Jump to content

Lover's Concerto (2002)


Recommended Posts

spacer.png

 

български постери от dimbland

 

LoversConcerto_BG_poster_version01.png

 

LoversConcerto_BG_poster_version02.png

 

LoversConcerto_BG_poster_version04.png

 

Заглавие: Lover's Concerto / 연애소설 / Повест за любовта

Режисьор: И Хан (Lee Han)

Сценарист: И Хан (Lee Han)

Оператор: Чин Йонг Хуан (Jin Young Hwan)

Година: 2002

Времетраене: 106 минути

Език: Корейски

Държава: Южна Корея

 

Актьорски състав:

Ча Те Хьон (Cha Tae Hyun)

Сон Йе Джин (Son Ye Jin)

И Ън Джу (Lee Eun Ju) (16.11.1980 - 22.02.2005)

Пак Йонг У (Park Yong Woo)

Са Ганг (Sa Kang)

Мун Гън Йонг (Moon Geun Young)

Ким Нам Джин (Kim Nam Jin)

Шин Сънг Хуан (Shin Seung Hwan)

 

Резюме:

Един ден И Джи Хуан започва да получава писма от неизвестен подател. В тях има черно-бели снимки на щастливо играещи деца и това му напомня за неговите стари приятели.

Пет години по-рано, докато Джи Хуан правел снимки с неговия фотоапарат, две момичета, Су Ин и Кьонг Хи, попадат в обектива на камерата. Тогава Джи Хуан се влюбва от пръв поглед в Су Ин. След време той успява да събере достатъчно кураж, за да признае любовта си пред нея, но тя учтиво му отказва. Но въпреки това, той не се отказва и им казва, че иска да бъдат приятели следващия път, когато се видят. Оттогава между тримата започва  прекрасно приятелство. Те прекарват винаги времето си заедно и разбират, че това са най-хубавите мигове в живота им. С времето чувствата започват да се объркват. Любов? Приятелство? В крайна сметка Су Ин и Кьонг Хи изчезват, без да оставят следа.

Тези писма от непознат вдъхновяват Джи Хуан да поеме дълго пътуване и да намери своите стари приятели, но докато ги търси, той се изправя пред красива, но тъжна тайна.

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е филм от задължителния списък за гледане! Няма да преразказвам съдържанието и по-добре не четете резюмето. Вижте сами, преживейте историята на героите и, и.....не забравяйте носните кърпички.

 

Защо корейците могат да правят такива великолепни филми, а нашите дървени глави..... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трогателен, искрен, тъжен и малко странен...

Ча Те Хьон, дори и като съвсем млад актьор преди 10 години, е чудесен като присъствие. Дамите малко бледнеят около него, а и филмът си е по-младежки, въпреки това остава приятен привкус за добри времена, весели моменти и смисъл...

 

 

Обичам да си откривам уникални моменти във филмите. Тук много ми хареса размяната на имената, защото така никога няма да бъдат разделени...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Филма вече има български субтитри! Голяма благодаря на преводачите :)

 

След като и аз се насладих на филма, да споделя краткото си мнение: Определено задължителен за гледане, красив и накрая ....

Толкова много се радвам, че изгледах още един филм на Сон Йе Джин. Съжалявам, но просто ми е голяма слабост и влечението ми към нея е много голямо. Истинска наслада за сърцето и душата е да я гледам

Редактирано от d3Mn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължителен до последната секунда. :) Един от най-хубавите корейски филми, които гледах напоследък. В началото започва малко странно, но дори и не подозирах, че ще се развие по този великолепен начин. Не мога да го препоръчам достатъчно, меко казано съм във възторг. За актьорите е достатъчно само да се видят имената. Ча Те Хьон и Сон Йе Джин са ми любимци от много време и този филм ми припомни защо. И Ън Джу не им отстъпваше по нищо, много талантлива актриса. :( Чак да им завидиш на тримата герои от филма, въпреки гадостите, които им беше предопределено да изживеят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с Демона :) Филмът е задължителен от първата до последната секунда. Изключителен филм. Гледайки го си като в лодка попаднала в бурното море. Емоциите могат да се сравнят с вълните в морска буря. Силни и опустошителни. А всичко започва като една приятна разходка в спокойното синичко море. Да си призная Джи Хуан дори и с това толкова сковано признание в любов е по-добър от мен в изказването на чувства :lol: Което не говори добре за мен,нали? :D Ох,стига съм се иронизирал.

Та приятелството ,което се оформи между тримата беше толкова красиво,забавно,поне в първата част на филма. Аз лично бях изненадан как чувствата му се промениха от едното момиче към другото,но понякога така става. И след страхотните моменти,забавното пътешествие и т.н,дойде момента,в който корейските сценаристи подухват леко и на екрана започват да се надигат вълните от тъжни емоции. Не знам дали някога ще свикна с тези техни решения,но признавам си уникални са да заменят сълзите от щастие със сълзи от тъга.

Прекрасна игра и от тримата. Не,че съм очаквал да не се представят на толкова високо ниво. Доста интересни идей,като например снимките,имената, връщането на часа и т.н .

Трябва,трябва да се гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повест За Любовта, какво да кажа... освен, че животът е кратък, а корейските филми са вечни...

 

Хубаво ме изпързаляха за пореден път. Още в началото останах с впечатление, че гледам трима младежи с объркани чувства и нищо повече.
Колко повърхностно от моя страна да си мисля, че е просто поредната любовна история.

Напротив беше нещо много силно и разтърсващо. Макар, че ми се струва, че и самите герои не усетиха какво става с тях. Имах разни усещания за тях, по скоро ги наблюдавах и естествено не можах да разбера в пълна степен объркването на Кьонг Хи и нежеланието и да приеме любовта.....и какво последва за мое учудване, лентата се върна назад, за да разкаже възможно най-трогателната история.

Не мога да опиша чувствата, които ме завладяха тогава , особено, когато събрах късчетата от трите истории и не знам защо въпреки тъжния край се почувствах добре, че съм видяла именно тези хора и те са били точно такива каквито бяха.

 

 

Голяма магия има този филм, препоръчвам го на всички, които искат да усетят много силни емоции и безпределна любов. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...