Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Summer scent /여름향기 / Yeoreum Hyanggi

Епизоди: 20
Жанр: романтична драма
Език: корейски
Режисьор: Yoon Suk Ho
Продуцент: Kim Chul Kyu
Сценарист: Choi Ho Yun

Участват:
Song Seung Hun като Yoo Min Woo
Son Yeh Jin като Shim Hye Won
Ryu Jin като Park Jung Jae
Han Ji Hye като Park Jung Ah
Shin Ae като So Eun Hye
Jo Eun Sook като Oh Jang Mi
Ahn Jung Hoon като Ji Dae Poong
Kim Hae Sook като майката на Min Woo
Kang Ji Hwan като съпруга на Jung Ah

Резюме:
Първата любов на Ю Мин У е Со Ън Хье. Тя умира в автомобилна катастрофа. Шим Хье Уон от дете страда от проблеми със сърцето. Като по чудо се намира донор за нея - сърцето на Со Ън Хье. Все още страдащ по изгубената си любов, Ю Мин У заминава да учи в Париж. След завръщането му съдбата си прави странна шега, като го среща с Шим Хье Уон. Сърцето на Со Ън Хье странно пърха в нея, когато е около Ю Мин У. Пак Джонг Дже е приятелят на Хье Уон. Пак Джонг А е сестра на Джонг Дже, която среща Мин У в Италия и се влюбва в него.

Това е третият по ред сериал, предшестван от Есенна приказка и Зимна соната, и последван от Пролетен валс.

:essub:

 

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ
С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ
С РУСКИ СУБТИТРИ

OST

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една наистина красива история...

Няма да говоря за любовтта, защото за нея много се говори ........това което наистина ми хареса е, как са представили виждането на един болен човек за живота, какво е занего втория шанс.....

Трудно е за хората, които не са били в такова положение да разберат, колко е тежко да гледаш кипящият живот навън........без да можеш да си част от него. Да се радваш на всеки подарен ден. Даносиш в себе си тъгата за това, че нараняваш любимите хора, но си безсилен да промениш нещата....

Вторият шанс .......прави такива хора наистина благодарни и благородни..........често оставащи неразбрани ............хората ги мислят за наивни и глупави.........но дали е така наистина.

В сериала са показани и тревогите на семейството.........това как дребни неща ги хвърлят в паника, готови са да те защитят на всяка цена........как те задушават с прекомерната си грижа.

Другата основна линия е за това, как две свързани души могат да се разпознаят, дори когато само част от единя е останла жива и тупти в нечии чужди гърди. Как едно обичашто сърце може да промени характера на този който го носи. Можеш ли да приемеш, че в тялото ти живеят две различни личности.........

 

 

Така поувлякох се малко .........но историята е за отявлени романтици......на мен ми дойде малко в повече.

Макар и емоционално силен сериала се глада леко ...........хихи дори никой не умира накрая

Да не говорим, че можех да съкратя епизодите от 20 поне на 12-13.

Тези дни ще кача някъде и руските субтитри .........таман ги имам събрани накуп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено подходих с предубеждение към сериала - бях се настроила за голяма драма, тъй като бях гледала "Есен в сърцето ми".

Но останах очарована и от играта на актьорите, и от сюжета. Много красив сериал. Само с положителни герои. И само една сива фигура за цвят. :D

Последната серия бе голяма изненада за мен. Особено като зърнах

Канг Джи Хуан :o

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"If my heart will still beat when I’m older…

…I want to experience the most tragic and beautiful love.

 

If my heart will still beat when I’m older…

…I’m going to run through every street in the world with the man I share that love with.

 

If my heart will still beat when I’m older…

…I want to meet the love of my life on a rainy day with sparkling raindrops."

 

Очаквах сериала с голямо нетърпение и много се радвам, имах възможност да го гледам преведен. Благодаря на целия екип за положения труд :)

 

Вече изгледах 8 епизода и съм очарована. Действието все още се развива нормално, хем бъзро, хем бавно. Носи пролетно-лятно усещане - зелените поляни, крехкия дъжд, оживените улици и топлите сърца на героите. Персонажите са многопластови, както вече казах присъства наслагване на образи, картини, истории. Момента от постера ми е любим.

