Jump to content

Recommended Posts

p3586427_d_v8_ab.jpg

K-20: Legend of the Mask

 

Жанр: криминален, драма
Година: 2008
Държава: Япония
Режисьор: Shimako Sato

imdb.gif


В ролите: Takeshi Kaneshiro, Takako Matsu, Tôru Nakamura, Kanata Hongô, Yuki Imai, Kaname Jun

.: Резюме :.
Историята е базирана върху характер, създаден от бащата на японската мистерия, Едогава Рампо (псевдонимът му е измислен в чест на Едгар Алан По) в произведението му The Fiend with 20 Faces. Настоящият филм обаче има за основа новата версия на разглеждания персонаж от новелата на Со Китамура. Следователно, тук няма да видим повечето герои, познати ни от анимето. Действието във филма се развива в паралелния град Токио, наречен Тейто. Годината е 1949, алтернативна на истинската 1949 година, в която човечеството не е познавало ужасите на Втората световна война. К-20 е загадъчен крадец (името му идва от Kaijin - демон), неуловим фантом, майстор на дегизировката, чието истинско лице никога не е разкривано. От известно време той всява смут сред избраното общество на японската столица и създава на полицейския инспектор Когоро Акечи (Тору Накамура) и неговия помощник-детектив Йошио (Каната Хонго) непрестанни грижи. Но ето че един ден шансът се появява и легеднарният бандит ненадейно е заловен. Оказва се, че той е обикновен цирков акробат на име Хейкичи Ендо (Такеши Канеширо). Ала дали с това нападенията на К-20 ще престанат, или ще се окаже, че исинският призрак все още е на свобода?

:essub:


Свали с български субтитри :click: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски дублаж и субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възхитена, разтърсена... направо без думи (то си личи :) ). Тъкмо започвах да си казвам, че е по холивудски и те ме връщаха към най-добрата класика на Азия. На първо гледане ми се видя изпипан до последния детайл. Има за всекиго по нещо: неверятно комични сцени, супер ефекти и битки, съспенс... и романтична история! И така:

АЗ СЪМ ПРОСТО СКРОМНО МОМИЧЕ ОТ ДОБРО СЕМЕЙСТВО!

 

Няколко момента: Нашият се обучава за крадец... да мине по права линия през града... 100% Холивуд, да, ама не. Изтрърсва се най-безславно сред купчина перушина и с тъничък гласец пита Гегджи(?): да имаш тънко въже?

Йоко е в банята на крадците и си търси шампу.И започва едно чудене какво иска принцесата... Най-вероятно така ще да казват дамите от висшето общество, когато пускат газове!

Вдигат наздравица с шампанско след успешната мисия в Министерсвото на отбраната. Нов кадър: въргалят се навсякъде из стаята към 10-ина празни бутилки...

Другото не и за спойлер, ще го видите сами :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, че всичко си имаше филмът. Хареса ми много.

Само не можах да разбера

каква беше идеята за истинското щастие в ключа за оръжие за масово унищожение амa айде :D "Ей ти играчка, забавлявай се. Пък ако някой те ядоса го изпържи." :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, нещо от рода на "Маската на Зоро" и "Супермен"

Приятен, лек филм за гледане, който

носеше и своето послание:

 

"Общество, което лишава хората си

от достойнство, загива в руини."

"Всеки от нас има свой път в този живот."

"Да построиш един нов свят-никога не се отказвай!"

"Ако не се предадеш,ще сбъднеш мечтите си."

Да се предадеш,означава край на всичко."

 

Разбира се и забавни моменти, като този:

"Шампо-ан? Какво е шампоан?Шампо-ан... чармо-ан...

-Сетих се! Това е, когато фина дама пуска газове."

Да и това:

"Аз съ просто скромно момиче от добо семейство".

Люси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този много ме изкефи! Просто страхотен, имаше си от абсолютно всичко. През цялото време на ум си сравнявах Антонио Бандерас и Такеши Кенеширо (просто защото персонажът на Зоро много приличаше на този на Ейкечи, както и имаше много общи неща между филмите). Страшно забавен, голяма гимнастика и просто невероятен актьорски състав. Принцесата бе просто уникална - сложи ги всичките в малкото си джобче, а годеникът и - просто тоя човек имаше страхотно излъчване, а и като отидаха в онази военна сграда... Страхотно чувство за хумор! Толкова добър филм с подобна тематика, с такава актьорска игра и изпълнение не бях гледала от "Маската на Зора" до сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...