Jump to content

Kamen Rider Fourze (2011-2012)


Recommended Posts

spacer.png


Kamen Rider Fourze
仮面ライダーフォーゼ

Излъчване: September 4, 2011 - 2012
Хейсей поредица №13
Държава: Япония
Телевизия: TV Asahi
Епизоди: 48 (всеки по 24 мин.)
Субтитри: английски, вградени
Жанр: токусацу (този формат включва истории за супергерои, в които има специални ефекти)
Начална песен: Switch On! на Анна Цучия
Wiki

Сериите са направени в чест на 40г. от създаването на Камен райдър
През 2011г. се навършиха 50г. от първия космически полет на Юри Гагарин от 1961г.


Герои и актьорски състав
* Сота Фукуши в ролята на Гентаро Кисараги (Kamen rider Fourze)
* Рюки Такахаши в ролята на Кенго Утахоши
* Фумика Шимизу в ролята на Юки Джоджима
* Шихо в ролята на Томока Нозама
* Шион Цучия в ролята на JK
* Йошизава Рьо в ролята на Рюсей Сакута (Kamen rider Meteor)
* Соран Томато в ролята на Натсуджи Киджима

История
"Switch on youth 'cause space on your hand!"
Космосът е във фокуса на прожекторите в тази райдърска история.
Безграничната енергия движи човечеството днес, за да товри бъдещещото утре.
Когато чудовища, наречени Zodiarts, се появяват на територията на колежа Аманокава, там започват да се случват странни неща, Точно тогава в училището идва нов студент на име Гентаро Кисараги (Сота Фукуши). Той е импулсивен и усмихнат, притежава подчертано клоунско поведение и незнайно защо се стреми да се сприятели с всеки ученик в гимназията. Старата му познайница Юки (Фумика Шимизу) се оказва негова съученичка в новия клас. Тя е космически отаку пътешественик и заедно с Кенго Утахоши (Рюки Такахаши), крие странна тайна, свързваща нашия свят с останалата част от Вселената.
Не очаквах новите серии да ми се отразят по толкова креативен начин. Директно ме изстреляха в Космоса! Ако ООО ми стана любимец в първия епизод, тази поредица ме очарова още с началния си кадър.
Сота добре се справя с ролята на смешник. Хубавото е, че героят му понякога може са бъде сериозен, държи на думата си и за него приятелството е най-голямата ценност. Това приземява персонажа му на приемливо равнище.
Рюки е на другата крайност. Той е прилично облечен, не ходи като бивш гангстер, възпитаник на академията на Гаргите и притежава поведение, достойно за възхищение. Въпреки някои предубеждения, които опитът му е наложил, разумът е негов помощник по пътя към правилните решения.
Стахотна аура има това дете, макар и само на 18г! Радвам се, че след Тайто и Рюки получи подобна роля. Още един ценен представител на Д-бойс в тези поредици и за да бъде пълен отбора, прибавям името на Шион Цучия от Д-2, който е включен също в райдърския каст.

Любопитно
* Училището, в което се снимат сериите, е частен университет в преф. Гумма, наречен Takasaki University of Commerce
spacer.png

Снимки


Линк


Henshin!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм като прочетох супергерои ми се разшириха зениците и започнах да потривам ръце предвкусвайки интересен фентъзи сериал с що годе приемлив каст (без тоя с перчема), че и 48 епизода остави другото, обаче цъкнах на спойлера....и пред мен изплува образа на един костюмиран приятел дето напомня един мой детски кошмар свързан с най-тъпата поредица за деца правена някога, а именно Power Rangers! Тоя костюм и позите дето заемат героите обезпокояващо напомнят точно за тея костюмирани недоразумения, които ме оставяха дори и като наивно хлапе в потрес от видяното на малкият екран когато ги излъчваха. Надявам се този сериал да се врътне на 180 градуса и да станем свидетели на един стойностен и вълнуващ сюжет със запомнящи се герои и респектиращи злодеи...защото окаяните чудовища в PR бяха толкова жалки, че не можех дори да им се смея, а по скоро ми се плачеше като ги гледах как се гърчеха в нискобюджетните си туловища от реквизита.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина поредицата е подобна на Пауър рейджърс (те си имат отделни сентайски продукции, които са в основата на Пауър рейнджърс - тези са за по-големи деца), но ако при тях има 90 % битки, преобразени герои и пластмасови чудовища, тук тези елементи са сведени до минимум и се набляга най-вече на историята и хумора. Персонажите се развиват, не са статични, постоянно има гостуващи лица и в един момент човек не усеща, как е изгледал цялата история. Това са настоящите серии, които се излъчват в момента. Излезли са около 30 епизода.

