Jump to content

Recommended Posts

123132l.jpg

 

Zetman

 

Оригинална творба: Кацура Масаказу
Озвучават: Паку Роми, Исе Мария, Мияно Мамору и др.
Тип: ТВ
Жанр: екшън, драма, сай-фай
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 03.04.2012 - 26.06.2012
Епизоди: 13
Времетраене: 24 мин. на епизод
Резюме: Джин е сирак, който живее с дядо си и двамата са бездомници. Всеки ден дядо му го учи на нещата от живота, но като всяко хлапе Джин не иска да учи. Джин иска да спести достатъчно пари, за да купи къща, където да живее щастливо с дядо си. Затова спасява хора и после иска награда от 10 000 йени. Мечтите му се разпадат тотално, когато дядо му бива убит от чудовище. Тогава той бива приютен от една млада жена, на която е помогнал...

 

Линкове: 

- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега анимето го бива, но разбрах, че мангата била далеч по-добра... Сигурно е така, но аз не съм чел мангата и ми хареса г/д.

 

Очаквам следващите епизоди!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не очаквах, че анимето ще се окаже толкова добро

Това което най ми допадна, че действието не опираше само до един прост бой между Зет и чудовищата, а всичко бе много по-сложно и оплетено. Например Кога с неговата справедливост или по-скоро разбирането му за такава, в началото той правеше всичко само за да е герой, тоест хвани престъпника, за жертвите да не ти пука.После като, че ли малко си промени мнението. Онзи тест който му поставиха лошите ми хареса и особено това, че там правилен отговор нямаше, в смисъл той стори това, което смяташе, че трябва, но се оказа, че греши, но ако бе направил обратното, какъв герой на справедливостта би бил той. Тук малко му поразмътиха мозъка на него и с тая негова мания по справедливостта, която най му вредеше , накрая бая се поразвихри. И както с Джин виждаха нещата по-различен начин доведе до превръщането им във врагове.

При Джин или по-скоро при Зет ми хареса като идея това с проблема с трансформацията, че го искаха червен ,а той ставаше бял .А това че завъртя връзка с момиче, което също се оказа чудовище ,не го очаквах .И това ,че трябваше реши дали да я убие, каквато е задачата на Зет или да я спаси, защото я обича. Е то Кога не му остави шанс да избира, сам я довърши ,но си беше тъжно ,когато я убиха ,тя гледаше толкова жално.Тя такава си бе съдбата на Джин/Зет-да бъде винаги сам. И тук да спомена един от силните моменти за мен в анимето, а именно, когато Джин разбра, че дядо му е жив, но предпочете да го убие, вместо да го гледа с тия машинарии по него.

Хейтани беше най-мистериозният герой в анимето. Просто не знаеш какво иска и какво ще стори ,на чия страна е .Но определено беше най-силният от играчите, знаеше бая за Зет, за кола в сърцето му .Всъщност той си искаше Каризма и се опита с манипулации да превърне Джин в това, но не успя. В крайна сметка обаче, май се оказа, че той остана жив, а уж го убиха. Абе има си материал за втори сезон това аниме със сигурност,ама.........

Самите чудовища си бяха отвратителни, с някои изключения, но имаше едно нещо, което казваха:" Хората ни създадоха за развлечение и ни убиваха, защо и ние да не го сторим сега с тях".Като се замислиш над това, май най голямото чудовище се оказва човека и донякъде си заслужава съдбата да бъде унищожен, от друга страна обаче защо да страдат невинни хора за грешките на няколко откачени и безскрупулни човека,измислили играчите за удоволствие

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, тук май не съм "единствената, която не плюе анимето" xD

Така се чувствах из други теми, когато гледах какви коментари се сипят. На мен пък, да си кажа, както се и подразбра - много си ми хареса. Имаше малко от духа на Тигър и Бъни, или просто на мен така ми се стори, но беше достатъчно, за да му се накефя на макс.

Аз не чета много манги, така че когато човек гледа без да се взира твърде много в мангата, анимето си е много добро... И тъй като съм предимно аниме фен и не ме интересува добра ли е, или лоша адаптацията - всичко си зависи от историята.

И оп-а беше върха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...