сложна тя, аз така съм се опетлала с тези шуротии, че в някои от епизодите ги подминавам. Тази сцена обаче я помня, защото бе и доста дълга. Идея нямам обаче как пък майката точно е замесена с тази американска биотехнологична компания и каква е връзката й.

На фона на класическата музика само такива дивотии липсваха.

 

От друга страна пък Аарън се усети, че Алис играе на два фронта, но пък греши в това, че тя не е истинската дъщеря. Много неща остават необяснени, с такива впечатления съм от този сериал, но пък и целта е да бъде показан Аарън, а почитателките му да останат доволни, ако не от продукцията й качеството й, то единствено от това, че са имали възможността да го видят отново.

 

То и аз имам едни изключително слаби продукции от японците, които съм търпяла само заради даден актьор, на които и да ме пита някой защо съм гледала, трудно бих намерила обяснение. Преди няколко епизода ми изчезна ентусиазма за този сериал и изобщо не се напрягам и мисля над това, което се случва. Класическата музика е огромното удоволствие за мен, както и сцените с Аарън, когато свири на цигулката.

 

Любовната история вече я знаем, видяхме и каквото видяхме. Сега предполагам ще имаме два-три епизода, в които ще се гледат на криво, ще се скарат, спорят и на финал... заживели щастливо и бла-бла-бла и дрън-дрън-дрън. Да се надяваме, че няма да приключим и с труп на финал, макар че видях вече и "кървава" сцена в 12-ти епизод.

 

 

12-ти епизод все още не е завършен с превод на английски. Докато в началото епизодите се превеждаха буквално за няколко часа, то вече и на преводачите сигурно им писна. 2-ра част на 12-ти епизод, забелязах, че стои на 33 % от дни и не помръдва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обявиха го за 16-ет епизода, приключи днес с 15. И по-добре.

 

 

Много се изтормозих с този сериал. Голяма мелодрама в последните епизоди. Изгледах набързо сега финала и не съм сигурна, че искам да го видя и с английските субтитри.

И труп имахме на финал. Да се радвам, че поне не беше героят на Аарън.

 

 

Както казах и по-рано - за мен този сериал приключи още в шести епизод. След него ентусиазмът ми се изпари. Довърших го, само за да се запиша и аз най-после с един изгледам тайвански сериал.

Остана ми удоволствието от класическата музика. С това ще запомня и продукцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно изглеждат един до друг Аарън и Лара, толкова красив и толкова... некрасива, но пък тя компенсира с естественост, която при него понякога не ми достига и с хубав глас. Освен това, заблуждавам ли се не знам, но ми се стори, че имаше много добра химия между тях /или ми се щеше да е така?/. В този филм видях, че момчето целува красиво...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...