Ако търсиш фентъзи елементи, може би Гаро е по-подходящо заглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааааа, подведоха ни! Метеор се появи по-рано, отколкото очаквах!

Много съм доволна от сериите! Разкриват потенциала на всеки един герой и показват завидни познания по астрономия и физика. Дори представиха, как изглежда JAXA отвътре.

Ах, тези Switch -джаджи! Вече започнах да им губя бройката. Съзвездия, хороскопи, всичко намесиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа хванах се да гледам първите епизоди и действително сериалчето става особено като се има предвид, че е доста необичайно като тематика за игрални японски сериали(поне аз не се сещам за друг такъв без да броим този Гаро дето ти пусна тема за него и го спомена тук). Обаче този с перчема просто не можах да го изтрая супер много ми бърка в здравето и с визията и с действията си затова се отказах да го гледам ама аз съм си такъв набележа ли някой от каста и Господ не може да го спаси. :D Трябваше или друг или просто да оставят като соло централна фигура Рюки Такахаши и това момиче Фумика Шимизу, която ми стана доста симпатична и дано да се развие повече като актриса. Хареса ми и че битките бяха приемливи още първият епизод това как бяха направили робота като движения и визия ме изненада приятно също както и лошият дето се биха срещу него, инсектоидния костюм обаче можеше да е по-добре примерно нещо стил Гайвър(guyver) ако се сещаш за филма има и аниме по него даже ако не ето какво представлява:

 

guyver.jpg

 

Ако аз бях продуцент и режисьор на тази поредица щях да измисля костюм подобен на този в спойлера щото все пак акцента пада върху героят, който го носи и трябва да вдъхва респект и възхищение в зрителите все пак говорим за супергерои, а тва тука е пауъррейнджърщина...Но все пак отбелязвам отново ако не ви дразни гелосаният приятел с перчема и костюма му както ми въздейства на мен... действително си заслужава да се прегледа ако сте почитатели на жанра. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клуба тук на тези, които гледаме токусацу серии се увеличава.

 

На мен Сота Фукуши не ми действа на здравето и гледам редовно сериите всяка седмица. Не съм почитател на жанра, изобщо нямам представа от роботи, костюми, битки, но ми харесват хлапетата и определено не са безсмислени тези поредици. Както е написала и ukio - харесва ми това, че се набляга на историята и на хумора.

До тази есен и представя нямах какво е това, но започнах малко по-малко да се заглеждам в тях (благодарение на ukio). Страхотно се справят и за това са толкова обичани и боготворени от дечицата в Япония.

 

Рюки - да, отличен е, но и Рьо Йошизава в ролята на Метеор никак не му отстъпва. Той ще се появи по-късно в сериите.

 

Не мога да не отбележа и това момче - Шион Цучия от D2 Boys в сериите на Fourze.

 

088a629085c7fc8e.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ти хем така

Клуба тук на тези, които гледаме токусацу серии се увеличава.

хем иначе :D

Не съм почитател на жанра, изобщо нямам представа от роботи, костюми, битки

Щом ти харесва да гледаш тази поредица значи асимилираш всичко относно роботите, костюмите и битките постепенно в течение на сюжета все пак за това става на въпрос тук, това е историята, това е жанра, а хумора си е приятен страничен ефект. Присъедини се официално към нас феновете на героите, роботите и битките не се притеснявай. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволна, че няма да си пиша сама тук и темата няма да стои с един единствен пост. Радвам се, че си дал шанс на поредицата. За мен след 10 еп. стана още по-интересно.