Сънг Хо ми се издигна в очите. В He Was Cool малко преиграваше, може би заради ролята, но тук е различен, по-сериозен, по-замечтан. Героят му Мин У все още страда по-изгубената си любов. Не се решава да заобича някой от чувство за вина, а и защото все още не я е преживял. Всичко се променя докато не среща Хе Уон. Странни чувства се зараждат помежду им, нещо като дежа ву. Тя има чувство, че го е познавала преди, а той вижда в нея любимата си. Докато не се запознават официално срещите им винаги са случайни, ако питате мен са доста нагласени. През цялото време се случват необясними неща и двамата са все по-озадачени. Може би съдбата ги е събрала, а може би причината е в сърцето, което бие в гърдите на Хе Уон. Цял живот тя е имала проблеми със сърцето и спешно и се налага трансплантация. В същия ден загива приятелката на Мин У и нейното сърце е дадено на Хе Уон. До срещата им с Мин У тя се чувства нормално, но още първия път когато го вижда, сърцето и започва да тупти, както никога. Може би сърцето на Ън Хе го зове, може би чрез Хе Уон половините, които висят на висулка на врата на Мин У, най-накрая ще се съберат. А може би Мин У ще обикне истинската Хе Уон. А какво ще стане с нея? Ще остане ли старата Хе Уон или ще се подаде на новите чувства? Ако се втурне в "новата съдба" годеникът и и сестра му няма да страдат? Дали е готова да изостави хората, които цял живот са се грижили за нея, за да последва зова на сърцето си? Аз мисля, че да. Просто няма как това да не се случи. Чонг Дже е приятен човек и съм сигурна, че ще страда много, но няма да им попречи. Не мисля така за сестра му Чонг А. Тя е силно влюбена в Мин У и ще се бори със зъби и нокти за него. Персонажа и е на онези малки нахални момичета, неприемащи отказ. Трябваше вече да съм свикнала с тях, но във всеки сериал ме изненадват. Мнението ми за Чонг А е много противоречиво - ту е мила, ту е нахална, ту е разбрана, ту е досадна. Ще видим какво ще направи в следващите епизоди. Приятелката на Хе Уон е почти същата като Чонг А. Само че, не е вманиачена по един мъж, а по всичкииии.

 

Не ми хареса наслагването на персонажи, истории, ситуации. Всичко идва прекалено. Може би защото от няколко месеца гледам повече комедии, сюжета "всеки познава всеки" и "има връзка между всички" вече не ми допадат толкова, а тук нещата са точно по този начин. Ще се забърка ужасна каша между всички герои и накрая пак ще има разочарования.

 

Стигнах до 8ми епизод и след това не мога да продължа да гледам. Незнам защо така се получи, много исках да го завърша

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен и оргинален .Много добра романтична драма ,най-вече ми хареса интересна идея със сърцето и случайностите на живота(съдбата) .Son Yeh Jin в този сериал ми хареса много (явно ролята на невина ,всеотдайна ,ранима и застрашена, докосва някакви струни в душата ми).В момента гледам Лични взаимоотношения пак с нея и да си призная неможах да я позная ,такова преобразяване ...страхотни актиьорски качества ,безспорно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най - после го изгледах . Началото доста ми хареса но после ми идеше... Най-разочарована останах от последния епизод .

Защо му казаха , че е умряла ?

Просто нямаше логика в това за мен . Въпреки срещата им след това . Извинете ама все още съм разочарована. Любовта за мен е споделяне и на хубавите и лошите моменти . А може и аз да не съм разбрала правилно края.

Редактирано от desjer
Използвай спойлер за сюжета.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

laila, да си призная честно и аз останах разочарована от последния епизод. Макар че съм свикнала с корейските сериали и сценарият, който в общи линии върви така : виждат се, харесват се, появява се някаква огромна пречка пред влюбените, задължително се образува любовен четириъгълник, възможно е някой да умре (понякога и двамата влюбени) и ако имаме късмет, режисьорът може да ни предложи щастлив край, който в най-добрия случай продължава 5 минути. За това, тоя път се почувствах излъгана - исках си петте минутки. Но ако трябва да го сравня с "Autumn tale", определено този ми донесе положителни чувства. Удоволствие изпитах виждайки промяната в Сънг-Хон. Визия, игра, емоция - хареса ми! Останах много изненадана от Yeh Jin, защото и аз сравних тази и роля с участието и в "Personal taste". Наистина, отромна разлика. Дали заради различните роли или промяната в нея (има 6 години между двата сериала), но в "Personal taste" ми е някак груба и грозновата, но пък е страхотен образ.

Накрая, искам да благодаря на хората работили по превода и редакцията на сериалчето. Беше ми изключително приятно да го гледам, защото обхвана тема, за която съм чела много. Имаше много красиви природни пейзажи. Ами стаята за признания? Искам и аз такъв таван украсен с рози. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

laila,

напълно разбирам мотива й.

 

 

Колкото и да си приказват, че се обичат, с новото сърце всичко е под въпрос. Това е страхът дали ще се чувства по същия начин, дали ще изпитва същото вълнение. И затова предпочете страданието пред евентуалното разочарование.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нейно , чуждо сърцето е само орган ( е най-важният) от човешкото тяло. Но болката от повторна загуба на любим човек е огромна и не може да си такъв егоист за да я причиниш съзнателно на някого , само защото не си убеден в неговите чувства. Да все пак корейско мислене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, разбира се.