 

Доколкото имам поглед върху развитието на чудовищата в тези сериали, при тях също се забелязва еволюиране. Има най-разнообразни попадения. Някои са доста добри, други - не чак толкова. Последното чудовище, което се появи в еп. 19-20 ми беше много симпатично. Приличаше на динозавър. И добре го бяха направили. При толкова много герои, които изникват във всеки епизод, трябва постоянно да се измислят костюми и визия за всеки един от тях.

За Сота какво да кажа? Като го видях на предварителните снимки си помислих, че стилистите са решили да се подиграят с него. Хлапето изглежда по коренно различен начин, без тази прическа и има съвсем друго излъчване. За щастие, при мен винаги се променя първоначалната нагласа, веднага след като видя актьорите в действие.

До този момент само Шун преиграваше в първите епизоди, но и той влезе в правия път и остави Шион сам да се прави на клоун, понеже повече му отива.

Юки ми стана любимка в момента, в който я видях. Героините от тези поредици също са включени по най-добрия начин в историите. Излъчват завиден позитивизъм и енергия.

П.П. Забележете, кой се радва най-много на космическите преобразявания на Fourze - Юки и JK.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то с Рие ще поддържате огъня тука, а то със сигурност има и други дето са се хванали да го гледат ама не пишат. :D А и то ткусацуто както казах е сравнително непознато тук поне така си мисля де. След като реших да дропна този преди няколко дена прегледах подробно темата на това Гаро дето го спомена и го проучих така пък и пича на постера ми изглежда надежден, мацката дето би трябвало да е главна.. забравих и името и търсих снимки и ми хареса, няма съмнителни сайдкикове, както и плота зарибява затова скоро ще го набъбна него така, че ще пиша в нея тема като оформя някакво мнение. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коментирам супер героите, но в темите на актьорите. Тук съм пропуснала, но вчера след като се раздвижи темата...

Много нови теми направихме напоследък в раздела на японците именно, за да представим тези млади таланти. Трябва да помислим за Captain Marvelous a.k.a Рьота Озава и за Hiromu Sakurada a.k.a Кацухиро Сузуки след време, когато се представят и съответно сериите с тяхно участие - Kaizoku Sentai Gokaiger и Tokumei Sentai Go Busters!. Go Busters! се излъчва също в момента, стартира преди малко повече от месец. Започнах да следя и тях също, но и не мога да изпусна да видя Шо Джиннай как говори на френски и какво уникално произношение има. Кацухиро се справя великолепно, както и момиченцето Ариса Комия.

 

На мен лично последния излъчен в неделя епизод на Kamen Rider Fourze (№30) ми допадна много. JK е достоен член на клуб "Kamen Rider". Той е необходим образ, хуморът с него е гарантиран. Мимики, жестове, усмивката, която вкарва... За това и неговия герой е толкова шарен, с весела прическа.

 

Никога не е късно човек да научи нови неща, дори и от японските филмчета за деца. Наистина схващам картинката (или поне започнах). Интерес имам, гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължавам да следя редовно сериите всяка неделя и се радвам на показаната игра от Рюки Такахаши и Рьо Йошизава. Шион Цучия ми е допълнителния забавен дразнител в тези серии.

Разписвам се днес в темата на Fourze, защото времето на Сота Фукуши, неговите приятели и техните забавни истории наближава своя финал...

 

Имаше слухове тези дни в Япония, но днес новината вече е официално потвърдена. Kamer Rider Wizard ще замести от 2 септември Fourze. Сота ще предаде щафетата на Шуня Шираиши, който е избран за нов райдър и главен герой в сериите. Имах надежди, че може би Ацуши Арай ще бъде избран, но... нямам късмет.

 

Това означава, че ни остават 8-9 епизода до финала на Fourze и историята ще приключи (на финал със сигурност ще имаме участие и на Шираиши-сан). Това ми бе първата райдърска поредица, която започнах да следя и мога да кажа, че гледах с интерес (е, с превъртания след хеншин-моментите). Опознах Рюки и Рьо - бъдещето е пред двамата млади таланти на D-Boys и Amuse.

 

Рюки, Сота, Шион и Рьо в последния брой на списание Hero Vision vol.44 и снимка на новия райдър - Шуня Шираиши.

 

f5260d6794652cb9.jpg

 

Шуня Шираиши

 

178aec80a72bc39d.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, ама че изненада. Ние какво си мислехме, а те какво са избрали! Шуния никога не съм го слагала в райдърските сметки, а и той в последните години все се крие по периферията на някои продукции.

Сега остава да разберем повече подробности за самата история. Магьонсическа нишка ли долавям? Ще очаквам още имена в каста, понеже едно няма да е достатъчно. Има време да добавят и това на Ацуши.

Снимки

 

Замръзнала съм към средата на сериите, но предполагам, че след като финала наближава, ще го изгледам бързо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свърши. Със сълзи. Не моите, а на Рьо Йошизава.

 

 

Голямото финално подсмърчане. Колко ли японски дечица за разревали рано тази сутрин, когато се е излъчил последния епизод 48? (бел. ред. сериалът се излъчва всяка неделя от 8:00 ч. японско време) В началото останах с впечатление, че Кенго Утахоши, героят на Рюки Такахаши, е загинал, но на финал както завършват всички детски филмчета - доброто все пак победи. Оказа се, че не сме дали нито една жертва, а Рюки бе добре.

В последните кадри се появи и за няколко секунди новият райдър Хоруто Сома (в ролята Шуня Шираиши).

 

 

Останах доволна като цяло, това все пак е детско сериалче. До финал обаче не успях да схвана всички тези космически джаджи, роботи и т.н. Имаше и своите силни и слаби моменти, но се запознах и аз с тези японски продукции. Мoмчетата, които са едни от новите налагащи се лица на агенциите Ken-On, Watanabe Pro. и Amuse се справиха много добре със задачата си. Интересни бяха историите в доста от епизодите, а 23-те минути минават много бързо. Гледат се като "Лека нощ, деца".

 

Аз обаче приключих с райдърските поредици. Изгледах две - Kamen Rider OOO (2010-2011) и Kamen Rider Fourze (2011-2012), който следих от месец януари (и издържах до финал). И към двете поредици проявих интерес само, за да видя превъплащенията на двете Amuse-момчета - Шу Уатанабе и Рьо Йошизава. Стигат ми толкова райдъри, разбрах за какво става дума в тези продукции, достатъчно ми бе и опознаването.

Шуня Шираиши ще го пропусна, а и от това, което видях от трейлъра, много слабо ми се вижда изпълнението в новия Kamen Rider Wizard (2012-2013). Джунки Тоцука (в ролята на Шунпей Нара) също не ми вдъхва доверие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко тъжно! Ще ме оставиш сама да шествам между райдърските светове.

На 32-ра серия съм и тук стана голямата завръзка, след като Рюсей изигра козовете си по толкова импулсивен начин.

 

Не само че всички разбраха кой е, но съдбата щеше действително да му отнеме най-ценното - приятелите. (Добре, че Кенго се раздвижи и пое инициативата най-сетне! Трябваше отдавна да дадат повече действия на Рюки. Той и боец може да бъде.)

 

Всичко това нямаше да се случи, ако не се беше появил младежът със способностите на Морфей - Тацумори Ямада, който се оказа важен участник в Хороскопа на злодеите, и по-точно - Aries Zodiarts. Още една епична изненада ми бяха подготвили сценаристите. Как да не ги обича човек, когато връщат от забвение мои стари познайници от Тенимю. Тук обаче не само ми доведоха Казума Кавахара, но той показа нова изумителна промяна във външния си вид. Разпознах го, разбира се, след като известно време го гледах и се питах, как е възможно по-дългата коса да го промени до неузнаваемост? Браво, Казума! Ганбаре!

Двете движещи фигури в еп. 31-32:

Рюсей - Рьо Йошизава

e19a11d043bb473f.jpg

и Ямада - Казума Кавахара

4a87c9bab89ab62a.jpg

 

Рие, подскажи кой е Тачибана-сан? Дали е човекът, за когото си мисля?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като казвам, че човек трябва да си отваря очите на четири, когато се намира в увеселителния парк Ейгамура, изобщо не се шегувам. Оказва се, че епизоди 33 и 34 са снимани в Киото. Накои интересни забележителности от града изпъкнаха сред пейзажа.