Когато си споделено и току-що влюбен, съмняваш ли се постоянно?

Несигурен ли си, дори в самия себе си? - Не мисля. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онова, което най-много ми харесва и в четирите драми от този общ цикъл, е как всичко, най-вече основната идея за първата любов, е разгърнато на фона на определен времеви отрязък, превръщайки даденият сезон в главен герой. Не само можеш да почувстваш лятото, а и да го преживееш... толкова майсторски е пресъздадено това чрез цветовете на дрехите, чрез морските вълни, ако щете и чрез изрусените коси на Сонг Сънг Хон, застанал под тавана от жълти рози. Спомням си даже, че когато гледах сериала, още не можех да им запомням имената... затова и мислено го наричах "слънчо" :rolleyes: ...толкова по-различен бе от образът в "Autumn tale". Това е и най-хубавото и на четирите сериала... един и същи режисьор е успял да представи една и съща тема по четири различни начина. Кой е най-добрият... това всеки сам трябва да реши за себе си, но за мен определено в Summer scent са заложили най-нестандартната идея... дори и аз се усъмних за момент за кого бие това сърце. Относно негативите... имаше си доста предсказуеми ситуации, а краят, макар и хубав, и на мен се стори твърде кратък. Освен това спокойно можеха да си спестят 2-3 епизода разтягане на локуми. Въпреки това си заслужава гледането определено! И едно поздравче за всички:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В 3 сутринта изгледах последния епизод,до 4 си пусках OST-та от филма,сега е 3 следобяд и още не може да ми излезе от главата.Много хубава романтична драма,която ми донесе много чувства-радост,тъга,любов....След такъв филм дни наред ми е трудно да започна да гледам нещо друго.

Искам да благодаря на всички трудили се по превода и редакцията на сериала. :thanks:

 

Макар и кратка последната сцена предполага щастлив край,но ми се щеше да бяха отделили повече време на срещата им.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя и аз впечатленията си :D

Първо - играта на актьорите: насладих се на играта на Son Yeh Jin. Тя с лекота преминаваше от едно емоционално състояние в друго. Представи героинята си като благородна и любяща жена, която не таи злоба към тези, които я нагрубяват (вероятно това е бил и замисълът :) ) Song Seung Hun... ами той определено си изигра ролята майсторски - имаше моменти, в които очите му казваха повече неща от думите. ;)

Най-силният момент за мен беше в 19-ти епизод, когато двамата бяха в Посон - той се втурна да я гони, но за малко я изтърва, а тя го гледаше с нещастен и обречен поглед от автобуса.

Наистина можеха да посъкратят епизодите. Много спомени, та чак на моменти банално :(

Чудя се, дали наистина има такава връзка при трансплантация на сърце?

Мисля, че Хье Уон направи най-доброто, като го излъга - никоя уважаваща себе си жена не би живяла в сянката на друга.

Последната сцена... със сигурност кратка, но и изпълнена с "обещания"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мъчителен сериал.Изгледах го с превъртане накрая, защото ми дойдоха в повече сериите.Все пак имаше доста романтични моменти.

Сцените : със светулките: розите и лодката много ми харесаха.

Son Yeh Jin, за пореден път се убеждавам, че е много добра актриса.Song Seung Hun и той беше голям чаровник.Ryu Jin също ми хареса как игра.Като сценарий според мен, имаше доста излишни сцени, самото напластяване наистина ми дойде в повече.Песничката с която всеки епизод завършваше много ми хареса.А, да и за мен малко преди финала беше изненадващо. smile.gif


Ето и OST - Download Summer Scent OST

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отлична игра на Song Seung Hun и на Son Yeh Jin. След като го изгледах сериала два дена не можах да се оттърся от музика и впечатления. Определено си струва гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми плавното развитие на сюжета и начина на пресъздаване на чувствата .Чували ли сте ударите на сърцето си ?Можех заедно с Хе Уон да усетя вълнението й,да разбера страховете й,съмненията ,колебанието и любовта.А музиката беше вълшебна!И така ми се искаше да са преведени песните .Да, края ме изненада....можеше да ни подскажат още малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах трите сериала в реда в който са филмирани - Autumn Tale, Winter Sonata и Summer scent и честно казано последният ми хареса най-много. Първият ми дойде прекалено драматичен, Зимната соната не ме впечатли особено, но може би е заради самите актьори. Summer scent ми допадна най-много като идея, емоция и визия, много романтичен и нежен - определено трябва да се гледа в подходящо настроение. So Eun-hye се е справила страхотно ( за което не съм се и съмнявала ). Продължавам с Spring Waltz , за да видя и сравня как е пресъздадена и поднесена общата идея на целия цикъл - първата любов, съдбата, търсенето и намирането на истинската половинка на всеки от нас. ( Поне аз така ги усещам нещата :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...