Първо, футуристичната сграда на гарата, която се намира точно срещу Киото тауър. След това Фушими инари. Преминаха през прословутите порти, покрай пазителите-лисици и се озоваха във водата, край реката в Киото. Минаха през камъните-костенурки, по които и ние стъпвахме преди месеци. Личеше, че реката е била по-плитка, когато са снимали, вероятно няколко седмици преди нашата поява.

Завършващите битки бяха правени в Ейгамура. Видях, че къщата на нинджите е била впечатляваща. Имало е тайни входове и какви ли не проходи.

Не се учудвам, че със Сота мислим еднакво...

 

739ef5026d9e7622.jpg

c92204308c8cc2da.JPG

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, понеже Укио-чан ме помоли, реших да се включа и аз в темата за Камен райдърите. Като любител на току и сентай сериалите има много какво да кажа по темата, изгледала съм не малко от тези детски японски тв шоута (да, почнах като дете и аз и досега ми поддържат интереса, въпреки че вече отдавна минах кодомо и тийн годинките :lol: , ама не че ми дреме, в Япония освен децата, Камен райдър гледат и майките им XD), ако някой го интересува допълнителна информация за времето преди Камен райдърите да са това, което са днес. ^^

 

Та, по темата за Форзе.. Форзе го гледах като започна, ииии още съм на 5ти епизод. Това сигурно е най-детският от райдърите досега (или поне така си мислех в началото), понеже освен, че пренесоха райдърщината в училище (което не значи, че в предните поредици училището е отсъствало, но със сигурност не беше на преден план.. освен може би в Хибики), ами и беше типично "аниме стайл" шоу, което да си призная не ми хареса много-много.. да, обичам аниметата до мозъка на костите си, но когато гледам лайв неща, предпочитам хората да се държат по-хора, а не като излезнали от анимация.. Та, след около година, когато Фоурзе вече завърши, разбрах каква точно е била идеята, а именно да се създаде райдър, който да върне усмивките по лицата на децата (ю ноу, заради земетресението и т.н.). Сега, след това просветление (а и заради Метеор, който просто много обикнах, не само защото прилича на Райто /кхъм, да, аниме герой, кхъм/), съм твърдо решена да завърша там колкото епизода ми остават докрая, а освен това имаше и някои от актьорите/персонажите, които мисля, че има какво да покажат. Ммм, казах ли, че обожавам прическата на Гентаро, хахах!! Ммм, друго друго.. засега толкова, понеже да.. за 5 епизода няма какво толкова да кажа ^__^''.

 

ПП: Ще се радвам, ако някой направи и тема за новия райдър (ака Харуто Потър /както аз си му викам/ XD), понеже него го гледам редовно ..ако редовно може да се каже 2та излезнали епизода до момента, лол. Надявам се и да не съм само аз де.. йорошику онегайшимас' ^_^v

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окаери! Много се радвам, че се присъединяваш.

Остават ми още 9 епизода и скоро ще затворя книгата на космическите пътешественици.

Преди това да споделя, какво ново открих в еп. 38-40. Pureboys представител. Първоначално помислих, че очите ме лъжат, когато видях партньора на Юки при мисията на кандидат астронавтите, но после той пак се появи и вече няма спор. Итоги Кента е в ролята на Юта Сугиура - Таурус Зодиартс. Връщам се назад да си спомня, отколко време не са се мяркали представители на тази група в току серии. Мисля, че в Дикейд беше последната им поява, при все, че в Кива имаше цели двама техни представители (бивши). Важното е, че актьорът се включи в действието и ще заема екранно време поне още 1 епизод (имаше ужасна съдбя - някой ще трябва да го спасява от Дарк Небула).

Още нещо интересно дадоха в еп. 39 - National Museum of Emerging Science and Innovation, съкратено Мираикан. Това е музеят, който не успяхме да посетим в Одайба. Голям пропуск. Мястото е невероятно!

П.П. Рьо на кой Райто прилича? Ягами? Аз мислех, че много наподобява Брус Лий в действията си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Дано да имам време да ви навестявам по-честичко, че тука ни затрупват с учене XD. Ениуей, за PureBOYS писах нещо в темата на Рен, та няма и тук да споменавам, но.. Итоги Кента не го знам кой е, хахах.. явно е някой от новите момчета, дано да си намери какво да прави и занапред. Успех!

 

А Рьо, да, на този.. спомням си преди да се появи, беше вдигнал интереса ми до максимум с едно негово изказване, че героят му много се доближавал до този на Райто вътрешно и решил, че и той трябва да е като него и препрочитал Death Note. Ох, Рьо!! XD Иначе, не съм го гледала, не знаех, че наподоява и Брус Лий (още една личност, която обожавам, макар и неанимирана, лол). Ще го подхващам скоро явно, но преди това имам да довършвам и Оозззззззз...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам колко япончета са се разревали на финала, но аз определено го направих в еп. 47. Как можаха да ми причинят това! Съсипаха ме!

Всичко се оказа коренно различно от моите представи.

 

Преглътнах факта, че не успях да позная кой се крие зад маската на Тачибана-сан, но да ми отнемат Кенго! Това вече беше прекалено! Мислех си, че е невъзможно, но после се опомних, че гледам японска продукция и че сценаристите като нищо могат да го направят, дори и в детско филмче.

Истина е, че повечето главни герои до този момент имаха някаква връзка с чудовищата и затова бяха избрани за дадена мисия. Тук не Гентаро, а Кенго се оказа космическо дете и той именно е трябвало да си тръгне, защото дори не е бил истински сина на баща си. Това ми се стори доста тъжно. Та той през цялото време се бореше в името на Утахоши. В един момент трябваше да разбере, че е различен от останалите и ще трябва да се завърне при звездите, изоставяйки приятелите си. Поне научихме откъде идват пристъпите му и разбрахме, че те не се дължат на влошено здраве, но провалът му с райдърския колан тотално унищожи очакванията ми за раждането на трети супергерой. Трагедията беше пълна.

В последната серия надеждите ми се оправдаха и героят му беше реабилитиран. Много усмивки имаше при повторната среща и както казва една китайска поговорка: "Двойна е радостта, дойде ли приятел отдалеч". Кенго се върна, вероятно в човешки образ, това не беше изяснено докрай, но важното е, че и във филма, който ще последва, отново ще видим геният на Рюки в действие.

 

Благодарности на всички потрудили се актьори в тази епична продукция. Райдърите наистина могат да се нарекат така, заради вечната им борба и финалната развръзка. Песните, които включиха бяха фантастични! Огромната заслуга тук е на Ана Цучия. Тя направи чудесния оупънинг, а преди около месец пусна още едно невероятно парче, наречено Voyagers, в чийто клип участват Кенго и Юки. Чух трогателна мелодия от AKB48 в последната серия.

Когато Ген-чан се разплаче, всички плачат, но истината е, че аз го изпреварих, като видях какво се случва с Кенго.

 

9f87c21a256b3646.jpg

e64cb24cbd1999d3.jpg

1a16d5ddc029e904.jpg

8bd3de6e1c8dfed2.jpg

2adc5f4ffea7dace.jpg

 

 

cd4739bf4e0ae001.jpg

Със сълзи на очи и лека носталгия изпратих и тези герои. Аригато!

Завършвам с основната фраза на следващия райдър:

It's showtime!

 

П.П. Обърнахте ли внимание на Куиз шоуто, което вървеше успоредно с последните епизоди? Много смях пада по време на това състезание, в което главните участници в сериите са разделени на отбори и отговарят на въпроси, свързани с първите райдъри. Като си помисля, как са стартирали преди повече от 40г! Колко примитивни са били облеклата и действията им и как са се променили с течение на времето! Невероятно! Това се нарича еволюция! Ха, аз дори успях да отговоря вярно на трите въпроса в едно от предаванията! Вече могат да ме вземат в райдърския клуб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...